X

FOTO – Useriștii defilează ‘în suflet’ cu lideri comuniști consacrați! Ana Pauker și Che Guevara sunt purtați pe piepturi: ‘Moarte chiaburilor’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanții puterii, formată din PNL-USR-PLUS-UDMR, ies la înaintare cu personaje care promovează „revoluționari” comuniști, comuniști convinși, precum Ana Pauker sau Che Guevara.  Dacă puseurile neomarxiste păreau la început pur întâmplătoare, evenimentele din ultimele zile din România vin să ne indice că ele sunt intenționate, ciudate fiind aceste gesturi tocmai la o guvernare liberală, de dreapta.STIRIPESURSE.RO relata în urmă cu câteva luni despre gestul unor aleși ai USR-PLUS, care au refuzat să depună jurământul cu mâna pe Biblie și să rostească „Așa să-mi ajute Dumnezeu. Un caz elocvent este cel al consilierului local de la Consiliul Local Brașov, Victor Ilie, care a refuzat vehement să rostească formula legală a jurământului de investire. Un caz similar a vut loc și la Sectorul 1 din București, dar și în alte zone din țară.

În cazurile în care relatăm astăzi îi avem protagoniști pe consiliera USR Ana Munteanu de la Timișoara, care a stârnit un scandal monstru după ce a descins cu jandarmii la un flagrant fals (mai multe aici) și cel al lui Răzvan Cherecheș, consilier al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cei doi oficiali promovează în imaginea publică pe care și-o afișează lideri precum Ana Pauker sau Che Guevara.

Ana Munteanu are poze cu ea având un tricou cu Ana Pauker, pe care scrie: „Moarte chiaburilor”.

Răzvan Cherecheș, consilier în Ministerul Sănătății, poartă un tricou cu Che Guevara având mesajul scris cu galben: „Guerrilla Public Health.”

Aceste gesturi nu sunt singulare. O altă acțiune controversată a fost refuzul de a da bani către Muntele Athos din Grecia.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat în data de 24 februarie, în calitate de for decizional, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc “Prodromu” de la muntele Athos, Grecia. S-au înregistrat 258 de voturi “pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat. Toate voturile contra au fost de la USR PLUS. Printre cei care au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos s-au numărat vicepremierul Dan Barna și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Unul din deputații USR PLUS care au votat contra, Radu Molnar, spune că finanțarea schitului românesc este ‘o risipă populistă’ (mai multe aici).

De asemenea, mai multe figuri care au demisionat din partid au acuzat formațiunea politică de tendințe autoritare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

