X

Atenție! Patriarhia Română NU recomandă VACCINAREA COVID, căci “nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”. Mai mult, consideră că vaccinul nu a fost testat îndeajuns, și se opune vaccinării obligatorii

Biserica Ortodoxă - atitudine nuanțată în problematica vaccinării anti-covid | RFI Mobile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanţii Patriarhiei susţin, într-un comunicat remis vineri presei, că în cazul vaccinării Covid este necesară informarea corectă a populaţiei cu privire la unele aspecte, precum răspunderea față de efectele negative ale vaccinului, caracterul voluntar, gratuit şi sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, şi nu o obligaţie. Dacă față de vaccinarea în general, patriarhia nu-și exprimă reticența, față de vaccinarea Covid trebuie să se exprime doar cei cu pregătire medicală.

Vaccinarea anti-Covid 19, între ezitare și speranță

Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație.

În legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou și descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.

În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.

Poziția Patriarhiei Române, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimțământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor și a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.

În concluzie, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat și acceptat pe baza unei informări clare și complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest mod, teama și ezitarea vor fi învinse de încredere și speranță.

Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Citiți și: ÎPS Teodosie: ”Nu-i vom îndemna pe enoriași să se vaccineze! Avem rezerve față de vaccinul anti-Covid”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

    1. Ăștia de la Bucucureti asteapta ca prin minune ce spune al nostru de la Constanța. Domnilor dragi carturari si farisei nici voi nu intrati in imparatia lui Dumnezeu dar nici pe cei mici nu-i lasati sa intre!! Indrazniti dara si va rugati la bunul Dumnezeu, cu ravna si pantelece gol, sa va arate calea dreapta si plăcută Lui!!! Amin

  1. “Patriarhia” vorbește serpeste:nu este o problema de ordin medical, ci este o problema de ordin duhovnicesc. Este vorba despre pierderea sufletului! Odată ce bagi în tine substanțe interzise de Hristos (celule de fetusi avortati, secvente ARN, nanocip-uri, etc),despre ce vorbim?! Asta trebuia să spună o adevărată patriarhiei,nu “Patriarhia”…

    1. Ca au zis ca nu au cunostinte de ordin medical.Bine ca au pus punctul pe I:nu e un vaccin testat,domnule si cred ca e convingator.Bine ca au spus macar asa.De data asta pare ca fac ce trebuie.Eu ma bucur.Asa trebuie procedat.Sa nu taca.Eu sunt optimist de felul cum s a comportat domnul Banescu .S a comportat managerial.

      1. ok, sa zicem ca acum a fost cum a mai fost, dar trebuie sa ne gandim ca presiunea pe BOR va creste si in final va fi obligata sa spuna clar: Da sau Ba! Nu va mai merge sa o mai scalde. Marsavia bagarii BOR fara voia sa in toata povestea asta mizerabila cu vaccinul a fost cred strategic gandita de vreo minte diabolica. Caci orice va zice, de-o parte sau de alta, va genera animozitati teribile si nici nu vreau sa ma gandesc la ce consecinte vor fi ori intr-un caz ori in celalalt…

        1. Repet,in comunism,dupa atatea presiuni,chinuri,prigoane,excluderi din cler,manastiri,dupa temnitele comuniste mai mergea ca pana la urma sa devii conformist sistemului de atunci pt ca era ateism.Acum nu mai este asa:daca devii conformist,devii vrajmasul luptatorilor contra ereziei si a sistemului si lui Dumnezeu direct.In comunism prin cunoscutul conformism te asezai in tabara ateilor,a materialistilor;acum,prin conformismul in cadrul inteligentei artificiale,te plasezi direct in tabara diavolului,adica devii un fel de diavolas si,prin “resetare”capeti insusirii de diavolAI.

          1. Ei nu?! Poate nu direct si pe fata, dar cu tot felul de alte presiuni mai mult sau mai putin mascate, ia sa vezi…te pui cu dracu? eu am spus-o din martie, de la bun inceput (si nu de la mine am spus-o, ci din zicerile Sfintilor Parinti), ca toata p(L)andemia asta are ca tinta finala Sfanta Biserica, si in special Dreapta Credinta, restul sunt, cum zicea cineva, “adaugiri la text”…

  2. FOARTE GRAV: MARILE CANALE TV AU RASTALMACIT ANUNTUL PATRIARHIEI !
    IERI ANTENA 3, REALITATEA TV, DAR MI SE PARE CA SI DIGI 24, SCRIAU CA PATRIARHIA APROBA VACCINAREA !

