X

Frica de noua variantă de coronavirus provoacă restricții de călătorie în Africa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

tradus din BBC

*Pandemia fără sfârșit.  Cu mutații permanente ale virusului ucigaș poate dura mulți ani. Botnița lipită ca timbru de scrisoare – acum spun că botnițele obișnuite, ieftine, cele albastre pe care le au milioane de persoane, nu sunt sigure, trebuie botnițe chirurgicale, care costă 4-5 € și au o durată de 4 ore.) K.S.

Călătorii care sosesc în Anglia din mai multe țări din Africa vor trebui să se plaseze în carantină pe fondul avertismentelor privind o nouă variantă de coronavirus.

Sajid Javid advierte que las restricciones podrían volver, con posibles 'cierres' locales - Noticias Ultimas

Secretarul pentru Sănătate al Regatului Unit, Sajid Javid, a declarat vineri, începând cu ora 12:00 GMT, șase țări vor fi adăugate pe lista roșie, zborurile fiind temporar interzise.

Un expert a descris varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.529, drept „cea mai periculoasă pe care am văzut-o până acum”, și există îngrijorarea că are potențialul de a sustrage imunitatea. ( *Așa că cei injectați de 2-3 ori, care cred că sunt imuni, sunt în pericol la fel ca nevaccinații. Acum vor trebui să scoată un vaccin special pentru virusul african.)

Nu au fost confirmate cazuri în Marea Britanie.

Până acum, au fost identificate doar 59 cazuri confirmate în Africa de Sud, Hong Kong și Botswana.

Toate zborurile din Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini sunt suspendate.

Mr. Javid a spus că oamenii de știință sunt „profund îngrijorați” de noua variantă, dar trebuie să învețe mai multe despre ea.

Dar el a spus că varianta are un număr semnificativ de mutații, „poate dublu față de numărul de mutații pe care le-am văzut în varianta Delta”.

El a adăugat: „Și asta ar sugera că poate fi mai transmisibil, iar vaccinurile actuale pe care le avem ar putea fi mai puțin eficiente”.

El a spus că adăugarea celor șase țări pe lista roșie înseamnă „să fim precauți, să luăm măsuri și să încercăm să protejăm, cât putem mai bine putem, granițele noastre”.

Începând de la prânz, rezidenților din afara Marii Britanii și irlandezi li se va interzice intrarea în Anglia dacă au fost în cele șase țări în ultimele 10 zile.

Orice rezident britanic sau irlandez care sosește din țări după ora 04:00 duminică va trebui să se plaseze în carantină într-un hotel, cei care se întorc înainte de aceasta fiind rugați să se izoleze acasă.

Celor care s-au întors în ultimele 10 zile li se cere să facă un test PCR de către Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA).

Interdicția de zbor va rămâne în vigoare până când sistemul de carantină al hotelului va fi pus în funcțiune.

Un om de știință mi-a spus că aceasta a fost cea mai proastă variantă pe care au văzut-o, uită-te la ea pe hârtie și nu este greu de înțeles de ce.

Este varianta mutantă cea mai puternică de până acum și acum este radical diferită de forma care a apărut în Wuhan, China.

Aceasta înseamnă că vaccinurile, care au fost concepute folosind originalul, ar putea să nu fie la fel de eficiente.

Și se știe că unele dintre mutațiile sale cresc capacitatea de răspândire a coronavirușilor.

Dar marile întrebări – cât de mult se sustrage vaccinurilor, este mai gravă, se răspândește mai repede decât Deltanu au răspuns pentru moment.

BBC - Andrew Harding on Africa

Corespondentul BBC Africa a declarat că oamenii de știință din Africa de Sud încearcă să înțeleagă mutațiile noii variante.

El a spus că există nemulțumire în legătură cu noua listă roșie a altor țări, oamenii de știință spunând că țara are nevoie de mai mult sprijin și mai multe recompense pentru identificarea noii variante.

Experți de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se întâlnesc vineri cu funcționari sud-africani pentru a evalua evoluția situației din țară.

Noua variantă, care a fost desemnată o nouă variantă aflată sub investigație de UKHSA, este puternic mutată, iar cazurile confirmate sunt concentrate în cea mai mare parte într-o provincie din Africa de Sud.

Nu este ziua judecații finale”

Oamenii de știință spun că varianta are 50 de mutații în total și mai mult de 30 în proteina spike, care este obiectivul majorității vaccinurilor și cheia pe care virusul o folosește pentru a debloca ușa în celulele corpului nostru.

Experții din Africa de Sud au spus că varianta este „foarte diferită” de altele care au circulat, cu îngrijorarea că ar putea fi mai transmisibilă, dar și capabilă să ocolească anumite părți ale sistemului imunitar.

Leading Scientist appointed as Rosalind Franklin Institute Director — Mathematical, Physical and Life Sciences Division

Profesorul James Naismith, director al Institutului Rosalind Franklin de la Universitatea Oxford, a declarat: „Este o veste proastă, dar nu este ziua judecații finale”.

El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4varianta va face „aproape sigur” vaccinurile mai puțin eficiente, dar ele vor funcționa în continuare într-o oarecare măsură. Noile medicamente pentru tratarea Covid-19 nu ar fi afectate de variantă, a sugerat el. Nu s-a dovedit că varianta este mai transmisibilă, dar are mutații în concordanță cu varianta Delta și părea să se răspândească mai repede decât alte variante, a spus el.

Interdicția de călătorie o va încetini”, a spus profesorul Naismith. „Va ajunge aici, dar ne va mai acorda câteva săptămâni”.

Neil Ferguson, UK coronavirus adviser, resigns after reports his lover visited during lockdown - CNN

Profesorul Neil Ferguson de la Imperial College London a spus că este îngrijorător că noua variantă pare să „impulseze o creștere rapidă a numărului de cazuri în Africa de Sud” și a spus că mișcarea de a restricționa călătoriile a fost „prudentă”. Dar el a spus că nu este clar dacă varianta este mai transmisibilă sau mai rezistentă la vaccinuri și, prin urmare, este prea devreme pentru a judeca riscul pe care îl prezintă.

De ce continuă să apară noi variante de Covid-19?

Coronavirus: What are the rules for social distancing? - BBC News

Laura Foster explică în VIDEO

În prezent, între 500 și 700 persoane călătoresc în Marea Britanie din Africa de Sud în fiecare zi, dar probabil că această cifră să fi crescut odată cu începerea perioadei festive.

British Airways a declarat că ia legătura cu clienții afectați, iar Virgin Atlantic a spus că își va revizui programul pentru Africa de Sud pentru săptămâna viitoare, zborurile de la Johannesburg la Heathrow fiind anulate între orele 12:00 vineri și 04:00 duminică.

Toate țările care au rămas pe lista roșie de călătorie a Marii Britanii au fost eliminate în octombrie.

Fiecare națiune din Regatul Unit își stabilește propria politică, dar în general au urmat aceleași reguli pentru anunțurile anterioare.

Scoția urmează decizia guvernului Regatului Unit, oricine sosește din cele șase țări trebuind să se autoizoleze și să facă două teste PCR, în timp ce carantina la hotel va fi instituită sâmbătă de la ora 04:00 GMT.

În prezent, persoanele care călătoresc în Marea Britanie și care sunt complet vaccinate nu trebuie să facă un test Covid înainte de a pleca, dar trebuie să facă un test de flux lateral la două zile după sosire și să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Cei care nu sunt complet vaccinați și au peste 18 ani trebuie să se autoizoleze acasă timp de 10 zile și să facă un test Covid în cele trei zile înainte de călătorie, precum și în ziua a doua și a opta de la întoarcere.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button