  1. Tocmai am terminat de scris un acatist dedicat unui mare sfânt necanonizat, a cărui prăznuire se apropie și care a suferit mult din cauza ateilor și a ecumeniștilor care se apucaseră de treabă! Denigrarea Sfântului Nil Dorobanțu a fost și este corectă politic din moment ce mistica și ascetica au dispărut din facultățile de teologie. Teofaniile sunt puse la zid, deoarece promovarea se face pe alte criterii și trebuie să fie promovată magia…
    Acatistul Sfântului Preacuvios Nil Dorobanțu
    Data prăznuirii: 27 martie
    După rugăciunile începătoare:
    Condacul I
    Celui ce înțelepțește și-a înmulțit talanții dăruiți de Dumnezeu, conducând multe suflete spre mântuire, veniți să-i cântăm cu bucurie: Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Icosul I
    Preasfântă Treime, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Sfinte Ierarhii de Sfinți Îngeri, Tuturor Sfinților, ajutați-ne să găsim cuvinte înțelepte pentru a lăuda minunata lucrare săvârșită de Dumnezeu prin părintele Nil Dorobanțu și să-i cântăm cu bucurie așa:
    Bucură-te, cel ce în duhul Evangheliei ai trăit;
    Bucură-te, cel ce toate Fericirile ți-ai agonisit;
    Bucură-te, cel sărac cu duhul și cel ce mult ai plâns;
    Bucură-te, însetând de dreptate alături de cei blânzi;
    Bucură-te, cel curat cu inima care L-ai văzut pe Dumnezeu;
    Bucură-te, cel denigrat pentru numele Său;
    Bucură-te, cel milostiv și de Dumnezeu miluit;
    Bucură-te, dăruind pacea, pentru dreptate fiind prigonit;
    Bucură-te, duhovnic iscusit și curajos;
    Bucură-te, jertfă la picioarele lui Hristos;
    Bucură-te, aprig luptător contra ateismului;
    Bucură-te, lauda Mehedințiului;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!
    Condacul al II-lea
    Cu voia lui Dumnezeu, ai plecat din satul Crainici, pentru a urma cariera militară. Simțind, însă, chemarea lui Dumnezeu, ai abandonat această carieră, prima teofanie având-o la vârsta de paisprezece ani. Ai urmat apoi facultățile de teologie, drept, filozofie-litere și ai studiat ca autodidact multe științe; ai ajuns să cunoști douăsprezece limbi străine, dar pe toate acestea le-ai pus la picioarele Mântuitorului cântându-I: Aliluia!
    Icosul al II-lea
    Ca o albină ai adunat cunoștințe din mai multe domenii pentru ca mai târziu să faci diferența între știința cea adevărată, guvernată de Dumnezeu și ideologia ateistă cu pretenții de știință. Cunoașterea mai multor științe a fost pentru tine un pedagog minunat care te-a călăuzit spre Hristos, făuritorul tuturor științelor. Citeai Viețile Sfinților cu ochii teologului, ai filosofului, ai ofițerului, ai juristului ori ai esteticianului aflat în căutarea Frumosului. Prin studii, ai ajuns la concluzia că ,,ortodoxia creștină este singura etică ce poate lumina poporul, mai mult decât orice constrângere.”
    Roagă-te acum lui Dumnezeu să ne arate mereu Calea, Adevărul și Viața și nouă, celor ce-ți cântăm:
    Bucură-te, al smereniei cinstitor;
    Bucură-te, al rugăciunii inimii nevoitor;
    Bucură-te, cel ce ai ascultat orbește glasul lui Hristos;
    Bucură-te, suflet viteaz și curajos;
    Bucură-te, cel ce ai pus toată știința la picioarele lui Iisus;
    Bucură-te, cel ce pe mulți îi ajutai, privind la slava de Sus;
    Bucură-te, vrednic iconom ce talanții i-ai înmulțit;
    Bucură-te, cel ce comori nepieritoare ai agonisit;
    Bucură-te, plângând pentru neamul tău;
    Bucură-te, cel ajutat și prin teofanie de Dumnezeu;
    Bucură-te, râvnă aprinsă pentru tot ce e de folos;
    Bucură-te, ofițer devotat al lui Hristos;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!
    Condacul al III-lea
    Ai fost tuns în monahism la Mănăstirea Cernica, primind numele Nechifor. Apoi, până la terminarea facultății, chilia ți-ai ales-o în clopotnița Mănăstirii Radu-Vodă, astfel urmând smerenia lui Hristos cu vorba și cu fapta, avându-l duhovnic pe părintele Benedict Ghiuș. Apoi episcopul Antim Nica te-a numit profesor la școala de cântăreți de la Mănăstirea Cocoșu și, apreciindu-ți vastele cunoștințe, te-a luat peste tot în activități misionare. Ai parcurs cu repeziciune treptele monahale de ierodiacon și ieromonah și cântând cu bucurie: Aliluia!
    Icosul al III-lea
    Schimbându-se regimul și scoțându-se în afara legii ,,Rugul Aprins”, ți-ai urmat duhovnicul în județul Neamț. Ai fost hirotonit ieroschimonah la Mănăstirea Sihăstria, primind numele Nil. Apoi ai fost numit stareț și director de studii prin decizie patriarhală, fiind trimis în foarte multe schituri și mănăstiri pentru a înființa școli monahale și pentru a ridica nivelul de pregătire moral-duhovnicesc. Ai reușit să aduci un suflu nou în monahismul românesc, chiar dacă ai întâmpinat adesea și ostilități. Prin puterea exemplului, îi îndemnai pe monahi să te urmeze, iar prin harismele tale atrăgeai mase mari de credincioși care îți cântau cu bucurie:
    Bucură-te, rug care ai ars prin alte candele aprinse de tine;
    Bucură-te, întrupare a virtuților creștine;
    Bucură-te, cel ce mustrai decadența și compromisul;
    Bucură-te, cel ce înfruntai convenționalismul și ateismul;
    Bucură-te, neobosit și devotat misionar;
    Bucură-te, cel plin de râvnă și har;
    Bucură-te, cel ce cu ușurință iertai;
    Bucură-te, cel ce Golgota neamului urcai;
    Bucură-te, că ateii curse îți pregăteau;
    Bucură-te, că mii de creștini te așteptau;
    Bucură-te, cel care pe mulți îi îmbisericeai;
    Bucură-te, cel care pe mulți la Ortodoxie îi converteai;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Condacul al IV-lea
    După înființarea Consiliului Mondial al Bisericilor, începe un atac din exterior și din interior asupra Ortodoxiei, fapt care te va arunca într-o luptă directă cu forțele răului. Dispărând mistica și ascetica din facultățile de teologie precum și treapta de schimonah, deveneai din ce în ce mai puțin înțeles, chiar și de către unii confrați. În timp ce tu promovai monahismul autentic și îndumnezeirea omului, lumea era atrasă în direcția opusă prin negarea lui Dumnezeu, prin ideologizarea științei și a artei ori prin ridiculizarea teofaniilor. Cu toate acestea, ai căutat să-ți îndeplinești misiunea primită cântând lui Dumnezeu: Aliluia!
    Icosul al IV-lea
    Ai fost, pe rând, stareț și duhovnic în mai multe mănăstiri, unde ai respectat toate voturile monahale. Acceptai cu ușurință voia lui Dumnezeu, Care smerește și înalță, de a merge dintr-un loc în altul în virtutea votului ascultării. Sufereai, adânc, însă, pentru negarea lui Hristos și, cu mânie sfântă și cu argumente imbatabile, demonstrai falsitatea ideologiei comuniste, mustrând, catehizând, îndreptând și întărind duhovnicește pe cei ce-ți cântau:
    Bucură-te, cel ce urăști păcatul și îl chemi la pocăință pe păcătos;
    Bucură-te, cel ce pe mulți i-ai adus la Hristos;
    Bucură-te, cel ce ai mustrat conformismul monahilor;
    Bucură-te, cel ce ai nimicit argumentele ateilor;
    Bucură-te, cel trimis în lupta de idei ca Sfânta Ecaterina;
    Bucură-te, că dragostea de Hristos ți-a fost vina;
    Bucură-te, suflet deschis spre primirea cuvântului hristic;
    Bucură-te, cel ce ai predicat pocăința tâlharului și belșugul euharistic;
    Bucură-te, înălțime duhovnicească uimitoare;
    Bucură-te, misiune înfricoșată și cutremurătoare;
    Bucură-te, străvăzător al sufletelor pe care le împărtășeai;
    Bucură-te, că și pe cei adormiți îi salvai;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!
    Condacul al V-lea