  3. Asa e, comunicatul lasa loc la orice fel de interpretări, depinde in ce tabără esti…il poti lua asa cum iti convine mai mult…

  4. Doamne ajuta ! Pareri impartite la cei care slujesc in Biserica ,din pacate . Si grecii au la fel ,urmaresc situatia lor . Asa va fi si cu buletinele de LEPADARE . Noi care ne dorim sa nu distrugem constienti facand numai un pas gresit ,in graba , ceace a zidit Dumnezeu , sa nu ne temem ,si sa nu-l acceptam vacinul sionistilor -antihristilor . Si sa ne pregatim serios dupa DREPTARUL DE SPOVEDANIE ,sa facem o spovedania sincera , completa si cu zdrobirea inimii cine poate ,hotararea de a nu mai pacatuii STOP PACATULI ! – /cu fapta pt. inceput / ,sa poata venii HARUL LUI DUMNEZEU ,altfel al amanam spre pierderea noastra ,avand totul la dispozitie si cine nu are cunostinte sa intrebe . Caci spune cineva ´, Cine vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca . AMIN !

  5. Cand “Stiinta” devine religie… la asta duce secularizarea si promovarea materialismului si marxismului – mascat, sa nu se vada usor…!
    Cu privire la medicina, un medic scrie ce spusese o ruda – medic si profesor – ajunsa chiar in Academie…:
    “noi (medicii) nu stim nimic, omul e o fiinta unica si trebuie sa invatam toata viata, dar, mai ales, sa facem meseria din pasiune nu din interes, caci medicina nu este o stiinta, stiintele au legi valabile general, la om legile le cunoaste doar Dumnezeu!”

  6. Rugam redactia Ortodoxinfo sa fie alaturi de avocata Diana Sosoaca si de demersurile acesteia impotriva sistemului criminal care ASASINEAZA oameni in Spitale . Urmariti aceste ultime declaratii despre amenintari la viata ei si a familiei prin tentative de otravire/infectare si ar fi normal sa le publicati :

    https://youtu.be/BWGbL_IWpXc

    1. Care CRACIUN?La Biserica din zona unde locuiesc au venit sa asiste la slujba din ziua de Craciun fix 8[opt] crestini in afara de preot si cantaretul la strana.Si nu e numai vina crestinilor ci,mai ales,a ierarhilor BOR.Am avut ocazia sa cunosc doua pastorale ale unor mitropoliti .Linguseala regimului anticrist mi-a provocat greata.Si dupa cate am aflat s-a petrecut acest lucru cam in trei sferturi din Romania.Parca vorbea mutul:eroii din prima linie,politistii si jandarmii ,autoritatile.Cred ca tot ce a a mai ramas din BOR e IPS Teodosie cu toate pacatele sale.Restul se preocupa doar de propria bunastare fizica si trupeasca.Cu pretul tradarii crestinilor si a lui Dumnezeu.Nu voi uita niciodata ,ca un simplu crestin ortodox ,cum Ierarhia BOR, cot la cot cu Dragnea, a tradat Referendumul pentru Familie .Dumnezeu nu doarme!

  7. Înainte de revoluție românii se plângeau că nu sunt lăsați să-și decidă singuri soarta, acum au ocazia să o faca, deci ridicați vă și spuneți vă părerea răspicat.
    Este rușinos să așteptați ca altcineva să își asume răspunderea pentru faptele voastre. Nu BOR se vaccineaza. Ar trebui să vă întrebați de ce președintele nu se vaccinează! Poate nu-i dă voie familia. Chiar și așa este un exemplu negativ. La fel și premierul Ex Orban și actualul premier Câțu. Nici șefii de partide și nici senatorii și nici deputații nu s-au înghesuit la vaccinare. Și nici șefii din servicii! E clar, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button