X

Mai sunt 3 zile până la marele protest anti-vaccinare obligatorie din București. Noi detalii ale organizatorilor

Protest la Parlament în timpul dezbaterilor pe legea vaccinării obligatorii - Reporter Global

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate,  organizează o manifestație publică, duminică 7 Martie 2021 orele 15, în București, Parcul Izvor – lângă Parlament.

Proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România (PLx 399/2017 din Camera Deputaților) conţine prevederea obligativităţii vaccinării pentru întreaga populație.

Oricine verifică textul legii va constata că articolele 6, 13, 16, 68, 71 (și nu numai) prevăd obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu oricâte vaccinuri și ori de câte ori ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz.

Deci, este dincolo de orice îndoială faptul că acest proiect de lege, dacă ar fi adoptat în forma actuală, ar introduce de jure și de facto obligativitatea vaccinării în România.

 CEREM amendarea proiectului de lege după cum urmează:

1 – Legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea, un act medical.
2 – Medicului să i se permită să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcţie de interesul şi starea de sănătate a pacientului.
3 – Să fie eliminate orice fel de sancţiuni pentru pacienţii sau medicii care refuză vaccinarea.
4 – Să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării sub orice formă (explicită, sau implicită) prin măsuri punitive și coercitive.

5 – Să se elimine art.40 L. “Sesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinţi…”

6 – Noţiunea de obligativitate să fie înlocuită în textul legii cu aceea de recomandare.

În concluzie, nu pentru ideea vaccinării se ridică opoziția, ci efectiv datorită faptului că decizia omului de a se vaccina sau nu, în totală și reală cunoștință de cauză, este un act de dispoziție personal care privește existența și integritatea fizică a acestuia, conferindu-i dreptul inviolabil și inalienabil la viață și sănătate.

Prin obligarea la vaccinarea în masă și fără discernământ din partea autorităților de specialitate abilitate, a persoanelor din Romania, precum și prin sancțiunile aplicate persoanelor fizice, juridice și părinților care refuză vaccinarea, deși aparent, la nivel declarativ, scopul prezentei legi este acela de a “asigura dreptul la sănătate individuală și colectivă”, în fapt , prin însăși cuprinsul ei se încalcă in mod flagrant dreptul pretins a fi apărat.

Și-au anunțat susținerea și participarea membri ai partidului AUR și senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

50 comentarii

 1. P.Diplan face segregare intre manifestanti. O interzice pe Diana Sosoaca la miting pe motiv ca nu vrea voci politice. Se pare ca orgoliile stupide sunt mai presus de interesele legitime ale celor care se opun dictaturii medicale. e nevoie de luciditate, acum cand e nevoie mai mult decat oricand de Unitate…https://www.facebook.com/pdiplan

  1. Cateodata acest diplan este prea cacacios si smiorcait cu atitudinea lui “civica” – A ajuns o femeie sa dea clasa la toti “barbatii” patriei .

   1. @ stef Ne puteti spune ce ati facut pana acum dvs din punct de vedere civic? Manifestatiile organizate de Pompiliu Diplen le stiu, am participat la majoritatea dintre ele, dar dvs ce ati facut pana acum dpdv civic? In afara de vorbe, va rog sa ne dati exemplu de demersuri in justitie initiate de dna avocat Sosoaca si duse a bun sfarsit cu succes. De vorbit e usor, dar unde sunt faptele concrete care sa sustina vorbele?

    1. Domnule George stiu cu cata insufletire si bine documentat ne-ati vorbit de la manifestatiile impotriva tiraniei si a Legii Vaccinarii Fortate – Acum , in pragul unor mutari totalitare fara precedent este importanta forta mesajului care trebuie sa ajunga la urechile sedate ale romanilor. S-au creat niste puncte de focalizare , niste repre , atat din eforturile lui Diplan , cat si din eforturile d-nei Sosoaca. Nu am venit aici sa fac campanie politica pentru pentru ca nici nu ar avea nevoie de asa ceva – Toti cei care venim la proteste o cunoastem , si dupa cum bine ne sfatuieste o persoana mai jos cel mai important este sa vedem la miting cat mai multi oameni si sa nu-i fugarim pe aceia care o sustin pe Diana. Ce ar avea de pierdut Pompiliu Diplan din treaba asta ?? Sa nu facem prostiile proverbiale romanesti cu “inecatul la mal”…

  2. Radu Moraru , amicul lui Diplan unde o fi ? Cu tot cu ochelari. Eu nu am cont de fakebook , insa cineva sa-l sfatuiasca pe acesta sa nu se comporte ca la gradinita.

  3. @ Decebal A nu permite confiscarea politica a manifestatiei de duminica, pentru a castiga dna Sosoaca capital politic, nu inseamna segregare ci inseamna apararea miscarilor civice de jocurile politice ale unora sau altora. Dna avocat Sosoaca poate sa organizeze cand vrea o multime de manifestatii, dar e mai usor sa sa urce pe eforturile altora si sa pretinda ca e meritul ei doar pt a castiga si mai mult capital politic. Manifestatia de duminica e organizata de societatea civila si nu de oameni politici, oamenii politici sa vorbeasca si sa lupte (si cu fapte, nu doar prin vorbe) in Parlament.

   1. …ok, am si eu o intrebare va rog, daca nu va suparati? Cum ar castiga capital politic doamna Sosoaca daca ar participa la miting? Concret va rog sa-mi raspundeti! Sunt cumva peste o saptamana alegeri parlamentare si se va duce lumea masiv sa o voteze pe dna Sososca dupa ce, sa zicem, ar vedea-o la acest miting? Poate stiti mai multe, lamuriti-ne si pe noi! Cum s-ar concretiza efectiv acest capital politic despre care vorbiti ca l-ar castiga dna in cauza prin prezenta dansei acolo? Cred ca dincolo de a fi politician, dna Sosoaca este cetatean roman si cam singura voce antisistem care se aude! Iar de faptul ca este si in Parlament si are cat de cat vizibilitate si notorietate in plan public cred ca ar trebui sa profitati, nu sa dati cu piciorul (in tepusa). Daca se incepe cu mizerii de genul asta (x sa nu vina ca nu stiu ce a facut – imi amintesc ca in anii “90 era o intrebare stupida in gura fesenistilor de atunci: ce ai facut domne in ultimii 5 ani ca sa vorbesti? tu nu ai stat aici ca sa mananci salam cu soia…), ei bine, atunci vorba lui nenea Condurateanu: va pup pe suflet! va fi fiecare ptr el, scapa cine poate. Operatia a reusit, pacientul e mort.

    1. @ Stelian

     Pentru a va raspunde la intrebare va rog sa ne intoarcem inapoi in timp cu un an de zile. Sa spunem ca azi este 04.03.2020 si peste 3 zile are loc protestul de pe data de 07.03.2020 (la care au participat aprox 5.000 de oameni, facand impreuna un lant uman in jurul Palatului Parlamentului). Daca am fi in data de 04.03.2020 si v-as intreba cine este Diana Sosoaca, ati sti? Fiti sincer, habar nu ati avea cine este Diana Sosoaca pt ca pe data de 04.03.2020 dna avocat Sosoaca nu se facuse remarcata cu absolut niciun fel de participare sau sprijin acordat romanilor impotriva dictaturii medicale sau impotriva altor aberatii pe care incearca unii sa ni le impuna cu forta de aproape 12 ani de zile (in 2009 au incercat sa ne impuna cu forta documentele biometrice, dar i-a oprit Dumnezeu ca urmare a luptei duse de Parintele Iustin Parvu).

     Pe data de 07.03.2020 dna avocat Sosoaca nu a participat la protest deoarece, in mod evident, nu o interesa in acel moment sa lupte impotriva proiectului de lege care a fost LA UN FIR DE PAR de legiferare! Cei care nu ati fost direct implicati in aceasta lupta epuizanta (dusa pentru ca faradelegea vaccinarii obligatorii sa nu fie transformata in Lege) nu stiti cat de aproape am fost, in martie 2020, de impunerea vaccinarii obligatorii prin Lege! Am fost la un fir de par de transformarea faradelegii vaccinarii obligatorii in Lege, ne-a salvat Dumnezeu ca urmare a luptei duse, pe multiple fronturi, de o multime de oameni printre care dna avocat Sosoaca nu a binevoit sa se numere.

     In acele momente critice unde a fost luptatoarea pentru popor Diana Sosoaca? Cand noi eram hartuiti, disperati si epuizati, cand dna avocat Marina Alexandru cauta cu disperare avocati care sa lupte alaturi de dansa pe taram juridic, in vederea opririi faradelegii vaccinarii obligatorii, unde era dna avocat Sosoaca, cea care la nivel declarativ nu mai poate (din a doua jumatate a anului 2020) de dragul romanilor? UNDE era, unde era dragostea si grija ei fata de acest popor mintit si inselat de mii si mii de ori in ultimii 30 de ani de “democratie”? UNDE ?

     Abia din a doua jumatate a anului 2020 a aparut, intai timid, la manifestatiile organizate (cu mult efort si sacrificiu) de Pompiliu Diplan si de alti oameni jertfelnici. A avut inteligenta de a spune romanilor fix ceea ce doreau sa auda, a avut si “spate” de unde trebuie si, folosindu-se de protestele organizate de altii si de suferintele romanilor, a castigat capital politic si a ajuns rapid in Parlament in calitate de senatoare.

     Doar pe vorbe a ajuns acolo, actiunile in instanta initiate de dna avocat Sosoaca cu mare tam-tam impotriva obligativitatii botnitelor au fost abandonate de dna avocat Sosoaca imediat ce a ajuns in Parlament si nu le mai sprijina in niciun fel!!!

     Dna senator Sosoaca incearca sa se erijeze in “salvatoarea” romanilor de dictatura medicala, dar fara sa fi facut in mod real nimic, niciun fel de demersuri juridice consistente si serioase pt a opri dictatura medicala.

     Dna senator vorbeste ceea ce stie ca vor sa auda oamenii, dar nu face mai mult decat sa vorbeasca. Insa vorbind a ajuns in Parlament si vorbind doreste sa ajunga mult mai sus (vedeti pagina de FB “Diana Sosoaca Presedinte” care a fost creata, intamplator, in preajma alegerilor parlamentare pentru a sadi deja ideea aceasta in mintile oamenilor).

     Ceea ce se pare ca unii dintre noi nu doresc sa inteleaga este ca, prin participarea si erijarea dnei senator Sosoaca in conducator al luptei cetatenilor impotriva faradelegii vaccinarii obligatorii (lupta dusa de fapt de societatea civila din 2017 pana in prezent, cu sprijinul catorva oameni politici responsabili si care nu s-au batut cu pumnul in piept pt a se lauda) s-ar distruge credibilitatea a ceea ce a mai ramas din societatea civila. A permite confiscarea acestui protest de catre un om politic ar insemna distrugerea credibilitatii luptei duse de noi toti, oameni simpli din popor, impotriva faradelegii vaccinarii obligatorii deoarece atunci multi oameni ar crede ca lupta aceasta este dusa doar pt a castiga voturi X sau Y. SI NU ESTE ASA!

     Sper ca am reusit sa va raspund la intrebare, daca nu sunteti multumit atunci va astept la protest si vom vorbi fata in fata.

     1. Stimate domn, nu mie trebuie sa-mi raspundeti la intrebare, caci eu nu am pus nicio intrebare, eu doar mi-am exprimat o opinie. Am citit cu atentie raspunsul dvs si va respect punctul de vedere, este parerea dvs fata de dna Sosoaca, aveti intrebarile si nedumeririle dvs fata de dansa, nu e nicio problema, foarte bine. Eu ce am avut de zis am zis, cred ca am fost destul de clar, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Doar atat mai spun, si nu sunt vorbele mele, ci ale unui parinte induhovnicit: “Intotdeauna sa tineti minte ca diavolul, prin vrajba pe care o strecoara intre noi, vrea sa ne desparta de Dumnezeu. Unirea dintre crestini nu i-a placut niciodata celui intunecat si atunci incearca sa ne dezbine sub tot felul de pretexte, profitand si de orgoliile fiecaruia”. Mult succes, sanatate, Doamne Ajuta!

