X

ÎPS Teodosie: ”Nu-i vom îndemna pe enoriași să se vaccineze! Avem rezerve față de vaccinul anti-Covid”

Propunerea Secretariatului de Stat pentru Culte de a implica preoții în campania de convingere a oamenilor să se vaccineze anti-Covid nu a fost agreată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe. Astfel, ÎPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului, a declarat că nu va susține vaccinarea atâta timp cât nu se vor face analize ale vaccinului de către organisme independente.

”Vom cere analize de laborator”

Preoții ortodocși nu vor recomanda niciun vaccin până nu vor ști cu exactitate ce conține, prin efectuarea unor analize independente, susține arhiepiscopul Tomisului.

”Mai întâi trebuie să cunoaștem ce conține acest vaccin. Noi nu luăm nimic cu ochii închiși. Atât de prudenți trebuie să fim. Mai întâi trebuie să ne documentăm și să știm sigur. Întâi să vedem ce este, nu luăm nimic fără să ne punem la curent.

Există frici în societate foarte copleșitoare. Oamenii întreabă ce să facă, dar le spunem că nu este obligatoriu. Și noi nu recomandăm ce nu cunoaștem. Nu putem face asta până nu se face o analiză pertinentă a vaccinului, trebuie să existe niște specialiști neutri, oameni cu frică de Dumnezeu printre medici, care au conștiință. Mai întâi trebuie să verificăm, apoi să recomandăm.

Pentru că noi lucrăm cu adevărul, care este de la Dumnezeu, acesta este invincibil, nealterat vreodată, dar cele materiale pot fi oricând alterate și nu știm ce pot lovi. Vom cere analiză chimică de laborator să vedem ce conține. Nu vedeți că și măștile au fost falsificate? Și de unde știm noi că vaccinul nu va avea efecte adverse peste 10 ani sau mai puțin?

Am ascultat specialiști care au spus că, dacă nu se lasă o perioadă de testare, nu ai siguranță. Dar politicienii ne spun că ne dau ce este mai bun, dar nici ei nu știu ce dau”, ne-a mai precizat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie Snagoveanu.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe, care au susținut că nu se află în subordinea acestui secretariat, care nu este un for de comandă.

”Noi nu ne apucăm să facem campanie pentru vaccinare, că nu acesta este rolul nostru. Noi nu facem propagandă politică și nu suntem un vehicul de transmitere a acestui mesaj”, ne-a declarat ÎPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

16 comentarii

 1. Singurul episcop din România care are curajul sa vorbească. Restul sunt fricoși iar frica vine de la diavol in slujba cui lucrează!

  1. Daca IPS Teodosie spunea recent ca ia vaccinul iar acum spune ca indeamna enoriasii sa nu se vaccineze,trebuie sa fie o lectie pt oricine sa nu l mai judece pripit.Nu stii tu cum se indreapta omul.Corect vorbind,cred ca Biserica se bucura de o atitudine in favoarea ei .

   1. Daca cineva ma intreba , cine nu prezinta incredere dintre clerici ortodoxi, raspundeam Teodosie.Imi cer scuze preasfintiei sale. Acu mi am dat seama ca Teodosie este cu Dumnezeu si cu turma .Domnu sa i dea putere .

    1. AMIN!
     Sa ia aminte tradatorii de la Creta ca d-aia ei nu pot spune si face ceea ce IPS TEODOSIE uite ca poate cu indrumarea lui Dumnezeu!

     1. Eu il stiam ca e omul lui Dzeu mai de multi ani,Pe acea vreme si altii pareau ca sunt !Nu judecam, ne pare rau dar si le multumim ca ne-au dez-amagit!

 2. Un exemplu care ar trebuin urmat de toti preotii si ierarhii din aceasta tara. Cum sa ajunga un preot sa faca propaganda la un vaccin care nu are nicio treaba cu vindecarea unei boli ci dimpotriva, aduce moartea (si fizica si sufleteasca)? Cum spunea cineva, OMS a devenit Organizatia Mondiala a Bolii, nu a Sanatatii…Pai daca maine-poimaine li se va cere preotilor sa faca propaganda LGBT o vor face? Cred ca credinciosii nu vor mai avea ce cauta in bisericile in care un slujitor al altarului va face reclama la vaccinare caci se va dovedi clar cui slujeste acel preot…iar mergand acolo in continuare te vei face partas cu satana, in acea biserica nu va mai exista har, te duci spre osanda, nu spre mantuire.

