X

Joaca de-a Dumnezeu a unor descreierați: Se va naște copilul unicelular!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fără bărbat, femeie și reproducere.  Oamenii de știință sunt la un pas de copilul unicelular. După ce au creat spermatozoizi umani din celule somatice extrase din piele sau sânge, cercetătorii sunt acum la doar un pas de experimentul final: embrionul uman obținut în laborator.

Scenariul care amintește de un episod cu adevărat distopic al serialului “Black Mirror”, oamenii de știință din biotehnologie sunt foarte aproape de a „da naștere” unor copii umani, fără a folosi nici spermă, nici chiar un ovul, scrie First Post, potrivit realitatea.net.

Un startup din California, Conception, derulează o serie de cercetări considerate revoluționare pentru a dezvoltat un nou proces numit gametogeneză in vitro (IVG). Acesta presupune crearea de ouă și spermatozoizi umani într-un laborator folosind celule din orice parte a corpului unui individ.

Dacă reușește, acest progres ar putea avea implicații profunde pentru indivizii și cuplurile care se confruntă cu infertilitate, precum și pentru cuplurile de același sex și transgender. Le-ar permite să aibă copii care sunt înrudiți genetic cu ei, oferind posibilitatea de a avea propria lor descendență biologică.

Implicațiile acestei tehnologii sunt semnificative. Le-ar putea permite femeilor să aibă copii înrudiți genetic, chiar dacă și-au propria capacitate reproductivă din diverse cauze, precum tratamente medicale sau îmbătrânire. De asemenea, ar reprezenta un sprijin spectaculos pentru cuplurile de același sex, care întâmpină încă greutăți în privința asigurării unor urmași.

Criticii tehnologiei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialele implicații ale acestei tehnologii, în special cu privire la posibilitatea de „bebeluși de designer” în care părinții ar putea selecta aspectul fizic și trăsăturile specifice pentru copiii lor. Această considerație etică ridică întrebări cu privire la limitele și implicațiile manipulării genetice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Din punctul meu de vedere aceștia nu sunt ” oameni de știință ” , ci satanisti. Mi se pare extrem de suspectă știința ce interfera cu creația divină. Scopul nu poate fi decit cel al îngerului căzut.

  2. In acest gen de stiinta cate celule umane s-au distrus atatea avorturi se considera pe cap de medic,laborator,om care formuleaza cererea pt a avea copii.Acest lucru e blestemat de Dumnezeu si osandit de Biserica.Intr-un viitor nu prea indepartat si conducerea lumeasca va pedepsi cu moartea personalul din laboratoare si pe cei care vor face cereri pt copii astfel pt legislatia la extrem de dura care va fi aceasta va disparea definitiv din viata umanitatii si se va reveni la normal,firescul vietii biologice.Autoritatile vor pedepsi cu moartea din cauza speculatiilor astronomice din sfera acestei stiinte pt ca se va aborda aceasta interdictie si exorcizarea acestor practici din punct de vedere militar si pentru intarirea cu cadru legal sever a descendentei stricte in limita firescului biologic in vederea carmuirii lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button