     2. Și uite de ce nu rezolvăm niciodată nimic. Suntem prea ocupați să aruncăm cu noroi unii în alții. La protest trebuie să vină TOȚI! Părinți, bunici, antreprenori, șoferi, vânzători, TOȚI! Dacă cineva încearcă să excludă pe altcineva, atunci îi exclude și pe cei care susțin persoana respectivă. Și uite așa, în loc de câteva mii de oameni se strâng doar câțiva…

     3. Dumnezeu l-a primit și pe cel ce a venit în al 11-lea, al 12-lea ceas, ar fi mai bine sa nu judecam și sa ne unim pentru putea schimba ceva. Asta dacă vrem sa învățam ceva din greșelile trecutului, a se vedea experienta referendumului pentru familie unde avea de câștigat Dragnea…!!! Cu toată compasiunea, dar doamna este singura voce pentru ca bărbații probabil sunt mai ‘gingasi”, precum ghioceii… Asa ca să luam ce este bun din fiecare, sa nu ne mai criticam și sa ne apărăm interesul comun, dacă NU, vom suporta tot NOI consecințele…

   2. Exact! Nu am nimic cu ea, o apreciez, dar apropierea mamei sale de masonerie + afirmațiile (false, dealtfel) ale fiicei la Sfânta Parascheva (“datorită mie pot creștinii să se închine Sfintei Parascheva”) m-au pus adânc pe gânduri. In rest, pana la proba contrarie merita susținută în inițiativele bune…

   3. Zau asa, uite de-aia nu vom castiga niciodata in felul asta, pentru ca cei rai se unesc intotdeauna sa faca cele rele iar cei care vor bine se mananca intre ei ca si catelele printre gard in loc sa se uneasca pentru cauza comuna. Poate fi Sosoaca insasi fiica lui Soros, daca ea vine si sustine anti-vaccinarea obligatorie, care e problema voastra? Acum e timpul de unire, nu de dezbinare si oricine vrea acum dezbinare si criterii de eligibilitate la o manifestatie de acest fel inseamna ca are o agenda ascunsa.

    1. Asa e nea gigi.
     Poporul asta e blestemat de catre toti conducatorii pe care i-a vandut si tradat in istorie(incepand cu Burebista si sfarsind cu Ceausescu) sa nu se poata uni intr-o actiune pentru Tara.
     Cum rasare unul din mocirla, cum sar toti fratii lui/ei ortodocsi verzi sa-l scufunde, pe motivul vechi de rele al Invidiei. Apoi incepe lupta pentru intaietate…Bleah!

     1. Chiar daca sunt destule cazuri in care argumentul dumneavoastra va da dreptate, in acest caz argumentul va contrazice.
      “Cum rasare unul din mocirla, cum sar toti fratii lui/ei ortodocsi verzi sa-l scufunde”

      Reticenta unor crestini ortodocsi e exact aici, ca nu pot spune ca doamna Sosoaca e si ea crestin ortodoxa ca si noi. Poate nu sunt eu la curent, dar, cu tot respectul de rigoare pentru declaratiile curajoase ale doamnei Sosoaca, pentru tot ce incearca sa faca in Senat, totusi insa nu s-a dezis de declaratiile neo-pagane de acum 3 ani, mai ales din perspectiva in care parintii si rudele doamnei sunt adepti declarati, “marturisitori” ai zeilor (de exemplu: https://mistero4u.files.wordpress.com/2021/03/fuck-silvestru-sosoaca.jpg?w=640). Suntem crestini, primim pe cei rataciti. Cati dintre noi in lumea in care am crescut si am fost educati, am reusit sa pastram credinta curata neintrerupt ? E de inteles ca daca parintii sunt crestini ortodocsi, e firesc sa presupui ca si copii sunt crestini ortodocsi, la fel si cazul in care parinti sunt neo-pagani “cu capul descoperit” sa presupui ca si copii sunt la fel – mai ales ca, copilul in cauza, doamna Sosoaca, a facut in trecut declaratii in trecut legate de credita ei catre “Zamolxe”.

      Oricat de disperati am ajunge, faptul ca luptam umar la urma cu protestanti, cu neo-pagani, cu atei – pentru ca peirderea luptei ne afecteaza pe toti, asta nu inseamna ca un crestin ortodox o sa poata sa se increda vreodata intr-un pagan, mai ales sa il vada ca un lider national. Crestinul se gandeste mai departe decat azi, maine. Credinta deja e atacata de dinauntrul Bisericii, daca se mai adauga si un presedinte (doamna Sosoaca aparent are ambitii la presedintie) neo-pagan, chiar daca simpatizeaza cu problemele crestinilor ortodocsi (doamna avocat Sosoaca l-a reprezentat juridic pe IPS Teodosie, a militat pentru pelerinaje etc) apare si amenintarea de crestere acestei credinte demonice, si riscul ca cei caldicei sau cu credinta slaba sa fie mai receptivi la credinta “doamnei presedinte”. M-am dus un pic in fata dar nu cred ca ingrijorarea aceasta e nefondata. Urgenta chestiunii vaccinarii nu e si nu va fi niciodata un motiv suficient pentru compromisuri de genul “si ce ca crede ca Zamolxe a fost invatatorul lui Iisus”, macar lupta pentru drepturile romanilor”. Si duhul din discutiile pe aceasta tema asta pare a fi, al compromisului din disperare.
      Daca doamna Sosoaca s-a lepadat de paganism sa o declare public, nu e greu, nu pierde electorat (ci dimpotriva, castiga) – nu are nimic de pierdut, deci intrebarea e, de ce nu o face ? E clar ca detine inteligenta necesara sa fie constienta de confuzia cauzata de acele declaratii, de credinta parintilor ei, si de demersurile pro-crestini, pro-Biserica pe care le-a intreprins.
      Uite cat de usor se divizeaza crestinii ortodocsi, intre cei care au o anumita retincenta (valida) si cei care milteaza pentru sustinere inflacarata (valida in esenta – sa nu ne impotmolim in griji si cinism, dar nicidecum valida neconditionat, obeste). Si totul s-ar clarifica daca doamna Sosoaca si-ar clarifica apartenenta in randul fratiei ortodoxe.
      Prin simplul fapt ca discutii si framantari pe aceasta tema apar la un articol despre ceva lumesc (legi) si mai peste tot in blogosfera ortodoxa unde e doamna Sosoaca mentionata, inseamna ca fie ca a intentionat asta sau nu, doamna s-a facut prilej de dezbinare intre crestinii ortodocsi. Faptul ca decidem noi sa nu mai lungim aiurea discutiile nu fac framatarile astea sa dispara. Cu cat continua mai mult si doamna Sosoaca se eschiveaza in a clarifica, spre a indeparta grijile romanilor cu atat pozitia celor retincenti e intarita.

