X

Sancțiuni după pelerinajul de la Iași. Sunt acuzați și jandarmii care au dat dovadă de omenie

Peste 20 de sesizări au fost depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce miercuri, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, mai multe persoane din afara Iaşiului au ajuns să se închine la racla cu moaştele sfintei, transmite Agerpres.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a confirmat pentru Agerpres că a înregistrat un dosar penal după ce au fost primite 25 de sesizări prin care se reclamă zădărnicirea combaterii bolilor, solicitându-se tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi, fiind indicate şi persoane din cadrul Jandarmeriei.

După slujba liturgică de pe 14 octombrie, pelerini veniţi din alte oraşe sau zone ale ţării au forţat porţile de acces în curtea mitropolitană şi cordonul de jandarmi, pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Forţele de intervenţie s-au retras, la raclă ajungând pentru câteva ore şi persoanele venite din afara Iaşiului. Astfel, au fost încălcate măsurile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă potrivit cărora participarea credincioşilor la sărbătorile religioase este permisă doar celor care au domiciliul în localitatea respectivă.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Abuzurile poliției
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. Au trecut la pedepsirea fratilor jandarmi care au fost oameni – și care defapt sunt singurii care au respectat Constituția și legile – inclusiv pe cele internaționale, cand acuzați penal ar trebui să fie aceia (infractorii in uniforma) care au oprit accesul credincioșilor! Doamne, Doamne, ce nedreptate, ce prigoană! Să mai zic ca toți acesti jandarmi ar trebui apărați și chiar reprezentați de BOR (Numai să nu fi făcut chiar ea anumite plângeri)…

  Dacă stie cineva cum ii putem ajuta pe acești frati jandarmi, inclusiv mișcări de solidarizare sau chiar ceva bănuți…

 2. https://ortodoxinfo.ro/2020/10/15/vela-recunoaste-ca-a-cedat-presiunii-create-de-credinciosii-veniti-dinafara-iasului-iar-epidemiologii-au-ridicat-restrictia-de-a-saruta-sfintele-moaste/

  ”Activitatea Ministerului Afacerilor Interne este una care incumbă şi anumite decizii care se iau în funcţie de situaţia operativă concretă. Şi atunci când o decizie care e adoptată salvează o situaţie gravă, aceste decizii se iau în mod legal şi profesionist de către cei care analizează exact momentul operativ de la o anumită situaţie, zonă sau eveniment.” (Marcel Vela, ministrul de interne)

 3. Cred ca jandarmeria a cazut intr-o capcana. Ea nu avea ce sa caute la Iasi ca sa pazeasca Mitropolia ca doar nu veneau liftele pagane sa o ia cu asalt. Acolo era domeniul privat al Mitropoliei, daca ierahii de acolo doreau sa asigure paza (cu alte cuvinte nu vroiau sa-i mai lase pe credinciosi la racla Sfintei Parascheva, caci pe fond asta s-a urmarit si asta s-a incercat) puteau chema politia locala, nu inteleg de ce s-a bagat jandarmeria in asa ceva, putea declina cererea nefiind de competenta sa. Jandarmeria putea eventual asigura, asa cum a mai facut-o si in alti ani, respectarea ordinii si linistii publice la pelerinaj, nicidecum sa pazeasca racla ptr ca credinciosii sa nu se apropie de ea, a fost o mare neghiobie. Daca jandarmii ar fi intervenit cu brutalitate contra credinciosilor prezenti acolo din alte localitati, ar fi fost o prostie enorma, institutia si chiar autoritatile ar fi fost implicate intr-un scandal imens caci imaginile cu jandarmi luand la bataie batrani, femei, oameni de toate varstele care nu faceu nimic altceva decat ca doreau sa se roage ar fi facut inconjorul planetei, ar fi fost ceva unic in lume sa vezi oameni batuti ptr credinta lor intr-o tara cu regim democratic. Acum, ca s-au retras si le-au permis oamenilor sa se inchine nu e bine caci vezi domne, au zadarnicit combaterea virusului covrig…deci cum o dai tot nu e bine… de asta cred ca institutia a fost atrasa intr-o capcana…

  1. Au primit ordin de sus, jandarmii, căci șeful lor are și el alt șef, iar șeful tuturor este președintele țării. Cine e acum președintele țării, adică cel care la rându-i primește ordinele din afară, c-o fi Iohannis sau Arafat, nu știm. Ceea ce se vede este că niciunul din ei nu e de capul lor, ci primesc directive precise. Însă din cauza protestelor nu-și pot pune în aplicare fără „obstacole” planul lor diabolic. Iar cei care n-au nicio treabă cu credința îi ajută făcând reclamații cum că nu s-au respectat măsurile dumnezeului lor, Iohannis sau Arafat, căci acești pârâcioși sau iude sunt(trăiesc) printre noi și chiar reprezintă majoritatea românilor, dacă mai le putem spune români. Scopul ocultei mondiale este să distrugă Ortodoxia, dar n-o pot face în mod direct, ci „Pas cu pas”, vorba lui Iohannis, care parcă știa înțelesul acestei vorbe(ziceri) încă de la preluarea primului mandat. Primul pas către distrugerea Ortodoxiei, și cel mai hotărâtor a fost făcut de ierarhii români care au semnat ereziile Simodului din Creta(2016). Ceea ce vedem că se întâmplă azi este în primul rând consecința trădării Ortodoxiei în Creta. Și până nu se va ieși din erezia parafată în Creta, liniște în Biserica Ortodoxă Română nu are cum să fie. Trebuie „primenită” Biserica pentru a putea merge mai departe în normalitate, dar asta înseamnă luptă si jertfă din partea tuturor, cler și popor. Dar cum românii nu s-au trezit, procesul va fi ceva mai lung.

   1. Nu e presedintele tarii de vina desi e o mizerie de om dar totusi crestin cel putin dpdvd cultural deci mai pastreaza o cat de mica legatura cu crestinismul.
    Neavand nici o treaba cu teologia, macar se mai inchina la un crucifix de-al lor.. Crucifix luteran. Eretici sunt cei care propovaduiesc erezii, care teologhisesc..

    Arafat in schimb nu are si nici nu a avut niciodata vreo o legatura cu crestinismul
    La fel ca si seful lui cu nume de hula (Adhanom Ghebreyesus) Este 100% pagan.

    Concluzia mea e ca conducerea politica actuala a lasat-o mai moale fapt pt care vor fi aspru pedepsiti.

 4. Sa mai zica cineva ca obiectivul central al razboiului (indiferent pe ce palier se desfasoara) nu este Biserica adevarata.(Fac o distinctie intre biserica adevarata si cea institutionalizata.Ele nu au nici o legatura una cu alta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.