X

Protestele din Serbia au degenerat odată cu infiltrarea galeriilor de fotbal

Serbia protest Belgrad

Poliţia a folosit gaze lacrimogene, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a dispersa miile de protestatari care au încercat să ia cu asalt parlamentul Serbiei, în a patra noapte de proteste violente faţă de decizia autorităţilor de a impune noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19.

A patra zi de proteste din Belgrad a început paşnic, dar printre protestatari s-au infiltrat membrii galeriilor Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad şi manifestanţii au devenit violenţi, informează News.ro.

Demonstranţii – care nu au respectat interdicţia de formare a unor grupuri mari de oameni pe fondul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus – au aruncat cu sticle, pavele şi pietre în poliţiştii care păzeau clădirea parlamentului din centrul Belgradului, scrie AP.

Forţele de ordine au folosit mai întâi scuturile pentru a încerca să împiedice mulţimea să intre în clădire. Însă, după atacuri repetate, au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii, iar în jur de miezul nopţii s-a ajuns la bătăi între demonstranţi şi poliţişti.

Unii lideri ai opoziţiei au spus că violenţele sunt opera unor manifestanţi naţionalişti de extremă dreapta, controlaţi de guvern, care au ca scop discreditarea protestelor.

La începutul zilei, preşedintele Alexander Vucic a spus că nu este îngrijorat de pierderea puterii ca urmare a manifestaţiilor, considerate cele mai violente din Serbia de la cele care au dus la îndepărtarea lui Slobodan Milosevici în 2000.

El şi-a exprimat în schimb teama că aceste manifestaţii vor duce la răspândirea virusului în rândul populaţiei şi o creştere a numărului de bolnavi de COVID-19.

Citiți și Comentariul cititorului: În Balcani se vor folosi de restricții pentru a răscula oamenii

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Revolte
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

18 comentarii

 1. Vad ca au aparut intrusi cu diferite pseudonime,ei pun intrebari ei raspund si parintelui Gabriel si Magdei etc
  De ce le da ti accept pt a comenta…

 2. Controlul tuturor religiilor de pe planeta a fost preluat de ONU,din 2017,care este noua ordine mondiala masonica.
  Ei au inchis bisericile ei hotarasc totul,presedintiii si guvernele sunt de forma…
  Ei vor sa implementeze tot ce au semnat in supermemorandumul de la Strassburg 2014 pana in.17 august 2020.

 3. Pentru ortodoxinfo.ro : este un site : „Orthodox Church – YouTube ” ; apoi accesati „community ” – in urma cu doua zile este un articol scris , insotit de o fotografie , referitor la I.P.S. Amphilochie de Muntenegri , despre legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex . Este un articol , nu un videoclip . Nadajduiesc sa-l gasiti .

