X

[VIDEO] „Până nu mă omorâți, nu vor avea loc alte alegeri”. Momentul în care Lukașenko este huiduit de muncitorii fabricii de automobile MAZ

Grevă generală în Belarus în cursul zilei de luni, la care s-au raliat întreprinderi din întreaga țară. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aflat în vizită la uzina de automobile MAZ, președintele autocrat Aleksandr Lukașenko a fost huiduit de muncitori, care i-au strigat: „Pleacă!”

Vizibil iritat de scandări, Lukașenko le-a replicat, potrivit platformei TV Current Time a Radio Europa Liberă: „Până nu mă omorâți, nu vor avea loc alte alegeri.”

„Nu ar trebui niciodată să vă aşteptaţi să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)”, a spus liderul belarus în faţa lucrătorilor de la uzina de automobile din Minsk (MAZ), unde a sosit cu elicopterul pentru a se adresa greviştilor.

Potrivit agenţiei de presă oficiale BelTA, Lukaşenko a spus că este dispus să împartă puterea pe care o deţine în prezent şi să modifice Constituţia, dar a precizat că nu este pregătit să facă acest lucru sub presiunea străzii.

Această concesie pare să fi fost făcută după ce candidata opoziţiei la recentele alegeri prezidenţiale din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că este pregătită să conducă ţara şi a cerut crearea unui cadru legal prin care să se asigure organizarea de noi alegeri corecte.

Într-o înregistrare video din Lituania, ţară în care a fugit săptămâna trecută, Tihanovskaia a cerut forţelor de ordine şi de securitate să înceteze să mai sprijine regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Ea s-a pronunţat pentru crearea unui mecanism juridic care să garanteze că pot fi organizate noi alegeri prezidenţiale, corecte.

Belarusul trece printr-o criză de proporţii în urma realegerii ca preşedinte a lui Aleksandr Lukaşenko, care se află la putere de 26 de ani. Opoziţia, care susţine că votul din 9 august a fost fraudat, a anunţat o grevă generală în semn de protest, în timp ce liderul de la Minsk invocă rezultatele oficiale ale scrutinului, care îi acordă peste 80% din sufragii.

Organizaţia media Tut.By a relatat că angajaţi de la compania Belaruskali, unul dintre cei mai mari producători de potasă (carbonat de potasiu, întrebuinţat în industria sticlei, la fabricarea săpunului, la vopsitul lânii etc.) din lume, au ameninţat că vor opri lucrul.

Între timp, la una dintre televiziunile de stat, prezentatorii nu au mai intrat pe post și au lăsat studiourile goale, în semn de solitaritate cu protestatarii, relatează BBC.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

29 comentarii

  1. Indiferent cât ar fi el de dictator, sigur va fi mult mai rău fără el la putere!
    Trezirea! Este o lovitură de stat, exact cum a fost la noi în decembrie 1989!
    În Belarus nu există atâtea restricții și nici atâta frică ca în restul Europei!
    Există riscul de a se afla adevărul despre coronavirus! Deci intervin elitele!

    1. Un comentariu la obiect și cu sens. Da, marele păcat al lui Lukacenko a fost că nu a crezut nici o clipă în șmecheria cu pandemia. Lukacenko nu a închis bisericile de Paști, nu a impus botnița și nu a luat niciuna din măsurile lunatice luate la noi împotriva românilor.

      Cei care demonstrează contra lui chiar nu înțeleg ce-i așteaptă? Pe cine vor ei? O anume Svetlana Tihanovskaia care urlă (din străinătate) că
      (1) Lukacenko este un dictator (de fapt, ‘dictatorul’ l-a închis recent pe bărbatul ei, un blogger dizident și activist ‘pro-democrație’, proprietar al unor cluburi de noapte) și că
      (2) Lukacenko nu a gestionat cum trebuie epidemia covid !
      Dacă ne uităm la cifre (https://www.worldometers.info/coronavirus/) Belarus (9,5 milioane de locuitori) are azi 20 august, 69.800 de cazuri dintre care 67.600 s-au însănătoşit complet și 622 decese. Comparați cu Izrael (9,2 milioane de locuitori) — 98.500 de cazuri și 790 decese.
      Rata vindecarilor:
      Belarus: 97% (poate cea mai mare rată de vindecare din lume.)
      Germania: 89%
      Elveția: 87%
      România: 46% (!!)
      Ar trebui bieții protestatari să se uite la prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern (tot o femeie, și cam de aceeași vârstă cu răsfățata lor Svetlana Tihanovskaia) care își urmărește supușii cu drone performante ca să poarte botnița.

