X

BOICOT al ierarhilor români față de pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei. Trinitas Tv nu a transmis Sf. Liturghie

"Nu lăsați arhiereul!", însă ne-au lăsat "arhiereii", "arhiereii de paie", cum îi numea Părintele Justin Pârvu!

Niciun alt ierarh român, înafară de IPS Teodosie, nu a participat la hramul Sf. Apostol Andrei de la Peștera unde Sfântul a poposit pentru a încreștina poporul român. Asistăm la un boicot laș fără precedent al ierarhilor. Ca la un ordin, ierarhii au evitat coslujirea cu IPS Teodosie, așa cum se întâmpla în anii precedenți. Patriarhul s-a spălat pe mâini, asemeni lui Pilat, plasând conflictul dintre arhiepiscopul Teodosie și guvernul Orban în curtea Secretariatului de Stat pentru Culte.

Dacă pe Iohannis și Orban sau alți politicieni îi înțelegem că datorită ateismului lor au refuzat invitația IPS Teodosie de a participa la pelerinajul Sf. Andrei, neparticiparea niciunui alt ierarh român este de neînchipuit. Nici măcar nu și-au exprimat, în scris, sprijinul pentru IPS Teodosie sau dezacordul față de abuzurile autorităților, așa cum au luat atitudine în cazul pelerinajelor de la Iași și București. Ne aducem aminte, că însuși Înaltul Teodosie a fost cel care a luat atitudine și a apărat dreptul credincioșilor de a participa fără restricții la pelerinajul Sfintei Parascheva și al Sfântului Dimitrie Basarabov.

Mai mult, Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române nu a transmis în direct, cum s-ar fi cuvenit, slujba de la Peștera Sfântului Andrei. A fost doar o transmisie audio pe facebook, a Arhiepiscopiei Tomisului, care și aceasta a fost bruiată în momentele cele mai importante, cum ar fi citirea Apostolului zilei și a Sfintei Evanghelii. Organizatorii și credincioșii cred că au a ”face” cu un bruiaj profesionist pentru ca evenimentul să rămână unul strict local. Totul în condițiile în care în ultimele zile a existat o adevărată campanie a autorităților centrale și locale prin care cetățenii erau îndemnați să nu meargă la marea sărbătoare creștină pe motiv că există un risc puternic de infectare cu coronavirus.

Rușine trădătorilor!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

50 comentarii

 1. Daniel Ciobotea trebuie alungat din fruntea BOR si inlocuit cu IPS Teodosie!La fel trebuie facuta curatenie si cu restul clericilor care nu au sprijinit actiunea IPS Teodosie!BOR trebuie sa fie in slujba ortodocsilor romani nu a tradatorilor de neam si tara,straini de religia ortodoxa!Repet,pentru bunul mers al activitatii BOR,Daniel Ciobotea trebuie imediat inlocuit cu IPS Teodosie

  1. Doamne ajuta!!!Subscriu la TOT ce ai zis!!!!! Fiecare cuvintel! Afara cu tradatorii si lasii!!!! Din toate sferele, religios, politic , economic, si care o mai fi!!!🙏🙏🙏😒

    1. ROMANIA nu va fi mare cu alți vânători de ciolane ….ROMANIA va renaște prin jertfa așa cum ai mei bunei s au jertfit in Mtii Tatra unul fugărind pe naziști în 44 și altul la Cotul Donului fugărind fiara roșie de la Răsărit în 42.
     Boicotați tot ce înseamnă furt de identitate prin frauda STS așa cum au făcut mai tot timpul .De asta au interzis pelerinajele …pentru că ,,partidul ,,numit masonerie își scoate dulapurile de rezerva și vor a dezlănțui iadul pe acest pămînt prin nihilism și păgânism .
     Nu vă luați poverile iadului asupra voastră .
     Statul mamona sa se ducă …pe pustiu să se ducă .
     ,,Sa nu aveți nicio legătură cu statul mamona pentru statul mamona numai blesteme din Molitfelnicul SFÂNTULUI VASILE CEL MARE,,NICOLAIE STEINHARDT
     Și care aveți jertfa SFINTILOR DIN TEMNITE SI INCHISORI ?
     Nu aveți așa ceva
     și nici nu veți vrea pentru că DUMNEZEU L VOSTRU nu este HRISTOS Cel ORTODOX .
     Soluții omenești nu sunt așa cum spune Părintele IUSTIN PARVU ci doar judecata dreaptă a lui DUMNEZEU asupra lor.
     Nu am sa votez pentru că nu am pe cine a vota .
     SLAVA LUI DUMNEZEU pentru toate.

