X

Botnița dă bătăi de cap softurilor de recunoaștere facială

masca protectie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Măştile care îi protejează pe oameni de răspândirea noului coronavirus provoacă probleme softurilor de recunoaştere facială, scrie CNN.

Aceasta este concluzia unui nou raport lansat, luni, de specialiştii de la National Institute of Standards and Technology (NIST), care face parte din Departamentul de Comerţ american şi care se ocupă de măsurarea acurateţii algortimilor de recunoaştere facială, informaţii solicitate de companii şi cercetători.

Când au analizat imaginea unei persoane cu o mască de protecţie adăugată digital în comparaţie cu una fără mască, cel mai bun algoritm a putut stabili o potrivire de 5 până la 50% din cazuri. Algortimii au dat rezultate greşite între 20 şi 50%, a spus Mei Ngan, unul dintre autorii raportului, pentru CNN Business.

Rezultatul este de înţeles întrucât sistemele de recunoaştere facială fac diverse măsurători ale trăsăturilor din fotografia unei persoane în comparaţie cu altele. Acoperind o parte a feţei înseamnă mai puţină informaţie pentru software-ul folosit.

Mai exact, specialiştii au testat 89 de algoritmi pe mai mult de 6 milioane de fotografii în care apăreau în jur de un milion de persoane. Imaginile au provenit din două surse: Serviciul de imigrări, unde aplicanţii erau fotografiaţi fără mască, şi de la călători care au trecut graniţa în SUA, şi cărora li s-a pus o mască digitală.

NIST a descoperit că cei mai buni algoritmi – care au fost utilizaţi în laborator la mijlocul lunii martie – au dat greş doar în proporţie de 0,3% atunci când au analizat fotografii cu oameni fără mască aplicată digital. Procentul persoanelor nerecunoscute a crescut la 5% printre cei cu mască digitală.

Specialiştii au în vedere pe viitor să inventeze noi algoritmi prin care o persoană să fie recunoscută chiar dacă are o jumătate a feţei acoperită cu mască de protecţie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

    1. Si uite cum se deschide calea spre solutia salvatoare …CIPAREA
      Sistemul te va recunoaste imediat oricate masti si combinezoane porti

  1. Aţi observat că au dispărut atentatele? Până acum câteva luni deveniseră o permanenţă a ştirilor, acum nu mai există. Înseamnă că cei care se ocupau de organizarea lor, se ocupă acum de altceva. Cu atât mai mult că acum, când toată lumea este „mascată“, condiţiile ar fi mult mai propice pentru atentatori.

  2. Caz real, aflat personal ieri in Cluj Napoca:

    Un domn decide sa-si faca vacanta in Grecia impreuna cu familia.

    Se programeaza la spitalul sau clinica Regina Maria pentru testul covid. Furnizeaza date in vederea efectuarii programarii si i se comunica faptul ca testul il poate face peste cateva zile.

    Omul, vazand evolutia lucrurilor, pentru a nu intampina probleme la intoarcerea in tara, preventiv isi anuleaza sejurul si nu se mai prezinta la testul covid.

    Dupa alte cateva zile, este sunat de la clinica si i se comunica faptul ca a iesit pozitiv la test. El mirat, raspunde ca, e imposibil sa existe vreun rezultat, deoarece nu a efectuat testul, moment in care i se inchide telefonul in nas.

    Reamintesc ca, acea clinica e actionata in instanta de catre echipa de fotbal clujeana, pentru furnizarea de rezultate fals pozitive ale testelor covid efectuate asupra componentilor echipei.

    1. Parafrazand spusa tatucului Stalin cum ca Nu exista nevinovati, ci doar insuficient cercetati; as spune ca nu exista necovidati, ci doar insuficient testati.

  3. Daca ar fi adevarata , nu ar impune portul botnitei pe strada.
    Cum zicea unu’ din neamul “specialilor”–Mark Twain: “Daca votul ar putea schimba ceva, ar fi interzis.”
    E doar o stire falsa, ca sa adoarma vigilenta celor care au mai mult de un neuron in cutia craniana; a posibililor putini rebeli impotriva Sistemului.
    Vezi si cine zice, nu doar ce zice: Sienenul e doar o trompeta de propaganda socialista din tara unde “socialismul va birui curand la sate si orase”!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button