     2. Pentru ca butonul de Raspunde de la comment-ul lui ionut lipseste, voi da replica la comment-ul meu.
      @ionut si ceilalti cu centiron si diagonală ortodoxă: dacă vă indoiți de credința Dianei Sosoaca, cereți-i să recite Crezul ortodox și încetați cu supozițiile securistice.
      Nici un cornorat sau fals ortodox nu rezistă probei ăsteia.

  4. Trebuie lăsate la o parte toate orgoliile. Avem ocazia de a realiza ceva frumos împreună și trebuie să profităm din plin. Doamna senator Diana Șoșoacă are deja suficient capital politic. O participare în plus sau în minus la un miting nu contează prea mult pentru dânsa. Dar e bine să fie juriști buni care să coordoneze mitingul pentru fi cât mai eficienți.

   De unde provin asemenea temeri? Unii se tem de participanții cu icoane, alții de persoane care se bucură de prea multă popularitate… Dacă domnul P. Diplan nu vrea voci politice , se poate trezi și fără simpatizanții doamnei senator Șoșoacă! E foarte bine că s-a ocupat de organizare, dar trebuie să dovedească multă înțelepciune până la sfârșit. Lupta poate fi comună, dar dacă pierdem ocazia de a obține ceva din cauza unor mofturi copilărești, fiecare dintre noi va avea de suferit.

   1. @Apa trece, pietrele raman

    Cu tot respectul, nu e vorba despre orgolii ci este vorba despre evitarea situatiei in care acest protest al societatii civile sa fie CONFISCAT de mediul politic, ceea ce ar duce la indepartarea tuturor oamenilor de buna credinta care NU vor ca politicul sa confiste acest protest organizat de societatea civila.

    Dvs spuneti ca in lipsa participarii dnei senator Sosoaca nu vor participa simpatizantii sai? Dar protestul nu este organizat pentru orgoliul sau castigul politic al dnei senator Sosoaca, acest protest este organizat pentru a spune NU faradelegii vaccinarii obligatorii.

    V-ati gandit macar vreo secunda cati oameni nu ar mai participa la acest protest daca am permite sa fie confiscat politic? Admiratorii/simpatizantii dnei Sosoaca sunt bine veniti pentru a spune NU vaccinarii obligatorii, dar nu sunt deloc bine veniti pentru a face campanie politica unui om politic. Daca nu ii intereseaza lupta impotriva faradelegii vaccinarii obligatorii, atunci ce sa caute la protest?

    Lupta aceasta este a societatii civile (atat cat a mai ramas din ea dupa 30 de ani de “democratie”) si ar fi o uriasa greseala sa permitem sa fie deturnata pentru a castiga capital politic suplimentar cineva din actuala clasa politica deoarece asta ar insemna distrugerea credibilitatii a ceea ce a mai ramas din societatea civila activa.

    Asta isi doresc cei care vor sa-i fie permis dnei senator Sosoaca sa confiste protestul de duminica pentru propriul ei castig politic?

    1. Vocea societatii civile este perfect exprimata prin mesajele doamnei avocat. De mult timp vorbeste in senat despre vaccinare! LASATI ORGOLIILE! Chiar nu intelegeti ca trebuie sa fim uniti! TREBUIE SA FIM UNITI!!! Nu ne mai dezbinati atata ! Asta ne mai trebuie, sa impartim protestul pe bucatele, fiecare din cei cu anumite convingeri politice sau religioase sau de alt ordin sa stea pe o anumita particica din Bucuresti. Va rugam frumos, terminati cu lucrurile astea . Asta si asteapta cei ce ne stau impotriva!

     1. Asa este!De cateori vrem sa realizam ceva, intervin orgoliile”Specific romanesc! Nu ne mai facem bine. Ce importanta are ca mama ei a fost masoana? Iar facem dosare de cadre? Nimeni in Parlament nu are curajul Dianei Sosoaca sa spuna lucrurilor pe nume.

    2. Eu aș propune să nu punem accent pe ideea de confiscare politică. Ar trebui accentuat SCOPUL pentru care ne adunăm acolo. Dacă ne dezbinăm de pe acum și vom fi prea atenți la o eventuală confiscare politică, dar nu ne vom atinge SCOPUL, atunci toate eforturile vor fi zadarnice.

     Ar fi bine să ne unim. Trebuie să înțelegem că avem de luptat și cu duhurile rele care ne dau târcoale și nouă și altora. Trebuie să ne și rugăm până duminică pentru ca nu cumva , din cauza unor patimi sufletești, să stricăm totul.

     Îmi vine în minte o pildă despre doi oameni care pătimeau din cauza invidiei. Un om bogat, cunoscându-i, le-a propus să-i ceară ce vor ei, dar ce va cere primul dintre ei, celuilalt îi va da dublu. Primul invidios a cerut să-i fie scos un ochi, pentru ca al doilea invidios să rămână orb!

     Dezbinarea românilor e proverbială. În plus, prea des punem problema cine să se remarce, nu cum să ne fie mai bine tuturor. Ca neam, trebuie să învățăm și această lecție.

  5. Domnul Diplan nu face segregare, ci dimpotrivă, unește, dar nu așa, la grămadă! “binele se face bine!”

  6. Iertati lungimea comentariului, fara context argumentele nu sunt destul de clare.

   Poate “interzicerea” doamnei Diana Sosoaca nu este cel mai potrivit cuvant, dar grija din spatele acestei declaratii este legitima.

   Ceea ce ar fi bine sa inteleaga cat mai multi romani in vremurile astea, e masinaria propagandei, mai ales viclenia, metodele cele mai folosite (mai ales cu succes) de manipulare, marginalizare, demoralizare – toate accestea spre divizarea publicului.

