X

Kremlinul dezminte zvonul că Vladimir Putin ar fi bolnav şi ar urma să demisioneze: Este absurd

putin_kremlin ru
Foto: kremlin.ru
Kremlinul a negat vineri un zvon apărut în presa britanică tabloidă că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea fi bolnav de Parkinson şi ar urma să demisioneze la începutul anului viitor, spunând că este absurd.

The Sun a citat şi un expert politic rus, profesorul Valeri Solovei, care a sugerat la începutul săptămânii, la un post de radio din Moscova, ca Putin ar fi sub presiunea anturajului său pentru a demisiona, din cauza temerilor legate de starea sa de sănătate.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că relatarea din presă cu afirmaţiile lui Solovei, preluată masiv şi de alte tabloide britanice, este falsă şi că Putin are o stare de sănătate excelentă.

„Este complet absurd. Totul e bine în ceea ce îl priveşte pe preşedinte”, a declarat Peskov, transmite Agerpres citând agenţia oficială de presă TASS.

Întrebat dacă Putin intenţionează să demisioneze în viitorul apropiat, aşa cum a sugerat Solovei, Peskov a răspuns că nu.

Zvonul a apărut în contextul în care unii parlamentari au introdus joi un proiect de lege în camera inferioară a parlamentului din Rusia pentru a consolida imunitatea lui Putin în faţa justiţiei după ce îşi va încheia preşedinţia.

„Preşedintele Federaţiei Ruse îşi păstrează imunitatea după ce i se termină autoritatea. Nu poate fi tras la răspundere penal sau administrativ şi nu poate fi reţinut, arestat sau supus vreunei verificări ori interogatoriu”, se arată în proiectul de lege.

În vârstă de 68 de ani, Putin se află la putere de două decenii, ca preşedinte sau prim-ministru. Este liderul rus care a stat cel mai mult la putere după conducătorul sovietic Iosif Stalin.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button