  2. Indiferent ce ar fi, nu poti sa-ti bati propriul popor (cum a facut si Dragnea dealtfel).
    Belarus e fosta tara din lagarul socialist, cu oameni pasnici care traiesc in blocuri de tip cutii de chibrit unele peste altele, cu muraturile la boxa si varza murata pe balcon.. Nu se compara cu negrii si maghrebienii drogati si inarmati din suburbiile Parisului pusi numai pe spargeri si jaf. Aco;lo a fost justificata brutalitatea jandarmilor, nu si in Romania sau Belarus…

    1. Florian,
      Ai uitat să spui cum era bătăușul Dragnea suit într-un autotun de apă gata să-i storcească pe” bieții” “reziști” din piață,nevinovați ca niște îngerași…atâta pricep unii…

    2. Mai Floriane când anume a bătut Dragnea poporul? Ne trezim vorbind aiurea apoi ne simțim ofensați !

      1. Am rectificat deja, nu Dragnea a batut, nici generalii din jandarmerie, nici macar jandarmii de rand. Doar pulanele de cauciuc care n-au creier sa judece, nici urechi sa auda si nici gura sa vorbeasca au batut. Adica aceleasi care vor bate in curand si pesedisti patrioti, nefiind in stare sa faca diferenta intre-un psd-ist patriot si un neomarxist tradator. Discutam cand va veni vaccinarea obligatorie.

    3. Cum si-a batut Dragnea joc de propriul popor? Cu legea 114? Ca a vrut sa taxeze multinationalele si sa mareasca salariul minim si pensiile? Ca a organizat referendumul pentru modificarea constitutiei?

    4. Dar să-ți bați joc de propriul tău popor poți, așa cum s-a demostrat cu vârf și îndesat mai ales în ultimele 5 luni.

  3. În curând Belarus va fi acaparat de Rusia exact ca și Crimeia o sa vedeți pentru ca la destabilizarea ei se lucrează de ceva timp

    1. Crimeea e pământ rusesc,duduie…A fost cedat Ucrainei(Ucraina=Malorosia,adică Rușii de la margine,traducere liberă)pe vremea Urss,din considerente politice aiurite…

      1. Crimeea e pamantul cui pune mana pe el, pentru ca in antichitate era al getilor, au venit grecii dar el tot al getilor a ramas (sarmati / sciti), au venit romanii si el tot al getilor a ramas, apoi au venit bizantinii & genovezii si pe el tot stra-romaneste s-a vorbit, s-au instalat apoi tatarii si s-a vorbit mai putintel romaneste, dar ciobanii valahi tot pe aici isi treceau oile spre stepa si pana-n Georgia, cum o faceau de milenii, si au venit rusii si au deportat populatia, au asimilat-o, incat azi Crimeea e disputata de tatari si de rusi iar vorbirea romaneasca e spre zero. De unde pana unde e Crimeea a rusilor? De ce, ca au cucerit-o cu armele, au ucis / deportat populatia locala si vor s-o pastreze cum fac cu orice teritoriu strain pe care intra cu armata? Ia faceti, va rog, socoteala cate teritorii a pierdut neamul romanesc din antichitate pana azi. Si sa ne gandim de ce s-a intamplat asa, de ce romanii s-au deznationalizat si si-au pierdut pana si limba in fostele lor pamanturi cotropite de altii. De ce?