    Prin predici înălțătoare și prin scrieri, ai opus rezistență ateismului, îndemnând poporul la păstrarea valorilor autentice și a credinței ortodoxe. Mustrai cu asprime lepădarea și vinderea lui Hristos, precum și îndoiala și frica de a-L mărturisi. Ai predicat în mănăstirile din toată țara precum și în unele biserici din București cântând lui Dumnezeu: Aliluia!
    Icosul al V-lea
    În călătoriile tale misionare, erai așteptat cu mare bucurie de către toți cei care voiau să se vindece sufletește și trupește. Duhul Sfânt, Care sălășluia în tine, îi ajuta pe mulți să-și schimbe viața și să meargă pe drumul mântuirii. Harismele primite le întrebuințai spre slava lui Dumnezeu, ca și Sfântul Spiridon, pentru a-i convinge pe oameni să-L caute cu râvnă. Roagă-te lui Dumnezeu să ne ajute acum, ca și atunci, să facem voia Sa și pe noi, cei ce-ți cântăm:
    Bucură-te, predică adâncă și vie;
    Bucură-te, că mulți sectanți s-au întors la Ortodoxie;
    Bucură-te, că Logosul îți vorbea mereu;
    Bucură-te, că te-ai supus întruna voii lui Dumnezeu;
    Bucură-te, aprig luptător împotriva patimilor sufletești;
    Bucură-te, că predicai până reușeai să le izgonești,
    Bucură-te, că doi orbi ai vindecat;
    Bucură-te, că două femei moarte ai înviat;
    Bucură-te, că epilepticii și slăbănogii s-au tămăduit;
    Bucură-te, că, prin ruga ta, muții au vorbit și surzii au auzit;
    Bucură-te, că și de alte boli mulți se vindecau;
    Bucură-te, că mulți păcătoși se pocăiau și se cuminecau;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!
    Condacul al VI-lea
    Văzând neamul românesc amenințat, Însuși Dumnezeu l-a cercetat, prin tine și prin unii oameni simpli, dar curați cu inima, arătându-Și slava în teofanii. Cu toții ați predicat pocăința poporului român și i-ați prorocit ani grei de suferință dacă nu va asculta de Dumnezeu. Cu toții ați fost denigrați, dar profețiile voastre s-au împlinit întocmai. Umblând desculț și îmbrăcat simplu, vesteai cuvântul lui Dumnezeu cu autoritate dată ție de Sus cântând: Aliluia!
    Icosul al VI-lea
    Misiunea primită era demnă de un ierarh, chiar dacă nu ți-a fost dată cu această intenție. După adormirea Patriarhului Nicodim, chiar ai devenit arhiereu la fel ca Sfântul Ierarh Amfilohie de Iconium, hirotonit prin puterea și porunca lui Hristos. Acest lucru a fost confirmat și de o teofanie a maicii Veronica Acojocăriței de la Mănăstirea Văratec. Ca un ierarh ai apărat Ortodoxia prin predici și prin scrieri în care mustrai ateismul și batjocorirea celor Șapte Taine. Transmiteai îndemnul primit prin teofanie de a întări credința poporului aplicând iconomia, prin deasa Împărtășanie și prin pocăința profundă și rapidă, fără canoane grele care să-i îndepărteze pe creștini de Dumnezeu.
    Roagă-te lui Dumnezeu să ne izbăvească de mândrie, de trufie, de slavă deșartă și de ignoranță pentru a asculta măcar acum sfaturile primite și să-ți cântăm:
    Bucură-te, cel ce uciderea savanților creștini ai demascat;
    Bucură-te, cel ce despre contrafacerea civilizației ne-ai avertizat;
    Bucură-te, cel ce ai confirmat teofaniile de la Maglavit și de la Vladimirești;
    Bucură-te, cel ce ai mustrat pe cei ce n-au crezut Cuvintele cerești;
    Bucură-te, cel ce ai auzit Cuvântul ceresc al lui Hristos, al Maicii Domnului și al Sfântului Ilie;
    Bucură-te, cel ce ai criticat îndepărtarea oamenilor de Euharistie;
    Bucură-te, cel ce ai arătat că teologia trebuie verificată și cunoscută empiric,
    Bucură-te, cel ce știi că Hristos Se arată celor smeriți, care viețuiesc mistic;
    Bucură-te, cel ce blamai ateismul și stilismul mereu;
    Bucură-te, cel ce înveți societatea să asculte de Dumnezeu;
    Bucură-te, cel ce ai combătut ateizarea culturii;
    Bucură-te, cel ce ai deplâns înmulțirea patimilor și a urii;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Condacul al VII-lea
    Predicile tale în dezacord cu viziunea oficială, în care militai pentru evitarea compromisului, pe care îl considerai mai periculos decât propaganda comunistă, ți-au adus mai întâi întemnițarea, apoi caterisirea. Iertându-i pe toți, I-ai mulțumit lui Dumnezeu și pentru acestea, cântându-I: Aliluia!
    Icosul al VII-lea
    Te-ai supus cu bucurie voii lui Dumnezeu de a face misiune și în închisoare, unde, conform propriilor mărturii, ai predicat, ai dezlegat, ai convertit, ai stors lacrimi, ai botezat, ai miruns, ai tuns în monahism, ,,conform teofaniilor și sub directa îndrumare a Preasfintei Treimi, a Maicii Domnului și a Tuturor Sfinților”. Timp de patru luni, ai suferit multe pătimiri greu de imaginat, dar ai adus și multe suflete la Hristos și ai dobândit o rugăciune mai adâncă și o purificare amplă. Roagă-l pe Dumnezeu să ne izbăvească de patimi și pe noi, cei ce-ți cântăm:
    Bucură-te, că pentru Hristos ai fost întemnițat;
    Bucură-te ștergând lacrimile, tu, cel înlăcrimat;
    Bucură-te, cel ce pentru persecutori te rugai;
    Bucură-te, că mâna ce te lovea o sărutai;
    Bucură-te, cel ce ai simțit durerea lui Hristos;
    Bucură-te, suflet viteaz și curajos;
    Bucură-te, că semnul crucii mereu îl făceai;
    Bucură-te, căci cu glas tare pe Hristos Îl mărturiseai;
    Bucură-te, că, prigonitorii nebun te socoteau;
    Bucură-te, că prigoniții la Hristos se-ntorceau;
    Bucură-te, cel încercat de Dumnezeu prin mari ispite;
    Bucură-te, în suferințe mari și-n bucurii nesfârșite;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Condacul al VIII-lea
    Pentru a putea predica în închisoare, ți-ai asumat nevoința nebuniei pentru Hristos, lepădându-te de sine complet și mărturisindu-L pe El cu glas tare. Vedeai lumea întreagă stând sub semnul Sfintei Cruci, te închinai și făceai metanii mereu. După ce ai stat trei luni în închisoare, la proces, procurorul general a spus că, fiind mistic, împiedici progresul demonic și a recomandat să fii tratat fără nicio îngăduință. Cu toate acestea, tot Cerul și chiar martorii acuzării te-au apărat, fiind în final achitat, pentru care Îl slăvim pe Dumnezeu, cântându-i: Aliluia!
    Condacul al VIII-lea
    Intrând în sala de așteptare a tribunalului, ai strigat cu glas mare: ,,Pocăiți-vă, s-a apropiat împărăția cerurilor!” Ai intrat apoi în sala de judecată după ce se prezentaseră toate declarațiile de acuzare, deoarece te considerau nebun. Văzându-te tuns chilug și cu multe răni pe cap, martorii acuzării au spus că au fost siliți să mintă în declarații, și-au recunoscut în fața tuturor păcatele de care s-au izbăvit prin rugăciunile tale și, plângând, au cerut să fii eliberat, spre binele poporului.
