X

Marea Resetare – o uriașă campanie de propagandă globalistă

”Indiferent că știm ceva sau nu despre ea, Marea Resetare e pe buzele tuturor. Este promovată prin măsurile luate de state ca răspuns la criza covid-19. (Spunând ”criză” nu mă refer la pandemia în sine cât la reacțiile la acest nou virus numit SARS-2 și la impactul pe care aceste reacții le au asupra condițiilor sociale și economice.)”, scrie Michael Rechtenwald, fost profesor de științe liberale la New York University, pentru Institutul Mises.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„În cartea ”COVID-19: Marea Resetare”, fondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, scrie că această criză covid-19 ar trebui tratată ca ”o ocazie pentru a face schimbările instituționale și politice care să ducă economiile spre un viitor mai drept și mai verde”. Potrivit lui Schwab, nu trebuie să ne așteptăm ca lumea post-covid să mai semene cu cea anterioară. Schwab sugerează ca vor fi făcute sau trebuie să fie făcute schimbări în mai multe domenii interdependente, pentru a se ajunge la o nouă normalitate”

Ce este Marea Resetare și cum s-ar instaura noua normalitate?

Marea Resetare înseamnă venituri reduse și un consum de hidrocarburi redus. Însă Schwab si Forumul Economic Mondial definesc Marea Resetare și în termeni de convergență economică, monetară, tehnologică, medicală, de mediu, militară și de sisteme de guvernare. Marea Resetare va implica mari transformări în fiecare dintre aceste domenii, schimbări care, potrivit lui Schwab, nu doar că vor modifica lumea, dar ne vor face sa ne întrebăm «ce înseamnă să fii om»”, scrie Rechtenwald.

„În termeni de politică economică și monetară, Marea Resetare înseamnă consolidarea averii, pentru unii și apariția unui venit universal de bază, pentru alții. Ar putea însemna introducerea unei monede digitale, inclusiv a centralizării sistemelor bancare și a conturilor bancare, taxare imediată în timp real, dobânzi negative, supraveghere centralizată și controlul cheltuielilor și datoriilor.

Fiecare aspect al Marii Resetări include tehnologia, a patra revoluție industrială și transumanismul – extinderea nanotehnologiei, a roboticii, a studiului genomului uman. A patra revoluție industrială implică eliminarea muncii oamenilor în tot mai multe domenii și înlocuirea lor cu sisteme automatizate – roboți. Schwab salută încercările nanotehnologiei de a scana creierul uman și de citi comportamentul uman.

Marea Resetare mai înseamnă emiterea unor pașapoarte medicale digitale, transparența dosarelor medicale și a istoricului medical al fiecărui individ, modelarea genetică și situația bolilor.

În termeni militari, Marea Resetare înseamnă apariția unor noi fronturi – spațiul cibernetic și creierul uman.

În ce privește guvernarea, Marea Resetare înseamnă un guvern mai mare, mai coordonat, tot mai centralizat și o convergență crescută între corporații și state, digitalizarea funcțiilor guvernamentale, inclusiv prin algoritmii predictivi ajutați de tehnologia 5G, urmărirea și supravegherea în timp real și o ”guvernare anticipativă” a oamenilor.

Acestea fiind spuse, ”Marea Resetare” este o campanie de propagandă coordonată și îmbrăcată în mantia inevitabilului. Mai mult decât o teorie a conspirației, așa cum scrie The New York Times, Marea Resetare este o tentativă de conspirație, un soi de profeție autoîmplinită pentru a-i face pe corporatiști și guverne să adopte dezideratele Forumului Economic Mondial.

Pentru a-și vinde aceste proiecte, Forumul Economic Mondial le prezintă folosind retorica ”egalității economice”, ”echității”, ”incluziunii” și a ”destinului comun”, printre alte eufemisme. Aceste expresii sunt componenta colectivistă, socialistă și ideologică a socialismului corporatist.

Forumul Economic Mondial visează la o ordine globală bio-tehno-feudalistă, avându-i în frunte pe planificatorii corporatiști, iar sub ei aflându-se toata lumea. Marea masă ar urma să trăiască o stagnare perpetuă și  să aibă așteptări foarte mici, în timp ce autonomia individuală va fi redusă drastic, dacă nu eliminată integral.

Aceste planuri nu vor putea da rezultate în practica, însă adoptarea lor va presupune un preț greu de plătit.

Socialismul corporatist

După Marea Resetare, corporațiile nu vor fi monopoluri per se. Scopul Forumului Economic Mondial este ca aceste corporații să controleze cât mai mult din producție și distribuție, cu scopul de a elimina producătorii ale căror produse sau procese sunt considerate nenecesecare sau dăunătoare dezideratului unei ”lumi mai bune și mai verzi” pe care îl au globaliștii. Asta ar implica constrângeri asupra producției și consumului și ar spori rolul guvernelor, pentru aplicarea acestor constrângeri.