  4. Florian, nu cred ca Dragnea a batut pe cineva in 10 august (acolo a fost o ciocnire a serviciilor, dovada achitarile pe banda rulanta) dinpotriva, ca politician a fost poate cel mai patriot in ultimii 30 de ani

    1. Adevarat, Dragnea n-a stiut nimic fiind la un botez – botez romanesc traditional, cu muzica folclorica (Radu mamii) si patriotica (Treceti batalioane..) asa cum ai sade bine unui patriot adevarat cum de la Mihai Viteazu n-am mai avut noi ca popor.
      La fel si Veorica, era in concediu.
      Nici sefii jandarmilor, generalii n-au stiut nimic.
      Doar pulanele de cauciuc cu insertie de sarma au stiut, dar ele nu vor vorbi niciodata.

      1. Singura diferenta ar fi ca Milosevici nu a bagat muieri la inaintare ca sa se ascunda dupa fustele lor asa cum a facut “patrihotzul” nostru de Teleorman.
        Daca am ajuns sa consideram astfel de insi drept cei mai mari patrioti din ultimii 30 de ani inseamna ca nu mai e mult..

        1. A bagat muieri la inaintare pentru ca el nu putea fi premier, iar barbatii adevarati Grindeanu si Tudose l-au lucrat pe tacute.

          Pe 10 august s-au produs niste exagerari si din cauza manipularilor de tot felul. Era iminenta o lovitura de stat, sau asa au vrut unii sa se creada. Ca atare, riposta a fost pe masura.

  5. Cat despre Lucasenko probabil trebuia sa inteleaga ca daca se voia dictator pe viata nu ar fi trebuit să se opună coronaplanului mondial

  6. Belarusul probabil va fi acaparat de rusi pentru a nu cadea prada neomarxismului vestic.

    Actualele miscari din Belarus, se datoreaza nerespectarii plandemiei. Sunt primaverile arabe promise de Bill Gates, in caz de nesupunere.

    1. personal, nu mă interesează numărul de pulane luate de hastagistii “resist” neo-marxisti. toți o apa si-un pământ, că doar nu îl consideri pe malin bot mai “patriot” decât dragnea (sau “veorica”)..

      1. Personal nu cunosc nici un “hastagist neomarxist” si n-am nici o treaba cu malin bot. Habar n-am cine e si cu ce se ocupa malin bot si nici nu am curiozitatea sa aflu.
        Pe de alta parte vremea pulanelor pe spinare se apropie, vor simti in curand si “patriotii” nostrii pesedisti ce dulce e pulanu’ patriei. Nu va faceti griji ca nu scapati..

        1. Tovarășu gradu’
          credeți că ați dat un răspuns în duhul ortodoxiei ?
          Întâi spuneți că nu-l cunoașteți pe ăla dup-aia spuneți că vă p pe el. E un “antibotez?” Așa ar face Domnul nostru Iisus Hristos ?
          Păi să te p pe cineva este ceva degradant. Să batjocorești apa botezului cu ce ai tu în “bășica udului” nu e creștin sau poate că tu ai frecvent pierderi de acest tip.
          Ți-ai pierdut gradele, și nici ortodox nu mai ești atâta timp cat îl disprețuiești pe semenul tău .
          Samarineanul milostiv s-ar fi oprit să-i oblojească rănile.
          Du-te la exorcist dacă ai impulsuri de a te p pe semenul tău ca să nu ajungi la “scrîșnirea dinților” și la “viermele cel neadormit”,

          1. Imi mentin parerea despre malin bot.
            Nu are nici o legatura cu ce spuneti dvs, cum poate sa va dea prin cap asa ceva??

          2. “Chipul Slavei Tale celei negrăită sunt
            Deși port rănile păcatului”

    2. vorbesti de parca Belarusul pana acum nu ar fi fost deja al rusilor
      lukasenko e un jeg de comunist din vremea urss
      cine il sustine automat si indirect e comunist si la noi s-ar traduce in a fi iliescian practic

      Lukasenko la fel ca iliescu merita PUSCARIE PE VIATA

      BELARUS devine pentru prima oara in 30 de ani liber di mamma roosshiiaa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button