 4. Avocat DIANA IVANOVICI ȘOȘOACĂ:
  ”POPOR ROMÂN,
  ESTE MOMENTUL SĂ TE TREZEȘTI!
  Este momentul să iei atitudine împotriva celei mai aberante și mai naziste legi care a existat vreodată!
  LEGEA INTERNĂRII OBLIGATORII!
  O lege în care
  NU suntem APĂRAȚI de absolut NIMIC!
  În condițiile în care, NU există nici măcar un control al Instanței cu privire la internarea noastră forțată…pe MOTIV de orice boală infecto-contagioasă…adică: TBC, hepatită, banala gripă cu care trăim de ani de zile…SUNTEM LĂSAȚI LA DECIZIILE ORGANISMELOR STATULUI ȘI ALE UNOR PERSOANE CARE AU ÎNCLINAȚII NAZISTE…PE FAȚĂ!
  Popor român,
  Este obligatoriu să iei atitudine împotriva legii prin care copiii îți vor fi luați din casă de către Protecția Copilului, iar această instituție va avea dreptul să decidă cu privire la locul în care aceștia vor sta!
  ESTE DEAJUNS CU MIZERIILE PE CARE LE-AM SUPORTAT PÂNĂ ACUM!
  ESTE DEAJUNS CU STAREA NOASTRĂ PASIVĂ PRIN CARE I-AM LĂSAT PE TOȚI POLITICIENII SĂ ACȚIONEZE AȘA CUM VOR EI ȘI NE-AU DISTRUS ȚARA ȘI POPORUL!
  ESTE DESTUL CÂȚI COPII AU PLECAT DIN ȚARA ASTA!
  ESTE DESTUL CÂȚI OAMENI MOR DE 5 LUNI DE ZILE PENTRU CĂ NU SUNT TRATAȚI DIN CAUZA ACESTOR PROTOCOALE COVID CARE NU PERMIT INTERNAREA ALTOR BOLNAVI ÎN SPITAL(E).
  ESTE DEAJUNS! IA ATITUDINE!
  Încearcă și exprimă-ți toate opiniile!
  NU te mai lăsa MANIPULAT!
  Te manipulează într-un hal fără de hal…vorbește cu medici specialiști, vorbește cu juriști care NU au niciun interes politic și o să vezi cât de manipulat ai fost, popor român!
  ȚI-E FRICĂ SĂ IEȘI ÎN STRADĂ?
  Atunci, DE CE te tuci la piață?
  DE CE te duci la muncă?
  DE CE intri într-un metrou?
  NU te pune nimeni să stai/stați unul lângă altul, să vă atingeți unii pe alții!
  Dar luați atitudine!
  Arătați Senatului României, arătați Parlamentului, arătați Guvernului României că NU sunteți de acord și că NU puteți fi prostiți la nesfârșit!
  LUĂM ATITUDINE ÎMPREUNĂ!
  ESTE MOMENTUL UNIRII ÎNTREGULUI POPOR!
  Dacă nici acum, în ceasul al 12-lea NU realizăm că vom fi SINGURA ȚARĂ DIN EUROPA CU O LEGE NAZISTĂ…uitați-vă cum ne închid toate țările, pe rând…granițele!
  Cum ne bagă în carantină în toate țările din Europa!
  DE CE? Pe o numărătoare ERONATĂ care crește numărul de ”infectați” de la zi, la zi…în condițiile în care pentru o persoană se fac câte 2-3 teste, iar noi, fiecare test îl luăm ca pe o persoană diferită?
  RUȘINE GUVERNULUI ROMÂNIEI!
  ȘI RUȘINE CAMEREI DEPUTAȚILOR PENTRU MIZERIA DE LEGE PE CARE A VOTAT-O!
  ROMÂNI, LUAȚI ATITUDINE!

  1. Draga Magda,
   toate neamurile si rudele sunt plecate(frati,surori,verisori din partea mamei din partea tatalui,prieteni,vecini,prieteni, din partea sotului,verisori,matusi,unchi……multi oameni din aceasta tara au plecat….
   Ai dreptate in ce spui,trebuie sa luam atitudine impreuna.
   Sa dea Dumnezeu sa se intregeasca acest popor amart,care nu se mai trezeste din somn.
   Desteapta-te romane!!!!
   Vom lua atitudine.
   P.S.esti tiza cu sora mea care o vad odata la 5-7 ani ,frate odata in 20 de ani…
   Cu Dumnezeu inainte!!!

 5. IOSEFINA PASCAL: ”Lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situație de risc epidemiologic și biologic”
  CARE EPIDEMIE?
  Min.0:11 arată scanat documentul emis de către Ministerul Sănătății în care SE RECUNOAȘTE că NU s-a emis PE TERIRORIUL ROMÂNIEI EPIDEMIA DE SARS-CoV-2…
  ”Ministerul Sănătății NU a emis niciun act normativ prin care să declare epidemia de SARS-CoV-2 pe teritoriul României.
  Declararea unei epidemii se realizează atunci când numărul de cazuri de îmbolnăvire înregistrate la un moment dat într-o regiune crește peste nivelul așteptat (endemic).”

  POMPILIU DIPLAN: În România NU a fost declarată epidemie. Ministerul Sănătății a recunoscut printr-o hârtie ștampilată, parafată de ei, că NU au avut niciun document de declarare a pandemiei sau a epidemiei.