   Prin “confiscarea politica a manifestatiei” cititorii de aici au inteles poate ca e vorba de ceva tentative ale doamnei Sosoaca sau unor sustinatori ai ei de a folosi protestul pentru cresterea numarului de simpatizanti, de expunere la public, de castiguri de imagine prin alipirea la aceasta lupta. Aceasta este o posibilitate, care poate avea efecte negative asupra acestei miscari neafiliate politic, dar mai degraba amentintarea de “confiscarea politica” vine din afara, e facuta de mass-media – fie ca o dorim noi sau nu, ei o sa “confiste” protestele prin faptul ca o sa le prezinte ca un demers POLITIC (cu aluzii la insinceritatea protestatilor – vezi toate protestele pro PSD si ce motivatii le-au fost atribuite acelor protestanti de catre mass media). Orice demers civic, pentru libertatea si demnitatea omului se vrea, de catre papusarii ce detin integral mass media, denigrat, tarat prin noroi si crediblitatea celor implicati anulata in fata publicului larg. Si atata timp cat au un obiectiv clar, demn si just nu pot sa ii denigreze pe oameni pentru ca lupta pentru libertate – chiar daca asta e motivatia reala ale stapanilor si ale slugilor lor, lupta e impotriva omului, nu doar a libertatii, ci mai nou, impotriva dreptului de a fi om – de a gandi, a vorbi cu alt om in lumea creata de Dumnezeu, a fi stapan pe propriul trup etc. Dar daca ar fi atacati public protestantii sub motivatiile accestea (reale), papusarii ar fi vazuti pentru ceea ce sunt, tirani ce sunt unii constient, altii inconstient, in slujba satanei. De aceea orice demers care nu poate fi “asasinat mediatic” cu pretexte si falsitati, e pur si simplu ingorat de mass-media, nu primeste deloc atentie mediatica, sa nu stie publicul larg de existenta acestor oameni, acestei lupte si in felul acesta sa nu le creasca numarul, sa oboseasca si sa se dea batuti (vezi Referendumul pentru Familie din 2018 sau chiar protestele legate de vaccinarea obligatorie din 2020 si anii precedenti)

   Miscarea “Occupy WallStreet” e un alt exemplu bun. A inceput ca o miscarea cu un obiectiv clar, erau uniti si aveau lideri organizati, motivati in spate – se pornisera impotiva criminalilor de pe Wall Street care le-au distrus economia cu lacomia lor. Au aparut dintr-o data tot felul de agitatori in interiorul miscariii, unii pentru drepturile minoritatilor, altii pentru feminism, altii pentru ecologie. Mass-media s-au folosit de etichetele negative construite de ei de decenii, miscarea Occupy a devenit in relatarile din media, niste “hippioti lenesi, marxisti, extremisti” si publicului larg li s-a dat sa aleaga, fiecare dupa prejudecatile proprii, un motiv pentru care neaparat sa-i dispretuie pe cei din Occupy sa stie ca daca se asociaza cu ei vor fi si ei ridiculizati. Acei agitatori au si reusit sa cauzeze diviziuni in interiorul miscarii, mesajul lor s-a diluat si incet liderii si cei care au inceput miscarea, au fost indepartati. Din povestea lor putem invata si noi, indiferent ce ne motiveaza in lupta asta – datoria morala, simtul civil sau credinta noastra, sa nu lasam micile aceste diferente sa ne faca sa uitam pentru e luptam. Ca tot am mai auzit ca unii nu doreau sa fie asociati cu protestatarii care purtau icoane, de parca nu exista precedent de refuzul vaccinarii pe motive religioase, de credinta, bioetica.

   Dar amenintarea de confiscare a imaginii exterioare a protestului (si a luptei in general) de catre mass media se aseamana cu ce s-a intamplat dpdv al manipularii mediatice legate de un segment considerabil al poporulatia SUA in perioada 2014-2016, segment din care o parte mai mica au devenit sustinatorii lui Trump. Inainte sa inceapa campania electorala propiu zisa, oamenii care aveau deschidere catre Trump nu erau doar republicani, nu erau doar “albi”, ci era printre cel mai divers electorat, oameni care s-au saturat de “mlastina” (swamp) politica de la Washington, oameni din toate paturile sociale, origini etnice care simteau ca felul lor de viata, locurile de munca, libertatile constitutionale le erau atacate mai odios pe zi ce trece. Nemultumirea lor, furia asta reactionara era acolo inainte sa apara Trump, era un pericol real pentru stapani daca nu era luata sub control. Si uite asa li s-a dat Trump, “om dinafara sistemului” care avea sa “secatuiasca mlastina” (drain the swamp). A fost ales, a luat decizii favorabile pentru americani, nu a intrat in nici un razboi, dar imaginea lui ca inamic al libertatii si a tolerantei a fost construita in timpul mandatului atent de catre mass media. Toate realizarile lui care au adus bine americanilor, care le ajuta economia reala, sunt dintr-o data rele..pentru ca Trump “uraste negri, homosexuali si femeile”. Restul povestii o stiti si voi. In 2014 cei ce erau receptivi la promisiunile lui Trump aveau ingrjorari de bun simt, juste – economia instrainata, infrastructura in paragina, dezmembrarea constitutiei – acestia nu puteau fi asasinati mediatic, nu puteau fi recomandati pentru “re-educare” si nu putea fi convins publicul sa-i urasca, sa-i vada ca si nazisti moderni, teroristi “de orgada”. Dupa 4 ani cu personalitatea publica a lui Trump stampilata obsesiv tuturor celor care sunt anti-globalizare si pro-constitutie, mass-media a facut din ei criminali deja condamnati inainte de fapte. Prin lipsa de dusmanie a lui Trump fata de Putin, toate argumentele sustinatorilor lui Trump – care erau valide, au fost transformate de mass media in nesincere – ca ei defapt sunt manipulati de rusi, oricine scrie ceva anti-sistem online, e robot software rusesc – si restul americanilor au muscat momeala. Acum in 2021 – aceiasi oameni care in 2014 erau patrioti, acum sunt criminali – nu pentru fapte, ci pentru ganduri, a caror simpla existenta este o amenintare la adresa drepturilor omului cica. In 4 ani zeci de milioane de patrioti, luptatori pentru libertate au devenit in ochii semenilor, monstrii care trebuie re-educati in tabere. AICI e grija noastra. Stim ca trebuie sa vina vremurile cand crestinii sunt considerati teroristi. Americanii aveau oricum sa ajunga aici pentru ca din disperare s-au facut monolit in spatele lui Trump, si cu “asasinarea” lui, si lupta lor – de a trezi restul poporului, a devenit mai grea.