     1. @Ortodoxinfo.ro, vezi ca @O cruce… spune ca preoții nepomenitori sunt schismatici. Este cu treabă pe aici.

     2. pai ești schismatic atât timp cât nu ești în BISERICA sub niciun arhiereu BOR .
      De ce nu te duci la Vlădica Teodosie ca să te facă un preot în slujba lui HRISTOS și nu popa eretic care s a despărțit de Biserica lui HRISTOS.
      Voi cei de la Slătioara aveți impresia că sunteți buricul pământului prin aceea că va puneți arhierei și gata sunteți Biserica adevărată .
      Nu , voi însăși cadeți în erezie prin Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți.
      De ce nu lăsați pe HRISTOS care este Capul BISERICII Sale să i judece ?
      Sfinții au spus ,,Biserica va cădea în ghearele ereticilor ,,
      Mama mea a văzut că într o vedenie cum acest Ciubotea Daniel era în mijlocul BISERICII unde mergem in fata Sfântului Altar și sapa cu ,,mâinile,, la un pămînt negru de acolo de la masa SFANTULUI ALTAR parca vroia să scoată ceva .
      Din ce știu la picioarele SFANTULUI ALTAR sunt îngropate Sfinte Moaște ale SFINTILOR care sunt din BISERICA BIRUITOARE cea nevăzută de ochii omenești.
      Și au fost spuse de Părintele Elpidie ,,va apare proorocul mincinos și toți ierarhii i se vor închina doar câțiva nu vor a i se închina ,,ce sa întâmplat când a venit dracu de papă Francisc in ROMANIA…i s a închinat Ciubotea cu toată masoneria și ce tragem noi românii de pe urmele acestea , astăzi ? …ponoasele.
      Am Pidalion acasă ediția 1992 sau Cârma BISERICII și acolo spun așa Sfintele Canoane condiție pentru că să fie dați anathemei un Sinod tâlhăresc precum cel de la Creta împreună cu arhiereii trebui să fie cel puțin doi arhierei in numele lui HRISTOS adunați cum spune MÂNTUITORUL ,,când doi sunt adunați în numele Meu acolo voi fi și Eu ,,…sau cum s a întâmplat cu mersul celor doi ucenici spre Emaus atunci când MANTUITORUL li s a arătat pe Cale după Învierea Sa .
      Astfel este și cu Biserica lui HRISTOS Cea Soborniceasca și Apostolească.

    2. Maria , AUR este un partid cu o ideologie incert – ortodoxă.Sustine ,o democrație digitala ,printre altele.. .Când au stat cu corturile lor de plastic in pta Victoriei,încercau să ademenească pe orice om care are o ” trăire spirituală” după cum spuneau unii dintre racolacii lor. Deci ,orice mason,,musulman sau
     sectant poate adera la AUR.Acum ,in alta ordine de idei și referitor la faptul că niciun alt ierarh nu a mai fost la Sărbătoarea Sf,Andrei,consider că Sfântul Andrei nu și a dorit la praznic decat pe acel ierarh care îl mărturisește cu tărie pe Hristos!

 2. Nu chiar toți…

  „Iar acum, în comuniune de rugăciune, ne gândim şi la pelerinii care se îndreaptă astăzi şi mâine spre peştera Sfântului Apostol Andrei. Îi suntem alături, cu toată inima, părintelui arhiepiscop Teodosie de la Tomis şi tuturor slujitorilor dumnezeiescului altar care, iată, sunt constrânşi în aceste zile în a-şi exercita alături de enoriaşi, libertatea lor religioasă. Le suntem alături tuturor pelerinilor de la peştera Sfântului Apostol Andrei şi slujitorilor altarului de la Tomis şi din toate locurile noastre, de acasă, care, în aceste zile, îi aduc cinstire Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, care ne îndeamnă să urmăm chemării Mântuitorului nostru Iisus Hristos de a împlini apostolatul, aşa cum l-a împlinit şi el, cu timp şi fără timp.

