X

Ierarhul covidist Casian a certat credinciosul care sărise în apă după Sfânta Cruce de Bobotează și l-a lăsat pe mâna jandarmilor să fie sancționat

Sancționat de jandarmi după ce a prins Crucea în Dunăre de Bobotează

Conform tradiției, de Bobotează, la Galați, o cruce împodobită cu flori a fost aruncată în apele Dunării de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun.

Doar că arhiepiscopul s-a adaptat restricțiilor impuse de covidiști și a atras atenția că anul acesta nimeni nu se va arunca după cruce, s-o recupereze din apă.

Cu toate acestea, un gălățean a sărit în apă și a prins crucea. Arhiepiscopul l-a certat pe bravul creștin înotător, i-a spus să lase crucea în apă și l-a rugat să plece.

Doar că, după plecarea oficialităților bărbatul a sărit din nou în apă după cruce.

Bărbatul a fost sancţionat de jandarmi cu avertisment.

Numele său este Ion Netcu și are 70 de ani și este un veteran al competiţiei, săritor de peste 30 de ani, cu trei cruci prinse la activ.

”Atât s-a putut, dar e bine şi că s-a putut atât. Părintele a spus să las crucea în apă, dar nu ştiu, cred că o să o iau acasă. Am sărit de 30 de ani de fiecare dată în Dunăre de Bobotează, trebuia să o fac şi acum. De trei ori am prins şi crucea“, a spus Ion Netcu, care la acei aproape 70 de ani ai săi nu a putut să stea un an să nu sară în Dunăre de Bobotează.

S-a văzut că dacă este credință, autoritățile nu au încotro și cedează, participând la buna desfășurare a rânduielilor bisericești. IPS a dovedit-o și este un exemplu demn de urmat.

Vedeți [VIDEO+FOTO] Slujbă cu MII de credincioși la Constanța. IPS Teodosie a oficiat slujba de sfințire mare a apei, pe faleza Mării Negre

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

 1. Daca ma duc sa sar intr-o apa pot fi amendat pentru zadarnicirea combaterii bolilor a caror dovada nu a fost facuta?

  Am observat in jurul meu, toti care cred in existenta covrigului, s-au imbolnavit. Dar nu de covrig, de
  raceala simpla, careia ei ii spun covrig.

  1. Astfel s a ajuns la îndobitocirea maxima când medicina , știință medicala este desființată , călcată în picioare de toți naimitii iar tâlharii stau de pază la stana .
   Și pentru ce a fost certat omul acesta ? Pentru credința în Sfânta Cruce
   DOAMNE FERESTE a inebunit lupul in piei de oaie .
   Parca suntem pe scena Golgotei un tâlhar care crede cu adevărat în HRISTOS GIUL LUI DUMNEZEU și celălalt tâlhar care îl ocaraste pentru Crezul Său .
   Cu DUMNEZEU INAINTE.

   1. Sfinții părinți au spus:” Cei ce spun adevărul şi il urmează pe HRISTOS, vor fi ” pedepsiti „… Au ajuns slujitorii Domnului să l vândā din nou pe Hristos!😭😭😭Să avem credințā şi Dumnezeu, Maica Domnului şi Toți Sfinții, nu ne Vor lasa!O zi binecuvântată sa aveți!

  2. Deci o cruce aparținând bisericii este aruncată în Dunăre de către un ierarh care dă ca ascultare credincioșilor “să nu se arunce după ea”. deci ierarhul consideră că “se cuvine ca acea cruce să rămână să binecuvânteze pe veci apele”. Un așa zis credincios nu face ascultare și se aruncă după o cruce ce nu e a lui, ci care e acolo lăsată zălog apei.
   Deci ar trebui amendat pentru furt.
   În toți ceilalți ani oamenii au avut dezlegare și binecuvântare să se arunce în apă, anul acesta ierarhul a dorit ca acea cruce să rămână ca binecuvîntare Dunării.

   1. Stimabile de torționarii și turnătorii temnițelor comuniste ai auzit ?
    Adică despre reeducarea de la Pitești ai citit ?
    Cam in tiparele acestea se întâmplau … Cei care erau vocalizi sau marturisitorii pentru HRISTOS împotriva partidului comunist erau turnați de popi și săltați cu duba de securitate în timpul nopții …astăzi diferența este fusul orar faptele se petrec in timpul zilei pentru turnători asemeni orice datina și tradiție ORTODOXA numai exista ci doar religia bahai covid .
    Asta i ,,binecuvântarea , pe care o dă ierarhul ?
    Daca era cum spui îndreptat cu binecuvântare pe apele DUNARII arunca de exemplu trei Cruci , una raminea pe apa , una o luă ierarhul și una un creștin ortodox .

 2. Referitor la spalarea pe maini a multora dintre ierarhii romani, imi vin in minte cuvintele profetice ale Părintelui Iustin Parvu: ”Păstorii voștri vă vor vinde!”

 3. Scarbos tablou imi imaginez, ditamai mitropolitul a fost reeducat si a ajuns ca un tortionar. In contrast cu acesti conducatori trupesti de tipul acestui mitropolit, IPS Teodosie e un sfant in momentul de fata. Barbatul de 70 de ani un adevarat crestin evlavios si curajos, cinste lui.

 4. Acest cetățean e un terorist creștin care sfidează închinarea la religia covid. Pe el, Casian, arătați zelul ca să fi decorat de autoritati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button