    Roagă-te acum lui Dumnezeu să ne dea curajul mărturisirii lui Hristos și nouă, celor ce-ți cântăm:
    Bucură-te, că și în sala de judecată dezlegai și exorcizai;
    Bucură-te, că puterea lui Dumnezeu le arătai;
    Bucură-te, cel hrănit cu Hristos euharistic;
    Bucură-te, cel ce ai fost un desăvârșit mistic;
    Bucură-te, că soldații nu te-au putut scoate afară;
    Bucură-te, cel ce i-ai uimit pe toți prin predica ta clară;
    Bucură-te, că martorii acuzării te apărau;
    Bucură-te, că spovedanie publică plângând făceau;
    Bucură-te, cel ce necredința ateilor mustrai;
    Bucură-te, că, prin curajul tău, pe toți îi uimeai;
    Bucură-te, că frâiele procesului ai luat;
    Bucură-te, că Preasfânta Treime, Maica Domnului și Toți Sfinții te-au îndrumat și te-au ajutat;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!
    Condacul al IX-lea
    Douăzeci de medici numiți să-ți cerceteze starea minții au spus că ești mai sănătos decât ei. Dus fiind apoi apoi în celulă, ai fost provocat, persecutat și scuipat. Mai întâi le-ai vorbit ighemonilor despre Patimile Mântuitorului, apoi ai ales rugăciunea în tăcere. Neavând cuvânt împotriva ta, te-au eliberat, iar tu, după ce i-ai dezlegat pe toți și le-ai cerut iertare, ai îmbrăcat din nou haina monahală mulțumindu-I și cântându-I lui Dumnezeu: Aliluia!
    Icosul al IX-lea
    Strângând la piept cu bucurie odoarele sacre, ai ajuns la praznicul Învierii Mântuitorului într-o biserică, unde ai slujit Sfânta Liturghie. Asumându-ți nevoința nebuniei pentru Hristos, ai stârnit deopotrivă admirație și denigrare. Dezvăluiai cu simplitate harismele primite, spre slujirea aproapelui și spre slava lui Dumnezeu, ca și Sfântul Apostol Pavel. Prin darul străvederii, îi ajutai pe mulți să se cunoască pe sine. Cu o mare putere de convertire cu vorba, cu lucrarea și cu rugăciunea, îi ajutai pe mulți să-și prețuiască sufletul și să meargă pe drumul mântuirii. Spuneai, ca și Sfântul Serafim de Sarov, că sensul adevărat al viețuirii creștine este dobândirea darurilor Duhului Sfânt.
    Ajută-ne, prin rugăciuni, să ne salvăm sufletele în aceste vremuri de grea încercare și pe noi, cei care-ți cântăm:
    Bucură-te, mucenic bătut și umilit;
    Bucură-te, că Hristos pentru tine a suferit;
    Bucură-te, cel ce ce te-ai predat cu totul lui Dumnezeu;
    Bucură-te, că Hristos a luptat pentru tine mereu;
    Bucură-te, martor al dumnezeirii;
    Bucură-te, cel ce mustri pe hulitorii misticii și ai teofaniei;
    Bucură-te, cel bogat în comori cerești;
    Bucură-te, cel sărac în cele pământești;
    Bucură-te, cel ce ne chemi la curățire, iluminare și unirea cu Hristos;
    Bucură-te, cel ce-l chemi la pocăință pe omul viclean, fariseu și vanitos;
    Bucură-te arzând de dorul lui Dumnezeu;
    Bucură-te, mare rugător pentru sufletul meu;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Condacul al X-lea
    Ai bătut apoi zadarnic la porțile mănăstirilor, care nu te-au mai primit. Ai înțeles că și acest lucru se întâmplă cu îngăduința lui Dumnezeu și ai cântat; Aliluia!
    Icosul al X-lea
    Ai continuat să slujești Sfânta Liturghie în mod discret, în catacombe. Biserica Vlahernei cea prigonită era cu tine și nimeni și nimic nu te putea despărți de Hristos. Urmându-ți sfaturile, mulți tineri din casele în care ai fost primit s-au îndreptat spre monahism. Roagă-te acum lui Dumnezeu să ne dea râvnă în rugăciune și nouă, celor ce-ți cântăm:
    Bucură-te, cel chemat tainic la sihăstrie;
    Bucură-te, cel ce ai cerut de la Dumnezeu predici și pustnicie;
    Bucură-te, cel ce ne inviți în divina armonie;
    Bucură-te, cel ce ne îndemni și pe noi să fim asemenea ție;
    Bucură-te, cel ce ne spui că mistica e vorbirea cu Dumnezeu;
    Bucură-te, cerându-ne să iertăm tot, respirând doar în El mereu;
    Bucură-te, cel ce ne îndemni să fim înflăcărați în har și să facem roade vrednice de pocăință;
    Bucură-te, cerându-ne să aducem și pe alții la credință;
    Bucură-te, cel ce ne îndemni să urmăm calea lui Hristos;
    Bucură-te, cel ce ne spui să căutăm al sufletului folos;
    Bucură-te, cel ce ne îndrumi să ne ferim de patimile sufletești mereu;
    Bucură-te, cel ce ne povățuiești să facem totul spre slava lui Dumnezeu;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Condacul al XI-lea
    Retrăgându-te apoi în satul natal și stând ascuns, ai scris mii de pagini spre slava lui Dumnezeu și a monahismului și pentru binele Bisericii Ortodoxe Române cântând: Aliluia!
    Icosul al XI-lea
    Aspru cu tine însuți și cu ceilalți, te-ai adresat în scrierile tale, ca și Sfântul Agapie Criteanul, într-un stil direct, fără menajamente, pentru a lupta, ca și prin predicile de altădată, cu patimile sufletești și trupești, cu ereziile și cu ateismul, indiferent ce tematică era abordată. Din scrierile tale răzbate o iubire enormă și o dorință imensă de a ne chema pe toți la îndumnezeire.
    Mijlocește-ne acum ajutor pentru a face voia lui Dumnezeu în aceste vremuri și nouă, celor ce-ți cântăm:
    Bucură-te, cel ce cu sabia cuvântului păcatele loveai;
    Bucură-te, că frumusețea sufletului o căutai;
    Bucură-te, luptând pentru păstrarea neatinsă a Tainelor Ortodoxiei;
    Bucură-te, mare cinstitor al teofaniei și al Euharistiei;
    Bucură-te, cel ce ai pledat pentru o Sfântă Liturghie lucrătoare și sfințitoare;
    Bucură-te, cel ce ne chemi la Sfântul Potir în fiecare duminică și sărbătoare;
    Bucură-te, cel ce Sfânta Liturghie aproape zilnic ai slujit;
    Bucură-te, rugându-te pentru neamul tău, de atei prigonit;
    Bucură-te, cel ce împarți tuturor cuvânt cu folos;
    Bucură-te, că ne spui să ne facem vrednici să auzim glasul lui Hristos;
    Bucură-te, cel ce în scrieri te-ai adresat celor dornici de pocăință;
    Bucură-te, căci scrisul îți e amvon prin care chemi lumea la credință;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Condacul al XII-lea
    Întreaga activitate ai dedicat-o misticii experimentale, pe care ai considerat-o superioară oricărei științe, și i-ai rămas devotat lui Hristos până în ultima clipă, primind mereu arvuna bucuriei veșnice, suferind, nevoindu-te pentru El și pentru aproapele și cântându-I: Aliluia!