  Îi cuprind pe toţi cei care se adună acum în biserici la această frumoasă prăznuire în îmbrăţişarea rugăciunii şi urmăm cu toţii îndemnul apostolesc de a ne purta poverile unii altora întru legătura iubirii. Amin.” PS MACARIE
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/ps-macarie-alaturi-cu-toata-inima-de-parintele-arhiepiscop-teodosie-tomis-pelerinii-pestera-sfantului-apostol-andrei-sa-nu-ne-uitam-inapoi-sa-privim-inainte-la-tinta-hristos-video/

  TOT CUVÂNTUL, pt ca este extrem de folositor:

  „[…] Acum ne întrebăm, aşa cum se întreba şi dregătorul bogat din Evanghelia care s-a citit la dumnezeiasca Liturghie: Ce putem să facem ca să ne mântuim? În momentul în care trebuie să luăm decizii capitale, să le alegem pe cele mântuitoare. Cu alte cuvinte, să nu ne uităm înapoi, ci să privim înainte, la ţintă, iar ţinta noastră este Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ne mai spune Domnul în Evanghelia după Luca, cap. 9, versetul 62: Nimeni care pune mâna pe plug şi se uită îndărăt nu este potrivit pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Aţi auzit?

  Nimeni care pune mâna pe plug şi se uită îndărăt – şi nu priveşte la ţintă, nu priveşte înainte, nu merge înainte! – nu este potrivit pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Aşadar, să privim înainte, iubite frate şi iubită soră, şi să nu ne uităm în urmă la modul de viaţă trecut pe care trebuie să-l părăsim pentru a-I urma lui Hristos, ca să nu ni se întâmple şi nouă ceea ce i s-a întâmplat soţiei lui Lot, care nu a ascultat de Dumnezeu şi a privit înapoi spre Gomora, prefăcându-se în stâlp de sare. Aşadar, nu privi înapoi, ci priveşte înainte! Ţinta noastră este Hristos!

  Şi să luăm deciziile capitale în aceste vremuri de restrişte, chiar dacă aceasta ar însemna să ne întoarcem intempestiv în ţara noastră sau să ieşim din marile oraşe sau să ne retragem în locuri mai liniştite şi să părăsim modul de viaţă de dinainte sau chiar să rămânem pe loc, încredinţându-ne integral Preamilostivului Dumnezeu. Nu te descuraja, ci priveşte înainte, ţinta este Hristos! El este pacea şi bucuria noastră, Lui trebuie să-I urmăm şi Lui trebuie să ne dedicăm integral.

  Mă gândesc cu multă dragoste în aceste zile, fiindcă, iată, Dumnezeu m-a învrednicit să revin în mijlocul dvs, lângă moaştele Sfântului Apostol Andrei – fragmente din moaştele Sfântului Apostol Andrei se păstrează şi în biserica noastră de aici, de la Copenhaga – şi a devenit o tradiţie ca în fiecare an, în duminica premergătoare prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, botezătorul poporului român, să fiu în mijlocul frăţiilor voastre, la Copenhaga. Dumnezeu m-a învrednicit să trec peste toate opreliştile şi să fiu în mijlocul dvs.

  Iar acum, în comuniune de rugăciune, ne gândim şi la pelerinii care se îndreaptă astăzi şi mâine spre peştera Sfântului Apostol Andrei. Îi suntem alături, cu toată inima, părintelui arhiepiscop Teodosie de la Tomis şi tuturor slujitorilor dumnezeiescului altar care, iată, sunt constrânşi în aceste zile în a-şi exercita alături de enoriaşi, libertatea lor religioasă. Le suntem alături tuturor pelerinilor de la peştera Sfântului Apostol Andrei şi slujitorilor altarului de la Tomis şi din toate locurile noastre, de acasă, care, în aceste zile, îi aduc cinstire Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, care ne îndeamnă să urmăm chemării Mântuitorului nostru Iisus Hristos de a împlini apostolatul, aşa cum l-a împlinit şi el, cu timp şi fără timp.

