X

Medicul din Siberia care l-a tratat pe disidentul rus Alexei Navalnîi este dat dispărut

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alexander Murahovski, medicul care l-a tratat pe Alexei Navalnîi în august 2020, la Omsk, în Siberia, după ce opozantul rus a fost otrăvit, este dat dispărut, a anunţat poliţia, potrivit agenției Reuters. 

Medicul Murahovski a părăsit o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un vehicul de teren, vineri, 7 mai, şi de atunci nu a mai fost văzut, a transmis poliţia din regiunea Omsk. Pentru căutarea bărbatului s-au mobilizat serviciile de urgenţă şi voluntari, dar și mai multe drone şi un elicopter.

Murahovski a fost medic şef la spitalul din oraşul siberian Omsk, unde a fost tratat opozantul lui Vladimir Putin. Ulterior, el a devenit ministru regional al Sănătăţii.

Un neobosit activist în lupta împotriva corupţiei şi un critic feroce al Kremlinului, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău la 20 august 2020, la bordul unui avion, în Siberia, unde se afla în campanie electorală. El a fost dus după o perioadă la tratament în Germania.

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitale occidentale au îndemnat Rusia să prezinte explicaţii şi să ancheteze.

Moscova a respins toate acuzaţiile. Navalnîi a fost încarcerat în februarie într-o colonie penitenciară, într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic. El a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare după ce s-a întors la Moscova de la Berlin, unde s-a tratat după ce a fost otrăvit.

Opozantul l-a indicat pe Vladimir Putin drept cel care a comandat tentativa de asasinat, o afirmație pe care Kremlinul o respinge.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button