    Icosul al XII-lea
    Fiind chemat la cel veșnice prin mucenicie, conform rugăciunilor tale, Dumnezeu le-a mai dat ateilor o lecție chiar și cu această ocazie. Mormântul tău rămas gol va rămâne de-a pururi o predică vie și o chemare la pocăință și la recunoașterea atotpurteniciei lui Dumnezeu.
    Roagă-te lui Dumnezeu acum să ne ierte pe noi, cei ce nu știm să te cinstim cum se cuvine, dar care îți cântăm:
    Bucură-te, cel de negăsit după adormire ca și Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos;
    Bucură-te, ierarh smerit cu suflet frumos;
    Bucură-te, al Sfintelor Canoane și al Apocalipsei tâlcuitor;
    Bucură-te, apologet erudit și râvnitor;
    Bucură-te, cel ce ne chemi la asceză, purificare și iluminare;
    Bucură-te, cel ce ne spui să facem de Dumnezeu ascultare;
    Bucură-te, cel ce ne spui să-i urmăm pe cei ce mistica au experimentat;
    Bucură-te, cel ce erorile din multe domenii ai demascat;
    Bucură-te, cel chemat la veșnica sărbătoare;
    Bucură-te, a monahismului românesc aleasă floare;
    Bucură-te, Sfinte Preacuvioase Nil, binecuvântare a creștinilor!