  Îi cuprind pe toţi cei care se adună acum în biserici la această frumoasă prăznuire în îmbrăţişarea rugăciunii şi urmăm cu toţii îndemnul apostolesc de a ne purta poverile unii altora întru legătura iubirii. Amin.”

 3. „Să ne purtăm poverile unii altora”, este îndemnul lui Hristos. Câți ierarhi l-au sprijinit pe Înaltul Teodosie? Câți îi sunt alături? Alo, Ortodoxia, mai exiști?
  „Dar viața este bună, avem scaune calde, trai îmbelșugat, ce ne trebuie taman acum luptă pentru apărarea adevărului?”
  Cam așa se vede a fi azi Ortodoxia oficială, din păcate. Vai nouă cu așa păstori năimiți!!!

  1. În Biserica n-avem loc de interpretări personale,la Creta trebuia sa se consfințească ce s-a consfințit în cele Șapte Sinoade Ecumenice.Parintele Cleopa spunea pe o înregistrare,ca Biserica noastră este „mica” dar Întreagă,asa că,n-avem loc nici de luat,nici de adăugat,iar interpretările sunt echivalente cu a lua sau a adăuga..Si-n plus despre ce vorbim?În Creta Episcopii n-au avut valoare nici cat un pion pe tabla de sah,cu alte cuvinte Sinodul a devenit o adunare de tip parlamentar ,unde majoritatea conduce minoritatea,ori eu va spun,ca un singur Episcop,(nu mai multi)daca s-ar fi împotrivit acelor decizii,întrunirea Sinodala ar fi trebui să se opreasca..Vezi deranj la Teodosie pe acest subiect?Din cate stiu BOR,este prima care în toamna lui 2016,a recunoscut acea batjocura la adresa ortodoxiei,Sinod Mare si Sfânt.. Slava Domnului Hristos c-avem Preoți mânati de Duhul Sfânt și-au luat atitudine Canonică!!!d

 4. Toti episcopii si mitropoitii trebuiau sa fie ACOLO alaturi de IPS Teodosie ! Ar fi fost o miscare de forta la care nu se putea opune nici o sluga a sistemului – In prag de alegeri Mafia de Stat NU avea cum sa punea oprelisti si sa provoace un scandal national. INSA acum vedem ca majoritatea acestor ierarhi sunt santajabili sau prinsi in interese meschine si se tem de puterea vremelnica sau chiar de Covrig…

  1. Dragii mei,
   Nu pot șorțulețele sa paseasca pana la pestera Sfantului Romanilor, Andrei…Nu-i lasa nici stelele de pe umeri si le trag inapoi picioarele si zapisul semnat in Creta. Plus de asta, in microcasti le rasuna mereu ordinul: Inapoi,preainaltatilor !
   Nici merțanele clasa S nu intra in viteza cand pe navigatoare scriu destinatia Pestera lui Andrei.
   Loveste comandantii si trupa se va risipi, *bate-voi pastorul si se vor risipi oile* !

  2. Așa am crezut și eu după ce l-am ascultat pe IPS Teodosie la emisiunea postată aici.Dar inimile semnatarilor de la Creta nu vibrează cu Sf. Ap. Andrei, cu credința Sf. Cosma Etolianul sau măcar cu a românilor ce au mers azi la peștera Ocrotitorului românilor creștini ortodocși……….pacat.

  1. Nu ia oprit nimeni..??? Povestea cu{ COVID- 19 sperietoarea zilei},.pot crede toti prosti. Sa vedeti ce o sa mai iasa la vot pentru prelegerile taticului . nostru , atunci nu mai este COVID-19 Ma intreb ei de ce nu s-au imbolnavit niciunul de acest virus., toti sunt bine mersi. DUMNEZEU poate ii vede cit bine a facut populatiei.

