X

Va intra BOR în schismă?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Schimbarea datei Paștilor ne rupe de Patriarhia Apostolică a Ierusalimului. 

Nu ne-a tulburat “bomba” lansată de pseudoteologii progreșiști legată de schimbarea datei Paștilor, era de înțeles că dușmanii ortodoxiei vor încerca tot felul de tertipuri prin care să lovească în temelia Bisericii lui Hristos.

Tulburarea apare când vedem că Patriarhia Română, prin purtătorul ei de cuvânt, Vasile Bănescu, dansează după melodia neomarxistă cu iz catolicizant susținută de sistemul masonic. Prin aceasta, Vasile Băsescu se situează la pol opus față de celelalte patriarhii ortodoxe canonice care nu au cedat presiunilor politicului de a schimba data Pastilor.

Insistența cu care Vasile Bănescu, alături de sistemul globalist, vrea să ne convingă să renunțăm la deciziile luate de Sfinții Apostoli și urmașii acestora Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic, dovedeste că “bomba” lansată de Adrian Papahagi și Teodor Baconschi, a fost programată cu mult timp înainte.

Tupeul cu care dl. Bănescu aduce jigniri celor care vor să păstreze deciziile luate de către Biserica primară, dovedește că are spatele asigurat. Cine se află în spatele lui Bănescu? Cine îl menține în poziția pe care o are? etc… etc… etc…

Schimbarea deciziilor din Biserica primară nu o poate lua Sinodul BOR, sau unul dintre Sinoadele locale. Această decizie se poate lua la nivel panortodox, iar dacă una dintre Patriarhii nu acceptă, deciziile de acest fel sunt lovite de nulitate. Din câte se observă, Patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol nu acceptă o întrunire panortodoxă. Este conștient că ar putea primi o condamnare pentru tomusul oferit schismaticilor ucraineni.

Nu sunt adeptul schismei, întotdeauna am militat pentru unitatea în Biserică, dar și pentru păstrarea dreptei credințe și evitarea compromisurilor cu lumea antiortodoxă. Se pare că o scindare va fi inevitabilă, în cazul în care BOR va face o mișcare greșită. În acest caz vom fi nevoiți să consultăm patriarhiile rămase canonice pentru a vedea ce decizii să se ia astfel încât să se păstreze comuniunea cu celelalte Patriarhii.

Dezbinarea în ortodoxie a pornit de la Constantinopol (prin tomusul ucrainean) și sperăm să nu continue cu BOR (prin data Paștilor).

Lupta pentru ruperea BOR de celelalte patriarhii canonice ortodoxe nu e nouă. În perioada interbelică (tot de dragul occidentului și la presiuni politice) BOR a mai schimbat data Paștilor, lumea fiind revoltată că la “Paștele BOR”, în acei ani, nu a venit Sfânta Lumină, iar după ce s-a revenit la sărbătorirea stabilită de Biserica primară, lucrurile au reintrat în normal. Oare această experiență nu a fost o învățătură de minte? La fel ca azi, nici atunci calendarul nu era o dogmă.

V. Bănescu spune că Sfânta Lumină urmează dreapta credință și nu invers. E o afirmație diversionistă scoasă din context. De ce? Simplu. Afirmația sa nu este valabilă pentru BOR. Aceasta s-ar putea întâmpla doar dacă decizia s-ar lua la nivel panortodox, din motive duhovnicești, nu la presiuni politico-globaliste. Afirmațiile reprezentantului Patriarhiei Române, fiind scoase din context, nu fac altceva decât să ascundă apostazia în care se află, încercând să manipuleze pe cei care cred fără să cerceteze.

Așteptăm finalitatea, o eventuală decizie sinodală, apoi vom vedea ce decizii vom lua. Nu vrem să pierdem comuniunea canonică cu patriarhiile canonice, doar pentru că unii din conducerea BOR se tem de oameni mai mult decât de Dumnezeu.

obs.

