X

EXCLUSIV: Pr. Dr. Mihai Valică – Cuvânt la Sfintele Paști, 2020: „Învierea lui Hristos alungă negura noii ere intitulată coronavirus”

CUVÂNT LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS – 2020

Hristos a înviat!

Preacucernici Părinți, iubiți credincioși, stimați radioascultători și dragi tele-împreună rugători.

Învierea lui Hristos umple inimile noastre de nespusă bucurie și de veselie duhovnicească, alungând, pentru un moment, întristarea și negura cea urâtă a noii ere, intitulată „coronavirus”, adică era războiului biologic, a supremației economice și a puterii cu orice preț.

Artizanii acestei ere sunt urmașii celor ce acum 2000 de ani, „L-au omorât o dată fizic pe Iisus Hristos, și apoi L-au tot căsăpit continuu, până când s-au [eliberat] de El și acum se cred dumnezei”. (Vezi Pastorala 2020 a PS Sofronie).

Pe noi, trestiile bătute de vântul celor ce ne vor morți, împreună cu Dumnezeul nostru, Mântuitorul Iisus Hristos ne îmbărbătează și ne asigură: „niciun păr din capul vostru nu va pieri. Întru răbdarea voastră, vă veți dobândi sufletele voastre” (Luca 21, 18-19).
Nevoințele unui post de șapte săptămâni, faptele de milostenie săvârșite după putere, rugăciunile intense făcute la casele noastre, au arătat că prohibiția de a primi Sfânta Împărtășanie în Biserică și interzicerea de a lua parte la slujbele liturgice, nu au reușit să rupă legătura cu Dumnezeu, ba dimpotrivă au accentuat-o și mai tare. Dăruirea Sfintei Lumini și a Paștelui sfințit, de către Catedrala noastră, pe care unii creștini le-au primit cu multă bucurie și lacrimi, la casele lor, au reprezentat o mică răsplată pentru cumințenia și răbdarea lor.

Apoi, din casele Dv., transformate în paraclise, ați urmărit cu dor rânduiala timpului liturgic, pe calea undelor, și ați constatat, cu siguranță, că nu este ca și când ați fi fost de față. Dorul a mai fost potolit și mângâiat, cu speranța că, în curând, vă veți întâlni personal cu Hristos în Sfintele Taine, aici în Biserică.

Unii au crezut că îl pot omorî „de tot” pe Iisus Hristos din sufletele noastre, cu ocazia pandemiei, însă s-au înșelat, deoarece Hristos, în astfel de momente grele, vine și mai aproape de noi și înviază împreună cu noi.

Așadar trăim tainic Învierea lui Hristos în sufletul nostru, întrucât Hristos „se îngroapă în noi ca într-un mormânt, se unește cu sufletele noastre și le înviază, înviindu-ne și pe noi, împreună cu El”, spune Sf. Simeon Noul Teolog (949-1022).

Cu alte cuvinte, „Învierea lui Hristos este și Învierea noastră, a celor căzuți în păcat…, iar Slava lui Hristos devine și slava noastră”, spune același Sfânt Părinte Simeon. Pentru această șansă și onoare oferite de Dumnezeu, prin Jertfa și Învierea lui Iisus Hristos, se cuvine să ne bucurăm și să ne veselim în Domnul, oriunde am fi în lume.

Vă urăm un Paște fericit și binecuvântat tuturor românilor!

Hristos a înviat!

Pr. paroh dr. Emanuel VALICĂ și preot dr. Mihai VALICĂ

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
plandemia covid-19Predici, conferințe, interviuri, sfaturi
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

  1. Scopul Sfintei Liturghii este Euharistia, împărtășirea cu Hristos, cu trupul și sângele Domnului. S-a pus accent pe lumină și pe Paști dar l-a înlăturat pe Mântuitorul Hristos, Euharistia. Am ajuns ca ereticii papistași să așteptăm lumina să vină de la Sfantul Mormânt și pâinea binecuvântată, paștile, să fie mai importante decât Sfintele Taine, Euharistia, date laoparte.

   1. Frate,nu te tulbura.
    Interzicerea accesului credinciosilor la Euharistie e doar o faza a razboiului continuu dintre Hristos si potrivnicul.
    Fiul Pierzarii nu poate domni cata vreme Hristos euharistic este intre noi;ca sa se inscauneze acela , Dumnezeu trebuie sa se retraga din lume ca Hristos euharistic, adica trebuie sa inceteze jertfa necurmata, asa cum ne spun Scripturile.
    Din fericire, stim cine va castiga acest razboi, inceput cu revolutia din Ceruri: Hristos NIKA !

   2. Dumnezeu nu a mai rabdat ca in ziua cea mare a sarbatorii Invierii Lui sa-si mai bata joc de El milioane de oameni si clerul lor, prin pomenirea ereticilor ! De aceea a inchis bisericile !!!!!! Eu ma si intrebam pana cand va rabda Dumnezeu aceasta batjocura !!!!!!

    pentru pr. Valica: eu stiam ca numai preotii papistasi sunt barbieriti ! Preotii credinciosi Ortodocsi se aseamana Sfintilor lui Dumnezeu !!!!! Adica poarta barba !!!

  1. Iertati, dar eu nu cred ca IPS Pimen are coronavirus, ci mai degrabă cred că vor să discrediteze Biserica.
   Acum toată lumea numai de coronavirus se imbonaveste ???

   1. HRISTOS a înviat! Nici eu nu cred ca ÌPS Pimen are coronavirus. Poate îi vor „face” în spital , ca si fostului Patriarh Teoctist. Locul lui de arhiereu va fi liber pentru oameni preoti ca Valicā, obedienti Patriarhului Danny si politically correct. ..Sper sa nu dreptate! Totusi, cum poti sa nu zici absolut nimic in contra regimului totalitar al ordonantelor militare si „ordinii” noi tip NWO instituita de Patriarh cu ocazia Pastelui, care tine departe de bisericā si de Sfânta Împārtāsanie pe Trupul Viu Al lui HRISTOS, care este Biserica Luptātoare, adica oamenii?!! Oamenii trebuiau sa asiste toti in AER LIBER la slujbele de Paste, cu distanta de 2 m unul de altul, cu masti si pastrând ordine si disciplinā si mai ales, trebuiau împārtāsiti în aceasta Saptāmânā Luminatā. Iertare, daca am tulburat spiritele, dat nu pot sā tac la aceasta uriasā manipulare numita Covid19. Atentie mare: sā NU vā vaccinati cu nici un chip! Vectorul de declansare a infectiilor vs reprezenta tocmai vaccinul care se face acum in laboratoarele stāpânilor planetei, având ca target (scop) principal omorârea , îmbolnāvirea si decimarea populatie, totul pentru închinarea la fortele întunericului in acest urias experiment al fricii si al prigonirii Bisericii Crestin Ortodoxe. Doamne apārā-ne si pāzeste-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.
pixel