   1. Aveti dreptate Acesti clerici sant o rusine pt ortodoxia romana si pt Dumnezeu Ortodoxii n-au conducator sa-i ghideze pe calea mantuirii Jalnic e acest ,,preasfitit Daniel’ a uitat ce atributii are si urmeaza interesele politice ,masonice Jos cu acest Iuda

 5. Doamne ajuta dragi credincioși, eu sant cea dintâi păcătoasa, dar după mintea mea păcătoasa consider ca măcar Preasfințitul Patriarh putea sa vina să-l susțină, unde era Patriarcul???? De partea cui este??? Mare ești tu Doamne și mari sant minunile tale!! Ai grija de IPS Teodosie!!!

  1. Cum,unde-i Patriarhul? Aduceti-va aminte cand,prin gura lui Banescu,s-a dezis de arhiepiscopul Teodosie care invocase canoanele spunand ca ,,e mare pacat sa intram la catolici,,Restul,praf de creta…

 6. Cand ierarhii nostri isi vor lepada masca de pe fata si nu vor mai saruta icoanele cu ea , cand n-a sa le mai fie frica de moarte si cand isi vor incheia socotelile cu , securitatea , masoneria si ecumenismul dar si cand seful v-a lasa autoritatea de CAP pentru ceilalti care sant numai niste figuranti in loc de factori decizionali in sinod si nu sf sinod ca nu sant sfinti inca , v-om putea vorbi de Episcopi adevarati . Atata timp cat nu mai exista dictonul Unul pentru toti si toti pentru unul in apararea turmei celei cuvantatoare , in apararea credintei celei adevarate si a Bisericii Ortodoxe in general vedem la ce s-a ajuns IASI- sf Parascheva credinciosii – bataia de joc a tortionarilor jandarmi si politisti , Bucuresti -sf Dumitru acelasi scenariu ,iara azi la pestera sf Andrei cu aceeasi persecutie si intimidare . DESTEPTAREA STIMATI PURTATORI DE CARJE , DUMNEZEU NU V-A VREA NISTE SLUGOI AI CEZARULUI CI DEMNI SLUJITORI AI LUI.

 7. Marturisire de credinta din partea IPS Teodosie.
  Un pic mai mic decat alti sparatori ai ortodoxiei Marcu Evghenicul , Patriarhul Rusiei in razboiul cu bolsevicii prin anul 1925 (daca bine tin minte).
  Oare Parintele Iustin Parvu ar fi post de accord cu acest pelerinaj pe care nu l au oprit nici comunistii nici razboiul, nici vreo alta molima.
  Avem marturisitori poporul roman mai are sperante.

 8. „Să stăm bine, să luăm aminte! Pace tuturor!”
  P.S. Macarie, Episcopul Europei de Nord a lansat cu două zile în urmă un mesaj de susținere deplină față de I.P.S. Teodosie și toți cei ce vor participa la pelerinajul Sf. Ap. Andrei. Se pare că și I.P.S. Mitrop. Iosif este de aceeași parte!

 9. Cum trebuie comentat, A sosit timpul, sa bata un vant al competenței si Meritocratiei, sa-i schimbe pe neaveniți din scaunele lor, sa-i pretuim pe oameni dupa valoarea lor, nu dupa sonoritatea vorbelor goale.
  De va veți ascunde în pământ ca șoarecii in apă ca broaștele, în văzduh ca păsările și nu veți scăpa de OCHII Lui Dumnezeu și urgia poporului român.
  Care ati incercat impreuna cu oculta mondiala, sa distrugeti sufletul român. și ați distrus țara românească.
  Rușine sa va fie.

  1. Vrednici sunt ca pastori și pandari ai turmei lui HRISTOS atât PS Macarie al Europei de Nord de la care am o carte rugăciuni semnată de PS Sa , rugăciuni mult folositoare și atent alcătuite așa in datina poporului român cât și PS Teodosie .
   Slava lui DUMNEZEU …restul sunt doar in slujba masoneriei și a lui antihrist.
   JUDECATA ESTE A LUI HRISTOS DUMNEZEU
   MARELE ARHIEREU AL BISERICII SALE.
   Însăși Mântuitorul ne spune ,,nu te teme turmă mică căci voi fi cu tine pin la sfârșitul veacurilor,,

