X

Sfaturi la vreme de boală de la Părintele Justin Pârvu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În vreme de prigoană creştinii să se adune în jurul preoţilor.  Acolo e biserica unde este un antimis şi un preot ortodox care să slujească Sfânta Liturghie. Avem pildă în prigoana din secolul trecut cum plecau preoţii prin sate şi prin munţi cu câte un antimis în spate şi vase de slujit. Liturghia şi Sfintele Taine vor da putere creştinilor să înfrunte foamea şi să fie păziţi de orice vătămare sub acoperământul Maicii Domnului. Apoi să zică rugăciunea lui Iisus şi a Născătoarei de Dumnezeu sau Apărătoare Doamnă. În închisoare aceste scurte rugăciuni ne-au izbăvit şi am putut supravieţui regimului comunist fără să cedăm în faţa fiarei roşii.

Însă acestea sunt pentru creştinii mai căldicei, pentru că cei râvnitori pururea sunt pregătiţi; nu aşteaptă vreme de prigoană sau război ca să se îngrijească de sufletele lor. Pentru creştinul adevărat nu contează când vine războiul sau prigoana. Creştinul adevărat este mereu gata şi pregătit să Îl întâmpine pe Mirele cel ceresc cu candela sufletului aprinsă. Creştinul adevărat nu stă să pândească cu frică când vine războiul sau când va pica bomba deasupra capului lui. Ci el caută cum să jertfească mai mult aproapelui şi lui Dumnezeu. Adevăratul creştin caută Împărăţia cerurilor înlăuntrul său şi nu se teme de nimic în lumea aceasta trecătoare. Pentru el necazul este bucurie şi crucea Înviere.

Dar viaţa noastră este doar în mâna lui Dumnezeu şi numai El ştie sfârşitul omului. De aceea să nu ne înspăimânte când auzim de războaie şi urgii, că toate acestea trebuie să vină, după cum spune Mântuitorul. Să ne înspăimânte că sufletele noastre nu sunt pregătite să Îl întâmpine pe Hristos.

Pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu care se roagă pentru neamul românesc şi pentru sângele martirilor vărsat în temniţele comuniste, Dumnezeu să ne întărească să putem răbda vremurile care vin şi să ne zidim sufletele noastre şi neamul nostru românesc.

(Fragment preluat din Învățăturile și minunile Părintelui Justin, Fundația Justin Pârvu)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

 1. “Adevăratul creştin caută Împărăţia cerurilor înlăuntrul său şi nu se teme de nimic în lumea aceasta trecătoare.”
  Oare cati mai sunt dintre acestia?

 2. Pentru cei ingraditi de erezie bisericile exista doar cu numele, caci ei nu mai intra in ele de prin 2016.
  Dar ideea inchiderii bisericilor este grava ca principiu, caci asta urmareste indeosebi Lucifer, adica departarea pana la uitare a
  omului de Dumnezeu. Doar asa il poate inhata pe om. Dar mai e ceva: mai trebuie sa desfiinteze sarsaila si biserica din inima omului. Aceasta va fi cea mai grea lupta. Asadar, atentie mare la ce acte semnati, caci semnatura reprezinta acordul din suflet pentru ceea ce semnezi. Cu o singura semnatura iti poti pierde mantuirea daca, de exemplu, accepti implantul de cip sau marcarea cu coduri de bare. Sa nu semnam vreun act(ceva) al carui continut nu-l intelegem. Acum, dupa aceasta perioada de “convalescenta” fortata s-ar putea sa ne trezim cu ceva acte de semnat!

 3. Sa nu uitam ca bolile si suferintele apar ca urmari ale pacatelor…..
  L-a creat Dumnezeu pe diavol? Este Dumnezeu creatorul raului? Accesati
  https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/03/l-creat-dumnezeu-pe-diavol-creat.html?m=1
  pentru a afla. Distribuiti pagina la cei care sunt in erezii sau sunt rataciti de Dreapta-Credinta pentru a răspandi Cuvantul lui Dumnezeu si a-i intoarce pe oameni la Biserica Adevarata, dandu-le invatatura credintei sanatoase.

 4. Petrișor, normal că nu te temi, deoarece ești prieten cu “cei dinafară”. Dar noi trebuie să ascultăm de Sfinții Părinți.Iar vii cu șoapte viclene…

 5. COVID-19 a omorat 686 de persoane duminică, cel mai mare număr de decese într-o singură zi
  https://www.businessmagazin.ro/actualitate/ziua-cu-cele-mai-multe-decese-numarul-de-morti-cauzate-de-covid-19-a-crescut-duminica-cu-686-de-victime-18991033
  Austria şi-a chemat toţi cetăţenii plecaţi în Marea Britanie, Rusia, Ucraina şi Olanda să se întoarcă acasă
  Viena a anunţat că va opri toate conexiunile aeriene către aceste patru ţări duminică.
  https://www.businessmagazin.ro/actualitate/tara-care-activeaza-nivelul-6-cel-mai-inalt-nivel-de-pericol-de-calatorie-toti-cetatenii-din-marea-britanie-rusia-ucraina-si-olanda-sa-se-intoarca-acasa-18991015

 6. Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului și Mitropolia Iașului oferă, gratuit, hrană bătrânilor și bolnavilor aflați în izolare acasă și pun la dispoziție spații de carantină în centre și mănăstiri.
  https://www.stiripesurse.ro/bisericile-din-iasi-si-cluj-ofera-hrana-persoanelor-aflate-in-izolare-si-spatii-de-carantina-in-mana_1441172.html
  Ungaria închide granițele pentru toți cetățenii străini
  Cluburile de noapte și cinematografele vor fi închise, iar cafenelele și restaurantele vor fi deschise doar până la ora 15:00.
  https://www.stiripesurse.ro/ungaria-inchide-toate-granitele-din-cauza-coronavirusului-viktor-orban-pana-cand-vom-avea-un-vacc_1441138.html
  Paris: Magazinele sunt deschise doar între orele 10.00 și 18.00, piețele și cafenelele sunt închise, iar oamenii nu mai au voie pe străzi după ora 18.00.
  De mâine seară oricine este gasit pe strada dupa ora 18.00 trebuie sa aiba o justificare: vine sau merge de la job, merge la doctor sau o altă urgență!
  Doar 5 linii de metrou din cele 14 mai funcționează.
  https://www.stiripesurse.ro/masuri-dure-adoptate-la-paris-in-cadrul-starii-de-urgenta-capitala-se-inchide-la-ora-1800_1441152.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button