   Sa fim cu luare aminte, ca prin asocierea cu persoane politice sa nu fie “confiscata” lupta si la noi. Cum ziceau si restul comentatorilor, sustinatorii doamnei Sosoaca sunt bineveniti, nu ca sa o sustina de fata cu restul, ci ca sa se alature in a protesta acestei legi criminale. Din punctul meu de vedere si ce am invatat din felul miselesc in care actioneaza mass-media, asocierea cu un om politic (cu vizibilitate la public) a unei miscari apolitice NU ESTE BENEFICA. Neamul romanesc trebuie trezit la adevar, nu la revolte violente, nu la ceva ce poate fi usor atribuit de mass-media criminala unor interese externe prin parghii politice locale (ex: “Socoaca face jocul PSDului si e finantata de rusi”) – si in felul asta sa distruga in ochii publiclui larg, dragostea de neam si de tara (si dragostea crestina pentru aproape, adevar si dreptate) din spatele acestei lupte. Atacuri si manjeli o sa fie oricum, doar sunt platiti acesti odiosi din media din plin, chiar din banii nostri. Dar cu cat reusim mai mult sa tinem aceasta miscare, in ochii publicului, una ce lupta pentru romani si pentru copiii nostri, pentru dreptul de a fi om, o sa fie mai greu de distrus, chiar daca pe termen scurt, o asociere cu o persoana politica ar parea benefica.

 2. Cum putem ajuta cei din tara, nu putem ajunge multi la București
  Va santem alaturi si total de acord cu ceea ce faceti
  NU NE PUTETI OBLIGA LA ACEST VACCIN, SI LA NICI UN TRATAMENT PE CARE NOI NU DORIM SA L URMAM

  1. Daca nu puteti ajunge la manifestatie, atunci puteti sa trimiteti e-mailuri catre deputati. Iar cel mai important lucru pe care puteti sa il faceti, pe langa transmiterea de e-mailuri, este sa va rugati din tot sufletul.

   Sa-L rugam pe Dumnezeu ca de dragul nevinovatiei pruncilor din aceasta tara sa naruie planurile criminale ale gruparii de teroristi (cum se numesc cei care ameninta, vaneaza cu amenzi aberante si terorizeaza zi de zi un intreg popor?) care a ajuns sa isi bata joc de noi toti si sa ne distruga vietile pe motiv de coronavirus.

   1. Țineți-vă tare, noi vă susținem, fiecare cum putem. Suntem dispuși la orice sacrificiu (în limitele, bineînțeles, ale credinței, până la păcat)! Slavă Domnului pentru acesti oameni care mișcă! Nu vă lăsați, purtați (vorbesc de toți inițiatorii veritabili) pe umeri un intreg popor! Frumos, dar si o incredibilă respobsabilitate. Îmi place mult cum încercați să va ingraditi de politic: “binele dr face bine!”

 3. Chiar nu face sens “interzicerea” politicienilor la acest protest. ba chiar le trebuie fortata mana in a participa in numar cat mai mare. Asa se recunosc cei care merita votul viitor. Cred ca ce conteaza este numarul manifestantilor si felul civilizat ori mai putin in care se vor exprima. Sa ne vedem cu bine!

 4. Nimic fără Dumnezeu! Trebuie să înțelegem că numai Dumnezeu ne poate ajuta să luptăm cu duhurile rele și cu oamenii stăpâniți de aceste duhuri. E nevoie de multă rugăciune și de pocăință a poporului român pentru a izbândi.

  1. Ce ar rezulta daca am merge să rostim toți ,la unison rugăciunea inimii și să repetăm de câteva zeci de ori Psalmul 26?

   1. Nu reușesc să găsesc pe YouTube,un clip de la parastasul Pr. Justin și care surprinde momentul in care credincioșii adunați la parastas,rostesc rugăciunea inimii . Efectul pe care îl are rugăciunea rostită de mai multi e de nedescris

 5. “Pe al nostru steag e scris Unire/ Unire-n cuget si-n simtiri…” Mai tineti minte?!
  Inapoia noastra orice orgoliu,mandrie personala, dezbinare si ura de frati ! ! Tara si Neamul mai presus de noi ! Altfel, vom ramane iobagi in veci !

 6. ”Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă,
  Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi!
  Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă,
  https://Versuri.ro/w/e517
  Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
  Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi!”

 7. @@@Ionut,ma voi adresa cu precadere dumitale fiindca observ ca esti un om de buna credinta;ai mare dreptate in tot ceea ce afirmi despre SOBOLOANCA,insa vin eu si te intreb pe dumneata:
  CE ESTE DE FACUT?vrei sa ma duc sa o bat fiindca alta posibilitate de a o scoate pe bara nu exista?!dar ii trag o bataie,ii dau in cap de o scot din peisaj!!!
  Daca ABSENTA ei va aduce macar 15.000 de insi la protest,pe langa cei care NU AU NICI O TREABA CU EA,care o reneaga,eu sunt in stare sa ma duc la PUSCARIE ca sa o fac sa numai fie acolo;insa eu sunt convins ca nu asta este marea problema a romanilor!ROMANII trebuiesc iminsi de la spate;aici trebuie sa ne concentram!cum facem sa i convingem pe nepasatori,comozi si nestiutori sa iasa la protest?
  OMULE,eu sunt DISPERAT sa fac sa iasa lumea in strada!nu conteaza ca sunt sobolani,tigani sau romani,casatoriti ori divortati,femei ori barbati,lucratori la stat ori la privat,batrani sau tineri,moldoveni,ardeleni,olteni,banateni,munteni sau bucuresteni,pesedisti,udemeristi,useristi sau penelisti;LEGEA asta este pentru VIITORUL copiilor;vrei ca ei sa fie MUTILATI;ca adult te mai descurci cumva,dar COPIII,ei ce fac,pe ei cine ii apara???

  1. Va inteleg pe deplin mahnirea si disperarea. Cand vad, mai nou zilnic, felul in care sunt mintiti, manipulati romanii si ce ni se pregateste, mi se pune un nod in stomac tot mai strans. Fiecare zi a devenit o batalie interioara intre dragoste rabdatoare – adica sa continui incercarile de a trezi lumea si individualism resemnat – ca astia suntem, asta meritam, pentru pacatele noastre si eu sa-mi vad de canon si de rugaciune.

   Cu parere de rau zic ca nu am o solutie la situatia in care ne aflam, si imi cer iertare daca din tonul folosit s-ar intelege ca stiu eu cum e mai bine. Si cu cei casnici ai mei am dificultati in a-i convinge, nu sa lupte si sa protesteze…ca aia e departe, ci sa nu se vaccineze, sa inchida blestematul de televizor, sa nu se increada orbeste in autoritati, sa accepte ca au inceput vremurile de pe urma si sa traiasca ca atare.

