X

Episcopul Ignatie al Hușilor rupe rândurile și critică comunicatul secularist al Patriarhiei

episcopul ignatie al hușilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhia Română a luat o serie de decizii șocante, în contextul epidemiei de coronavirus, stârnind comentarii și reacții aprinse, atât din partea credincioșilor, cât și din partea clerului.  Patriarhia a anunțat că recomandă evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă, arată un comunicat al patriarhiei.

Decizia Patriarhiei vine la scurt timp după ce, în mediul politic, au fost astfel de cereri, criticate de episcopul Ignatie al Hușilor, unul dintre cei mai apreciați și respectați ierarhi ortodocși.

”Dacă timp de peste două mii de ani Împărtășania a fost “medicamentul nemuririi” (Sfântul Ignatie Teoforul), în era coronavirusului a devenit medicamentul muririi. Ce metamorfozare secularistă!”, a fost replica episcopului, pe o rețea de socializare.

Recent Patriarhia Română a făcut apel la respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor transmise de autorităţi, în contextul creşterii riscului de contaminare cu Covid-19, şi a transmis joi mai multe „măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie”, printre care și împărtășirea cu lingurița adusă de-acasă și nesărutarea icoanelor.

Citiți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

23 comentarii

  1. ORTODOXIA ESTE SINGURA CALE SPRE MANTUIRE!!! CINE ESTE IMPOTRIVA ORTODOXIEI ESTE CEL MAI MARE TRADATOR DE HRISTOS DUMNEZEUL TUTURORA SI IN ACELA-SI TIMP TEADATOR DE NEAM SI TARA, PENTRU CA ROMANISMUL ESTE CLADIT PE ORTODOXIE CARE ESTE CEA MAI INALTA SCOALA EDUCATIONALA DIN CATE EXISTA ȘI VOR MAI EXISTA!!!

 1. A duce un război împotriva Sfintei Împărtășanii înseamnă a lupta pe față cu Hristos și a-i lipsi pe creștini de mântuire. Desigur, masonii nu au au putere deplină cât timp există creștini autentici care au Duhul Sfânt. Le teamă de o eventuală înfrângere, le e teamă că poate coborî foc din cer peste ei. Și atunci promovează patimile și păcatele și ne îndepărtează de Dumnezeu pe noi prin pretinse modernisme!

  Cum să asculte ditamai Patriarhul României de Andrei Caramitru, un om nedus la biserică, un om care habar nu are ce e credința ortodoxă. Acum acesta jubilează că și-a impus punctul de vedere. Această situație e demnă de schițele lui Caragiale. Goe a triumfat! El, care era amenințat de repetenție, le numește ,,proaste” pe cucoane, vrea să pară deștept, vrea să corecteze, dar propune o altă formă greșită a cuvântului ,,marinar”. Goe reușit să-și impună punctul de vedere. Un punct de vedere greșit, dar acceptat ca fiind corect. Așadar, nu se zice nici ,,marinal”, nici ,,marinel”, ci ,,mariner”, domnule Goe modern! O câte clone are Goe acum!

  Domnul Goe a priceput că Sfânta Împărtășanie îmbolnăvește, iar mamițica a acceptat ideea! Goe habar n-are câți leproși a vindecat Iisus. E greu cu cititul ăsta! Mult mai comod este să aducă hule Duhului Sfânt. E ca și cum am susține că Iisus Hristos, Care a deschis ochii orbilor, a înviat și i-a înviat pe unii oameni, este un lepros! Goe ar trebui să fie corectat și încurajat să meargă pe drumul mântuirii, dar mamițica e prea ocupată să placă acestei lumi. Vai de cei prin care vine sminteala!

  Preotul trebuie lăsat să-și continue misiunea, indiferent ce ar fi. Prioritară este mântuirea!

  1. Frumos raspuns! Iar noi, daca suntem credinciosi, trebuie sa ne rugam pentru aceste suflete ratacite ca sa-L gaseasca pe Domnul.

 2. Felicitări Preasfințite Părinte Episcop și vă sărutăm dreapta.
  Ne rugăm pentru Preasfinția Voastră ca Bunul Dumnezeu să v-ăntărească în fata acestor duhuri să nu dați nici măcar semne de clătinare.

 3. Problema e că e cu mult mai mult decât smintitor gestul Patriarhiei. Au necinstit pe Dumnezeu şi numele Lui între necredincioşi şi au tagaduit puterea Lui.

  Dar gestul PS Ignatie e unul care ne mai da un pic de curaj si speranta…

  1. Sărut dreapta Preasfințite Părintele nostru Ignatie,Bunul Dumnezeu să vă țină sănătos îndelungat în zile să ne păstoriți și să ne apărați dreapta credință creștină ortodoxă.Amin și Aliluia.

 4. Așa se fac de râs masonii din BOR, prin comunicatele din gura purtătorului de minciuni Bănescu. Ăștia nu mai cred în Har lui Hristos chiar dacă vorbesc despre el.

 5. Prea Sfintite Parinte Ignatie,Va cunosc de la studii,aveti pozitii bune in decursul timpului.Ca om silitor si cu dragostea lui Hristos din copilarie ati stiut sa raspundeti chemarii launtrice de a raspunde dragostei fata de Biserica si de Tara.Va stiu de mult om curat.Imi vine sa tresalt de bucurie la sentimentul ca nu suntem singuri.Iata,ca si din rândurile ierarhiei se ridica voci binecuvantate.Bine inteles ca postura de ierarh nu e deloc usoara,e cruce grea,e “Crucea lui Hristos” cum bine spunea INALT PREA SFINTITUL PARINTE JUSTINIAN AL MARAMURESULUI.Dar poate ca,cu timpul,cand rau-credinciosii care conduc astazi Biserica vor scoate cele rele “din vistieria inimii lor” si ne bucura ca exista semne de gandire crestina,isi vor da seama ca nu se poate merge impreuna cu necredinciosii pana la infinit.Isi vor da seama ca rau-credinciosii vor guverna si in Biserica dupa legile vrajmase credintei.Si va fi bine si atunci.Ei gandesc acum ca restrictiile impuse crestinismului de Cuza Voda si de comunism au fost slabe in comparatie cu restrictiile de acelasi gen care se vor a se impune acum in numele “epidemiei”.Adica,sa nu se asocieze in grup mai mare de 10 persoane la sfintle slujbe ,sa nu mai fie hramuri la manastiri si privegheri de toata noaptea,pelerinaje la Sfinte Moaste si Icoanele facatoare de minuni”ca sa nu se raspandeasca molima”,dar la munci in folosul comunitatii asa cum se va pregati cadrul legislativ sa fie si 100000 de oameni intr-un loc,ca aici nu intereseaza pe nimeni daca se raspandeste epidemia de undeva si va muri careva.Acolo nu se va mai pune problema ca fiecare sa vina cu lopata de acasa.

 6. Multi crestini practicanti sunt socati si indignati si-mi doresc si ro pe Bunul D-zeu sa-i lumineze pe toti crestinii ,ca ei sa mearga si mai multi la Sf Liturghie si sa se impartaseasca din ce in ce mai des cu aceeas lingurita cu care s-au impartasit de mii de ani.

  1. Poate că e acum momentul îngrădirii de ecumenism și erezie al multor credincioși.
   Frații noștri intru Hristos nu știu ce este ecumenismul ….mulți nu știu că în 2016 s-a semnat la Creta împotriva lui Hristos (motivul îngrădirii multora dintre noi),s-a semnat pentru așa ceva ,s-a semnat pentru rugăciunii in comun cu ereticii, recunoașterea sectantilor că fiind Biserici(Cu B mare adică așa au semnat) …. Si pentru câte nu or mai fi semnat și nu stim noi. Patriarhul Constantinopolului a împărțit,,după Sfânta Liturghie, tuturor sectantilor Sfânta Anafura.
   Mare-i Bunul Dumnezeu Si nu ne lasă!

 7. Eu sunt din Episcopia Husilor și l-am înfruntat mai mult de o ora. Nu-l pomenesc. Dacă greșesc, ma va vesti Dumnezeu. Oricum, când folosești formula “întâi pomenește Doamne pe toți episcopii ortodocși care drept învață cuvântul adevărului Tău”, automat intri acolo dacă ții Dreapta credință..

  1. Este vrednic pentru ca a luat pozitie fata de atitudinea patriarhului. Dar nu a luat atitudine fata de Sinodul talharesc din Creta.
   Ne bucuram ca exista in sanul Bisericii Ortodoxe oficiale astfel de “tepuse”. Cei ce nu sunt impotriva noastra, aceia sunt cu noi.

 8. Nu e nimic șocant si nimic împotriva Bisericii, in discursul episcopului Ignatie. Chiar dacă, prin acest articol, vreți sa aduceți un duh de discordie intre oameni si Biserică, să știți că prin acel comunicat numit “rușinos” chiar e o iconomie a Bisericii. Episcopul Ignatie arată pentru cei slabi in credință noima Sf. Euharistii si tot acestora li se adreseaza si Patriarhul Daniel (nedregând nimic!). Nu știți ca Biserica poate purta o opoziție de pareri in interiorul ei, nu condamnand si jignind? De-a lungul timpului s-a demonstrat. De la început și până spre apusul Imperiului Bizantin, oamenii nu erau impartasiti cu lingurite, ci direct din mâna preotului. Dacă noi nu suntem uniți cu Biserica, ce este alcătuită in primul rand din arhierei (după cum, cutremurător, sxris același Sfânt Ignatie Teoforul) si spoi din noi, fiii prin botez ai arhiereului local, dacă și noi atacăm Biserica, atunci cine să o apere in fața atacurikor tenebroase. Cu gândul la Hristos, stăm în Biserică!

  1. Theodor,Biserica nu este o institutie de proba.Tot ceea ce trebuie facut s-a stabilit.Daca argumentam ca in anumite perioade de timp Biserica a procedat in vreun fel anume,afla,omule,ca cu timpul,aceeasi Biserica s-a desavarsit,avand ceea ce stim noi astazi.A tagadui asezamintele ei pe argumentul ca intr-un anumit timp istoric a fost altceva fata de ceea ce vedem noi azi,este semn de inselare .Daca si sustinem opiniile gresite,ne asemanam cu niste trecatori de pe strada care,aflati in fata unei constructii,am vrea cu mana goala si fara tehnica aferenta sa demolam constructia respectiva,pe motiv ca asa ni se pare noua ca acum 50 de ani,sa zicem,ea nu trebuia sa aiba doua scari de acces,ci zece,ca asa era moda pe atunci.Si ne chinuim sa o facem asa incat sa o aducem,fara proiectul original,la stadiul dorit de noi.Intrebarea survine,cum e si normal:ce se va intampla cu cladirea la care s-au adaugat 8 scari de acces si fara acel proiect de-al ei?Nu cade pe oameni?Ce vor zice aceia care vor vedea edificiul prabusindu-se?Nu vor zice ca cei care i-au modificat structura sunt oameni fara minte?Mai mult ca sigur,pentru ca nici ei nu se vor alege cu nimic.La fel,asezamantul Bisericii,asemeni unei constructii fizice nu poate fi modificat fara riscuri majore nu pentru Biserica cat pentru cei care gandesc diferit de cum invata ea.Raspunsurile le gasim in cadrul Bisericii.Cine zice aiurea,nu este cu turma lui Hristos.Pozitia de pe acest site reprezinta structura crestinului ortodox.Discordie este pentru eterodocsi si pentru cei care sunt plasati in afara Bisericii Ortodoxe.Cine nu crede si nu invata asa cum invata Biserica,s-a plasat,fara sa fie exclus,in afara ei.Cu aceste prilejuri,se trag semnale.Daca cei pretinsi in drept refuza sa re-intre in cadrele invataturii ortodoxe de unde au iesit ,”iconomiile”lor nu sunt altceva decat prea plinul ereziei acelora,partasie la pacate straine,sacrilegiu,inmultirea raului si smintelilor,dezbinarea turmei lui Hristos si grabnica impreuna-pieire vremelnica si vesnica.

  1. Catalin,stiu ca dumneavoastra ati muncit sa scoateti la lumina tiparului cartea despre omul lui Dumnezeu,parintele Dumitru Zamisnicu.Acest parinte,pe nedrept caterisit de autoritatile comuniste,pentru vina ca era “prea mistic” a avut o activitate misionara asemanatoare cu a Sfintilor Apostoli din Biserica primara.Dragostea parintelui ii cuprindea pe toti oamenii,el insusi fiind un preot convertit la idealurile credintei ortodoxe.Desigur ca un convertit ca el,normal si firesc era sa poata converti si preschimba auditoriul,ceea ce astazi ducem lipsa.Parintelui ii pareau un surplus aspectele exterioare ale credintei;nu acestea constituiau centrul preocuparilor unui crestin ortodox ,este adevarat si acest aspect.Intensitatea iubirii lui Hristos,puterea de a te darui Lui si semenilor constituiau esentialul.Acum,cand Ortodoxia este mancata de erezie din toate partile,ne mai uitam,frate,unde este rana de pe trupul ei?Nicidecum.Statul cu mainile in san in faca celui plin de rani este caracteristica medicului sarlatan.Cel care sufera impreuna cu cel din fata lui,trece la tratarea acestuia.De asemeni,cu o ortodoxie in fata noastra,ranita din toate partile de muscatura ereziei putem fi indiferenti?Nu.Atunci,indiferent de pozitia noastra sociala si de cine suntem noi,o aparam,fara ura,dar aparam,asemeni unui om plin de rani care are si rani exterioare vindecabile in Duhul Sfintilor Parinti.De aceea,pentru multi s-ar parea ca ne axam pe lucruri exterioare credintei.De ce ?Pentru ca provenienta vrajmasilor ortodoxiei poate fi si exterioara si atunci,noi aparam ceea ce s-a asezat de catre Biserica,chiar si sub aspect exterior ,Biserica ce nu are nicio greseala in ceea ce a stabilit pentru totdeauna.A face aparare ortodoxiei cum sa fie habotnicie?A tine predaniile asa cum le-am primit,cum sa fie habotnicie?Departe de aceasta.Sau nu stiti cati patriarhi s-au ratacit de la ortodoxie in trecut?Pseudopatriarhul Daniel,in erezia lui nu e singur,ci are destui patriarhi inaintasi intru ale ereziei.Ca sa nu ne numere Dumnezeu impreuna cu el,trebuie sa ne debarasam de acest eretic.Daca traia astazi parintele Zamisnicu,ar fi mers din oras in oras sa predice poporului sa se lepede de acest patriarh eretic ca sa nu fie urgisit dimpreuna cu el.La fel ar fi fost si Sfintia Sa un habotnic?Tare ma indoiesc.El nu ar fi stat sa butoneze pe internet,pentru el petrecerea in fata calculatorului ar fi fost de prisos,ca sa apere ortodoxia din mainile acestui mare dusman al ei.Sau ati zice ca parintele Dumitru Zamisnicu ar fi stat cuminte ,ar fi pomenit ierarhul eretic,si-ar fi avut de grija numai de mantuirica lui,nu ar fi iesit “de sub tipare” si n-ar fi iesit de sub ascultarica ierarhului locului?El,care s-a luptat ca un leu de-al lui Hristos impotriva fiarei comuniste,cu toate puterile lui,nu s-ar fi luptat cu o mai mare incapatanare si indarjire contra fiarei ereziei prin persoana Pseudopatriarhului Daniel?Desigur si nu ma indoiesc.Daca atunci a fost luptator neinduplecat al Ortodoxiei,dar acum,cum va imaginati ca ar fi fost?Ar fi stat cu mana in san?La televiziuni s-ar fi dus si nu i-r fi lasat pe aceia pana nu ar fi spus tot si ori de cate ori ar fi vrut el.Prin urmare sa meditati ce ar fi facut parintele Dumitru in aceste vremuri si cu siguranta ati fi renuntat la calea “impaciuirii “dintre crestini si ati fi avut cu adevarat o pozitie”habotnica”.In speranta ca v-am fost tuturor de folos,sa ajute Dumnezeu sa ajungem Pastele cu adevarat in lumina Ortodoxiei celei Inviate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button