Marea Resetare nu ar face decât să sporească efectele corporatocrației. Scopul nu este neapărat de a planifica toate aspectele producției, ci de a limita posibilitatea activității individuale, inclusiv activitatea consumatorilor, prin eliminarea din economie a unor întregi industrii și producători. ”Fiecare țară, de la SUA la China, trebuie să participe, fiecare industrie, de la petrol si gaze, până la tech trebuie să fie transformată”, scrie Schwab.

Marea Resetare ne va duce către restricțiile impuse în feudalism, inclusiv stagnarea economică pe care o presupune feudalismul. Acest neofeudalism poate fi numit „socialism corporatist” – nu doar pentru că încearcă să-și facă prozeliți folosind o retorică socialistă (”binele colectiv”, ”destin comun”, ”egalitate economică”), ci și pentru că urmărește monopolul producției, prin eliminarea producătorilor care refuză să se supună. Aceste intervenții se adaugă la ”haosul intervenționist” deja prezent și vor ajunge să perturbe piețele într-un mod care nu are precedent decât în planificarea socialistă. Regulile ce vor fi instituite îi vor forța pe producătorii mici și mijlocii să intre pe piața neagră, însă ar trebui să ne întrebăm dacă va mai putea exista o piață neagră dacă se va introduce o monedă digitală.

Prin urmare, restricțiile și reglementările vor tinde să creeze un sistem de castă, cu oligarhii corporatiști în vârf și cu restul lumii ”bucurându-se” de socialism. Unii vor avea tot mai multă avere, în timp ce restul vor avea „egalitate economică”, condiții reduse de trai și un venit universal de bază.

Restricțiile covid-19, protestele de stânga și socialismul corporatist

Restricțiile impuse economiei și, într-o măsură ceva mai mică, protestele de stânga ne îndreaptă spre acest socialism corporatist. Măsurile draconice și distrugerile provocate de proteste au destabilizat statele națiune și au distrus și micile afaceri, eliminând competitorii corporațiilor. Black Lives Matter și Antifa nu au făcut decât să demonstreze că viețile negrilor nu contează pentru Black Lives Matter, căci protestele inițiate de ei au distrus o mulțime de mici afaceri și locuințe ale acestor oameni.

  Pe de altă parte, în această perioadă au prosperat ca niciodată giganții corporatiști precum Amazon. Amazon, Apple și Facebook, scrie BBC, au avut câștiguri mari în perioada izolării și au fost puțin afectați de proteste. În primăvara 2020, profitul Amazon a fost cel mai mare de la înființarea companiei, în 1994. Facebook, WhatsApp și Instagram au avut creșteri de 15% a numărului utilizatorilor în perioada pandemiei. Au crescut amețitor și veniturile Apple. Walmart, cel mai mare retailer din SUA, a avut profituri cu 4% mai mari în perioada restricțiilor draconice.

Prin urmare, se pare că restricțiile anti-covid, închiderile parțiale, la fel ca și protestele sunt exact ceea ce Marea Resetare are nevoie, fără a specula că cei din spatele Marii Resetări ar fi ordonat aceste restricții și proteste. Cel mai probabil, ei au profitat de ocazie pentru a elimina afacerile mici și mijlocii, pentru ca conformarea la noile reguli să se facă mai simplu și mai profund.

Capitalism cu caracteristici chineze

Marea resetare este dezvoltarea sistemului chinez în Occident. În China, elitele politice au început cu implementarea sistemului politic socialist-comunist și, mai târziu, au implementat „capitalismul”. Elitele din Vest au început cu capitalismul și acum încearcă să implementeze sistemul politic socialist-comunist. Este ca și cum oligarhia din Vest s-ar fi uitat la socialismul din China și ar fi spus ”da, vrem și noi”.

Socialismul se apropie. Unele trăsături vechi au rămas, altele noi apar. Ideologia și retorica sunt aproape aceleași, folosite însă pentru atingerea unor scopuri ușor modificate. Socialismul promite ocrotirea celor oprimați de ”răul” economic și politic, promovarea intereselor economice ale claselor inferioare, scoaterea persoanelor „periculoase” din viața publică și din viața civică activă, preocuparea pentru ”binele comun”. Strategia chineză a Noului Drum al Mătăsii strânge acum un laț la nivel de infrastructură și datorii suverane în jurul statelor din Africa si Asia, pentru a le aduce pe acest drum.