    Condacul al XIII-lea
    Ne închinăm cu evlavie Preasfintei Treimi, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Tuturor Sfinților și le mulțumim că te-au ajutat să-ți sfințești sufletul.
    Sfinte Preacuvioase Nil, cel ce te bucuri acum în Biserica biruitoare, roagă-te lui Dumnezeu să mântuiască și sufletele noastre!
    Roagă-te lui Dumnezeu pentru noi să ne izbăvească de înșelăciunile lui Antihrist, să ne ierte păcatele, să ne ajute să dobândim virtuțile creștine și Darurile Sfântului Duh și să cântăm împreună cu tine: Aliluia!
    (Acest condac se zice de trei ori, după care se zice Icosul I şi Condacul I.)
    Rugăciune
    Sfinte Preacuvioase Nil, mult pătimitorule, roagă-te lui Dumnezeu ne ajute să ne pocăim și să mergem pe drumul mântuirii! Roagă-te izbăvească Biserica Ortodoxă de ecumenism! Roagă-te să ne ajute să dobândim conducători lumești și bisericești care să facă voia Lui Dumnezeu!
    Așa, Sfinte, cel ce ești grabnic ajutător, ajută-ne să ne supunem cu bucurie cu toții voii lui Dumnezeu cu gândul la bunătățile cele veșnice!
    Doamne, Iisuse Hristoase, pentru rugăciunile Sfântului Preacuvios Nil, ceartă, leagă și alungă-l pe Antihrist, orânduieşte cele de folos pentru Biserica Ta și ne miluiește pe noi! Amin.