   Postarile mele sunt mai mult o atentionare – ca oricat de disperati am fi tot trebuie chibzuinta si disceramant, pentru exact starea asta de disperare in care am fost adusi intentionat, este starea in care suntem dispusi sa ne justificam multe compromisuri, sa primim ca lider pe oricine – e destul sa arate o farama de curaj, patriotism, o inclinatie catre dreptate si adevar. Cu disperare vrem sa nu vedem sau sa luam in seama toate celelalte detalii, care arata ca poate e om al sistemului (chiar fara sa-si dea seama inca – de ex: doamna Diana Sosoaca sa nu fie, dar mama dansei si sotul sa fie), si ca sistemul isi face treaba diligent in a acapara miscarea de rezistenta si transformarea ei intr-o opozitie controlata – se intampla de aproape un secol, plandemia s-a putut pune in “legitimitate” global cu succes pentru ca nu mai e nimeni care sa le li se opuna in plan lumesc in un mod semnificativ. Ati vazut si toti cat de coruptibila e societatea (oricare), de la ministrii pana la asistente medicale. Intunecimea mintii se aproapie de punctul in care devine indracire.

   Recunosc si eu ca imi citesc propriile postari si suna ca si cum incerc sa va tai avantul. Dimpotriva, dar mari nostrii duhovnici ne-au atentionat ca vor fi violente, si ca noi, crestinii ortodocsi sa nu participam la acelea. E greu, nu am calitatile necesare sa exprim cata bucurie imi aduceti si cat respect am pentru toti care duc luptele astea in cuvant, si care ies la proteste si isi jertfesc conforturile materiale si siguranta fizica pentru neam, pentru dreptate, pentru credinta. Iar atunci cand vad ca unii scriu in acel duh al indreptatirii de sine, ca ala X si celalat Y oameni politici trebuie batuti/omorati, ma ingrijoreaza ca si noi, crestinii, vom fi la violentele alea de care vorbeau duhovnicii. Cum sa le scriu la oameni ca sa mergem cat mai multi la proteste, dar daca suntem provocati la violenta, abuzati violent – sa nu lovim inapoi, sa rabdam pana la capat, sa nu lasam mass-media sa ne faca “teroristi” in ochi romanilor de acasa, pentru ca uite “se bat cu jandarmeria pentru o teorie conspirationista anti-vaccinuri”. Suna ca si cum sunt ceva agentura securista. Dar asta ni se cere, ceva foarte greu de suportat pentru noi. E greu sa fii crestin pana la capat in vremurile astea.

   Referitor la doamna Sosoaca parerea mea e ca nu se poate inca stii exact cat de “autentica” este. E intre ciocan si nicovala, cu parinti adepti ai ezoterismului, cu un sot afierosit “zeilor” daci. Poate trecutul si mediul din care provine doamna avocat arata cat de viciat e sistemul politic romanesc, in care daca esti un crestin cinstit ce isi iubeste tara, nu ai sanse sa intri.
   Pentru Duminica si pentru oricare proteste de acum tot ce pot zice e sa fim atenti, sa nu participam la violenta. Cine a urmarit “Euro maidanul” din Kiev prin 2014 stie ca au fost oameni trimisi expre sa atace si protestatarii si fortele de ordine. Se vrea confruntare violenta, asta trebuie inteles si constientizat. Duhul in care mergi la protest face diferenta. Daca doamna Sosoaca sau domnul Gheorghe Simion (mai ales dansul) incearca sa se comporte ca lideri de facto ai protestului, cei de fata, mai ales care sunt deja liderii organizatilor care au organizat protestul, trebuie sa reafirme lipsa de afiliere politica a protestului. Un semn e prezenta televiziunilor!!! Un protest civic legitim neafiliat politic o sa il vedeti la stiri doar daca e pentru a fi denigrat sau asociat cu o ideologie/partid/personalitate politica. Daca doamnei Sosoaca sau domnului Simion li se iau interviuri, multimea sa nu le stea in spate ca si cum ar fi “de ai lor”, ei sa para doar doi din (sa speram) miile de romani care au iesit pentru a-si apara drepturile si mai ales copiii. In rest, nu va dati batuti, lupta adevarata deabia a inceput, rabdare caci cu noi este Dumnezeu!

   Sa ma iertati iarasi pentru comentariul lung. Doamne ajuta!

 8. Citind comentarile se vede cum sunt romanii un popor dezbinat, si invidios, de aceea acesti nemernici de bancheri castiga. Ia mai uniti-va oameni buni, ca nici unul din voi nu e perfect.

  1. Asa e Laura.
   Prea multa micime de caracter in neamul asta romanesc, ca sa poata faptui ceva unitar…
   De aia si Unirea Mare a fost faptuita de straini(englezoaica), pentru un neam in veci dezbinat si invidios cu fratii, pe care numai mila lui Dumnezeu l-a adus impreuna.
   Celor “cetiti” in ale Canonelor si profesori de teologhie de pe acest site, le spun doar ca Sf Antonie cel Mare,la ridicarea sufletului sau la Cer, vazand multimea dracilor care stateau la vami, gata sa arunce jos sufletele in urcare, a zis: Si cum se poate atunci mantui omul? Iar Glasul din Cer i-a raspuns: Smerenia, Antonie, smerenia !
   Fudulia si prostia sunt surori gemene.

 9. @@@Ionuț,dacă protestele vor degenera,voi fi printre primii care voi pleca;și sunt convins că mulți vor face la fel;dar nu cred că se va întâmpla acest lucru fiindcă,cei mai mulți dintre cei care vor fi acolo,vor fi oameni cu capul pe umeri,nu protestatari plătiți pentru așa ceva,protestatari care, pentru bani,le ar da în cap și părinților.

 10. Daca citesti comentariile de mai sus iti dai seama ca noi n-avem vreun merit ca mai existam ca popor. Totul este darul lui Dumnezeu. Noi ca oameni suntem atat de mici incat numai mila Lui ne-a mai tinut pe aceste meleaguri.

  Chiar este greu sa acceptam ca fiecare om este unic si este frumos in felul sau? Domnul a dat fiecaruia daruri din belsug insa ele sunt diferite. Ma uit cu uimire la gainile din curte si nu gasesc doua la fel. Nici ca penaj dar nici ca si comportament. Este cu adevarat o minune. Dar noi oamenii care suntem dupa chipul lui Dumnezeu? Cu atat mai mult suntem speciali. Este greu de inteles cum nu putem gasi bucuria apropierii de celalalt.

