X

Arhiep. Ieronim al Greciei refuză invitația la Sinaxa Primaților din Iordania

Foto: romfea.gr

Arhiepiscopul Ieronim consideră că numai Întâistătătorul Bisericii Constantinopolului are dreptul de a convoca un astfel de Consiliu.

În cadrul şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei care a avut loc în perioada 8-10 ianuarie 2020, Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a respins invitația Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe Locale. Acest lucru a fost raportat de publicația „Romfea.gr„.

Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei a menționat că nu va merge la Sinaxa Întâistătătorilor, deoarece convocarea unor astfel de evenimente „este privilegiul Patriarhului de la Constantinopol”.

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, după o întrevedere cu ambasadorul american la Atena Geoffrey Pyatt, Arhiepiscopul Ieronim a anunțat intenția sa de a refuza invitația patriarhului Teofil al III-lea.

„Nu pot da un răspuns concret pentru că nu cunosc criteriile și nu ştiu de unde provin”, a subliniat Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei. „Nu știm dacă aceasta este poziția Patriarhului (adică a Ierusalimului) şi dacă Patriarhul ecumenic este la curent sau nu. Nu oricine poate convoca o reuniune ecumenică. Aceasta este prerogativa Patriarhului ecumenic. Dacă Patriarhul Ecumenic ne va contacta, nu vom spune nu, dar dacă ne invită cineva care conduce o anumită Biserică, voi răspunde ca Primat al Bisericii Ortodoxe a Greciei „nu”.

Citiți și: Bartolomeu de Istanbul respinge invitația patr. Ierusalimului la Sinaxa Primaților și-i cere să nu mai insiste

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Schismatici
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Da, se pare că Bartolomeu nu mai e primul între egali ca până deunăzi,s-a pus cu de la sine putere deasupra ”egalilor”! Așa se prostește omul la bătrânețe dacă se dă cu ereziarhii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.