Varianta contemporană este socialismul corporatist, un sistem cu doi piloni: socialismul deja existent, la care se adaugă monopoluri corporatiste. Diferența dintre socialismul de stat și cel corporatist ține de entitatea care controlează mijloacele de producție. Ambele sisteme se bazează pe monopol – unul pe monopolul de stat, celălalt pe monopolul corporatist. Ambele depind de ideologia socialist-comunistă. În cea mai nouă versiune a sa, această ideologie îmbracă forma progresismului și a ”justiției sociale”. Scopul este socialismul. Mijloacele pentru atingerea scopului sunt socialismul democratic și capitalismul progresist.   

Paralela cu China explică și autoritarismul marilor corporații hi-tech. Ele sunt aparatul de comunicare ideologică necesar pentru promovarea socialismului corporatist sau a capitalismului cu caracteristici chineze. Asta presupune o reducere a drepturilor individuale – inclusiv dreptul la proprietate, libertatea de expresie, de circulație, de asociere, a religiei, libera întreprindere. Marea Resetare va implementa sistemul politic la fel cum s-a făcut în China – cu supraveghere 5G a orașelor, un sistemul de credite sociale, cu pașapoarte medicale, închisori politice și alte metode de represiune și control social și politic.

O alianță pentru sfidarea „resetării”

Până la urmă, socialismul cu caracteristici chineze și capitalismul cu caracteristici chineze sunt același lucru. Iar Marea Resetare este mai mult o campanie de propagandă, nu un buton pe care îl pot apăsa oligarhii globaliști, deși Forumul Economic Global preferă cea din urmă descriere. Planurile acestora trebuie combătute prin idei economice mai bune și prin acțiuni individuale concertate. Singurul răspuns rezonabil la Marea Resetare este sfidarea ei și mai multă concurență. Dacă asta va presupune ca producătorii mici și mijlocii să se alieze pentru a sfida „resetarea”, atunci așa să fie. Trebuie să se formeze asociații de afaceri care să dejoace Marea Resetare, până nu e prea târziu”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Noua “lor Ordine Mondiala si “Guvernul „lor” Mondial  vor trebui sa mai astepte, pt ca nu se poate ajunge la acestea, fara un nou Razboi Mondial, dupa cum spun si  profetiile sfintilor!  Asata, si datorita faptului ca  sunt inca  prea multi nationalisti, conservatori si suveranisti in Lume, care au surse alternative de informare!  Masurile de teroare, carantina, armata pe strazi, penurie alimentara sunt luate de catre mai toate elitele lumii pt a aduce lumea la exasperare, saracie, anarhie, revolte, gherile urbane, revolutii, incidente armate interstatale, care pot oricand degenera intr-un razboi global! 

  2. “You’ll own nothing and you’ll be happy”
    https://thecanadianreport.ca/is-this-leaked-memo-really-trudeaus-covid-plan-for-2021-you-decide/
    “This is how it works: the federal government will offer to eliminate all personal debts (mortgages, loans, credit cards, etc) which all funding will be provided to Canada by the IMF under what will become known as the World Debt Reset program. In exchange for acceptance of this total debt forgiveness the individual would forfeit ownership of any and all property and assets forever.”
    “the ones who refused to participate would be deemed a public safety risk and would be relocated into isolation facilities. Once in those facilities they would be given two options, participate in the debt forgiveness program and be released, or stay indefinitely in the isolation facility under the classification of a serious public health risk and have all their assets seized.”

  3. Proiect de lege in New York, internare cu forta pe termen nedefinit, administrarea cu forta de medicamente, e suficient sa fie doar suspecti.
    https://www.rt.com/op-ed/511599-new-york-indefinite-detention-covid/
    “The New York legislature is weighing a bill that would let the authorities take anyone suspected of having or being exposed to a contagious disease and hold them indefinitely – even forcibly medicating them.
    Under the new law, New Yorkers may be dragged out of their homes and locked up on mere suspicion of having been ‘exposed’ to the novel coronavirus — no positive test or even symptoms necessary. Once imprisoned in one of the state’s purpose-built facilities, individuals may be forced to submit to a “prescribed course of treatment” including drugs and vaccines — and even then, freedom is not guaranteed.”

  4. Marea resetare este inevitabila si vine de la Dumnezeu pentru ca ne batem joc de natura si nu mai putem continua asa. Dumnezeu l-a pus pe om cap naturii dar omul a abuzat. Exista unii care isi inchipuie ca vom putea sa evitam o criza groaznica daca vom declansa din timp una artificiala, controlata si mai moderata. Teoretic asa este. Teoretic si comunismul era bun si s-a prabusit intr-o dictatura oribila. Practic insa nu suntem suficient de inteligenti si dispusi sa rabdam de voie asa ca ma astept ca luptele si haosul sa mai continue o buna perioada de timp. Apoi va incepe durerea mare de care unii se tem si pe care altii o ignora. Doamne, ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button