X

Cultul covidian – Invictus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Una dintre caracteristicile totalitarismului este conformitatea în masă cu o narațiune oficială psihotică.  Nu o narațiune oficială obișnuită, cum ar fi narațiunile despre „Războiul Rece” sau „Războiul împotriva terorii”. O narațiune oficială complet delirantă, care are puțină sau deloc legătură cu realitatea și care este contrazisă de o preponderență a faptelor.

Nazismul și stalinismul sunt exemplele clasice, dar fenomenul este mai bine observat în secte și alte grupuri societale subculturale. Îmi vor veni în minte numeroase exemple: familia Manson, Templul Poporului al lui Jim Jones, Biserica Scientologiei, Poarta Cerurilor etc., fiecare cu propria sa narațiune psihotică oficială: Helter Skelter, Comunismul Creștin, Xenu și Confederația Galactică, etc.

Privind din cultura dominantă (sau înapoi în timp în cazul naziștilor), natura delirantă a acestor narațiuni oficiale este evident pentru majoritatea oamenilor raționali. Ceea ce mulți oameni nu reușesc să înțeleagă este că pentru cei care le sunt pradă (indiferent dacă sunt membri unui cult individual sau societăți totalitare întregi) astfel de narațiuni nu se înregistrează ca psihotice. Dimpotrivă, se simt complet normali. Totul în „realitatea” lor socială reafirmă narațiunea și tot ce o provoacă sau contrazice este perceput ca o amenințare existențială.

Aceste narațiuni sunt invariabil paranoice, prezentând cultul ca fiind amenințat sau persecutat de un dușman sau de o forță antagonică, de care numai conformitatea necontestată cu ideologia cultului îi poate salva pe membrii săi. Fără diferență dacă acest antagonist este cultura de masă, contrarevoluționarii, evreii sau un virus. Ideea nu este identitatea inamicului. Ideea este atmosfera de paranoia și isterie generată de narațiunea oficială, care îi menține pe membrii cultului (sau societatea) supuși.

Pe lângă faptul că sunt paranoice, aceste narațiuni sunt inconsistente din interior, ilogice și … ei bine, pur și simplu ridicole. Acest lucru nu îi slăbește, așa cum s-ar putea suspecta. De fapt, le crește puterea, deoarece îi obligă pe adepții lor să încerce să-și împace inconsecvența și iraționalitatea și, în multe cazuri, absurditatea, pentru a rămâne în bună poziție cu cultul. O astfel de reconciliere este desigur imposibilă și determină mintea membrilor cultului să facă un scurtcircuit și să abandoneze orice aparență de gândire critică, exact ceea ce își dorește liderul cultului.

Mai mult, liderii sectei vor schimba adesea radical aceste narațiuni fără niciun motiv aparent, forțându-i pe membrii cultului să renunțe brusc (și deseori chiar să denunțe drept „erezie”) credințele pe care anterior s-au vazut obligați să le profeseze și se vor comporta ca și când nu ar fi crezut niciodată ele, ceea ce face ca în mintea lor să se întoarcă un scurtcircuit, până când, în cele din urmă, renunță la încercarea de a gândi rațional și, pur și simplu, repetă papagalicește indiferent de tâmpenii fără sens, cu care liderul de cult le umple capul.

În plus, vorbăria fără sens a liderului sectei nu este atât de absurdă pe cât ar putea părea la început. Cei mai mulți dintre noi, când întâlnim astfel de tâmpenii, presupunem că liderul sectei încearcă să comunice și că ceva nu este în regulă cu creierul său. Liderul sectei nu încearcă să comunice. El încearcă să dezorienteze și să controleze mintea ascultătorului. Ascultați-l pe Charlie Manson “rapping.” Nu doar la ceea ce spune, ci la modul în care o spune. Rețineți cum el stropeste bucăți de adevăr în fluxul său de tâmpenii asociate liber și utilizarea repetitivă a clișeelor ​​care pun capăt gândirii, descrise de Robert J. Lifton după cum urmează:

2000 03 17 Robert Jay Lifton.jpg

„Limbajul mediului totalitarist este caracterizat de clișeul care pune capăt gândirii. Cele mai complexe probleme umane și de anvergură sunt comprimate în fraze scurte, foarte selective, cu sunete definitive, ușor de memorat și ușor de exprimat. Devin începutul și sfârșitul oricărei analize ideologice.” – Reforma gândirii și psihologia totalismului: un studiu al „spălării creierului” în China, 1961.

Dacă toate acestea sună familiar, bine. Deoarece aceleași tehnici pe care majoritatea liderilor sectelor le folosesc pentru a controla mintea membrilor sectei lor, sunt folosite de sistemele totalitare pentru a controla mintea societăților întregi: controlul mediului, limbajul încărcat, Știința sacră, Cererea de puritate și alte minți standard – tehnici de control. Se poate întâmpla aproape în orice societate, la fel cum oricine poate cădea pradă unui cult, având în vedere circumstanțele potrivite.

Se întâmplă în majoritatea societăților noastre chiar acum. O narațiune oficială este în curs de implementare. O narațiune oficială totalitară. O narațiune oficială complet psihotică, nu mai puțin delirantă decât cea a naziștilor, a familiei Manson sau a oricărei alte secte.