      1. Ar fi bine și să o convingi pe sora Lucreția. Adică dânsa a scris atât de mult iar tu, care zici că reprezinți adevărul, nu-i dai niciun argument în sprijinul a ceea ce afirmi. Nu-i prea ok! Toate judecățile sau verdictele trebuiesc însoțite de argumente dacă
        acestea există, iar dacă nu, spune măcar că așa crezi tu. Altfel degeaba pierdem timpul pe aici.

        1. Asta este raționament? Deci eu trebuie sa dovedesc ca Nil Dorobantu nu este sfant? deci daca eu acum fac afirmatia urmatoare : ”Iohannis si cu Arafat sunt sfinti!” … Acum dovedește tu ca nu sunt sfinti!
          Cine citește scrierile Sfinților Părinți și le înțelege, iar mai apoi citește scrierile acestui rătăcit … prin comparație va realiza ca individul a fost un înșelat. Dar dacă cineva învață ”Credința Ortodoxă” din cărțile Veronicăi de la Maglavit…atunci într-adevăr va considera că Nil Dorobanțu, Arsenie Boca , Visarion etc sunt ”sfinți”. În general, cei care sunt analfabeți în materie de Credință , iau de bune toate înșelările, deoarece nu au pe ce să se sprijine, nu au ca referință Ortodoxia. Ei caută minuni..viziuni…fără să știe că adevărații sfinți fugeau de orice viziune…fugeau de minuni… și de alte halucinații.

          1. Cine știe ce e Duhul Sfânt poate să recunoască sfințenia. Cine a citit despre El prin cărți nu are nicio șansă!

      2. Dumnezeu ne dă semne că e sfânt foarte mare! Are toate indiciile sfințeniei. În plus, faptul că trupul lui este de negăsit este un alt mare indiciu.

        Sfântul Nil Dorobanțu nu poate fi idol. Dumnezeu a lucrat prin el și tot ce a făcut este lucrarea lui Dumnezeu prin om. Aici nu e vorba despre idolatrizare, ci despre îndumnezeirea omului, spre care tindem cu toții. Despre Duhul Sfânt care sălășluiește într-un om. Hulim Duhul Sfânt?

        Să nu ne plângem că ne merge rău dacă nu știm să apreciem lucrarea lui Dumnezeu prin aleșii Săi! Nu ne putem numi antiecumeniști dacă nu apreciem lupta părintelui Nil Dorobanțu împotriva ecumenismului. În anul 1948 s-a înființat Consiliul Mondial al Bisericilor.

        Chiar dacă, oficial, BOR a aderat mult mai târziu la acest Consiliu, totuși încă din acel an se începe lupta împotriva misticii și a asceticii, deziderate importante pentru nivelarea religiilor. Generații întregi de preoți au studiat de atunci un alt tip de dogmatică, iar mistica și ascetica au fost excluse.

        Părintele Nil a primit sarcina de a revigora monahismul, dar în fiecare mănăstire existau și oameni care știau mersul lucrurilor și care făceau ce era corect politic. Este înfiorător să fii trimis din mănăstire în mănăstire să revigorezi monahismul în timp ce Consiliul Mondial al Bisericilor avea o altă orientare.

        Cine se apleacă și studiază singur ce a scris nu repetă cu atâta ușurință denigrările oficiale. Respecta votul sărăciei și asta îi înfuria la culme pe unii confrați. Adică, pe românește, nu lua bani. Lumea se aduna în jurul lui și acesta era un motiv de invidie. Intrase în vizorul autorităților pentru criticarea ateismului, așa că până și prietenii s-au dezis de el ca să fie corecți politic!. Și atunci l-au desființat fizic și mediatic!

        E timpul să ne pocăim pentru asta!

        1. Deci faptul că nu se găsește cadavrul lui Nil Dorobanțu este sens de sfințenie? Pe bune? Unde în Istoria Bisericii ați văzut asemnea enormități? Ah… dumneavoastră nu ați citit Istoria Bisericii și nici Sfinții Părinți… dar se pare că sunteți ”expertă” în canonizări de sfinți… frate câți înșelați sunt pe aici…

          Aduceți ca ”argument” :”Sfântul Nil Dorobanțu nu poate fi idol. Dumnezeu a lucrat prin el și tot ce a făcut este lucrarea lui Dumnezeu prin om. ” Trebuie să vă credem pe cuvânt? Aveți și niște dovezi?

          Alt ”argument”: ”Cine se apleacă și studiază singur ce a scris nu repetă cu atâta ușurință denigrările oficiale. ” Am citit câteva cărți dintre cele ce spuneți, am vizionat pe YouTube niște filme cu așa ziși mărturisitori ai acestui Nil, apoi am comparat cu Sfântul Ioan Gură de Aur , Sfântul Vasile cel Mare, Pateric și Filocalie. O MARE diferență între scrierile patristice și cărțile lui Nil Dorobanțu. Cărțile lui Nil Dorobanțu nu au nicio legătură cu Ortodoxia! Probabil că pe Nil Dorobanțu îl considerași sfânt în religia budistă…și atunci se explică ”sfințenia” la care faceți referire. Însă în religia ortodoxă Nil Dorobanțu nu are cum să fie sfânt…oricât v-ați strădui să îl promovați. Doar dacă schimbați cărțile în care își descrie stările de demonizare. Stări pe care dvs în mod eronat și din neștiință, le considerați experiențe ortodoxe. Vă sfătuiesc să citiți opera Sfântului Iganie Bracianinov. Așa veți realiza cel mai repede în ce stare de idolatrie vă aflați. Citind cărțile Sfinților Părinți din vechime, veți realiza că vă rugați unui personaj precum Nil Dorobanțu, care se află în iad.