1. Dacă facem o comparație a calendarului laic din România cu cel din Italia, Franța sau oricare țară din lume, vedem că sunt la fel, chiar identice. Dacă din punct de vedere laic nu este nici o diferență, de ce mijloacele de (dez)informare subordonate sistemului progresist se zbat cu atâta insistență să schimbăm chestiuni religioase statornicite de Biserica primară?

2. Ni se spune de comuniunea cu Moscova. O diversiune îndreptată celor care gândesc politic. Nu e vorba de influența Moscovei. Cine are creier sănătos observă aceasta. În acest caz ne raportăm la Patriarhia de Ierusalim și celelalte patriarhii canonice. Ce interes este să se amestece Patriarhia Rusă în acest subiect și să se excludă Patriarhia Ierusalimului și celelalte patriarhii canonice? Lumina nu vine la Moscova, ci la Ierusalim. Canoanele Apostolice nu au fost stabilite la Moscova, ci la Ierusalim în anul 50 d. Hr… Răspunsul e simplu: o diversiune de joasă speță.

3. Nu accept nici o colaborare cu nepomenitorii extremiști (căzuți în schismă) pe acest subiect.

Alte detalii, aici: https://youtu.be/wDbqwgHoPG0

Cu respect și dragoste în Hristos și Biserica Sa,

ieromonah Eftimie

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

  1. ”Schimbarea deciziilor din Biserica primară nu o poate lua Sinodul BOR, sau unul dintre Sinoadele locale. Această decizie se poate lua la nivel panortodox”

    Şi dacă se întrunesc toate patriarhiile, dacă modifică ceva în adevărul de credinţă atunci şi acea decizie e nulă.

    Hristos a înviat.

  2. Ingrijorarea majora provine din faptul ca PF Daniel il tolereaza pe Banescu. In conditiile in care acesta instiga la incalcarea canoanelor Sfintelor Sinoade Ecumenice, jigneste ierarhii, promoveaza dezordini in Biserica in alianta cu structurile neo-marxist-antihristice din afara Biseicii.

  3. La inceputul anilor ’90, poetul Ioan Alexandru a intrat in comuniune cu pastorul protestant Dugulescu parca; ambii fiind membri ai PNTcd. Din luptator pentru promovarea si apararea valorilor ortodoxe in anii intunecati ai comunismului, dl. Ioan Alexandru a devenit propovaduitor al principiilor si comuniunii cu neo-protestantii pe baze ecumeniste. La o adunare de la Arad, unde propovaduia un sincretism ortodox-neo-protestanrt, a facut un atac cerebral, a paralizat si in cei cativa ani cat a mai trait a stat in scaun cu rotile.
    In ziarul Ziua, acad Sorin Dumitrescu sugera ca a fost un blestem arhieresc; “asa ar fi auzit pe la pangarele unor biserici din Bucuresti”. Poetul Ioan Alexandru se prezenta la diverse adunari in tara alaturi de pastorul Dugulescu si sustinea ca vorbeste ca ortodox. Probabil ca nu a mai putut fi blocata altfet lucrarea tainei faradelegii. MARE PACAT: POETUL IOAN ALEXANDRU A FOST UN MARE APARATOR AL ORTODOXIEI IN ANII 80; A LUPTAT, A SUFERIT MULT SI S-A JERTFIT. DAR A FOST SLAB PE PARTEA DE DOGMATICA, DESI STUDIASE TEOLOGIA. NU A INTELEGEA PERICOLELE COMUNIUNII CU ERTETII, CARE L-AU FACUT SA FIE POSEDAT DE DEMONII ARHICONI ! L-AM INTALNIT CU VREO TREI SAPTAMANI IMNAINTE DE ACCIDENTUL DE LA ARAD. I-AM REPROSAT CA LA FACULTATEA DE FILOROGIE A REPEZIT-O NEPOLITICOOS CARE I-A SPUS CA NU TREBUIE SA NE AMESTECAM CU ERETICII. L-AM INTREBAT: CE FACEM CU DOGMELE. MI-A RASPUNS FERM: NU EXISTA DECAT O DOGMA: MOARTEA SI INVIEREA ! CU PARERE DE RAU DAR SI DL BANESCU PARE SA-I CALCE PE URME !