  De unde atatea orgolii? De ce atata slava desarta cand Domnul ne-a spus ca cine vrea sa fie mai mare trebuie sa fie sluga celorlalti? De ce nu suntem in stare sa ne smerim si sa ne vedem asa cum suntem de fapt si ca numai Dumnezeu ne tine pe fiecare in parte pentru ca altfel n-am fi nimic?

  Nu stau acum sa judec pe cineva dar chiar este greu de recunoscut ca Diana Sosoaca este singurul om de prima linie pe care l-a scos Dumnezeu in fata? Femeia asta poate fi si doamna dar si tzatza. Poate discuta linistit la orice nivel al politicii dar nu se va jena sa-ti dea cu poseta-n cap si sa te balacareasca de nu te mai spala nici Dunarea. Are o capacitate extraordinara de a electriza multimea prin discurs iar ceea ce spune, spune bine. Discursul ei din Parlament este exceptioal. A spus lucrurilor pe nume de la cea mai inalta tribuna a tarii. Si nu se teme. Acestea sunt fapte concrete.

  Cu toata stima pt Pompiliu Diplan dar nu sta nici la degetul mic al Dianei Sosoaca din punctul de vedere al discursului. Este un om destept si bine intentionat. Poate fi un general bun insa niciodata un lider. S-a ratat cu gratie Referendumul pt casatorie si datorita faptului ca in fata a fost Mihai Gheorghiu. Un intelectual de exceptie dar cu atat de mult bun simt incat n-a putut face fata presei ostile si politicienilor ticalosi. Nu sunt adeptul teoriei “ce-ar fi fost daca” dar sa recunoastem ca un om de genul Sosoaca ar fi trezit pe multi adormiti si manipulari ieftine de genul “profita Dragnia” ar fi fost trecute rapid in derizoriu.

  Haideti mai bine sa ne bucuram unii de ceilalti si sa ne unim intr-un duh de smerenie si marturisire a Adevarului. Numai vazand pocainta noastra adevarata Dumnezeu se va milostivi si ne va sta alaturi. Daca ne vom lupta intre noi vom face doar jocul vrasmasului si al slugilor sale care cu siguranta vor incerca sa deturneze manifestatia. Iar puterea lor de manipulare este uriasa, Dumnezeu find singurul care le poate dejuca planurile.

  Doamne, iarta-ne ca suntem atat de caraghiosi si nu intoarce fata Ta de la noi. Ajuta noua neputinciosilor si nebunilor pentru ca asa amarati cum suntem cautam totusi sa facem cele bineplatute Tie!

  1. ps – si sa terminam odata cu aiureli de genul ca nu facem politica. Tot ceea ce priveste viata cetatii, a polisului, este politica. Este adevarat ca au venit unii pe alaturi cu o alta politica si ne-au destructurat societatea. Un fel de coloana a cincea care si-a spus eufemistic “societatea civila”. Intr-un mod ipocrit ne putem si noi folosi de acest oximoron (cam asta vrea sa spuna PD) dar in fapt este bine sa intelegem cum stau lucrurile si ca tinta poate fi doar conducerea politica fara de care nu se poate carmi caruta in directia dorita.

   Si sa nu ne amagim. Politica sau nu nemernicii de serviciu vor striga ca din gura de sarpe mizerii pe care acum acum nici nu ni le putem inchipui pentru ca numai niste minti bolnave le pot nascoci. Datoria noastra este sa nu ne intimidam si sa le raspundem vocal si inteligent ca sa-i facem de ras. Sa fim uniti si sa nu cedam provocarilor ramand fermi in credinta ca Dumnezeu este cel care ajuta celor smeriti.

   Cautati pe cat puteti sa aduceti oameni de imagine. Daca nu pot participa efectiv luati-le macar o declaratie pe care sa o scrieti sub fotografia lor marita. Vor participa indirect iar asta va conta. Luati-va fluiere si orice poate face un zgomot cat mai mare. Si nu in ultimul rand, imbracati-va cu culori cat mai vii. Mult sunet si culoare. Nu niste tristi obositi si timorati. Evitati culorile inchise, inclusiv gri-ul (vor fi destui care le vor purta pentru disparitia unor persoane apropiate).

   Siii … mult curaj! Fiti solidari si nu acceptati ca militienii sa va izoleze. Sariti cu totii in apararea aproapelui inconjurandu-i imediat pe cei pe care vor sa-i scoata dintre voi. Multa galagie la orice abuz al militiei.

   Cat mai multi oameni de ordine si bine facuti raspanditi in multime care sa blocheze orice initiativa de deturnare a manifestatiei. Scosi automat din randul manifestantilor si dati pe mana jandarmilor cu poza de rigoare. Le spuneti de la inceput jandarmilor ca cereti toleranta zero pentru cei care nu respecta ordinea si vor fi adusi lor de catre organizatori. Pregatiti-va sa va faceti singuri ordine si sa nu dati ocazia militienilor sa intre discretionar in mijlocul manifestantilor.

   Daca Dumnezeu este cu noi, cine este impotriva noastra?

    1. @Ortodoxinfo:
     Marturisesc ca eu ma gandesc la treaba asta inca de la ziua alegerilor (cand mi-am anulat votul, neavand pe cine vota). Corect, noi, ortodocsii, nu ne regasim in niciuna dintre gruparile politice existente in prezent in Romania. A existat un licar de speranta cu AUR dar se pare si-au abandonat crezul initial (cel putin cel declarat, ca n-avem cum sa stim ce era in capul lor); in momentul de fata mai e Diana Sosoaca, dar e singura, e izolata si ridiculizata mai de toti si la un moment dat o sa dispara. Asadar, da, avem nevoie de un partid cu oameni cu adevarat loiali ortodoxiei si poporului roman, partid pe care sa-l sustinem pentru ca tara are nevoie sa fie guvernata de cineva. A fost o mare greseala pe care au facut-o oamenii onesti – aceea de a gandi “eu nu am treaba cu politica, acolo e numai hotie, nu ma amestec…” pentru ca, deoarece gramada cere intotdeauna varf, varful a fost pus de altii – straini de gramada.

 11. In momentul asta Diplan e zero barat cu actiunile lui civice. In primul rand nu are destui sustinatori ca sa poata schimba ceva, in al doilea rand e un fatalau care nu intelege ca fara implicare politica totul e in zadar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button