Majoritatea oamenilor nu pot vedea că se întâmplă, pentru simplul motiv că li se întâmplă. Sunt literalmente incapabili să o recunoască. Mintea umană este extrem de rezistentă și inventivă atunci când este împinsă peste limitele sale. Întrebați pe oricine s-a luptat cu o psihoză sau a luat prea mult LSD. Nu recunoaștem când înnebunim. Când realitatea se destramă complet, mintea va crea o narațiune delirantă, care apare la fel de „reală” ca realitatea noastră normală, deoarece chiar și o amăgire este mai bună decât teroarea delirantă a haosului total.

Pe asta se bazează totalitariștii și liderii de cult pentru a ne implementa narațiunile în mintea noastră, și pentru că ritualurile de inițiere reale (spre deosebire de ritualurile pur simbolice) încep prin a ataca mintea subiectului cu teroare, durere, epuizare fizică, droguri psihedelice, sau alte mijloace de ștergere a percepției realității asupra subiectului. Odată realizat acest lucru și mintea subiectului începe să încerce cu disperare să construiască o nouă narațiune pentru a avea sens din haosul cognitiv și trauma psihologică pe care o suferă, este relativ ușor să „ghidezi” acel proces și să implantezi orice narațiune dorești, presupunând ți-ai făcut temele.

Iată de ce atât de mulți oameni – persoane care sunt capabile să recunoască cu ușurință totalitarismul în culte și țări străine, nu pot percepe totalitarismul care se conturează acum, chiar în fața ochilor lor (sau, mai degrabă, chiar în mintea lor). Nici ei nu pot percepe natura delirantă a narațiunii oficiale „Covid-19”, nu mai mult decât cei din Germania nazistă au fost capabili să perceapă cât de delirantă a fost narațiunea lor oficială „rasă superioară”. Astfel de oameni nu sunt nici ignoranți, nici proști. Au fost inițiați cu succes într-un cult, ceea ce este în esență totalitarismul, deși la scară socială.

Inițierea lor în Cultul Covidian a început în ianuarie, când autoritățile medicale și mass-media corporative au pornit The Fear cu proiecții de sute de milioane de morți și fotografii false ale unor oameni care au căzut morți pe străzi. Condiționarea psihologică a continuat luni de zile. Masele globale au fost supuse unui flux constant de propagandă, isterie fabricată, speculații sălbatice, directive conflictuale, exagerări, minciuni și efecte teatrale de prost gust. Blocări. Spitale de campanie de urgență și morgi. Personalul NHS cântând-dansând. Camioane ale morții. Asistența intensivă colapsată. Bebeluși morți de Covid. Statistici manipulate. Escadroane ale morții. Măști și toate celelalte.

Iată-ne opt luni mai târziu. Șeful Programului pentru Urgențe Sanitare al OMS a confirmat practic un IFR of 0.14%, aproximativ același cu gripa sezonieră. Și iată cele mai recente estimări ale ratei de supraviețuire de la Centrul pentru Controlul Bolilor:

Vârsta 0-19 … 99,997%
Vârsta 20-49 … 99,98%
Vârsta 50-69 … 99,5%
Vârsta peste 70 de ani … 94,6%

Argumentul „științei” s-a încheiat oficial. Un număr din ce în ce mai mare de doctori și experți medicali rup rândurile și explică modul în care isteria în masă actuală asupra „cazurilor” (care include acum oameni perfect sănătoși) este, în esență, o propagandă fără sens, de exemplu, în acest segment al ARDunul dintre principalele canale de televiziune germane.

Și apoi există existența Suediei și a altor țări care nu joacă mingea cu narațiunea oficială Covid-19, ceea ce este o batjocură asupra isteriei în curs.

Nu voi continua să discreditez narațiunea. Ideea este că toate faptele sunt disponibile. Nu de site-urile „teoreticienii conspirației”. De la principalele medii și experți medicali. De la Centrul pentru Controlul Bolilor de Rahat.

Ceea ce nu contează în niciun caz, pentru membrii Cultului Covidian. Faptele nu contează pentru totalitariștii și membrii cultului. Ceea ce contează este loialitatea față de cult sau de partid.

Ceea ce înseamnă că avem o problemă gravă, aceia dintre noi pentru care încă mai contează faptele și care au încercat să le folosească pentru a-i convinge pe cultiștii Covidian că se înșeală în legătură cu virusul … pentru că au trecut opt ​​luni la acest punct.

Deși este crucial să continuăm să raportăm faptele și să le împărtășim cu cât mai multe persoane posibil – ceea ce devine din ce în ce mai dificil din cauza cenzurii mediilor alternative și rețelelor sociale – este important să acceptăm cu ceea ce ne confruntăm. Cu ceea ce ne confruntăm nu este o neînțelegere sau un argument rațional asupra faptelor științifice. Este o mișcare ideologică fanatică. O mișcare totalitară globală … prima de acest gen din istoria omenirii.

Nu este totalitarism național, pentru că trăim într-un imperiu capitalist global, care nu guverneaza condus de state naționale, ci de entități supranaționale și de sistemul capitalist global în sine. Astfel, paradigma cultului / culturii a fost inversată. În loc să existe cultul ca insulă în cadrul culturii dominante, cultul a devenit cultura dominantă, iar cei dintre noi care nu s-au alăturat cultului au devenit insulele izolate din cadrul său.

Macar de-aș putea să fiu mai optimist și poate să ofer un fel de plan de acțiune, dar singura paralelă istorică la care mă pot gândi este modul în care creștinismul a „convertit” lumea păgână … ceea ce cu adevarat nu pare să prezică de bine pentru noi. În timp ce stați acasă în timpul blocărilor „al doilea val”, vă recomandăm să analizați acea istorie.

CONSENT FACTORYCJ Hopkins – October 13, 2020

invictusmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button