  4. Minunile religioase și
    „miracole” tehnoștiințifice în vremurile de pe urmă:
    o rasturnare a realitatii cu susul în jos!

    Articol scris de
    Konstantinos I. Vathiotis

    AVIZ PENTRU CEI GRĂBIȚI CARE SE POT TRANSFORMA IN „MAIMUTE”

    Cu ocazia unui eveniment binecuvantat care a avut loc pe 13 aprilie 2023 într-o biserica din Grecia și în corelație cu alte minuni care au avut loc în interiorul și în afara bisericilor, se încearcă determinarea patologiei societății de astăzi care crede în „miracole” tehnoștiințifice, dar nu in minunile religioase.
    Recitind cuvintele profetice ale Marilor Părinți ai Bisericii noastre, ne dăm seama că, cel mai probabil, ne aflăm într-un stadiu avansat al ultimilor ani inainte de Parusie.
    Carnavalizarea sfintelor biserici de către credincioși și preoți care poartă măști negre este un semn puternic că Satana a folosit toate mijloacele pentru a dezbina Biserica, pe de o parte etalandu-se „cu veșminte, cu cârje și mitre”, pe de altă parte pervertind mințile credincioșilor care se aduna în biserici pentru slujbe.

    „Doamne Dumnezeule! Dumnezeu este inlocuit cu știința astăzi.”

    Într-o enciclică emisă de Sinod al Bisericii Greciei în data de 20 iunie 2022 și citită în biserici, credincioșii au fost chemați să țină cont de faptul că:
    „Desigur, Biserica acceptă fără îndoială atât obiectele sfinte, cât și sfintele icoane și manifestarea diferitelor fenomene ale harului dumnezeiesc prin ele, dar are nevoie și de multă atenție și discernământ, mai ales în timpul nostru, în care, odată cu dominația internetului, astfel de situații sunt proiectate rapid….
    Nu totul este dumnezeiesc.
    Unele dintre acestea sunt cauzate de diavol prin oameni.
    Trebuie să fim atenți.
    De aceea trebuie să fim foarte atenți în astfel de cazuri, ca nu cumva în spatele lor să nu se afle mâna lui Dumnezeu, ci a celui rău și a oamenilor posedați de un duh de eroare și de o dispoziție de autopromovare, salvatori auto-numiți, care nu slujesc voinței divine, ci interesului propriu.
    Având în vedere acest lucru, atragem atenția credincioșilor Bisericii noastre; să nu fie seduși de diferitele tipuri de erori, șarlatani și proroci mincinoși, care îi distrag atenția de la scopul lor principal, viata în credința ortodoxă și în viața duhovnicească și își îndreaptă atenția către situații bolnavicioase și spre activități și ocupații care nu ne sunt de niciun folos, ci mai degrabă provoacă zgomot, agitație, scandal și ruperea camasii fără pata a Bisericii; adică ne vor rupe de Hristos.”

    Faptul că circulara sinodala de mai sus a fost ipocrită este ușor de observat din omiterea unei referiri de nume la fenomene miraculoase care în ultimii ani, mai ales după apariția coronavirusului, au loc în interiorul și în afara sfintelor biserici.
    Un exemplu reprezentativ de minune în interiorul unei biserici este icoana Nascatoarei de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria din Parigoritrias, biserica cu hramul Sfantului Dimitrie din Byron, Attica, care a fost filmata de mai multe ori în timp ce izvoraste lacrimi de mir.

    https://youtu.be/2FwcUJn9gac

    Pentru „negaționiștii minunii Maicii Domnului” ar fi deosebit de benefic să urmărim – dacă este posibil de mai multe ori, pentru a-l consolida – videoclipul care arata miracolul înfăptuit în data de 19.4. 2017 de Maica Domnului din Akrotiriani Serfiotissa sergentului șef Vasiliki Plexida, salvându-l după prăbușirea elicopterului militar din Sarantaporo, Elassona.