  EUGEN CHIRACU: Art.8 din Legea Carantinei.
  Aliniatul 1: carantina se instituie pentru persoanele sănătoase suspecte de a fi infectate. Adică, pentru oricine, oricând și oriunde.

  Dr.RĂZVAN CONSTANTINESCU: Articolul 4, punctul b: ”urgența de sănătate publică este declarată de către directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.”
  Cu alte cuvinte, decizia sanitară la nivel național în România este subordonată unui for internațional care s-a dovedit corupt și incoerent…și din care SUA tocmai s-a retras.

  MIHAI FAGADARU: poate fi considerată TRĂDARE NAȚIONALĂ.

  POMPILIU DIPLAN: prin aceste articole, NOI NE PIERDEM SUVERANITATEA.
  PRIN ACESTE ARTICOLE, NE ȘTERGEM CU CONSTITUȚIA LA FUND!
  DAN DOBRE: Articolul 2, litera n: ”suspect de infectare sau contaminare înseamnă acele persoane, bagaje, mărfuri, containere, mijloace de transport, bunuri sau colete poștale considerate a fi expuse sau posibil expuse…” ADICĂ, pot lua pe oricine, orice și oricând.
  DA! TE POT LUA DIN CASĂ, ÎN TIMP CE DORMI…

  Avocat GHEORGHE PIPEREA: Articolul 3, Aliniatul 1…ne răpește dreptul de a fi bolnavi sau de a avea simptome de îmbolnăvire.
  PRACTIC…SUNTEM OBLIGAȚI SĂ FIM SĂNĂTOȘI.
  Mi-amintește acest tip de reglementare, de faptul că pe perioada naziștilor, persoanele cu dizabilități nu aveau dreptul să trăiască.
  Mă întreb…în ce societate ne gândim că rmează să trăim, în baza acestei reglementări.
  FIȚI ATENȚI! FiȚi ATENȚI!
  CEZAR IONAȘCU: Articolul 2, litera b: ”carantinarea bunurilor, reprezintă o măsură de prevenire a bolilor infecto-contagioase, prin care se urmărește separarea bagajelor, containerelor, mijloacelor de transport sau a altor bunuri suspecte de contaminare”.
  ASTA S-A ÎNTÂMPLAT ȘI BUNICILOR NOȘTRI, IMEDIAT DUPĂ CEL DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL când, în numele noii orânduiri socialiste, li s-au luat ogoarele, fânețele, pădurile, animalele din curte, casele, li s-au sechestrat bunurile pentru ”binele” comun!
  Astăzi, datorită unui dușman invizibil, datorită unei pandemii inventate…TOTUL E PE CALE SĂ SE REPETE!
  EI SUNT PE CALE SĂ-ȚI IA CASELE, SĂ-ȚI IA MAȘINA DIN CURTE, SĂ-ȚI IA HAINELE DE PE TINE, SĂ-ȚI IA TOT CEEA CE POSEZI TU, ACUM…PENTRU ”BINELE” ȘI ”SĂNĂTATEA PUBLICĂ”!
  Pentru binele nostru, TE AȘTEPTĂM LA SENAT – 10.07.2020.
  DUMINICĂ, 12 IULIE, ORA 18:00 în Piața Victoriei.”

