X

Irakul dorește până la urmă continuarea colaborării cu SUA

World Leaders Address United Nations General Assembly
Barham Ahmed Salih, președintele Irakului Foto: Guliver/Getty Images

Statele Unite şi Irakul ar trebui să-și continue misiunea lor comună de a lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic, a declarat miercuri preşedintele irakian Barham Salih, relatează dpa.

Am avut o relaţie de durată, iar Statele Unite au fost un partener pentru Irak şi în războiul împotriva Stat Islamic”, a spus Salih înainte de o întrevedere cu preşedintele SUA Donald Trump, în marja Forumului Economic Mondial care are loc în staţiunea elveţiană Davos.

Această misiune trebuie să fie îndeplinită şi cred în voi şi împărtăşesc aceeaşi misiune pentru un Irak stabil, suveran care să fie în pace cu sine şi în pace cu vecinii săi’”, a declarat Salih în cadrul întrevederii cu Trump.

Liderul irakian a vorbit despre vremuri „provocatoare” şi „dificile” în Orientul Mijlociu în cursul întrevederii cu Trump – prima de la uciderea de către SUA a generalului iranian Qasem Soleimani şi a comandantului miliţiei irakiene Abu Mahdi al-Mohandes, la Bagdad, la începutul lunii ianuarie.
Coaliţia militară condusă de SUA care luptă împotriva Statului Islamic şi-a suspendat acţiunile în Irak după uciderea controversată a generalului iranian, care a determinat Iranul să lanseze rachete spre baze militare din Irak în care se află personal american.

De asemenea, Parlamentul irakian a votat, în ianuarie, o rezoluția care cere retragerea trupelor străine din ţară. În replică, preşedintele Donald Trump a ameninţat cu sancţiuni împotriva Irakului.

Aproximativ 5.000 de soldaţi americani se află staţionaţi în prezent în Irak. Cei 14 miliari români care participau la misiunea din Irak au fost relocați.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.