          1. Citiți-i cărțile cu duh de pocăință și-l veți înțelege! Toată viața lui a apărat Ortodoxia și a suferit pentru ea! A explicat ca nimeni altul ideologizarea culturii, a fost prețuit de cei mai mari duhovnici ai timpului. Odată cu schimbarea regimului, a fost pus la colț. Nu am niciun interes să-l promovez. O fac din evlavie. A opus rezistență unui regim ateist din postura nebunului pentru Hristos. Nu am dat prea multă atenție experiențelor ieșite din comun. M-a preocupat restul. A ajutat oameni să se vindece sufletește și trupește, a convertit pe mulți. Iar acest lucru este admirabil. Iar teofaniile fac parte din Ortodoxie.

            Să ne amintim de Sfânta Eufimia, de sfântul Modest, de Sfântul Marcu de la Muntele Frăcesc, de Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos, de Sfântul Teofil cel Nebun pentru Hristos.
            Sugestie de lectură: ,,Dogmatica empirică” de Ioannis Romanidis

        1. Adevăratul înșelat este poporul român care se crede mai deștept decât sfinții. A acceptat ateismul și compromisul religios, deși Însuși Dumnezeu ne-a sfătuit prin diferiți oameni mai mult sau mai puțin culți că vom plăti cu vârf și îndesat dacă facem așa ceva. Noi suntem mai înțelepți și ne dezicem de toți cei prin care Dumnezeu ne sfătuiește! Nu se vede unde am ajuns? Dar trebuie să ne trântească Dumnezeu de tot la pământ ca să ne vină mintea la cap!
          Experiențe ieșite din comun a avut și Sfântul Apostol Pavel. Trebuie să fim doar curați cu inima! Nimic mai mult! Să avem mare grijă când îi judecăm pe sfinți! Iertare!

          1. Lucreția & înșelații idolatri : Dogmatica empirică a părintelui Rommanidis nu se compară cu Sfinții Părinți. Ești o analfabetă din punct de vedere al Ortodoxiei. Ca să nu mai vorbim de faptul că acestă carte este promovată în Romania de un mitropolit eretic grec , care de curând s-a vaccinat și a fost de acord cu hotărârile din Creta.
            Tu și înșelații din grupul sectei Nil Dorobanțu , umblați după minuni și vise, coșmaruri și alte lucruri științifico-fantastice. Ortodocșii urmează pe Sfinții Părinți. Idolatrii și înșelații își fabrică idoli la care să se închine. Așa cum este cazul cu minciuno-sfântul Nil Dorobanțu.

        2. `Adevarul`, era o intrebare retorica pusa Lucretiei P. La care, insa, nu mi-a raspuns deoarece cred ca si-a dat si ea seama ca n-are ce comenta pe subiect. Doamna Lucretia, de putin timp am auzit si eu de acest Nil Dorobantu si am cautat sa descopar daca a dus o viata apropiata de sfintenie sau a fost un inselat. Am citit chiar ca s-a cunoscut si cu Arsenie Boca. Aici am avut primul semnal de alarma. Apoi am auzit marturii ale oamenilor care l-au cunoscut (oameni fara prea multa stiinta de carte, sa ma ierte Dumnezeu), care-l vedeau ca pe un sfant. De ce? Pentru ca facea anumite lucruri care sfidau legile fizicii (ex. levitatia in timpul rugaciunii, plutiri pe deasupra ierbii in timpul mersului etc.). Aceste inselari au insemnat cel de-al doilea semnal de alarma. Apoi am cautat scrierile lui si, surpriza!, am gasit picatura care-a umplut paharul: cartea despre marea inselata si ticaloasa Veronica de la Vladimiresti. Aveti mare grija cu cei pe care-i considerati sfinti. V-ati mai pierdut si o gramada de timp compunandu-i acatistul. Lasati preotii induhovniciti sa alcatuiasca acatiste. Nu stiu daca le este ingaduit mirenilor, mai ales femei, sa compuna acatiste… Doamne, iarta-ma!

          1. De ce vă mirați ? Idolatria, înșelarea demonică duce la compunerea de … ”acatiste” . Și Nil Dorobanțu și adepții lui sunt ghidați de aceiași demoni.

  2. Dragilor,subiectul era altul:ce facem cu acești anticriști psihopați,neomarxiști,tefeliști cu mințile satanizate??Dacă nu le punem pumnul în piept urgent prin toate mijloacele,praful și pulberea se alege de tot!

    1. Asa este! Romania a intrat pe o panta foarte periculoasa; dupa cum a scris mai sus “neanimenea”, daca nu-i oprim pe viermii astia nenorociti, praful se va alege de tot. Dar pentru asta trebuie sa ne mobilizam ca natie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button