 6. Secvență redată de la emisiunea Nașul Tv:
  ”Vreau să vă citesc Capitolul 2 (doar începutul…) se cheamă Constituția României – DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE FUNDAMENTALE.
  Știți cu ce începe acest capitol?
  ”DREPTUL LA VIAȚĂ ȘI LA INTEGRITATE FIZICĂ ȘI PSIHICĂ:
  Art.22, alin.1: ”Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate!
  Art.22, alin.2: ”Nimeni nu poate fi supus torturii și niciunei fel de pedeapsă de tratament inuman ori degradant.”
  Mă opresc aici, zice Nașul: ”păi, dreptu la viață pentru 12.000 de români, a fost refuzat…și au murit!
  O spune Colegiul Medicilor. Punct. Nu o spun eu…
  DREPTUL LA INTEGRITATE FIZICĂ ESTE ABSOLUT COMPROMIS ÎN ROMÂNIA, pentru că oamenii au început să se bată între ei, să se atace unii pe alții…”băi, tu ai mască, tu nu ai mască!”
  Vă dați seama? S-a ajuns la un fel de NAZISM!
  INTEGRITATE FIZICĂ? Păi, oameni buni!
  Noi, trebuie să facem terapia națională pentru că integritatea psihică a românilor a fost distrusă!
  ”Nu e domne, e o banală răceală!”, zice Iohanis.
  ”Nu domne, a venit și ne omoară”
  ”Domne, o să fie bine mâine…”
  ”Nu domne, o să fie dezastru!”
  Uite-așa, uite-așa, uite-așa…arată Nașul un curs sinuos de curbă care ba urcă, ba coboară….așa și cu ”veștile”-prognoză, ba de bun augur, ba de rău augur!
  MILIOANE DE ROMÂNI ȚINUȚI ÎN PUȘCĂRIE, ÎN AREST LA DOMICILIU…asta este o traumă psihică URIAȘĂ!
  Generațiile de copii, generația acestor copii…ei pot fi afectați pe viață!
  De ceea ce au văzut la televizor, de ceea ce au auzit….nu poți să-i izolezi într-un apartament de două camere…pentru că AUD, fără să vrea!
  Tot felul de grozăvii: ”zece mii de morți or să fie!” ”cincizeci de mii o să moară…o să moară bătrânii, o să moară copiii”
  Vă dați seama ce-au trăit?
  Și culmea! În Constituție, astea sunt drepturi și libertăți fundamentale!
  Că aia cu libertatea de exprimare, eu am greșit atunci când v-am spus….zic, ”domne, ne iau libertatea de exprimare!”, ”ne iau libertatea!”
  Păi, pentru români libertatea de exprimare e pusă la listă după burtă, după concedii, după bani, după distracții…hăhăăă!
  Dar asta, asta va trezi foarte mulți!
  Tu ai dreptul la integritate psihică!
  Și acest drept a fost distrus….total! Total!
  Toți românii au pățit-o!
  De fapt, toată plenata!
  Dar, ROMÂNII AU FOST SUPUȘI UNUI TRATAMENT CEL MAI URÂT DE PE PLANETĂ!
  N-am văzut…și m-am documentat în perioada asta…ați văzut! Fac revista presei din vreo 10 țări.
  N-AM POMENIT AȘA-CEVA!
  (păi, da…pentru că la noi, derbedeii politici ȘTIU că mănâncă ceva cu perj…ȘTIU că pentru măsurile astea vor fi urâți de către români, ȘTIU că după măsurile astea tembele, iraționale dar foarte stricte…NU îi va mai alege decât ăla cu coarne poate…dar ei se transformă în torționarii finlandezi pro-LGBT și alte porcării care i-au luat copiii Familiei Smicală, adică…noi!)
  Și iată ce spune alin.2 din Art.22: ”NIMENI NU POATE FI SUPUS TORTURII ȘI NICIUNUI FEL DE PEDEAPSĂ !”
  Deci, am avut o tortură psihică uriașă….mulți au avut o tortură fizică uriașă pentru că au fost ținuți carantinați și închiși (cu cheia)…efectiv nu puteau să iasă din camera de spital sau de hotel, și n-au primit nici măcar o mâncare ca lumea unii dintre ei…nici măcar țigări nu puteau să le cumpere cei care-i păzeau…
  Continuare la alin.2, Art.22:”ȘI NICIUNUI CETĂȚEAN NU POATE FI SUPUS NICIUNUI FEL DE PEDEAPSĂ…(noi am fost pedepsiți cu toții…5 milioane de români au fost pedepsiți în casă, fără niciun leu, oameni buni! 5milioane – este cifră oficială, cu copiii lor cu tot, da?) SAU TRATAMENTE INUMANE SAU DEGRADANTE”
  Păi, ce fac arafații cu această lege pe care vor s-o treacă…având în vedere că au momit și au speriat toți parlamentarii,
  -lui Ponta i-au promis Primăria Capitalei,
  -lui Băsescu i-au promis libertatea și mai face și el niște șmenuri, de la ”putere” …și
  -Udrea stă liberă, nu pățește nimic.
  -lui Tăriceanu i-au arătat dosarul ăla de la DNA,
  -UDMR…nici nu mai vorbim de el că nici partid NU E…
  -PNL-ul cine știe cu ce e șantajat și ce i s-a promis că rămân la FURĂCIUNE…ȘI GATA, VOR VOTA LEGEA!
  Vor vota legea și va fi mai rău decât Starea de Urgență, care uite ce ne-a făcut…a încălcat Constiuția în cele mai importante drepturi pe care le are orice om…și un câine ar trebui să aibă drepturile astea! Un câine, da?”

