X

PS Ignatie al Hușilor: Progresiștii ne atacă credința, dar ne aduc aminte că trebuie să-i iubim, căci așa este creștinește

BOR - un nou gest EXEMPLAR pentru spitale în plină pandemie de Covid - 19. Ce a decis Episcopia Huşilor | DCNews

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Duminica a XIX-a după Rusalii (4 octombrie 2020) Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, a explicat mesajul central al pasajului evanghelic privitor la iubirea vrăjmașilor (Luca 6, 31-36).

Preasfinția Sa a amintit de pretențiile celor care, deși atacă și neagă în mod constant valorile creștine, pretind, din partea celor pe care îi calomniază, să împlinească porunca iubirii vrăjmașilor:

Paradoxal, cei care rănesc, cei care calomniază, cei care și-au făcut o profesie din a-i distruge din punct de vedere moral pe semenii lor, au pretenția de a fi iubiți.

Cei care și-au asumat ideologia progresistă, în momentul în care cineva are o altă părere, un alt punct de vedere, care contrastează cu ideologia în slujba căreia se pun și căreia i-au devenit apostoli, îl exclud, punându-i etichetă.
În funcție de această etichetă va fi evaluat pe viitor. Este una din strategiile seculariștilor, ale celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist-seculară. Îți pun «un căluș în gură».
În momentul în care încerci să îți exprimi un punct de vedere, să îți mărturisești propria ta identitate, crezul tău lăuntric, credința ta în Dumnezeu și în valorile tradiției, vor avea toată grija, dacă devii mai vehement – dar nu din punct de vedere personal, să îți amintească de câteva versete din Scriptură, pe care le manevrează cu dexteritate.
Îți vor aduce aminte că tu trebuie să fii creștin, să îl iubești pe cel care îți este vrăjmaș, că trebuie să întorci celălalt obraz atunci când cineva te lovește.
Aceeași atitudine coboară și în viața de zi cu zi. Cel care jignește, cel care calomniază, așteaptă să fie iubit.
Însă Hristos nu dă poruncă celui care jignește să ceară, celui care este rănit, să îl iubească. Hristos le cere celor asupra cărora vine acest bumerang al calomniei, să îi iubească pe vrăjmași.
«Călăul» nu are niciodată dreptul și competența morală să pretindă «victimei» sale să îl iubească.
«Victima», avându-l ca model pe Hristos – Care este Victima prin excelență a răutății omului – are îndatorirea să-și iubească «călăul», ca expresie a credinței proprii în Iisus Cel răstignit.
Așa se explică puterea spirituală a victimelor din perioada comunismului, care și-au iertat complet torționarii”.

Minţile drill lockdown din epoca de aur a despotismului sanitar

Ne aflăm încă în recluziunea impusă de un agent patogen nanometric. Efectele directe ale prezenţei şi manifestării acestui virus le simţim din plin. Probabil că peste ceva vreme, după anularea restricţiilor legale, totul va fi ca înainte. Ceea ce s-a schimbat însă fundamental este ceva legat de mintea noastră. Se pare că unii întrupează din plin acel drill lockdown din lumea anglofonă pe vreme de pandemie. Adică, toate căile de acces ale unei clădiri sunt închise, încât nimeni nu mai poate pătrunde din afară înăuntru şi nici ieşi dinăuntru afară. Transpunând pe plan uman, mintea drill lockdown este o minte care nu se mai sfătuieşte cu nimeni, nu are nevoie să fie validată de nimic şi de nimeni din exterior, se crede, în ignoranţa ei, autosuficientă şi îşi bagă nasul, prin păreri şi recomandări, unde nu-i fierbe oala, ca să mă exprim mai pe româneşte. Cu alte cuvinte, este o minte inflexibilă.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. La fel dupa cum si pe vremea Sf.Parinti crestinismul era atacat de filosofii diferitelor curente ideologice ale vremii, tot asa, poate Dumnezeu ne va trimite marturisitori, adica lideri care sa duca lupta duhovniceasca la alt nivel

  2. Offtopic: Încă o dovadă că cei din urmă vor fi cei dintâi! (fiind făcut de ProTv, nu surprinde esențialul, că atât Puia cât și Șișu se află în plin proces de întoarce la Dreapta Credință. La Referendum au avut o atitudine mult mai duhovnicească decât mulți “teologi” și chiar clerici celebri. Cei din urmă vor fi cei dintâi!) :

    https://youtu.be/RomW_CF7EAo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button