 10. Trump a castigat alegerile in USA, s-a demonstrat ca Biden a fraudat alegerile in cateva state cu milioane de voturi, justitia isi va face datoria, deja au inceput arestarile.
  Trump tine cu bisericile si cu patrioții
  In cuvantul lui a afirmat, că adevărații conducatori sunt cei care isi iubesc, patria si poporul.
  In SUA, Franta, Germania, Anglia, nu se mai poarta masca.
  Jos mascarada.
  Fac apel Patriarhului, Mitropolitilor si Episcopilor, daca nu va treziti
  treziți la adevarata credința ortodoxa, Iisus Hristos, Dreptul Judecator si Mantuitorul Lumii, stie ce sa faca. Sa intareasca Dreapta Credinta.
  Tatal, Fiul si Duhul Sfant, Treimea Cea de o Fiinta și nedespărțită prin iubire. AMIN!

  1. Numai la a judeca sunteți buni fratiile voastre (unii). Nu-i de mirare că lucrurile merg rău. Dar se vor schimba cu sau fara ajutorul rugăciunilor fratiilor voastre. Ori cu pedeapsa, ori cu mărturisire. La Iași cati ierarhi au fost prezenti de hramul Cuvioasei? Sau la București de hramul Sf. Dimitrie Basarabia? Întreb de curiozitate, chiar nu am cunoștință de acest lucru.

 11. Voi chiar nu vreti sa înțelegeți că după Creta 2016 aceștia nu mai sunt Ierarhi,ci minciuno -ierarhi,asa cum îi numeste Can 15 Sinod I-II?..Lupta pentru Dreapta Credinta din afara Adevarului,adica din afara Bisericii, e nula de drept..diavolul doar își pârga lașității acestor neamuri.În Teodosie mai este o fărâmă de constiinta.Daca s-ar lepăda de ereziile Cretane,până acum din România pare a fi singurul care,la un viitor Sinod,ar avea dreptul să fie reașezat în scaunul Apostolic..

  1. Hai sa-ti zic ceva, cum a interpretat IPS Teodosie concluziile creta …, si nu-i iau apararea, ca nu am niciun interes. Bun, zice, la Creta pt mine a fost o eliberare. S-a decis sa „descentralizeze” decizia de „casatorie mixta” care pana atunci tinea de patriarhii si sinod. Ca lasa la cercetarea arhiereului local acea „posibilitate”. Pai zice eu m-am eliberat atunci, ca tinea de Sinod, acum eu am cercetat toate canoanele si … n-am gasit nimic, nicaieri, si eu n-o sa fac nimic din aceasta, pt ca e impotriva tuturor canoanelor. Am sa botez intai prin scufundare pe adultul pregatit pt cununie care vine la ortodoxie, apoi Mirungerea ..

   intr-un interviu video online la arhiepiscopie

   1. În Biserica n-avem loc de interpretări personale,la Creta trebuia sa se consfințească ce s-a consfințit în cele Șapte Sinoade Ecumenice.Parintele Cleopa spunea pe o înregistrare,ca Biserica noastră este „mica” dar Întreagă,asa că,n-avem loc nici de luat,nici de adăugat,iar interpretările sunt echivalente cu a lua sau a adăuga..Si-n plus despre ce vorbim?În Creta Episcopii n-au avut valoare nici cat un pion pe tabla de sah,cu alte cuvinte Sinodul a devenit o adunare de tip parlamentar ,unde majoritatea conduce minoritatea,ori eu va spun,ca un singur Episcop,(nu mai multi)daca s-ar fi împotrivit acelor decizii,întrunirea Sinodala ar fi trebui să se opreasca..Vezi deranj la Teodosie pe acest subiect?Din cate stiu BOR,este prima care în toamna lui 2016,a recunoscut acea batjocura la adresa ortodoxiei,Sinod Mare si Sfânt.. Slava Domnului Hristos c-avem Preoți mânati de Duhul Sfânt și-au luat atitudine Canonică!!!

 12. Dovedind CURAJ-PROFESIONISM-VERTICALITATE-PATRIOTISM-DEMNITATE,
  Arhiepiscopul TEODOSIE PETRESCU al Tomisului, este Eroul Ortodoxiei Romanesti si reprezinta PERSONALITATEA DUHOVNICEASCA NR.1 din anul de gratie 2020, din multincercata ROMANIA!!!