 7. Federația Sanitas consideră că LEGEA Carantinei și izolării ÎNCALCĂ DREPTURILE personalului medical și auxiliar din sistemul public de Stat și cel de Asistență Socială, în condițiile în care permite detașarea personalului medical și auxiliar FĂRĂ acordul acestuia, scrie Agerpres.

  ”Federația Sanitas a urmărit cu interes și stupoare, în ultimele 3 zile, traseul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic!
  Interesul nostru este relativ, în principal, la următoarele aspecte, devenite deosebit de grave pe parcursul ultimelor 4 luni:

  -încălcarea în continuare a drepturilor personalului medical și auxiliar din Sistemul Sanitar Public de Stat și Cel de Asistență Socială (vezi Art.15, Alin.3 care permite detașarea personalului medical și auxiliar FĂRĂ acordul acestuia);

  -supraîncărcarea cu OBLIGAȚII aproape ANTI-SOCIALE a MEDICILOR (vezi Art.6, alin.2 și 3, Art.7, alin.8 și 9) care vor fi RESPONSABILI de trimiterea în izolare/carantină a persoanelor suspecte!
  Încălcarea/limitarea în continuare a unor drepturi cetățenești”, se spune într-o postare pe Facebook a organizației.

  Potrivit sursei citate, guvernanții și parlamentarii au încărcat cu responsabilități salariații din sistemul sanitar. (și-i face răspunzători direcți și primii în bătaia puștii/cuțitului, aversiunii crescute a societății care va sări la gâtul lor pentru decizia de carantinare/izolare…adică medicii sunt/devin castanele din foc…. cretinii care au făcut legea… spălându-se pe mâini, precum Pilat!)

  ”Studiind modificările proiectului de lege, pe traseul legislativ, am constatat că atât GUVERNANȚII, cât și PARLAMENTARII ”români”, indiferent de culoarea politică, au pus mână de la mână și AU ÎNCĂRCAT FĂRĂ DISCERNĂMÂNT desaga și așa plină de responsabilități a salariaților din sistemul sanitar!
  Și dacă nu le-a fost suficient să fie numiți TORȚIONARI, de acum vor fi numiți și DISTRUGĂTORI DE FAMILII, DE BUNURI, din moment ce medicii vor fi obligați să decidă asupra libertății populației, a CONFISCĂRII/DISTRUGERII BUNURILOR CELOR SUSPECȚI și, apoteotic, ASUPRA TRIMITERII MINORILOR ÎN GRIJA ASISTENȚEI SOCIALE!”, se menționează în postarea de pe Facebook.

  Conform Federației Sanitas, SALARIAȚII DIN SĂNĂTATE, se găsesc într-o ”ipostază absolut halucinantă: SUNT SCLAVI DIN PUNCT DE VEDERE AL DREPTURILOR/RELAȚIILOR DE MUNCĂ ȘI INCHIZITORI DIN PUNCT DE VEDERE AL OBLIGAȚIILOR (de) LA LOCUL DE MUNCĂ!”

  ”Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID 19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi!

  SOLICITĂM SENATULUI ROMÂNIEI să analizeze cu atenție acest proiect de act normativ și SĂ CORECTEZE TOATE ANOMALIILE pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de responsabilități să capituleze!”, mai spune Federația Sanitas.„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.