X

Peste 100 de personalități proeminente din Germania fac apel pentru eliberarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, din închisoare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange este actualmente deținut în închisoarea Belmarsh

O petiție ce solicită ca fondatorul WikiLeaks​ să fie eliberat din închisoare a fost semnată de peste 130 de personalități proeminente din lumea artelor, politicii și a mediei din Germania. 

Semnatarii îi includ pe fostul vice-cancelar Sigmar Gabriel,  fostul vice-președinte al Comisiei Europene Gunter Verheugen și un număr de foști miniștri federali.

Se menționează că deținerea continuă a sa în închisoarea Belmarsh din Londra constituie o “încălcare flagrantă” a drepturilor omului, luând în considerare “starea critică a sănățății sale”.

Assange își așteaptă audierea de extrădare în Statele Unite pentru activitățile WikiLeaks.

Jurnalistul de investigații Günter Wallraff la o conferință de presă solicitând eliberarea fondatorului WikiLeaks Julian Assange

Apelul german, sprijinit de Reporterii fără Frontiere Germania, precum și membri ai Amnesty International, Transparency International, Uniunea Jurnaliștilor din Germania, Whistleblower Network și asociația scriitorilor PEN-Germany, solicită Guvernului Britanic să-l “elibereze pe Julian Assange din închisoare imediat pentru a se putea recupera sub supraveghere medicală de specialitate și a-și exercita drepturile fără impedimente”.

Măsura survine în urma unei conferințe organizată de societatea de caritate Humanade în Londra, la care au participat sute de persoane, inclusiv profesorul Nils Melzer, raportorul special al ONU în privința torturii, ce a avertizat că lui Assange i se neagă drepturile legale și este supus la o tortură psihologică ce îl poate costa viața.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Generali romani implicati in scandalul de la Caracal
  Pe 1 aprilie 2018, șapte militari americani au fost arestati de politie in urma unui scandal intr-un club de noapte din Craiova.
  Iată însă că în ianuarie 2019, cei de la Direcția Generală de Protecție Internă sesizau oficial, într-un raport incendiar, vulnerabilitățile reprezentate de ”explozia” rețelelor de prostituție dezvoltate în preajma bazei americane, în timp ce DGIA- ul lui Hăpău continua să tacă mâlc pe acest subiect. Iar mirarea altor structuri contrainformative a fost cu atât mai mare cu cât, după atâta timp de ”mers pe burtă”, ofițeri acoperiți ai DGIA s-au mutat apoi pur și simplu la Caracal încă din primele zile ale demarării oficiale a anchetei de la ”Casa Groazei”.
  https://www.bugetul.ro/apar-nume-grelele-in-dosarul-de-la-caracal-seful-dgia-prins-de-ancheta-militara/
  Idiotii de americani nu stiau ca 1 aprilie este ziua nebunului, fool’s day, si s-ar putea sa le mearga prost?

  1. Justiția dovedește abuzurile șefului serviciului secret al Armatei gen. Marian Hăpău, șef al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA).
   Col. Doru Paraschiv a fost cel care a dezvăluit cum, la ordinul gen. Marian Hăpău, serviciul secret al Armatei a fost folosit în activitățile politice ale lui Oprea și ale partidului său, UNPR.
   https://newsweek.ro/justitie/justitia-devoaleaza-ilegalitatile-sefului-serviciului-secret-al-armatei-documente
   Oprea cu mafia, incepe curatenia de primavara!

 2. Roger Stone a fost găsit vinovat că a minţit Congresul în legătură cu contactele sale cu organizaţia WikiLeaks pe subiectul e-mail-urilor democrate piratate în timpul scrutinului prezidenţial din 2016.
  Procurorii au cerut luni între 7 şi 9 ani de închisoare împotriva lui Roger Stone, fost consilier de cursă lungă al lui Donald Trump găsit vinovat în noiembrie că a minţit Congresul în cadrul anchetei privind ingerinţa Rusiei în alegerile americane din 2016.
  https://www.stiripesurse.ro/castelul-lui-donald-trump-pe-cale-sa-se-darame-procurorii-cer-intre-7-si-9-ani-de-inchisoare-pent_1430025.html

  Se strange cravata rosie de pionier pe gatul mascariciului lui Putin.

  1. Numărul militarilor americani răniţi în atacul din Iran a crescut la 109. Iniţial, Trump spunea că niciunul nu a fost rănit
   https://www.digi24.ro/stiri/externe/numarul-militarilor-americani-raniti-in-atacul-din-iran-a-crescut-la-109-initial-trump-spunea-ca-niciunul-nu-a-fost-ranit-1258548

   Trump spanzurat in Bagdad în ajunul celei de-a 40-a zi de doliu pentru generalul iranian Qassem Soleimani
   https://evz.ro/efigii-ale-lui-trump-spanzurate-la-bagdad.html

   Il cam strange cravata rosie pe mascariciul lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button