X

Vindecarea orbului din Ierihon. Tâlcuirea Sfântului Teofan Zăvorâtul

Predică în Duminica a 31-a după Rusalii (vindecarea orbului din Ierihon) |  Mănăstirea Sihăstria Putnei

Sf. Evanghelie de la Luca 18, 35:43

Şi când S-a apropiat Iisus de Ierihon, un orb şedea lângă drum, cerşind.
Şi, auzind el mulţimea care trecea, întreba ce e aceasta.
Şi i-au spus că trece Iisus Nazarineanul.
Şi el a strigat, zicând: Iisuse, Fiul lui David, fie-Ţi milă de mine!
Şi cei care mergeau înainte îl certau ca să tacă, iar el cu mult mai mult striga: Fiule al lui David, fie-Ţi milă de mine!
Şi oprindu-Se, Iisus a poruncit să-l aducă la El; şi apropiindu-se, l-a întrebat:
Ce voieşti să-ţi fac? Iar el a zis: Doamne, să văd!
Şi Iisus i-a zis: Vezi! Credinţa ta te-a mântuit.
Şi îndată a văzut şi mergea după El, slăvind pe Dumnezeu. Şi tot poporul, care văzuse, a dat laudă lui Dumnezeu.

Tâlcuirea Sfântului Teofan Zăvorâtul

Orbul din Ierihon, afland ca Domnul trece pe acolo, si-a ridicat glasul. Strigatul lui a ajuns la Domnul; nimic din cele ce-L inconjurau n-a putut opri acest strigat, si Domnul, chemandu-1 pe orb la Sine, i-a dat inapoi vederea, in orice vreme si in orice loc Domnul nu trece doar, ci este si ramane; El carmuieste intreaga lume. Judecand omeneste, asta inseamna ca El are multe griji; pe deasupra, si cetele ingeresti il inconjoara cu slavosloviile lor. Dar daca reusesti sa-ti inalti glasul, asemenea orbului din Ierihon, nimic nu va putea impiedica strigatul tau sa ajunga la Domnul; El va auzi si va implini cererea ta. Împiedicarea nu o face Domnul; El e aproape si are pregatit tot ce iti trebuie; impiedicarea o faci tu. Înalta-ti glasul pana la masura la care sa-l asculte Domnul si vei primi indata tot ce doresti. Dar care e masura aceasta? Credinta, nadejdea, incredintarea in voia lui Dumnezeu. Dar si aceste masuri isi au masurile lor. Care trebuie sa fie aceste masuri? intreaba pe cel care a cerut si a primit ceea ce a cerut; el iti va spune:

”M-am rugat pentru cutare si cutare lucru si am primit; acum am nevoie de asta si de cealalta, ma rog si nu primesc si stiu de ce: fiindca nu pot sa ma ridic la acea masura a rugaciunii pe care am avut-o mai inainte”.

Reiese ca aceasta masura nu poate fi nu poate fi aplicata mereu. Un singur lucru este limpede: ca totul tine de noi, nu de Domnul, indata ce vei fi in stare sa primesti, vei primi neaparat.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

8 comentarii

  1. Cere Si Ti Se Va Da ….In Ceas De Cumpana Cand Ai Nevoie Mare Dumnezeu Sau Cel De Sus Stie.El Stie Cand Intreadevar Ai O Nevoie Mare De Un Ajutor Intamplarea A Facut Sama Rog De Cel De Sus De Cateva Oricu Lacrimi In Ochi.Si Ma Ajutat ..ALTII Ar Putea Sa Rada Dar Nu E De Ras O Intamplare Din Multe O Scriu …DUPA Ce A Murit Sotul Meu Din Partea De Sus Sau Rupt Dintii Mei ..AM Mers Lamedic Nu Aveam Decat 3 Milioane De Lei Aveam Nevoie De Sapte.Am Plans Cu Atata Jale O Saptamana ..CA Sigur Celor De Sus Lea Fost Mila De Mine ,INTRO Seara Inainte De A Ma Culca ..AM Pus Un Creion Si O Hartie Si Am Rugat Pe Doamne Doamne Sa Ma Ajute Sa-Mi Fac Dantura De Sus 7300 .AM Visat Niste Numere Mici.Toate Cele Sase .DIN Care Dimineata Nu Am Tinut Minte Decat Patru.Era Un Frig Groaznic In Calarasi .SI O Coada Care Nu Se Mai Termina Am Stat La Rand De La Zece Ultimul Bilet La Doua Fara Ceva Am Luato Eu….SEARA Frig Frig In Apartament .ASTEPTAM Tragerea La Loto 6/ 49.Cand A Inceput Extragerea Rand Pe Rand Cele Patru Numere Miauiesit Sincer Imi Pare Bine Ca Nu A Iesit Mai Multe Numere Ca Deja Simteam Ca Mi Se Ridica Tensiunea ..AM Castigat 4300 Exact Cat Mia Trebuit Pentru Dantura Cat Mai Aveam Eu 7300…Poate Povestea Are Ceva Copilaresc In El Dar Eu Intotdeauna Am Luato In Serios Niciodata Bani Eu Nu Am Cerutdecat Atunci Cand Eram In Pericolsi Sa Credet Cand Aveam Nevoie Neaparat Am Primit Nu Mult Dar Pentu Mine A Fost Salvaresi Nu O Data
    Mi-Ar Fi Rusine Sa Cer Bani Atata Timp Cat Am Doua Maini Sa Ma Ajut Cat Pot .DECI Asi Putea Sa Mairelatez Si Alte Amintiri Care Au Fost Toate Reale

      1. Asa a ingaduit tot Dumnezeu sa castige banii aia, nu are treaba cu cine controleaza Loteria. Daca o luam asa toti banii sunt fabricati de slugile diavolului, inclusiv aia din buzunarul tau.

    1. @Ortodoxinfo.ro, văd că cineva mi-a copiat și vechiul nickname și îmi copie și iconita. Te rog sa intervii ca să nu introducă sminteala pe site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!