 3. Imi poate spune si mie cineva daca reteta electronica (acea foaie cu cod de bare sau cod QR cu 666 pe care o luam de la spital pe medicamente gratie) este lepadare de Hristos ?

  1. reteta e o foaie de hartie pe care se aplica un cod de bare, nu e nici macar un produs. Reteta nu este un act folosit pentru identificarea persoanei, nu este un buletin, un card sau un permis cu cod de bare. Problema se pune in felul urmator: persoana care are reteta, are si card de sanatate cu cip? A platit reteta respective din banii proprii sau are asigurare de sanatate? Cine are asigurare de sanatate in Romania dupa 2013 are cel mai probabil si card biometric de sanatate. Exista o minoritate care au primit cardul si l-au refuzat, solicitand inlocuirea lui cu o adeverinta emisa din 3 in 3 luni.

 4. Absolut corect, fiecare trebuie să facă cum îi dictează conștiința. Eu de exemplu nu încredere în vaccinurilor actuale , făcute de mari companii care pun profitul înaintea sănătății. Cu alte cuvinte ei nu doresc că îl sa fie cu adevărat sănătos , ci sa le cumpere lor medicamentele.

 5. „Vor fi mulți profeți mincinoși” spune Mântuitorul. Eu, în ziua de astăzi, ca să nu mă înșel, ma iau numai după Sfânta Scriptura și Sfinții părinți. Dacă greșesc cumva, Dumnezeu știe cu ce scop fac aceasta și mă va lumina. „După roadele lor îi veți cunoaște”, spune Domnul. Mai bine sufli și în iaurt, decât să mă înșel. Am îndoieli și față de Teodosie… Dacă s-ar lepăda public de ecumenism și de actele cu cip, l-aș propovădui pretutindeni. Iertați-mă…

  1. Încearcă să stea în două luntrii, adică și cu ecumenismul, căci se teme să nu-și piardă scaunul, dar și cu a spune adevărul despre vaccin. Este mult mai periculoasă o astfel de poziție, căci este dificil să delimitezi unde se termină la dânsul minciuna și de unde începe adevărul. Este „căldicel” cum s-ar spune. Cu toate că, după părerea noastră, ar fi trebuit să spună tranșant: Nu vaccinării!!!, având în vedere că cei care slujesc adevărului știu clar ca pandemia aceasta este cea mai gogonată minciună din câte au fost până azi. Așadar, ori este diplomat cu statul român, încercând cu cuvinte potrivite să nu dea undă verde îndemnulului de vaccinare, ori are alt rol încă necunoscut de noi. Cu cei căldicei e cel msi dificil de lucrat. Nu mai știu exact textul Scripturii, dar cred că pe cei căldicei Domnul îi va condamna exemplar(ii va vărsa din gura Lui!!!). Așadar mare grijă cu cei „căldicei” gen IPS Teodosie Snagoveanul. Ca de altfel cu toți cei care au acceptat ecumenismul, căci se vor plia sau replia după cum va bate vântul.

 6. Doamne ajuta ! Pareri impartite la cei care slujesc in Biserica ,din pacate . Si grecii au la fel ,urmaresc situatia lor . Asa va fi si cu buletinele de LEPADARE . Noi care ne dorim sa nu distrugem constienti facand numai un pas gresit ,in graba , ceace a zidit Dumnezeu , sa nu ne temem ,si sa nu-l acceptam vacinul sionistilor -antihristilor . Si sa ne pregatim serios dupa DREPTARUL DE SPOVEDANIE ,sa facem o spovedania sincera , completa si cu zdrobirea inimii cine poate ,hotararea de a nu mai pacatuii STOP PACATULI ! – /cu fapta pt. inceput / ,sa poata venii HARUL LUI DUMNEZEU ,altfel al amanam spre pierderea noastra ,avand totul la dispozitie si cine nu are cunostinte sa intrebe . Fara Harul LUi Dumnezeu , nu exista mantuirea sufletului nostru ,o spun toti sfintii si dragul Dumnezeu ,al da pacatosuli / eu fiind primul / in dar /gratiuit . Din prostie si mandrie ,omul isi va pierde sufletul . Caci spune cineva ´, Cine vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca . AMIN !

 7. Rugam redactia Ortodoxinfo sa fie alaturi de avocata Diana Sosoaca si de demersurile acesteia impotriva sistemului criminal care ASASINEAZA oameni in Spitale . Urmariti aceste ultime declaratii despre amenintari la viata ei si a familiei prin tentative de otravire/infectare si ar fi necesar sa le publicati :

  https://youtu.be/BWGbL_IWpXc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button