X

IPS Calinic respinge planul ecumenist de schimbare a datei Sfintelor Paști: “Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precizează destul de clar că ”nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor.” Totodată, prelatul sucevean consideră că ”Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia” și avertizează ”Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică”

”Oamenii au libertate de exprimare, însă aceasta nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor. Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia. Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică. Sinodul I Ecumenic a statornicit cu sfințenie data serbării Paștilor. Nimic în plus, sau în minus.”, este mesajul transmis pe acest subiect de ÎPS Calinic.

Răspunsul ierarhului – 25 aprilie 2023

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Vrednic este!
    IPS Calinic al Sucevei si Radautilor este Generalul Lui Hristos!
    Ne rugam sa-l tina Dumnezeu cel in Prea Sfanta Treime laudat, pe IPS Calinic, sanatos, indelungat in zile, drept invatand Cuvantul Adevarului.
    Situatia creata de acesti pseudo-intelectuali cu vadite inclinatii papistase, seamana foarte mult cu ceea ce scrie ieromonahul Savatie Bastovoi in cartea: Audienta la un demon mut.
    Se vede foarte bine ca acestor pseudo-intelectuali, inclusiv ban_escu, le pasa tot atat de mult de binele omenirii crestine, precum lui iuda ii pasa de saraci.
    Nu este oare coincidenta ca mereu fosti crestini, actual vanduti masoneriei, sau tot felul de iude si necredinciosi,…tocmai acestia se unesc si fac tot felul de cereri strambe, in contradictoriu cu realitatea si adevarul dovedit pe parcursul a mai bine de doua mii de ani?!
    Tulburari au mai fost si vor mai fi, iuda si arie au mereu urmasi pentru ca necuratul nu doarme. Dar Biserica cea Una Soborniceasca si Apostoleasca merge drept, tot inainte pana la cea de a doua venire a Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos.
    Raspunsul si invatatura de la IPS Calinic al Sucevei si Radautilor contin Adevarul marturisit clar. De asemenea si raspunsul dat de Manastirea Petru Voda, pe acest subiect.
    Lupi imbracati in piei de oaie, impreuna cu tradatori papistasi dinainte pregatiti si plantati la panda in Sinodul BOR si pe langa Sinodul BOR, nu vor putea sa faca nimic, pentru ca poporul roman nu va tacea.
    Poporul roman este alaturi de Ierarhii marturisitori si impreuna cu Ierarhii, preotii, diaconii, monahii cei iubitori de Hristos in vecii vecilor.

  2. Sunt ortodox cu voia lui Dumnezeu si asa va trebui sa ramana.
    Este traditia noastra si o voi respecta, neomarxisti sa-si vada de ale lor.

  3. NU ESTE VORBA DE SARBATORIREA DATEI PASTILOR, CI DE INCEPUTUL PRIGOANEI IMPOTRIVA B.O.R. !
    https://www.stiripesurse.ro/papahagi-interviu-paste-data_2890605.html
    SMITELILE LUI PAPAHAGI:
    Blocajele pentru unificarea datei sărbătoririi Paștelui comun vin din zona Moscovei/ Nu e vorba ca noi să ne dăm după ei sau ei după noi
    Adrian Papahagi: Prima dată mi-am exprimat pe Facebook o părere de simplu credincios, care are o soră căsătorită cu un cetățean belgian catolic, un fiu care trăiește la Londra, fiecare sărbătorind Paștele în alt moment. Am spus că ce bine ar fi dacă am putea, în sfârșit, toți creștinii să sărbătorim Paștele în aceeași zi, cum e firesc fiindcă, totuși, e un eveniment unic.

    1. Idolatria sau omul simtindu-se reper in el insusi: daca in familia Papahagi exista aceasta problema trebuie rasturnata toata lumea ca sa fie bine in familia lui.
      Dumnezeu sa ii lumineze pe toti ai lui Papahagi! Ei L-au pus de Dumnezeu pe locul II nu invers. Intai nu s-au gandit prea mult la religie ci doar la placerile propri si pe urma a venit nunta. Oh, ce durere de cap? Unde o facem? S-au dus si au batut la cap mai multi preoti pana ce unul a cedat. Se pare ca nu a fost cel ortodox! Pe urma dl Papahagi simte ca il doare faptul ca dintre cele doua religii din familia lui ortodoxia e pe locul II, durere sincera si dreapta! Ce e de facut? Gasim un vinovat! Cine sa fie? Preotul ortodox ca nu s-a gandit ca ii slabeste religia cu tinerii astia romantici daca nu face niste compromisuri! Asa a ramas pacea lumeasca in familia lui ceeace e bine si frumos! Dar pe cea duhovniceasca nu o poti recastiga sacrificand adevarul! Adevarul trist ca pentru cei care Il pun pe Dumnezeu pe locul II se vor trezi intr-o buna zi cand El ii cheama dar ei nu-L mai vad, ca nu poate sta pe locul II, e Dumnezeu. Sunt Pastile! Nu subiect de vacanta sau de petrecere sau de reduceri la mall!
      Din ce posteaza dansul ii doresc tot binele si lumina catre cei ai lui si multa empatie pentru necazul care-l simte dar ce propune nu ii rezolva situatia din familie. Nu impaca pe Dumnezeu asa.
      Pune pe Dumnezeu primul si pe urma orice necaz vei avea e mai suportabil ca nu te vei mai simti singur, dle Papahagi!

