X

Avertismentul Părintelui Ioan de la Rarău: “La primăvară să plecați în comunități”. Mărturia fratelui Emanuel Iscru

Mărturie primită de la fratele Emanuel Iscru, care merge prin țară cu alți frați să informeze poporul cu privire la provocările actuale din Ortodoxie: ecumenism, documente cu cip, vaccin ș.a.

Image result for parintele Ioan de Rarau

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Încă o odată trage Dumnezeu de noi să ne trezim la pocăință și să ne pregătim pentru ceea ce vine. Următoarea mărturisire făcută de un om din Bistrița, după ce a fost la Părintele Ioan de la Rarău, un părinte cu viaţa duhovnicească.

Înainte ca să aflaţi cuvintele de trezire ale părintelui vreau să vă povestim ce minune ni s-a întâmplat nouă legat de acest părinte în mersul nostru prin țară, cu mărturisirea, de un an jumate.

Ne tot gândeam dacă să mai mergem sau să ne oprim în aceea perioadă şi la scurt timp ajungem la Părintele Ioan de la Rarău. Intrăm la dânsul ca printr-o minune deoarece era coadă mare de oameni și noi cerusem voie să intrăm să lăsăm niște documente, iar oamenii fiind şi ei grăbiți nu ne-au permis. Dar Bunul Dumnezeu a făcut de a venit cu călugăr cu care vorbisem mai înainte şi ne-a băgat prin fața pe toţi, că știa importanta documentelor.

Părintele ne-a primit cu dragoste şi spuse că ne aştepta. Noi nu am fost atenţi la aceste cuvinte, abia pe seara să înţelegem sensul cuvintelor. Am simţit o pace sufletească, o linişte acolo la dânsul.

Acum să ajungem la minune. Plecăm de la mănăstirea Rarăului la Sihăstria Rarăului la Părintele Stareț Veniamin. Acolo după ce am stat mai mult şi cu acest bătrânel şi drag stareţ ne trimite la cazare căci deja era târziu. Și după ce vorbim cu un călugăr care se ocupa cu cazarea ne îndreptăm spre camera de înnoptat.

Acolo era un pelerin pe care l-am salutat şi am intrat cu dânsul în vorbă, i-am dat şi dansului nişte broşuri, apoi a venit călugărul cu cazarea şi am discutat şi cu acesta despre problemele actuale (cipuri, erezii, sinod) şi era şi el împotriva lor şi s-a bucurat că luptăm împotriva acestora, apoi ne-a zis că ne trimite un călugăr preot care şi el este împotriva acestor probleme, după ce am stat şi cu acest preot de vorbă ne-a zis că să mergem şi la vaci că mai este un călugăr cu care să stăm de vorbă.

Ajungem la minune: Cum noi vorbeam despre acestea acel pelerin, care eram om simplu ascultând ce vorbim ne trezim cu el dintr-o dată că ne zice:

Fraţilor la Părintele Ioan de la Rarău ați fost? Că mi-a zis mie acum două săptămâni aşa: Că uite azi vor pleca niște tineri prin ţară să informeze lumea, 3 băieţi doi cu barba şi o fată (exact aşa eram noi) şi când o să-i întâlneşti să le spui să îmi aducă şi mie nişte tăblicele (broşuri) şi cartea aia roşie (Îngrădirea de erezie)… Fraţilor ne uităm unii la alţii şi nu ne venea să credem ce spune acel om, i-am zis bre tata când ţi-a zis asta..? – Acum două săptămâni… Și zic eu: Ce zi? A zis ziua… şi eu i-am cerut lui Marinela să socotim ziua în care noi am plecat… Ce credeţi, exact ziua în care noi plecam prin ţară, atunci părintele Ioan de la Rarău îi spune acelui om că am plecat să informăm lumea.. Fraţilor, o spun spre întărire, să înţelegeţi că este lucrarea lui Dumnezeu, să ne trezim şi să ne ajutăm, să ne informăm că vremuri grele vin peste noi. Au fost multe întâmplări şi minuni care să ne întărească, au fost şi ispite multe, dar Mila Domnului şi a Maicii Sale nu ne lasă.
Acum să citiţi cutremurătoarele cuvinte ale Părintelui Ioan de la Rarău:

Vă rog din suflet să spuneți la mai mulți să se Întoarcă LA IISUS HRISTOS ȘI LA MAICA DOMNULUI.

ACUM E VREMEA DE PREGĂTIRE ȘI CEI CARE NU AU PLECAT LA PRIMĂVARĂ SĂ NU MAI STEA PE GÂNDURI ȘI SĂ PLECE.

CINE NU A PLECAT AZI PRIMĂVARĂ, SĂ STEA IARNA ACEASTA ACASĂ ȘI SĂ SE PREGĂTEASCĂ ȘI LA PRIMĂVARĂ SĂ PLECE ÎN GRUPURI ÎN COMUNITĂŢI. (n.red. este vorba de comunități, așa cum ne spunea Părintele Justin Pârvu)

Părintele IOAN de la Sihăstria Rarăului a plâns când ne-a vorbit, și după ce ne-a spus ce v-am spus mai sus a tăcut mai mult timp și a spus despre păcate.

Și când mi-a dat foaia mi-a zis uitându-se în ochii mei: Dați la cât mai mulți (adică foaia cu aceste două prorocii pe care le-am pus acum aici):

Fraţilor, dacă nu înţelegem că trebuie să ieşim din oraşe şi de preferat comunităţi şi cu preot mărturisitor, dacă nu lepădăm sinele şi cele lumeşti, nu vom putea face faţă mai ales că vom fi zombati şi cu tehnologia 5G.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

75 comentarii

  1. EREZIA ESTE MINCIUNA SI INSELARE, IAR PROFETIA NEIMPLINITA ESTE PENTRU CA OMUL A PRIMIT IN INIMA LUI FRICA DE DUMNEZEU!
   DAR, MAJORITATEA PROFETIILOR SE IMPLINESC, MAI ALES IN ZIUA DE AZI, IAR DACA DUMNEZEU MAI AMANA VREMURILE DIN URMA SI TRAGE DE ELE SA LE MAI LUNGEASCA ESTE PENTRU CA IN MILA LUI VEDE CA NOI NU SUNTEM PREGATITI PENTRU VREMURILE GRELE CE VIN, SI VOM PIERI DACA EL NU MAI AMAN SI NU MAI INCEARCA SA NE TREZEASCA DIN AMORTEALA PACATELOR SI A NESIMTIRII NOASTRE, FIULE.
   FII CU MARE BAGARE DE SEAMA FIULE, SI NU RATACI NEINTELEGAND SCRIPTURILE! INTREABA SI VEI AFLA, BATE SI TI SE VA DESCHIDE!

  2. Erezia ca ce? erezia cu ARN, cancer, 5G, chemtrais? Avertismentul a fost de fapt pt descoperirea procentului mare de fatarnici care si-au vandut sufletul ca sa le fie bine in lume.

 1. Sa nu va puneti nadejdea prea mare in comunitati. Sa fiti gata sa le parasiti cand va fi nevoie. Sa iubiti traiul in smerenie, cu putine alimente, dar de baza, sa va dezobinuiti de carne. Invatati plantele medicinale, sa va facei ceva rezerve, dar sa dati ce aveti de prisos si altora.

 2. Am vazut scrisori de marturisire ale dansului impotriva Sinodului din Creta si impotriva Papei trimise Pseudoepiscopului Teofan. Are fiecare lucrarea sa. Noi sa avem grija cu extremele si rabdare cu aproapele ca daca ii iubim nu ne grabim sa-i judecam ne grabim… sa le intimdem o mana de ajutor. Fa asta si vei fi bine. Ca daca ne ingradim de erezie si de patimi nu sau daca inviem si morti si dragoste nu avem, nimic nu suntem. Grija mare ca judecatile Domnului si lucrarea Sa sunt nepatrunse de mintea noastra. Rabdare, rabdare ca ne credem apoi marturisitori si in loc sa zidim mai rau daramam

   1. Dar de ce vreți voi sa fiți prigoniți? Chiar asa va doriți o prigoana? De ce nu mulțumiți lui Dumnezeu pentru ca ne da vremuri de pace? Când o sa fie vreme de război ce o sa faceți? O sa mulțumiți lui Dumnezeu pentru iadul ce se va dezlănțui pe pământ?

