X

Toni Neacșu: Dau o veste proastă pentru domnul Arafat. Grupul de suport tehnico-științific nu există din punct de vedere juridic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avocatul Toni Neacșu îi dă o „veste proastă” lui Raed Arafat: Grupul de suport tehnico-științific nu există din punct de vedere juridic.  Precizarea avocatului vine după ce Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și, în același timp, președinte al acestui grup de experți, a spus, potrivit pressone.ro că GTS nu se supune legii privind liberul acces la informațiile de interes public.

Toni Neacșu subliniază că Grupul de suport tehnic (inexistent de altfel) nu are nici un fel de autonomie, ci este o structură a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, autoritate publică interministerială care are obligația de transparență decizională și de permitere a liberului acces la infomațiile publice. Prin urmare, CNSU este obligat să pună la dispoziția presei procesele verbale ale ședințelor grupului tehnic, este concluzia avocatului.

„Dau o veste proastă pentru d-ul Arafat – care să încăpățânează să sfideze în continuare tot ce înseamnă regulă și lege în statul de drept- și foarte bună pentru cei din presă: Grupul de suport tehnico științific nu există din punct de vedere juridic.Cei care se duc pe acolo se duc degeaba iar dacă încasează și indemnizație pentru asta câștigă bani nedatorați.Așa zisul grup de experți este înființat prin Hotărârea nr. 3/2016 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, nepublicată niciodată în Monitorul Oficial.Așa cum a decis ÎCCJ prin Decizia nr. 3883/2021, decizie publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 805 din 23 august 2021 și obligatorie pentru toți, nepublicarea Hotărârilor CNSU în monitorul oficial înseamnă inexistența acestora, adică faptul că nu au intrat niciodată în vigoare și nu putea produce nici un efect.În plus, în ce privește obligația de transparență decizională, grupul de suport tehnic (inexistent de altfel) nu are nici un fel de autonomie ci este o structură a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (art. 8/2 din OUG nr. 21/2004), autoritate publică interministerială care are obligația de transparență decizională și de permitere a liberului acces la infomațiile publice. CNSU este obligat să pună la dispoziția presei procesele verbale ale ședințelor grupului tehnic”, scrie Toni Neacșu pe Facebook.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. astea sunt informatii care nu se dau la tv, ci direct in instanta daca intr-adevar doresc sa anuleze structura oculta de putere de care se teme tot statul roman.

  2. Bravo, Toni! Dar ceilalți avocați, judecători, procurori de elită ai României, unde sunt? De ce tac? Tăcerea lor înseamnă un vot în alb dat plandemiștilor pentru uciderea a mii de români. Unde vă este demnitatea de om, domnilor magistrați? Sau ați uitat că mai sunteți oameni? De ce vă este frică? Oare nu serbați și domniile voastre Paștile, adică Învierea Domnului în fiecare an? Dacă da, atunci cum luptați voi pentru apărarea adevărului și a dreptății din moment ce-L serbați de Înviere pe Hristos care Însuși este Adevărul și Dreptatea. Doar pentru a mânca și a bea serbați voi Învierea? Dacă doar pentru bucuria pântecelui o faceți, atunci nu sunteți creștini și nici români, ci ființe vândute liftelor străine. Demonstrați-ne, vă rugăm, contrariul celor afirmate aici și atunci “Jos pălăria!” în fața dv.
    Tăcerea voastră va fi judecata voastră, căci a tace când se impune a lua atitudine înseamnă complicitate la genocid. Așa a făcut și Saul când a păzit hainele celor care-l ucideau cu pietre pe Sf. Apostol și arhidiacon Ștefan, dar Saul s-a întors la adevăr revenindu-și în bunele simțiri creștinești pe drumul Damascului. Vă așteptăm să faceți la fel, adică să vă întoarceți la bunele simțiri ortodoxe, ceea ce înseamnă înrolarea de bună voie în ceata celor ce apără adevărul, altfel degeaba vă trudiți pe aici, căci nici măcar un nume bun nu veti putea lăsa copiilor voștri. Nu știți că Scriptura zice așa:”Mai bine este să dobândești un nume bun decât o mare bogăție”? Luați aminte, treziți-vă cât încă mai este timp. Câștigați-vă nemurirea prin apărarea poporului român în fața nemernicilor care au îngenunchiat România.

  3. @Baltag Aveți grija pe cine lăudați. Acest avocat pare că joacă la doua capete.

    De ex, in postarea altei avocate, care a jucat un timp pe cartea nevaccinarii cat sa își câștige follower-i pt ca recent apoi sa schimbe macazul și să spună că a fost “constrânsă” (nu spune nici cum nici de către cine) sa se intepe cu prima doza, dar că va face a doua doza cu consimtamant informat, acest Toni Neacșu scrie senin în comentarii că și el se va vaccina și că ar considera vaccinul covrig că fiind bun. … Concluzia?…

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4613475122051880&id=100001683125993

    1. @Violeta
      Doar pentru poziția asta i-am zis “Bravo!”. Dacă însă e viclean, atunci să avem grijă să nu ne luăm după el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button