X

„Rugăciune” cu mască către antihrist. Patriarhul ecumenist Bartolomeu, papa Francisc, musulmani, iudei și protestanți s-au rugat împreună la Roma

rugaciune colectiva pentru pace la roma

Papa Francisc la întâlnirea ecumenică de rugăciune pentru pace „Nimeni nu se salvează singur – pace și fraternitate”, în Piazza del Campidoglio din Roma, la 20 octombrie 2020 Foto: Profimedia

Momente impresionate (nn. de apostazie), marți, la Roma. Papa Francisc a conduo rugăciune pentru pace într-una dintre cele mai vechi bazilici din oraș și a participat la o ceremonie alături de reprezentanţii marilor religii ale lumii și de președintele Italiei, în Piaţa Capitoliului.

Deviza evenimentului a fost „Nimeni nu se salvează singur. Pace și Fraternitate” și, potrivit Vaticanului, vine într-un moment de grea încercare pentru omenire. Pe lângă pandemia de coronavirus care afectează tot mai puternic diverse regiuni de pe glob, au loc războaie interminabile, ca acelea din Siria și Yemen, dar și conflicte reaprinse cu deosebită violență, cum este cazul celui din Nagorno-Karabagh. 

Liderii religioşi s-au rugat în diferite lăcaşuri marţi după-amiază. La Bazilica Santa Maria din Aracoeli au fost prezenţi Papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante. Episcopul Heinrich a reprezentat Consiliul Bisericii Evanghelice din Germania.

Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury şi liderul spiritual al anglicanilor, urma să participe la eveniment, însă nu a putut ajunge din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Rugăciunea creștinilor a fost condusă de Suveranul Pontif, iar papa l-a numit pe patriarhul Bartolomeu „fratele lui”.

„Lecția recentei pandemii, să fim onești, este aceea a conștientizării faptului că o întreagă comunitate mondială navighează într-o barcă unde dacă îi este rău unuia, le este rău tuturor. Să ne amintim: nimeni nu se salvează singur, ne putem salva numai împreună”, a spus Papa Francisc.

După rugăciunea simultană, care a durat aproximativ o oră, cu toţii s-au reunit în prezenţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piaţa Campidoglio, unde a avut loc o nouă ceremonie.

Întâlnirea internaţională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii a fost urmată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi de aprinderea Candelabrului păcii.

Victimele războaielor și ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.

„O lume fără război și violență nu este o utopie”, se arată în Apelul pentru pace semnat de Papa Francisc și liderii religioși.

Papa a purtat pentru prima dată mască la o slujbă publică

Papa Francisc a purtat marţi pentru prima dată mască la o slujbă publică, când împreună cu alţi lideri religioşi a participat la Roma la o întâlnire internaţională de rugăciune pentru pace, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Suveranul Pontif a purtat o mască albă în timpul slujbei oficiate la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma. El a purtat anterior mască doar în maşina care îl ducea la audienţele sale săptămânale de la Vatican.

Papa Francisc a fost criticat, în special în social media, pentru că nu a purtat mască la audienţele sale generale şi pentru că a intrat uneori în contact relativ strâns cu vizitatorii.

Papa Francisc şi-a scos masca marți în timp ce a citit rugăciunea, la fel ca şi ceilalţi lideri care s-au adresat mulţimii, dar a pus-o la loc când a terminat de vorbit.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

  1. Va readuc aminte de petitia impotriva vaccinarii obligatorii, pe care doamna Gabriela Dinu doreste sa o inainteze parlamentului pana la alegeri. Sunt deja aproape 40 000 de semnaturi, dar e nevoie de 50 000 pentru a putea fi inregistrata.

   Cime nu a semnat petitia inca, sa o faca neaparat. Aveti nevoie de numele dvs real, si de o adresa de email. Dupa ce ati semnat petitia, verificati e-mailul pentru a va confirma semnatura, verificati si la spam.

   Cine a semnat-o, so distribuie neaparat. Putem vedea cum pionii Big-Pharma vor sa intre in politica, de aceea trebuie sa ne pregatim.

   Semnati cu link-ul de la sfarsitul paginii:https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/09/petitie-online-impotriva-vaccinarii.html

  2. Iosif va da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru toate dispensele date pentru casatoriile mixte si pentru ca multi oameni nu mai au unde merge la biserica din cauza apropierii „fratesti” a lui si a subalternilor lui de eretici. Sper totusi ca intr-o buna zi sa ii vina mintea la cap si sa se indrepte.

  1. Un zeu pagan despuiat, care tine in mana ceva ce seamana…. ganditi-va voi cu ce, ca eu nu reusesc sa inteleg, care sta rezemat de un piedestal sub care stau ingramaditi niste copii! Uraciunea pustiirii in Locul cel Sfant? Sau, cel putin care s-ar vrea sfant, pentru c[ Sfintenia a mai ramas, pe alocuri, in Biserica Ortodoxa!

 1. Se urmareste ECUMENISMUL TOTAL, unirea in acelasi duh antihristic a satanoforilor, a paganilor cu minciunocrestinii.
  „însoţirile, amestecările, împreunările spirituale cu cei care nu se cuvine şi de care se îmbolnăveşte mintea de ultima nebunie, sunt pricini de moarte [duhovnicească] atât celor ce corup cât şi celor ce
  suportă de bună voie coruperea” -Sfantul Chiril al Alexandriei
  „căci lepădarea credinţei neştirbite şi pierderea cunoştinţei depline este o moarte a sufletului” – Acelasi sfant
  Aviz celor care inca nu s-au indepartat de comuniunea cu ereticii ecumenisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!