  4. Ispita devine din ce în ce mai mare.Diavolul este din ce în ce mai subtil.”Episcopii”care nu au luat atitudine împotriva blasfemiilor din Creta, au luat acum atitudine:Teodosie,Calinic,și, poate vor mai fi și alții. Pericolul mare care este:să zicem că în 2025,”bor-ul”,acești apostati,care nici mirenii nu mai sunt,vor face „pastele „împreună cu papistasii,și, Calinic,Teodosie,nu vor fi de acord,și,lumea,preoți,mirenii, se.vor duce după ei.Dar,Calinic, Teodosie, nu au anatamatizat blasfemiile din Creta,și, arunci, toți care se vor duce după ei,tot în erezie vor fi!Singura solutie:coagularea în jurul unor preoți mărturisitori și formarea de comunități.Hristos a înviat!

    1. Hristos a înviat! Din 2025 până în 2030 paștile la papistași pică exact când pică și la noi. Verificați când pică paștile la papistași din 2025 până în 2030.Nu este o problemă că pică la fel ca și la noi.Ideea este să nu il facem împreună. Ei asta urmăresc. Noi ținem cum spune canonul. Avem data Paștilor până în 2100 în cărțile de rugăciune. Doamne ajută!

  5. Hristos a înviat! Din 2025 până în 2030 paștile la papistași pică exact când pică și la noi. Verificați când pică paștile la papistași din 2025 până în 2030.Nu este o problemă că pică la fel ca și la noi.Ideea este să nu il facem împreună. Ei asta urmăresc. Noi ținem cum spune canonul. Avem data Paștilor până în 2100 în cărțile de rugăciune. Doamne ajută!

  6. Ce cred eu:
    Plan de lucru pentru schimbarea datei Pastelui ortodox in Romania.

    Doua echipe de lucru aceeasi tabara, tabara satanei.
    Prima tabara: „intelectualii”, „credinciosii ortodoxi” de vita „nobila” cei ce .. ahaha,. cei ce ii fac si pa ambasadorii sa se apleceasupra ideilor lor, ca doar ies din … dosul … gandirii.
    A doua tabara: tabara infiltratilor din BOR, „pregatiti” din timp pentru asta. Si asta cred eu ca se imparte in doua: 1. cei din alt neam a caror nazuinta este instalarea lui antihrist ca domnitor pe tot pamantul si 2. cei ajunsi “accidental” la patriarhie fiind propulsati ierarhi din cauza pacatelor foarte foarte mari cu care pot fi santajati. Au fost pusi ierarhi dar au bube mai, mari de tot in cap si vor vota orice li se va cere. Un exemplu concludent s-a intamplat la Cluj in saptamana patimilor.

    Desfasurarea actiunii:
    – Prima tabara „intelectualii”, lanseaza ideea atunci cand avea maxim impact – in postul Sfintelor Pasti ortodoxe, in Saptamana Patimilor.
    – Prima tabara inainteaza o petitie spre Patriarhie.
    – Patriarhia o sa zica: stai ca nu-i asa, ca e asa si pe dincolo. O vor scalda.
    Intre timp:
    – Tabara a doua din patriarhie va face presiuni asupra celor indecisi din conducerea BOR, poate si fizice, izolari (Doamne fereste de altceva) ale acestora prin cine stie ce locuri, etc.
    – In tot acest timp, „intelectualii ortodoxi” ce au deschidere spre toate forumurile sorosiste si lgbt-iste, TELEVIZIUNI occidentale, vor face o propaganda fulminanta PE TOT PAMANTUL, prin oamenii lor de pe toate continentele, pentru schimbarea datei aratand “limitarea”, “extremismul”, “ingustimea mintii” poporului roman si alor sai ierarhi ortodocsi..
    – Tot aceeasi oameni vor incepe atacuri fulminante asupra preotilor si calugarilor cu adevarat ortodocsi, atacuri ce vor instiga lumea pana intr-acolo incat sa-i intoarca pe ortodocsii naivi impotriva acestor preoti si calugari.
    – Aceleasi atacuri asupra preotilor si calugarilor ortodocsi vor incepe si din interiorul Bisericii, de la cei mai inainte infiltrati si crescuti la sanul Bisericii (iudele moderne).
    – Atacul asupra BOR va fi asa de mare si concertrat
    Dupa care:
    – Conducerea BOR fiind supusa unui astfel de atac va hotara ca Pastele in Romania sa fie sarbatorit odata cu papistasii.
    – Odata raul facut, il vor urma si alte Patriarhi.
    – Nemai-avand sarbatori separate de papistasi se va cere unirea oficiala a Patriarhiei Romane cu „biserica” catolica, papistasa.
    – Distrugerea definitiva a Bisericii Ortodoxe Romane.

    SA NU FIE

    Manastirile din Romania vor fi transformate in muzee sau inchise, exact ca pe timpul bolsevicilor in anii 50.

    Acum ghici ai cui fii sunt „intelectualii” ?

  7. Iata deja atacurile despre care spuneam:
    Andrei Pleşu, despre ÎPS Teodosie: “Un subofiţer încruntat, îndrăgostit soldăţeşte de Putin, o versiune virilă a viguroasei doamne Şoşoacă” Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Andrei Pleşu, despre ÎPS Teodosie: “Un subofiţer încruntat, îndrăgostit soldăţeşte de Putin, o versiune virilă a viguroasei doamne Şoşoacă”
    https://ziare.com/ips-teodosie/andrei-plesu-teodosie-un-subofiter-incrutat-indragostit-de-putin-1801831

    Observati ?
    Cine nu vrea sa serbeze Pastele cu papistasii este: fundamentalist, putinist, eheehe si nai cate si cate
    Eu cred ca vor ajunge cu ura astfel incat in Romania te vei “rusina” sa spui ca esti ortodox.
    Am vazut comentarii pe diferite forumuri mult mai radicale la adresa ortodocsilor
    E DOAR INCEPUTUL DURERILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button