 13. „… Preoti cu Crucea in frunte, caci Oastea e crestina… „.
  Da, Oastea e crestina… a fost, este si va fi. Si cata va mai ramane. Are Dumnezeu grija sa pastreze „aluatul cel bun”, indiferent de lucrarea celui viclean.
  M-am uitat apoi la fotografia de grup cu Sinodul BOR si am vazut ca nici macar episcopii nu sunt cei cu Crucea in frunte, ci doar mitropolitii si patriarhul.
  Totusi, la sarbatoarea Sfantului Andrei,… NICI UN MITROPOLIT…, iar despre patriarh… DEZAMAGIRE.
  Doar IPS Teodosie cu sobor de preoti. Sinodalii s-au comportat toti ca si cum au boicotat. Chiar nu-si puteau planifica activitatile anuale astfel incat sa fie acolo alaturi si impreuna cu IPS Teodosie ?!
  Odata-n an serbam pe NASUL poporului roman, Sfantul Apostol Andrei.
  Dupa cum lupta, IPS Teodosie ar trebui sa fie cel putin mitropolit, iar faptul ca dupa 2000 de ani Dobrogea inca nu este mitropolie arata o micime inutila a celor care ar fi trebuit si ar fi putut sa implineasca acest lucru.
  Este vorba totusi de locul de nastere al poporului roman, ca popor crestin ortodox si este vorba de Sfantul Apostol Andrei, pastorul nostru.
  Ma asteptam ca macar PS Ambrozie sa fie alaturi de IPS Teodosie, si de turma cea cuvantatoare, asta dupa ce am ascultat cuvantul de invatatura al PS Ambrozie de acum cativa ani pe Ceahlau.
  Degeaba suntem plini de predici, daca in fapte ne ascundem dupa demonul fricii.
  Inaintea Lui Dumnezeu nu va merge nimeni cu diplomele de studii, nici cu masterate si doctorate in teologie, sau filosofie, ci cu faptele si cu marturisirea.
  Si JUDECATORUL ESTE NE MI TAR NIC.
  Privesc la Tabloul(icoana) ‘Dreptei Judecati de Apoi’ pictata la Voronet si intreb: UNDE SUNT PREOTII CU CRUCEA IN FRUNTE ???
  Caci Oastea e Crestina…
  Ce sa mai asteptam de la preotii parohi si de la episcopi, cand „Preotii cu Crucea-n frunte” s-au ascuns toti?
  Mila Lui Dumnezeu sa fie cu noi si Maica Domnului sa ne ocroteasca, dar sa stiti ca nu-i treaba buna!
  Tradarea are o singura plata, Psalmul 90 nu este mincinos, iar continutul Slujbei de inmormantare, auzita de orice om inca viu, ar trebui sa intoarca la HRISTOS pe acelasi orice om inca viu, indiferent de statutul si trecutul sau.
  Retineti, HRISTOS n-a pus ingeri sa slujeasca la Sfantul Jertfelnic in Biserica, ci a pus OAMENI, Preoti.
  Dar Preoti cu Crucea in frunte si in inima, si pastori a caror inima bate pt. Hristos si pt. turma cea cuvantatoare, indiferent de contextul vietuirii fiecaruia prin aceasta lume vremelnica.

 14. Prin atitudine și relația cu turma cea cuvântătoare, încet-încet se vor separa apele și în rândul ierarhilor, căci lumea nu e oarbă și-i va identifica pe cei adevărați de cei falși sau năimiți. Singuri își vor da arama pe față și-și vor pierde credibilitatea în fața poporului român drep credincios, lăsând astfel libere scaunele lor confortabile acelora care vor veni după ei și care merită aceste poziții. Covid-ul lucrează pe multe fronturi!

 15. @Ocruce,tu sub ascultarea cărui „ierarh” ești, sub a unuia cu coarne?! Vezi ca nu este nici un ierarh care să se fi dezis public de ecumenism, iar Biserica este formata din totalitatea credincioșilor care mărturisesc aceeași credință și nu din” bor”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.