  1. Conform canoanelor Sfintilor (Pidalion),la manastirile de monahi NU au voie sa innopteze (sa se cazeze)femeile.Despre ,,minunea” de a zice Pr Ioan unui mirean,ca peste 2 saptamani vor veni 4 mireni si vor zice/face/drege,asta NU e de la Dumnezeu.Asculta ce spune Sf Ignatie Briancianinov in cartile …Despre Inselare…si in cartea ..despre vedenii,duhuri si minuni…ca EXACT despre asa ceva da ca si exemplu Sf Ignatie,despre anumiti ,,preoti sfinti”,care cica erau…inainte vazatori cu duhul… dar care erau INSELATI de diavol.Vezi ca in aceste carti vei afla ca dracul e un duh si ca orice duh se deplaseaza extrem de repede,cu viteza gandului,la om si care asculta pe cei slabi in credinta ce spun/se sfatuiesc si se duce cu viteza f.mare,fiind duh ,la cel indracit si ii spune ce a auzit de la cei slabi,iar cand cei slabi in credinta ajung la respectivul inselat si incepe acesta sa le povesteasca, ce si cum,cei slabi in credinta cred ca inselatul e sfant,dar e doar indracit si are nevoie defapt de ajutorul Domnului ptr a fi LUMINAT in minte si in suflet.Asta am spus-o pe ULTRASCURT,trebuie sa cititi cartile respective ptr a intelege tot.Iar cat despre ca Pr Ioan de la Rarau(pe care eu nu-l cunosc deloc)daca NU a intrerupt pomenirea minciunoepiscopului sau (probabil teofan de moldova) nu-l face decat sa fie un ECUMENIST eretic cu FAPTE eretice,fiindca spune minciuni din Sf Altar…inca pomeneste Doamne pe ,,inaltpreasfintitul x ….care drept invata CUVANTUL ADEVARULUI…..FALS,el nu invata adevarul ,ci minciuna,iar tatal minciunii este diavolul.Iarta-ma,dar abtine-te de la a crede in minuni.Cineva zicea pe net foarte bine,despre cei ce cred in MINUNI…credinta lor e minunismul si nu crestinismul….

   1. Vorbesti de cineva pe care nu-l cunosti deloc, dar il judeci dupa doua cuvinte, ESTI JUDECATOR?; citezi un sfant, dar cate din ale lui povete le-ai pus in aplicare pana acum? ESTI SI FARISEU?. Folosind tu tehnologia asta pe care o folosesc si eu ca si altii in jur, suntem un pic si de SADUCHEI, ca de, implica ceva niscai bistari la mijloc (ca ne place, nu-i asa, sic!). Dar tu critici bazele crestinismului, mah? Prin ce au fost sfintii, sfinti? Crestinismul judecand dupa vietile sfintilor, exact din minuni a luat nastere, deci cum esti tu aici? Raspunde-ti singur ca sa nu te jignesc eu si gandeste-te de exemplu numai la sfintii din ziua de azi, ce asemanare ai tu cu ei, ei care au facut minuni prin rabdarea si mucenicia lor? Nu prin minunism?, cum zici tu… dar e CRESTINISM pentru ca e pentru Hristos si cu ajutorul LUI, altfel e fachirism sau orice altceva. Daca tu nu poti fi la fel ca sfintii din vechime sau cei actuali ( ca sunt destui printre noi), smereste-te frate, recunoaste-ti neputinta si abtina-te de la analize si judecati d’astea lumesti. Domnul sa ne miluiasca pe noi pe toti!

    1. Ca sa pastrezi bazele crestinismului , nu iti trebuie minuni…ci minte, sa citesti invataturile sfintilor parinti, sa vezi ce spun atunci cand credinta este atataca direct de catre pastorii ei…patriarh, ierarhi…prin semnatura directa, recunoscund erezia ca pe un adevar….rugandu-se impreuna cu eretici, ori de cate ori au ocazia.
     In cazul de fata sfantul apostol Pavel ne spune : ” Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!”. ….daraminte o “minune”.
     Si parintele Ioan a spus de altfel ca cine se roaga impreuna cu ereticii, este anatema.
     “Ierarhii nostri” au facut asta sub ochii nostri….iar cei care au luat atitudine si au inteles canoanele sfintilor parinti, ii numeri pe degete si sunt considerati extremisti…afara din biserica etc..
     Canonul 15 spune clar ce este de facut in asemenea cazuri….intrerupi pomenirea si atat…nu alta biserica , nu altceva. Ramai in biserica si intrerupi pomenirea episcopului care propovaduieste erezia.
     Poate sa fie o mie de minuni pe langa tine…noi facem ce spune canonul ..nu minunea..dupa cum ne invata sfantul apostol Pavel.
     Ca lucreaza Dumnezeu, sau nu, prin preoti care nu au intrerupt pomenirea, asta nu e treaba noastra , ci a lui Dumnezeu. Noi suntem datori sa ne delimitam de omul infestat de erezie…nu sa fie pomenit la sfantul altar…si credinciosii sa confirme prin Amin.
     Cand spui ca cineva este anatema…mai poti sa-l pomenesti in fata lui Dumnezeu..la sfantul altar, in fata a tot credinciosi, ca si cum invata drept cuvantul adevarului?….
     Poti sa te rogi pt el in particular..sa-l intoarca Dumnezeu…dar nu la sfanta liturghie.
     Daca toti ar intelege insemnatatea si puterea acestui canon, si ar lua atitudine prin fapta…si nu se limiteaza doar la vb, nu ar mai fi picior de ecumenist in biserica….
     Dar asa cand sunt sustinuti…si se inchid ochii…ca si cum nu s-a intamplat nimic grav…..ca este tot episcop, chiar daca a semnat impotriva canoanelor…..cancerul avanseaza pana cand va fi prea tarziu.
     Se spune ca inca este liniste..si cand va fi prigoana, atunci se va vedea cine este ortodox!?

     Este liniste pt ca nu se spune adevarul… in momentul cand te decizi sa spui adevarul, incepe si prigoana.

     1. Nu vei fi judecat tu dupa credinta ierarhului sau a preotului care face o slujba… ei vor raspunde pentru ei insisi. Eu cred ca oricine isi are ca etalon Evanghelia, adica Noul Testament in general, si Crezul asa cum a fost spus de cei 318 parinti, va fi judecat dupa acestea daca se considera crestin… Serios, parintele Ioan asta v-a spus mai pe ocolite ca sa pricepeti cand va fi vremea, judecati-va pe voi insiva, cat din viata voastra e dupa Evanghelie? si cat de pacatos e fiecare in fata lui Dumnezeu? si lasa pacatele altora ca nu raspunzi tu pentru ei, dar adu-le aminte totusi. Judeca-te pe tine insuti, daca vezi vreo greaseala – indrepteaz-o si apoi cu rabdare si dragoste dovediti sfintenia prin viata voastra ca si dracul se preface in inger de lumina si stie sa vorbeasca frumos din canoane.
      Si ce? S-a lepadat de voia lui si sa o faca pe a lui Dumnezeu? Nope. Asadar, nu toti sfintii au fost marturisitori, nu toti mucenici, sau ierarhi sau apostoli ci au mai fost si din astia mai mici, adica niste cuviosi, si nu doar monahi ci si oameni mireni. De ce vrei tu sa-i faci pe toti ca tine? Nu vezi ca este o voie propria a ta? In momentul in care crestinismul s-a impus prin lege sau prin canoane atunci a inceput si caderea lui… unde nu-i inima poti sa rationezi cate vrei… Dumnezeu e departe. Mie imi plac versetele astea:
      10:13 Căci: “Oricine va chema numele Domnului se va mântui”.
      10:14 Dar cum vor chema numele Aceluia în Care încă n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela de Care n-au auzit? Şi cum vor auzi, fără propovăduitor?
      10:15 Şi cum vor propovădui, de nu vor fi trimişi? Precum este scris: “Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc cele bune!”
      Deci, daca esti trimis, vestesti cele bune si spre indreptare, daca nu esti trimis… vei raspunde pentru ale tale…

     2. PTR MONAH….spui tu lui guti flo…..Nu vei fi judecat tu dupa credinta ierarhului sau a preotului care face o slujba… ei vor raspunde pentru ei insisi……Pai guti flo ,ca si ABSOLUT toti cei botezati si pecetluiti prin mirungere ,cu pecetea Darului Duhului Sfant sunt MADULARE VII ALE TRUPULUI LUI HRISTOS=Biserica cea Una =Biserica Ortodoxa de Rasarit.Si el ca si ABSOLUT toti cei din Biserica cea Una sunt OBLIGATI sa fie VII si sa apere credinta in momentele de EREZIE CUMPLITA precum e azi ECUMENISMUL=erezia ereziilor si in nici un caz sa TACA,indiferent ca sunt CLER sau POPOR.Auzi ce invata Duhul Sfant Mangaietorul prin placutii Sai Sfinti……In afara Sfintilor nu exista pedagogi si invatatori adevarati,nici o cultura adevarata fara sfintenie.Numai sfantul este adevaratul pedagog si invatator ,numai sfintenia este adevarata lumina.
      Omul si Dumnezeu-Omul-Sf Iustin Popovici,pag 82
      ….Ecumenismul e numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei Apusene…..pag 111…..Exista si un „dialog al minciunii”, atunci cînd cei care dialogheaza se înseala, cu stiinta sau fara stiinta, unii pe altii…….. Nu exista “dialog al dragostei”fara dialogul adevarului…….pag 112…… Ereziile nu sînt Biserica si nici nu pot fi Biserica.Pentru aceea în ele nici nu pot exista Sfinte Taine, si mai cu seama Taina Împartasirii – aceasta Taina a Tainelor…….Numai un lucru îl voiesc de la voi: Va rog sa fiti aspri si neîndurati fata de orice ar putea sa ajute la dainuirea credintei lor nebunesti, caci socotesc ura fata de oameni si despartire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat ratacirii ereticesti spre mai mare pierzanie a celor ce se tin de aceasta ratacire.”….…pag 113……”Intercommunio” – între-unirea, între-împartasirea cu ereticii în Sfintele Taine, si îndeosebi în Sfînta Împartasire – este cea mai rusinoasa tradare a Domnului Hristos, tradare de Iuda; si, mai mult, tradare a întregii Biserici a lui Hristos, a Bisericii Dumnezeu-omenesti, a Bisericii Apostolilor, a Bisericii Sfintilor Parinti, a Bisericii Sfintei Traditii, a Bisericii celei una……pag 114……..”Fratii nostri cei botezati, care au fost atrasi de ereziile papale si luterane, s-au socotit pe ei însisi mai întelepti decît Hristos si ne-au dispretuit pe noi, ortodocsii, ca pe niste oameni lipsiti de întelepciune si necivilizati; dar si asupra lor s-a adeverit cuvîntul Apostolului Pavel: Zicînd ca sînt întelepti, au înnebunit (Romani 1:22); fiindca au lepadat întelepciunea cea duhovniceasca dupa Hristos, care umbla în vesmîntul smereniei si al dragostei, si s-au învesmîntat, dupa pilda filosofilor închinatori la idoli, cu întelepciunea trupeasca si lumeasca, care e plina de trufie si rautate si au schimbat slava Dumnezeului celui nestricacios în asemanarea chipului omului celui stricacios… si s-au închinat fapturii în locul Facatorului (Romani 1:23-25). Adica au dezbracat toata slava de la Hristos Domnul si au pus-o pe umerii unor oameni muritori, pe care i-au înaltat la rangul de noi Mesia. O astfel de idee despre slava ei au luat-o din întelepciunea lor atee……. pag 117-Sf Iustin Popovici-Biserica Ortodoxa si Ecumenismul…..Sf Teodor Studitu-Scrisoarea 39 catre Egumenul Teofil,pag 41 ….ştiind că este erezie, să fugi de erezie, adică de eretici, încât nici să te împărtăşeşti cu ei, nici să-i pomeneşti la dumnezeiasca liturghie, în preasfânta1 ta mănăstire. Fiindcă cele mai mari ameninţări spuse de sfinţi zac asupra celor ce se învoiesc2, chiar numai să-i primească la masă3……Sf Teodor Studitul-Scrisoarea 452,catre Nichita Egumenul,pag 132……….Dar hai să vedem cuvântul lui fără logică. „M-am împărtăşit, dar nu am avut părtăşie”. Zice undeva cel cu glas mare între teologi1: „M-am împărtăşit [metelabon] de chip şi nu l-am păzit. Se împărtăşeşte [metalambanei] de slăbiciunea mea ca şi chipul să-l mântuiască, şi trupul să-l facă nemu¬ritor. Iată, dar, se face părtaş [k o ino n ei] cu a doua părtăşie [koinonian] şi care e mult mai uimitoare decât prima”. Iată că „m-am împărtăşit” este înţeles ca „a avea părtăşie”. Căci împărtăşire [metalefis] şi părtăşie [koino nia ] este acelaşi lucru, una trăgându-şi numele de la a avea parte împreună de ceva [metehestai], iar una de la a face părtaşi pe cei ce au ceva împreună…….Sf Ioan Gura de Aur-Dreapta credinta,pag 172…….Ascultaţi ortodocşilor şi nu faceţi pogorăminte ereticilor. Ascultaţi păstorilor şi înfioraţi-vă şi să nu tăceţi, ci propovăduiţi cuvântul. Nu daţi loc diavolului, nu daţi vânat lupilor……Pag 180 Şi eu, iarăşi, vă voi spune cele asemănătoare: vedeţi să nu vă înşele careva, nici din cei dinăuntru [Bisericii], nici din cei din afară, nici episcop, nici preot, nici diacon, nici citeţ, sau oricare ar grăi cele strâmbe. Ei vor veni la voi în haine de oi, dar pe dinlăuntru vor fi lupi răpitori. Au înfăţişarea dreptei credinţe, dar tăgă¬duiesc puterea ei. Dar voi, iubiţilor, să nu fiţi înşelaţi, ci, după cum L-aţi primit pe Domnul nostru Iisus Hristos, întru El să umblaţi. Şi Dumnezeul păcii va fi cu voi. Şi despre acestea aici voi încheia cuvântul…………Mulţi neînvăţaţi şi neîntăriţi1 s-au făcut strâmbători ai dumnezeieştilor Scripturi. Ia aminte şi tu, să nu te încrezi în ei. Multă răutate, multă viclenie, multe poticneli s-au revărsat pe pământ. Vezi să nu fii şi tu înşelat. Nu te pleca nici la dreapta, nici la stânga, ci mergi pe calea împărătească. Ai mulţi credincioşi, iubitule. Şi dacă nu îi ai pe pământ, însă îi ai în cer. Sârguieşte-te să fii pururea împreună cu ei. Ai acolo adunările îngerilor, ai pe patriarhi, pe proroci, pe apostoli, pe evanghelişti. Ai pe mucenici, pe cuvioşii mărturisitori şi pe cei care au petrecut în vieţuire monahicească mulţime mare -, ale căror nume sunt în cartea vieţii2. Pe aceştia doreşte-i, pe aceştia urmeazâ-i, de aceştia nu te despărţi, pomenirea acestora ţine-o ziua şi noaptea în inima ta; având pururea în mâinile tale cărţile acestora, citeşte-le, ca să afli mult folos. Fii neguţător al cuvântului dreptăţii, ca să poţi mustra pe cei ce se împotrivesc în cuvânt şi [să poţi] certa pe grăitorii de basme şi să închizi gura ereticilor şi să povăţuieşti şi să întorci pe cei căzuţi……pag 184………Sf Ioan Gura de Aur-Diavolul si magia….Atunci când vor să ademenească pe cineva, demonii nu se grăbesc. Nu-l îndepărtează de la litera Evangheliei, ci de la duhul ei. în acest chip ne duc ei în rătăcire şi ne întind capcane ascunse. Dacă le-ar spune oamenilor “fugiţi de Hristos”, oamenii s-ar păzi de ei ca de nişte rătăcitori şi pierzători de suflete, dar dacă îi lasă în pace în credinţa lor, încercând să-i rătăcească în numele Evangheliei, lesne încep să surpe construcţia. Şarlatanii se folosesc de numele Evangheliei ca săşi ascundă planurile viclene….pag 26……Sf Ioan Gura de Aur-Talcuire la Epistola catre Timotei 2-Dacă preotul are o credinţă stricată (greşită), chiar inger din cer de ar fi, tu nu te supune…………
      P.S Monahule daca NU esti in Duhul acestor Sfinti Parinti si daca nu te-ai LEPADAT de EREZIA ecumenista cu FAPTA, prin Ingradirea de ERETICII semnatari ai SATANISMULUI din Creta si fata de toti care sunt INCA in comuniune cu ei(prin pomenirea MINCIUNOIERARHILOR DIN BOR),pai poti sa faci cate fapte bune vrei tu si sa faci tone de milostenii,daca NU esti in DREAPTA CREDINTA nu te mantuiesti.Cat despre mine ,eu sunt CEL MAI SPURCAT OM DE PE PAMANT,dar NU sunt ERETIC,adica DESPARTIT DE DUMNEZEU….UITE AICI….. Unde nu este Ortodoxie, acolo nu este nici mântuire. „Oricine va voi să se mântuiască, mai întâi detoate trebuie să se ţină de credinţa sobornicească; iar cine n-o va păstra întreagă şi fără de prihană, acela va pieri în veci” (Simbolul Sfântului Anastasie cel Mare)…….PAG 6…. Adevărul dumnezeiesc S-a întrupat ca prin Sine să ne mântuiască pe noi, cei morţi ca urmare a primirii şi însuşirii de către noi a ucigătoarei minciuni. Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu – grăieşte Hristos – dacă veţi primi învăţătura Mea şi veţi rămâne credincioşi ei, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei. Şi veţi cunoaşte Adevărul şi Adevărul vă va face liberi (Ioan 8, 31—32). Numai acela va rămâne credincios învăţăturii lui Hristos, care respinge cu hotărâre şi va respinge pururea orice învăţătură născocită de duhurile necurate şi de oamenii potrivnici învăţăturii lui Hristos, înţelepciunii
      dumnezeieşti, care ne-a lăsat legământ să păstrăm unitatea şi inviolabilitatea lor.
      Înţelepciunea dumnezeieştii Revelaţii se păstrează întreagă şi neştirbită doar în sânul Bisericii Ortodoxe de Răsărit. Amin!……………..PAG 13
      Sf Ignatie Briancianinov-Despre Mantuirea neortodocsilor
      Iarta-ma si sa stii ca pot sa-ti pun la dispozitie aceste carti,precum si multe alte carti, daca doresti sa afli credinta ADEVARATA de la Sfintii din CERURI SI NU LA CEI DE PE PAMANT,care chiar daca au pus ei inceput bun,NU stim cum vor termina-Pr Iustin Parvu…..

    2. Ptr un monah….De unde reiese ca eu JUDEC?Vezi ca am specificat ca …nu-l cunosc pe Pr Ioan deloc….iar ce am spus pe ULTRASCURT,am spus doar si numai ca asa cazuri sunt descrise in acele 2 carti ale Sf Ignatie Briancianinov (poti sa le citesti si dumneata ca sa te convingi) si poate fi si in acest caz valabil sau NU.Vremurile de azi sunt vremurile de pe urma si suntem INVATATI de Insusi Mantuitorul di Dumnezeul Nostru sa nu credem in minuni si hristosi mincinosi ca ne putem insela.Dar fiecare face cum crede. Cat despre MINUNI asculta ce spune Duhul Sfant prin placutii Sai Sfinti din ceruri….. Sf Ioan Gura de Aur-Comentariu la Ep catre Corinteni 1,Omilia 5
     Nici astăzi nu căutăm a vă convinge prin silogisme. si sofisme, ci numai prin sfintele scripturi, şi prin minunile de care vă vorbim, vă arătăm credinţă. Chiar şi aceia nu se con vingeau numai prin minuni, ci şi discutand şi vorbind, iară vorbele lor le făceau mai puternice, după cat se vede, nu atat tăriea şi agerimea celor vorbite, precat minunile şi mărturiile trase din vechile scripturi.
     ≪Dară cum, zici, atunci erau folositoare minunile, şi astăzi nu mai sunt≫? Să ne inchipuim o idee, — căci lupta mea pană acum este indreptată contra Elinului, — şi prin această inchipuire spun totul ce ar fi, — să ne
     inchipuim, zic, ideia — şi primească a crede necredinciosul măcar prin concesie la cele spuse — că de pildă Christos ar veni acum: şi cand, deci, ar veni Christos şi toţi ingerii impreună cu dansul, şi s’ar arătă că el este Dumnezeu, şi toate sunt supuse lui, oare n’ar crede şi Elinul? Dară este invederat că i s’ar inchină şi l-ar numi Dumnezeu, chiar de ar fi el de o mie de ori incăpăţinat. Că cine, — privind ceriurile deschise, şi pe dansul venind pe nori incunjurat de toată ceata puterilor de sus, şi riuri de foc trăgand după danşii, şi pe toţi cei de faţă tremurand de frică, — nu i s’ar inchină, şi nu-i va numi Dumnezeu? Dară oare, spune-mi: i se va socoti Elinului spre credinţă acea inchinare şi cunoaştere? Nici de cum. Şi de ce? Fiindcă aceasta, nu este credinţă, căci sila a făcut aceasta, şi infăţoşarea celor văzute, aşa că faptul nu este izvorit din voinţă, ci el a fost atras spre această cugetare prin măreţiea celor văzute. Prin urma,re, cu cat faptele petrecute (minunile), sunt mai invederate şi mai siluitoare, cu atat şi cele
     ale erediitţei se impuţinează şi se. micşurează. De aceia astăzi nu mai sunt minuni. Şi cum că aceasta este, ascultă-l ce-i spune lui Thoma: ‘Fericiţi’ cei Ce n’au văzut Si au crezut” (Ioan 20, 29). Aşa dară, cu cat
     minunea se va arătă mai invederată, mai lămurită, mai pe faţă, cu atat şi plata credinţei se micşurează. Astfeliu că de s’ar face şi astăzi minuni, acelaşi lucru s-ar intamplă. Cum că atunci nu-i vom mai şti prin credinţă,a arătat-o Pavel zicand: „Că prin credinţă umblăm, iară nu prin vedere“ (ii. cor. 5, 7). Deci, precum atunci nu ţi se va socoti ţie credinciosului faptul, pentrucă este văzut, tot aşa şi acum dacă s’ar face astfeliu de minuni ca in trecut. Cand noi primim cele ce prin raţionamente nu le putem afla deloc, atunci este credinţă. De aceia ne-a ameninţat şi cu gheena; dară ea nu se vede, fiindcă dacă s’ar vedea, acelaşi lucru s’ar intamplă iarăşi. Dealtmintrelea, dacă ai cere minuni, şi astăzi chiar ai putea să le vezi — deşi nu ca deacelea. De pildă ai putea să vezi miile de prorocii implinite in mii de imprejurări, intoarcerea lumei Ia credinţa creştinească, prefacerea obiceiurilor sălbatece, intinderea evlaviei, şi celelalte de acest feliu……………..
     Chiar dacă ar fi astăzi şi minuni, cine ar crede? Sau cine dintre etnici s-ar uită la. noi, cand răutatea s’a inmulţit aşa de tare ? Fiindcă mai vrednică de credinţă li se pare multora vieaţa noastră cea curată, decat semnele şi minunile, căci minunile, inaintea oamenilor răi şi neruşinaţi, vor deşteptă bănueli viclene, pe cand vieaţa curata va putea astupă chiar şi gura diavolului………………..
     Sf Ignatie Briancianinov-Despre vedenii duhuri si minuni
     De ce, spun unii, acum nu mai sunt semne ? Ascultaţi cu osebită luare-aminte răspunsul meu: fiindcă întrebarea pusă mie acum o aud de la mulţi, deseori, chiar mereu. De ce atunci toţi cei care primeau botezul începeau să vorbească în limbi, iar acum nu se mai întâmplă asta ?… De ce s-a luat acum de la oameni harul minunilor ? Dumnezeu
     face asta nu pentru a ne face necinste, ci chiar mai multă cinste dân-du-ne. Cum asta ? Am să vă lămuresc. Oamenii din acele vremuri erau mai săraci la minte, ca unii rupţi nu de mult de slujirea idolilor; mintea lor era groasă şi tâmpă, erau cufundaţi în materie şi se dăruiseră ei, nici prin gând nu le trecea că sunt si daruri nemateriale, nici nu ştiau ce înseamnă harul duhovnicesc, că totul se primeşte prin singură credinţa: din această pricină erau semne. Dintre darurile duhovniceşti, unele sunt nevăzute şi se primesc doar prin credinţă, altele sunt împreunate cu oarecare semn simţit, spre trezirea credinţei în cei necredincioşi.
     Din această pricină spune Pavel:
     Fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folos (I Corinteni XII, 7). Ca atare, eu de semne nu am nevoie. De ce ? Fiindcă m-am învăţat a crede harului Dumnezeiesc si fără semne. Cel necredincios are nevoie de dovadă;eu, însă, credincios fiind, nu am deloc nevoie nici de dovadă, nici de semne; chiar dacă nu vorbesc în limbi, ştiu că sunt curăţit de păcat. Cei de pe vremuri nu credeau până nu primeau semne. Semnele li se dădeau ca dovedire a credinţei pe care o primeau. Drept aceea, se dădeau semne nu celor credincioşi, ci necredincioşilor, ca să se facă credincioşi; aşa spune şi Apostolul Pavel: Semnele nu sunt pentru credincioşi, ci pentru necredincioşi (I Corinteni XIV)……….
     ………Pe cei pecetluiţi de cugetarea trupească, cei ce rămân cu încăpăţânare în ea, cei ce bolesc fără putinţă de tămăduire, Domnul îi părăseşte: îi lasă de capul lor, îi lasă pe mâna pierzării pe care au primit-o de voia lor şi de care se ţin de voia lor. Si lăsându-i, a plecat, întocmai: Cugetarea trupească moarte este (Romani VIII, 6). Este propriu celor morţi să nu îşi simtă starea de omorâre: este propriu cugetării trupeşti să nu priceapă şi să nu simtă pierzania omului. Din pricina neconştientizării pierzaniei sale, ea nu simte nevoia de înviere şi, pe temeiul conştiinţei mincinoase a faptului că trăieşte, a lepădat şi leapădă adevărata viaţă – pe Dumnezeu………………………..
     Mai ales Antihrist însuşi va izvorî minuni cu îmbelsugare, uimind şi satisfăcând prin ele cugetarea trupească şi neştiinţa: el le va da semnul din cer pe care acestea îl aşteaptă si de care însetează. Venirea lui, grăieşte sfântul Apostol Pavel, se va săvârşi prin lucrarea satanei, însoţită de tot felul de puteri si de semne si de minuni ale minciunii si întru toată amăgirea nedreptăţii întru cei pieritori: pentru că dragostea adevărului n-au primit, ca să se mântuiască (II Tesaloniceni II, 6,10). Neştiinţa şi cugetarea trupească, văzând acele minuni, nu vor sta câtuşi de puţin să chibzuiască: le vor primi fără întârziere, potrivit înrudirii duhului propriu cu duhul acelor minuni, potrivit orbirii lor,…………….
     Iertati-ma!

     1. 14:22 Aşa că vorbirea în limbi este semn nu
      pentru cei credincioşi ci pentru cei necredincioşi;
      iar proorocia nu pentru cei necredincioşi, ci
      pentru cei ce cred.
      Oare citim alta Scriptura? sau nu intelegem nimic? Daca un om sfant cum a fost parintele Elpidie, iti prooroceste un lucru rau care trebuie sa vina asupra noastra, tu ce faci? Ii faci reclama? Sunt multi care intra pe site-uri ca acesta care nu fac altceva decat sa inmulteasca raul, prin simplul fapt al pomenirii lui.
      12:6 Dar avem felurite daruri, după harul ce ni sa
      dat. Dacă avem proorocie, să proorocim după
      măsura credinţei;
      12:7 Dacă avem slujbă, să stăruim în slujbă; dacă
      unul învaţă, să se sârguiască în învăţătură;
      12:8 Dacă îndeamnă, să fie la îndemnare; dacă
      împarte altora, să împartă cu firească
      nevinovăţie; dacă stă în frunte, să fie cu tragere
      de inimă; dacă miluieşte, să miluiască cu voie
      bună!
      12:9 Dragostea să fie nefăţarnică. Urâţi răul,
      alipiţi-vă de bine.
      12:10 În iubire frăţească, unii pe alţii iubiţi-vă; în
      cinste, unii altora daţi-vă întâietate.
      12:11 La sârguinţă, nu pregetaţi; cu duhul fiţi
      fierbinţi; Domnului slujiţi.
      12:12 Bucuraţi-vă în nădejde; în suferinţă fiţi
      răbdători; la rugăciune stăruiţi.
      12:13 Faceţi-vă părtaşi la trebuinţele sfinţilor,
      iubirea de străini urmând.
      12:14 Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc,
      binecuvântaţi-i şi nu-i blestemaţi.
      12:15 Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi
      cu cei ce plâng.
      12:16 Cugetaţi acelaşi lucru unii pentru alţii; nu
      cugetaţi la cele înalte, ci lăsaţi-vă duşi de spre
      cele smerite. Nu vă socotiţi voi înşivă înţelepţi.
      12:17 Nu răsplătiţi nimănui răul cu rău. Purtaţi
      grijă de cele bune înaintea tuturor oamenilor.
      12:18 Dacă se poate, pe cât stă în puterea
      voastră, trăiţi în bună pace cu toţi oamenii.
      12:19 Nu vă răzbunaţi singuri, iubiţilor, ci lăsaţi
      loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: “A Mea
      este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul”.
      12:20 Deci, dacă vrăjmaşul tău este flămând, dă-i
      de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci,
      făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe
      capul lui.
      12:21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu
      binele.
      Chiar nu pot cita toata Scriptura aici, dar cam asta ne va tine in viata… alege!

     2. Eu cred în una sfântă soborniceasca și apostolica Biserica. Adică în Iisus Mântuitorul Cel ce s-a răstignit pe Cruce a murit a coborât în iad a înviat morții și s-a suit la cer și Sade de-a dreapta Tatălui. Alte comentarii sunt de prisos.(punct).Amin.

    3. Ptr MONAH….CEL MAI IMPORTANT azi e sa ne alaturam ANATEMEI de mai jos…..Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei (ROCOR), Vancouver, august 1983 :
     Anatematizarea ecumenismului
     “Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup. Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi lucratoare pentru mantuire. De aici anatema – si celor ce comunica in mod conștient cu ereticii amintiti sau susțin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspăt apărute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a creștinilor scindați!”
     Iarta-ma!

  2. Salutare, acum o saptamana avand un pic de timp liber am dat o fuga pana la schitul Sihastria Raraului, eu locuiesc in Vaslui, cu gandul sa vorbesc cu parintele referitor la articolul de mai sus, am facut acest lucru deoarece dupa ce am citit articolul am ramas pe ganduri. Dupa Sfanta Liturghie am mers la parintele , erau mai multe persoane inauntru, o parte tineri stateau in incapere si ascultau, l+am intrebat daca dansul a spus urmatoarele cuvinte: “CEI CARE NU AU PLECAT LA PRIMĂVARĂ SĂ NU MAI STEA PE GÂNDURI ȘI SĂ PLECE” Raspunsul parintelui a fost prompt: “NU AM SPUS ASA CEVA. PARINTELE IUSTIN SPUNEA ACEASTA” Eu nu ma pricep deloc dar observ ca articolul e construit de asa natura cu povestea initiala( care ma gandesc ca tot o minciuna este, ca nici nu l-am mai intrebat pe parintele deoarece erau mai multi care asteptau) ca sa fie cat mai credibil. Asa ca va intreb pe dumneavoastra de ce sunt scrise articolele de mai sus, sau alfel spus cine minte???

 3. Dacă ar fi de plecare cum aș putea intra în contact cu astfel de comunități? Și cum pot să mă implic și să ajut? Chiar e foarte înfricoșător ce urmează, și vreau să urmez întru TOTUL lui Dumnezeu. Vă rog lăsați un comentariu sau dați-mi un mesaj la adresa de e-mail: [email protected].

  1. Domnul sa te binecuvanteze! Stii, unii mucenici au ajuns sfinti intr-o zi, chiar in cateva ore de marturisire. Dar nu s-au infricosat. Tie, mai exact de ce iti e frica? Pai tu crezi ca asta e viata noastra? Ce rost are atunci Invierea? Gandeste-te! Uite ce zice printre altele si Marele Apostol:
   15:50 Aceasta însă zic, fraţilor: Carnea şi sângele
   nu pot să moştenească împărăţia lui Dumnezeu,
   nici stricăciunea nu moşteneşte nestricăciunea.
   15:51 Iată, taină vă spun vouă: Nu toţi vom muri,
   dar toţi ne vom schimba,
   15:52 Deodată, într-o clipeală de ochi la trâmbiţa
   cea de apoi. Căci trâmbiţa va suna şi morţii vor
   învia nestricăcioşi, iar noi ne vom schimba.
   15:53 Căci trebuie ca acest trup stricăcios să se
   îmbrace în nestricăciune şi acest (trup) muritor
   să se îmbrace în nemurire.
   ….
   15:58 Drept aceea, fraţii mei iubiţi, fiţi tari,
   neclintiţi, sporind totdeauna în lucrul Domnului,
   ştiind că osteneala voastră nu este zadarnică în
   Domnul.

  1. De 3 ani incoace vorbesc cu prieteni, cu parintii si bunicii. Fiind credinciosi, mergand in fiecare duminica la biserica, ei nu cred in nimic din ce le spun. Incerc si eu sa ma retrag intr- o comunitate, dar nu o pot forma eu. Ma ten ca numai copiii mei ii pot lua. Nu si parintii si bunicii.. Astept sa se gaseasca cineva sa se faca o adunare, sa ne retragem in munti. Sa ne rugam ptr cei multi.

   1. Va veni și ziua aceea, de preferat ar fi satele unde nu mai este nici un locuitor și mai sunt case. Părintele Ioan nu a zis în ce primăvară.
    Sfinții Părinți ai ortodoxiei ne spun să NU intrăm în Bisericile care au crucea masonică (cu 3 brațe orizontale).

 4. Ma iertati,am ajuns din intamplare pe pagina,chiar nu inteleg ce se intampla?! De ce se spune oamenilor sa plece in comunitati ? Nu inteleg agitatia asta !!! Sigur e de la D-zeu ?! Ma iertati !!!

  1. Doamne ajuta. Sunt mai multe motive pentru care trebuie sa ne retragem in comunitati de oameni care vor sa ii slujeasca lui Dumnezeu pana la sfarsit. Unul dintre ele este Sinodul din Creta. Datorita faptului ca ierarhii nostri au tradat acolo credinta, trebuie sa cautam un preot marturisitor care pastreaza adevarul si este impotriva ecumenismului. Al doilea motiv ar fi acela ca in curand vor impune buletine biometrice pe care nu le putem lua, apoi scoaterea banilor cash si introducerea cipului fara de care nu vei putea cumpara si vinde. Alt motiv ar fi implementarea tehnologiei 5G. In curand va veni si o criza economica.

   1. Doamna draga,cunosc ca in Apocalipsa Sf.Ioan se vorbeste despre acel Semn si doar atat,nu cunosc ce tip de “Semn” este,doar ca numarul acestuia este 666 care se va pune pe Frunte si pe Mana.Pana acum singura tehnologie care se apropie de acest gen de “semn” este cipul RFID,care in unele tari au inceput deja sa-l implementeze asupra unor angajati pe mana stanga sau dreapta(in Suedia daca imi aduc bine aminte sunt cazuri si in SUA si nu numai tind sa cred,adica corporatii sau firme mari).Despre scoaterea banilor cash intr-adevar exista tehnologii de criptomonede spre exemplu bitcoin,si nu numai,dar ca sa ajunga la un nivel international sau global ar trebui ca toate bancile sa le adopte sau sa nu mai existe banci.. ceea ce nu prea cred ca se poate,deoarece criptomonedele sunt online,adica sistemul este strans legat de internet si bancile la fel.Deci daca s-ar realiza acest sistem ar trebui,ma gandesc asa, sa fie la nivel inclusiv de banci sau anumite sucursale care iti permit sa distribui sau sa stochezi anumite sume .Cred ca la acest nivel sa se ajunga ar trebui sa fie ceva drastic la nivel de populatie in toate tarile,sau un anumit sistem care s-ar implementa la nivel de tari iar apoi global,pentru a ajunge la controlul de care se vorbeste,control care de asemenea exista sub o anumita forma.
    Buletinele biometrice din cate am inteles la fel sunt un subiect dezbatut care se referea mai mult la cifra 666 care contine pe acel chip care este individual,considerandu-se un act premergator acestui “Semn” al Fiarei.
    In prostia mea ma gandesc la faptul de a ajunge la “a nu putea cumpara sau vinde” dupa cum se spune in Apocalipsa,acest lucru in acest moment ar cam intra la categoria fara buletin/card sau orice act.Cunoasteti cred ca faptul ca daca doriti sa cumparati ceva in acest moment in Romania va trebuie o anumita moneda,care deriva fie din salariu sau cont,care sunt in majoritatea cazurilor in conturile din banci.Deci pentru a ajunge acolo v-a trebui ca intr-un anumit fel sa ajunga cipul pe mana si in cip sa fie cam toate documentele,daca este sa ne luam dupa Biblie,care spune ca v-a fi semnul fiarei care v-a fi pus pe mana si pe frunte.In acest moment nu vad decat tehnologii care copiaza ce scrie in biblie,de fapt nestiindu-se ce reprezinta “Semnul Fiarei”,deocamdata Antihristul nu s-a aratat,desi se spun multe lucruri despre acesta ca ar exista si s-ar fi nascut,acest lucru neconfirmandu-se fizic.Tot in acest moment nu avem decat carduri,pasapoarte biometrice si buletine,nici un cip care sa ajunga pe mana,cel putin la noi in tara,cat despre Antihrist pai nu credeti ca pot fi multi? adica oameni care inseala popoare intregi,spre razboaie si tot felul de nenorociri,am avut multi de-a lungul istoriei.. exemplu Hitler,Lenin,Stalin,si la noi in tara multi cu acest nume de “fiara”,asa ca nu cred ca trebuie sa ajunga acel “cip” din Biblie ca sa fie un Anti-Hrist adica un “om” “Impotriva Lui Hristos”.Cam atat cunosc in acest moment.Iar despre Sinodul din Creta,pai draga Doamna ati fost acolo,stiti si cunoasteti ce s-a semnat si de catre cine? Pai cei care s-au semnat si-au luat responsabilitatea asupra lor,dar asta nu inseamna ca raspund de toti.. nu credeti ca fiecare om raspunde pentru actiunile lui ? Tot am citit despre faptul ca s-a luat Harul din Biserica si ca nu se poate si ca vina sfarsitul .. intrebarea mea este .. vedeti Harul,ma refer persoanele respective care spun aceste lucruri vad acest Har,spun ca nu stiu ce ierarh nu mai are Har,intrebarea mea este il vad ca nu mai are respectivul om Har? Acest lucru nu putem afla decat de la calugari/pusnici sau crestini ortodoxi cu viata de rugaciune inalta,care vorbesc cu Sfintii si cu toti din Lumea de Dincolo,ati intalnit vreun om de genul acesta care poate sfatui cu mare discernamant si chiar stiind dinainte ceea ce se intampla ? Ma iertati dar din punctul meu de vedere nu stiu si nu cunosc multe,decat ceea ce vad/aud si simt.. mai mult nu cunosc.Va multumesc pentru informatiile dumneavoastra,Doamne ajuta!

  2. Este alerta mare legata de prcetea lui Antihrist, care este asociata de o parte dintre crestini, cu cipurile din noile buletine… Acestia vor sa se retraga din societate, in grupuri, si sa traiasca fara acte, cu ce le ofera natura…

   1. Tehnologia 5G care în multe țări din UE este interzisă, buletinele biometrice! Se poate trăi și cum au trăit străbunici noștrii cu lucrul pământului, cu animalele (gaini, porci, oi, vaci sau bivolițe) etc.

   2. Ce pecete a Lui Antihrist ? Cunoasteti care este pecetea din Bible ? Cunoasteti cine este acest Antihrist de care se vorbeste in Biblie ? Intreb si eu,ma iertati..

   1. Pomeniți mereu de un sinod și de Canonul 15 I – II.Pentru a lămuri bsimplu,clar și la obiect Specificați clar despre ce sinod ecumenic este vorba ,ce capitolul,ce paragrafe,etc și redactat exact ce se spune.La fel tot concret, fără multe cuvinte, celelalte sinoade cu ceeace “decretează” Sfinții Părinți referitor la ecumenism=erezia ereziilor. Așa cred cu siguranță că efectul va fi cel dorit.Majoritatea oamenilor nu au pregătirea teologică necesară și de aceea trebuie exprimat scurt,clar și la obiect.Altfel băgați omul în ceață și neânțelegând mai nimic,renunță a mai citi,ba chiar poate trage concluzia că…sunt interese nu tocmai ortodoxe.Aceasta este convingerea mea.Iertați!

  1. Nu mai cautati sa vedeti fata antihristului ca spun Sfintii Parinti ca va fi asa de frumos la chip incat te va vraji cu frumusetea lui uimitoare, atunci dracii o sa simta si vei fi ca si dat de partea lui.

 5. Doamne ajuta !

  Sunt si eu interesată de aceste comunități. Momentan locuim in Londra ( Eu, cele 2 fete si sotul) dar dorim sa ne retragem in Romania. Va rog sa ma anunte si pe mine cineva daca aveti vești despre aceste comunități. Adresa mea de mail este [email protected]

  Pentru ADMIN
  Cum ma pot înscrie ca sa pot accesa forumul ?

  Va multumesc anticipat !

 6. 11. Si de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amagire, ca ei sa creada minciuni,
  12. Ca sa fie osanditi toti cei ce n-au crezut adevarul, ci le-a placut nedreptatea. (2Tes.2)

 7. Ce simplă ar fi fost viața dacă preoții și ar fi urmat lucrarea pentru care s au făcut preoți;dacă ei ar fi spus nu pomenirii șacalilor;acum nu am mai fi avut aceste discuții,discuții din care eu unul numai înțeleg nimic.

  1. Icearca un an la Teologie in Bucuresti, si daca nu te smintesti, respectul meu. Dar daca te simintesti nu-i judeca prea dur pe saracii preoti, cu (sau fara) voia lor au intrat intr-o … LA PIOVRA… era un film cu Cattani, iti aduci aminte?

 8. Fițil iniștiți!
  Hai să vedem ce vrea Dumnezeu de la noi. Pocăința noastră, lepădarea păcatelor pe care le facem pe furiș, noi nu alții. Părintele Arsenie Boca spune că înmulțirea păcatelor va îndrăci oile împotriva păstorilor. Care păcate?! Ale mele și ale tale! Restul este judecare, îndreptățire de sine, zăpcire totală. Bieții oameni! N-are cine să-i mângâie și să-i liniștească….. Dar dacă noi ne schimbăm viața, Dumnezeu Își schimbă planul! Sau crede cineva că fugind va scăpa de biciul Lui aruncat asupra lumii. Doar izbăvirea de păcate ne va izbăbi și din iad, nu doar din împresurare. Spovediți-vă toți, lăsați păcatele, și mâine va fi alta fața întregii lumi.

 9. Nu căutați oameni sfinți sau comunități sfințite, căci astăzi te folosești și mâine te smintești, căutați scriptura nefalsificată (biblia 1688) ( Șerban Cantacuzino) și legea Domnului cuprinsă în Pidalionul nefalsificat ( 1844), a Sfântului Nicodim Aghioritul și le învățați, căci de ele niciodată nu vă ve-ți sminti.
  Cel ce păzeşte toată legea, dar numai una greşeşte, pentru toate s-a făcut vinovat.

  1. Nu exista pe pamantul asta om perfect, ESTE doar UNUL, DUMNEZEU si OM, HRISTOS, dar noi restul vom fi judecati, cantariti si masurati, dupa cat am putut face cu ce ni s-a dat si cat am facut. Dumnezeu are doar o singura scara, si aceea duce in sus. EL nu coboara pe nimeni, nu cere ce nu a dat, dar apreciaza si ridica pe oricine care si un minut in plus la pus spre slujirea Lui. Macar gresiti incercand… decat ignorand.

 10. ACUM E VREMEA DE PREGĂTIRE ȘI CEI CARE NU AU PLECAT LA PRIMĂVARĂ SĂ NU MAI STEA PE GÂNDURI ȘI SĂ PLECE.

  CINE NU A PLECAT AZI PRIMĂVARĂ, SĂ STEA IARNA ACEASTA ACASĂ ȘI SĂ SE PREGĂTEASCĂ ȘI LA PRIMĂVARĂ SĂ PLECE ÎN GRUPURI ÎN COMUNITĂŢI

  Oare inainte de inscaunarea antihristului nu ar trebui sa vina ww3 ?
  Nu cumva ii proorocia asta marca inregistrata laboratoare sri ?

  1. hai ca ai zis-o rau de tot
   si retragerea nu e buna in caz ca vine al 3-lea razboi mondial? crezi ca in marile orase va fi bine pe timp de razboi?

  2. Daca citesti stirile (main stream & atlternative news)
   vei afla ca atat SUA cat si Russia se pregatesc serios de ww3.

   Sfatul de a ne retrage in mici comunitati tine in primul rand de iminenta izbucnirii razboiului – si asta cat de curand – o sti Parintele Ioan ceva ca altfel nu ar fi spus asa ceva.

   Daca supravietuim razboiului, v-a mai trece o perioada pana la instaurarea antihristului (~10 ani).

   1. Ai dreptate, comunitati ce vor aparea in urma razboiului, la asta se refera si proorociile si parintele, dar pe cati oameni va trebui sa convingem ca Dumnezeu in milostivirea sa pentru 10 drepti nu osandea o cetate? Mai, eu sunt departe, dar printre voi chiar nu exista 10 (zece) sa fie drepti si sa roage pentru pamatul asta romanesc al nostru al tuturor?

 11. Hristos a inviat si pace tuturor !
  Manastirea Sihastria Rarau dimpreuna cu staretul manastirii Arhimandritul Ioan Larion Neagoe , neaga in totalitate ca fiind adevarata aceasta afirmatie prin care parintele Ioan indeamna oamenii sa plece la primavara(anul 2020) in comunitati intrucat in Romania va urma sa fie o prigoana/nenorocire/cataclism/etc. Rugam cu tot respectul cuvenit pt jurnalistii/editorii acestui site ortodox sa verifice informatiile ca fiind de la Sursa reala inainte sa fie publicate pe site ( nu povesti din vorba in vorba ) , ori altfel oamenii vor fii indusi in eroare/la deruta precum in acest caz ! iertati-ne si Dumnezeu sa ne ierte pe toti.
  Pacea si mila Domnului Hristos sa fie pururea cu noi .

  1. Hristos a inviat!
   Upsss……!!!
   Se pare ca situația actuala confirma îndemnul părintelui Ioan!
   Nici acum nu mai credem?!???

 12. Abia acum am simtit eu adevarul din vorba aceea, fericiti cei saraci cu duhul. caci cu cat esti mai inteligent si mai ”destept”, cu atat neuronii aia se incretesc mai mult si te trimit pe tot soiul de carari ciudate, unde te crezi mare imparat si superior tuturor amaratilor care nu-s ca tine – si uite-asa intri in contraziceri si discutii inutile cu cei cu care ar trebui sa te infratesti. Ei, dar asta e falsa desteptaciune. Sa ne tinem strict de invataturile sfintilor parinti si de Evanghelie, cu smerenie, altfel e discordie si jale!

  1. Așa este. Eu ma întreb unde este” Calea Imparateasca ” și ma mai întreb dacă oamenii ăștia nu s-au smintit complet și dacă oare nu sunt puși(adică lăsați) sa facă asta. Unde plecați mai oameni buni? Stați liniștiți și rugați-vă mai mult bre, ca înainte de a pleca voi cu purcel și cățel , v-a pleacat mintea la vale și mai luați și pe altii cu voi în prăpastie . Așa se comporta cineva care nu are curaj și credință , care fuge de cruce. Voi fugiți împreună cu fricile voastre, nu alături de Hristos. Oricum, alături de Hristos se sta, nu se fuge. Adică ceilalți oameni ce fac? cei care nu se iau după voi? Ei sunt proștii, cei care știți voi sigur ca nu se vor mântui ? Foarte dubioase aceste “viziuni”. Oamenii ăștia sunt în duhuri rele de se comporta așa. Sunt mânați de ele. Omul nu trebuie sa fuga nicăieri, el se poate mântui oriunde se află. În altă ordine de idei, harul va exista atât cât îl trimite Dumnezeu pentru cei care îl cer cu adevarat , nu cât hotărâți voi. Daca s-ar pune pe rugăciune în genunchi la Sfânta Liturghie 50% din țară, nu ar mai trebui sa avem discuții despre ecumenisti și alte mizerii . În al treilea rand, mântuirea ține de fiecare individ în parte, noi nu ne mântuim în comunitatea cutare ci în Hristos,în legile Lui, iar El se raportează la faptele, gândurile, trăirile fiecăruia, de zi cu zi .Ziua de mâine nu e a noastră. Uitam asta? Noi, în loc de pregătire de moarte care trebuie sa fie în fiecare zi, ne gândim ce facem peste 6 luni? La primavara? Smerenia este o virtute ce poate fi obținută foarte greu iar eu refuz sa cred ca acești oameni au așa ceva, nici dreapta socoteală nu au. Ei se considera păstorii unora dintre noi, ceea ce este grav, foarte grav . Un mărturisitor al dreptei credințe poate fi oriunde în aceasta lume, un maturator de strada poate fi un copil al Lui Hristos prin exemplul personal dat celor de lângă el,acolo, în nimicnicia lui, prin frumusețea lui interioară, prin integritate și credință sinceră . Hristos trezește oameni în toată lumea,are grija de toți după meritele lor, după tot, lucrarea este mare și nu după capul nostru prost și limitat. Despre ce se vorbește aici, mai fraților? Voi fugiți de cine mai exact? Și unde? Înainte de vreme multă lume se va sminti. Căci le lipsește liniștea și smerenia. 5G va lua mințile celor care merită, voi va speriați de 5G, nu de legile Lui Dumnezeu. Dumnezeu sa va binecuvânteze și sa ma ierte pe mine păcătosul !

 13. Parintele Iustin zicea de faptul de a trai la tara, simplu… practic ne-a indemnat sa intemeiem acele comunitati. Pricepeti si voi vremurile pe care le traiti!
  Din pacate nu sunt prea multi care sa auda si sa ia in serios lucrurile acestea! Lor li se pare ca e un vis!

  1. V-ați făcut idoli din preoți, nu va mai raportați direct la Hristos, așa fac și catolicii. Îl cred pe papa vicarul Lui Hristos, de parca Hristos a murit sau a ieșit la pensie și îi trebuie vicar. Vai de noi. Vouă va este frica de pielea voastră, sa nu fiți lezați, va este frica de moarte, de umbra voastră, în loc ca toți cei care merg la slujbe să-și întrebe preoții de ce nu vorbesc despre ecumenisti. Faceti zâzanie și schisme în loc să fiți mireni mărturisitori și curajoși și sa întrebați în față de ce nu se vorbește despre ecumenism la predici. asta e adevăratul motiv, va este frica pentru pielea voastră sensibilă data cu creme până acum. Vedeti ca mucenicii nu și-au pus ștreangul de gat singuri și au zis “acum mor pentru Hristos”, dar nici nu au fugit de prigonitori ci s-au rugat și s-au întărit prin Duhul Sfânt , au dat piept cu satana acolo unde erau, asta înseamnă să fii credincios. Sa ai încredere ca Hristos este cu tine oriunde! Și așa este. Hristos nu este mai mult într-o comunitate mica de smintiti decât la oraș unde cineva îL cheamă cu tărie ca să-l scape ! Vedeti ca la țară tot trebuie sa plătiți impozite pe casa, pe teren , nu scăpați de sistem , și cu ce le veți plăti? De ce nu fugiți de pe acum în scorburi? Sa vedeti cu cine va veți întâlni acolo… Cu bau bau în persoană, cu ăla cu coarne, ăla vine la voi. Voi sunteți asceti? Aveti viziunile celor care stau pe stâncă fără mâncare și numai în rugăciune cu săptămânile? Vai de capul nostru! Până și sfantul Siluan athonitul a fost înșelat de vrăjmaș de doua ori până nu s-a smerit cu adevarat! Smintitilor!

   1. Matei 10:23

    “Când vă urmăresc pe voi în cetatea aceasta, fugiţi în cealaltă; adevărat grăiesc vouă: nu veţi sfârşi cetăţile lui Israel, până ce va veni Fiul Omului.”

    Matei 24:15-22

    Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
    Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
    Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
    Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
    Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
    Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
    Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
    Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.

  2. In urma cu 8 ani am fost la pr Iustin. De pe atunci ne-a spus sa plecam din oraș ,sa ne luam o casuta cu teren undeva la țară, unde sa cultivam pământul cu mâna noastră caci vor veni vremuri ff grele si vom muri la propriu de foame altfel. Stim de vremurile care sunt aproape. Dumnezeu să ne ajute!

 14. ✞ FACEBOOK ORTODOX ✞

  Pliroma este prima rețea de socializare destinată ortodocșilor din România.

  Este o alternativă la facebook, care a devenit instrument de cenzură.

  Aici veți putea vorbi liber, fără cenzură politic-corectă, rămânând doar să vă exprimați decent și pașnic.

  Vă așteptăm alături de noi!

  Doamne ajută!

  https://pliroma.ro/

  Distribuiți doar prietenilor despre care știți că sunt ortodocși! Mulțumim!

 15. Cum putem intra pe forum,acest facebook ortodox este in regula? Nu prea am citit tot ca Nu am vreme,dar cum se poate forma si unde o comunitate? Iertati

 16. Voi cei care controlati site-ul, veti fugi in primavara in comunitati? Sau ramaneti sa faceti bani cu site-ul in continuare si sa speriati oamenii?

   1. Se pot da ceva detalii, va rog? Poate mail?
    Ce provocari sunt? Cum e zona/locatia? Lucrati pamantul? Animale? Casa/curte? etc.
    Cu siguranta sunt si altii interesati, ca model cel putin.
    Multumesc si Doamne-ajuta!

    1. Ce provocari? Se vad zilnic: vacinuri letale, mancare otravita, poluare 5G, acte biometrice.
     Poti incepe cu cateva gainuse, o caprita. Cultivi pamantul cu de toate. Sunt si pe youtube multe exemple. Cei care pornesc acum le va mai usor pe viitor, cand va fi extrem de greu sa faci un astfel de pas.

 17. Doamne ajută tuturor ! Cine a ascultat ce a spus părintele Ioan și a pus în practică departe a ajuns. Acum la sfârșit de an 2020 vedem că toate sau împlinit ce a spus părintele Ioan de la Rarău.

 18. Fratilor, v-a informat despre “pandemia” care urma sa vina si care a luat aproape fiecaruia cate un membru din familie sau un prieten/cunostinta. Au injectat lumea cu ARN mesager, au pus botnite, au tinut in case, au terorizat prin mass media etc. Din 2022 a inceputul si razboiul in granita care momentan la data acestui comentariu 16.11.22 inca nu se stie daca va escalada si in Romania sau la nivel mondial.
  Si cine stie cate vor mai urma.
  Chiar nimeni nu mai are urechi sa auda si ochi sa vada???

  1. Si ei l-au facut eretic. Adevarat e cuvantul din Apocalipsa, ca “si cei alesi vor fi inselati”. Feriti-va de rigurosii ortodoxiei care nu au nimic la inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button