X

Ieromonah Savatie Baștovoi: “Mîine o să mă operați pe inima sănătoasă numai pentru că în lume există cardiaci”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Am crescut într-o lume în care aviatorii, ca Saint Exupery, aveau voie să scrie cărți, iar doctori ca Anton Cehov să facă dramaturgie, fără ca cineva să le reproșeze că nu sînt “specialiști”.  Pînă mai ieri, jurnaliștii din toată lumea scriau investigații economice sau medicale, fără ca cineva să le închidă gura pentru că nu sînt “specialiști”. Tot ce conta era ca ceea ce susțin să fie adevărat.

Oare nu sîntem noi generația hrănită cu zeci de mii de filme și seriale în care un jurnalist sau jurnalistă, poate chiar o pereche de jurnaliști, investighează cazuri de încălcare a drepturilor și apoi schimbă mersul unei societăți?

Cînd și cum au dispărut toate aceste mituri ale libertății de expresie și acțiune pentru a fi înlocuite cu autoritatea infailibilă a “specialiștilor”?

Pînă mai ieri orașele erau împînzite cu panouri prin care ni se spunea că sîntem stăpîni pe corpurile noastre. “Corpul meu îmi aparține!” – strigă femeile cînd fac avort. Am voie să-mi tai nasul, urechile, buzele și sprîncenele; am voie să-mi tai burta, fesele și sînii, chiar și organele genitale pot să le tai și să le schimb cu altceva; am voie toate acestea, chiar și să cer o cană cu otravă pe care să o primesc din mîna unui doctor “specialist” în moarte “ușoară”, dar nu am voie să refuz o singură injecție de care nu am nevoie.

Mîine o să mă operați pe inima sănătoasă numai pentru că în lume există cardiaci, o să-mi puneți picioarele în ghips doar pentru că există multe cazuri de fracturi în lume, o să mă protejați așa de orice mi s-ar putea întîmpla într-un viitor probabil, ca să fie sigur că nu-mi mai rup picioarele.

Medicamentele sînt pentru bolnavi. Lumina este pentru ochi. Mintea este pentru a gîndi cu ea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Vai ce frumos scrie omul acesta, se vede că este specialist ca și toți ceilalți în toate numa în teologie nu.
   Și se vede că el crede că are o inimă dar nefiind specialist nu știe dacă oare pe dreapta sau pe stânga .
   Îl măgulesc pentru că cel mai mare specialist în teologie ne practicant știți cine este.

 1. Fenomenul pe care il invoca ei drept argument suprem este cel de CONTAGIUNE. Poate a venit timpul ca jurnalisti, medici, avocati si oricine altcineva sa investigheze pentru a vedea daca acest fenomen chiar este unul real, pentru ca daca se va dovedi (de fapt este dovedit demult) ca este o enorma inselaciune aproape perfect construita atunci toata constructia care se numeste boala infecto-contagiosa se prabuseste ca un castel din carti de joc. Si se va mai dovedi ceva si anume ca exista terorism si, implicit, teroristi care terorizeaza lumea cu ajutorul unor arme chimice (nu biologice) de distrugere in masa.
  Se poate lua ca punct de pornire al unei astfel de investigatii controversa Pasteur vs. Bechamp de la sfarsitul secolului XIX.

  Desigur ca lupta ar fi extrem de grea avand in vedere ca exista armada de “specialisti” care cred sincer (pe langa cei care sunt de rea credinta) in aceasta imensa farsa numita contagiune si mai exista si enorma putere a celei mai profitabile industrii care a existat vreodata pe fata pamantului anume a industriei chimico-farmaceutice.

  “… Adevărul vă va face liberi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE