X

Pericolul emisiilor CO2: Mit sau Adevăr?

Sursa Foto: maximumyield.com

 

„ Ecologiștii radicali au indus în eroare oamenii despre gazul cu efect de seră, dioxidul de carbon. Îndoctrinarea din programelor școlare, ignoranța publicului și minciunile bine concepute ale ecologiștilor radicali au demonizat greșit CO 2. “

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Astăzi, unii oameni înfățișează dioxidul de carbon ( CO2 ) ca un dușman al Pământului. Auzim lucruri negative despre asta în aproape toate aspectele vieții, inclusiv în școli, emisiuni TV și mass-media.

Dar CO2 este într-adevăr un pericol?

Se știe că plantele de fotosinteză inhalează CO2 și expiră oxigenul. Am înțeles, de asemenea, de ce plantele se zdrobesc și mor cu prea puțin dioxid de carbon, dar cresc din ce în ce mai bine pe măsură ce nivelurile de CO2 cresc. De aceea, CO2 nu este un poluant.

Douăzeci și cinci de ani mai târziu, adevărul despre CO2 nu s-a schimbat, dar unii oameni susțin, fără încetare, că nivelurile de CO2 amenință biosfera terestră. Deci, pentru a înțelege de ce este greșit să numim creșterea CO2 atmosferică „periculoasă”, să verificăm unele fapte.

Dioxidul de carbon este un gaz invizibil, incolor, inodor, indispensabil vieții pe pământ. Este elixirul vieții. Fără el, viața așa cum știm că ar fi imposibilă.

O parte integrantă a mediului nostru, 98 la sută din totalul de CO2 se află în oceane și pământ (sol și plante). Cantitatea de CO2 în atmosferă este doar 2 procente. Din acel 2%, natura a contribuit cu aproximativ 57%, iar oamenii cu aproximativ 43%.

[…]

Creșterea concentrației de CO2 la aproximativ 400 ppm astăzi nu este dăunătoare. Dimpotrivă, a fost extrem de benefic pentru plante și, pentru că depindem de plante pentru hrană, animale și oameni.

Concentrația crescută de CO2 este direct proporțională cu ratele de creștere a plantelor. Multe specii de plante importante prezintă o creștere marcată a modelelor de creștere atunci când concentrația de CO2 crește.

De fapt, în cei 28 de ani între 1982 și 2009, creșterea CO2 a dus la o creștere semnificativă a creșterii vegetației. Aceasta a inclus creșterea culturilor alimentare majore precum orez, grâu și porumb. O mare parte din capacitatea noastră actuală de a produce randamente record ale culturilor poate fi creditată la creșterea nivelurilor de CO2 .

Beneficiile CO2 și rolul pe care îl joacă pentru a susține viața pe pământ sunt evidente. Deci de ce există un război împotriva CO2 ?

Unii oameni de știință dau vina pe CO2 pentru ceea ce susțin că este o creștere periculoasă a temperaturii medii globale (GAT). Dar GAT a oscilat în sus și în jos, uneori cu perioade de stază, în ultimii 2000 de ani, în timp ce în primii 1750 de ani concentrația de CO2 a rămas stabilă și în ultimii 250 de ani, inclusiv în ultimii 50, a crescut constant. Această lipsă de corelație puternică implică faptul că CO2 nu poate fi principalul motor al GAT.

De asemenea, unii oameni de știință estimează că arderea tuturor combustibililor recuperabili din punct de vedere economic ar crește GAT cu doar aproximativ 1,2 ° C, mult prea puțin pentru a fi periculos și probabil în schimb benefic.

Cei care afectează CO2 ca motiv principal pentru o creștere periculoasă a GAT sunt induși în eroare de modelele de climatizare computerizate defecte care supraestimează efectul său de încălzire.

Trist este că acum înșală publicul și factorii de decizie. În timp ce au făcut acest lucru, au îngropat și beneficiile incontestabile ale CO2 .  Beneficiile pentru agricultura mondială de CO2 au crescut sunt estimate a fi de aproximativ 140 de miliarde $ pe an. Acest beneficiu este prevăzut să crească în următoarele trei decenii.

Ecologiștii radicali au indus în eroare oamenii despre gazul cu efect de seră, dioxidul de carbon. Indoctrinarea programelor școlare, ignoranța publicului și minciunile bine concepute ale ecologiștilor radicali au demonizat greșit CO2 .

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button