    https://youtu.be/5kmWIO_Ur6o

    De atunci, Biserica vesteste minunea cu fiecare ocazie, implinind dorinta Maicii Domnului:
    „Predicați minunea pentru a întări credința tuturor credinciosilor în evenimentele vremurilor (apocaliptice) din urma care vor veni.”
    Cu toate acestea, până în prezent, Sinodul nu a fost mișcat deloc pentru a emite un apel laudativ și, mai presus de toate, un semnal de alarmă pentru popor.
    Pentru a avertiza cu privire la sfârșitul vremurilor, desigur, nu există niciun motiv pentru Sinod pentru a face acest lucru.
    Totul pare atât de minunat încât domnul Yiannis Liapis (adică arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii Ieronymos) este preocupat să organizeze paranghelie pentru ziua numelui său, făcând fotografii cu miniștri invitați și oficiali ai administrației locale la retragerea sa din Zaltsa, Vioția (s-a întâmplat în iunie 2022).
    Nu este nevoie de multă înțelepciune pentru a conduce pe cititorii la următoarea concluzie:
    De când Prea Sfanta Fecioara Maria, apărută în mod miraculos, a declarat pentru Royal Pigtail în 2017 că răspândirea si publicarea minunilor este necesară pentru a întări credința lumii în evenimentele apocaliptice care vor urma, iata ca au trecut șase ani de atunci, atunci este foarte probabil să fi intrat deja într-o etapă avansată a vremurilor de pe urmă.
    Această concluzie este întărită dacă citim ce spunea regretatul Mitropolit Augustin Kantiotis de Florina, din anii ’80 și ’90:

    „Este timpul să fim pregătiți. Vânturile satanice vor sufla, dezrădăcinând copaci, așa că trebuie să avem rădăcini adânci, iar rădăcina adâncă este credința ortodoxa.
    Vor veni ani îngrozitori și agonizanti, iar antihristul va apărea.
    Dumnezeu să ne păzească ca să nu trăim în zilele antihristului.
    Deși cred că antihristul va veni în zilele noastre.
    De la o oră la alta este posibil sa vina…
    În afara ușilor noastre este antihristul și nu l-am înțeles. Dumnezeu să ne păzească, să ne dea răbdare, căci Hristos vine la Parusie.
    Ceea ce auzim, ceea ce vedem, ceea ce simțim, mărturisește acest lucru…
    Fiti gata.
    Căci antihristul este arhipregatit sa se introneze…
    Și antihrist va face lucruri care vor impresiona și uimi lumea și va clatina credința ortodoxa.
    Și aud că până și oierii, și agricultorii, și spun mereu:
    „Doamne Dumnezeule!
    Dumnezeu a fost inlocuit de știință astăzi… ”
    Imaginați-vă atunci ce se va întâmpla când antihristul se va prezenta lumii, ce „minuni” va face.
    S-ar putea ca în zilele noastre antihristul să poată lua oameni și să-i ducă pe Lună.
    Antihrist poate face în continuare alte lucruri uimitoare și teribile
    (Luca 21, 11) „semne din cer”. ”
    Credeti ca este imposibil să-i urce până pe Lună, să faca o stație și de acolo să le arate pământul?
    Chiar si alte semne „minunate” va face.
    Acesta va fi antihristul.”
    Un alt miracol în interiorul unei biserici a avut loc în Joia Mare, 13 aprilie 2023.
    Într-o biserică din Grecia, înaintea a sute de persoane, Crucea picura cu sânge și smirnă.
    La un moment dat, preotul a întrerupt Liturghia și a spus:
    „Când am scos crucea, palmele mi s-au înroșit.
    Crucea este plină de sânge!”
    La scurt timp, a întrerupt din nou Sfânta Liturghie pentru a ne informa coplesit că:
    „Suprafata altarului este plina de sânge și smirnă.”
    Apoi, preotul i-a chemat pe oameni să atingă lemnul Crucii îmbibat de sânge și cu buna mireasma, pentru a experimenta imediat această mare minune.
    Ceea ce a urmat, însă, este dovada supremă a „stricarii la cap” care a cuprins mințile și sufletele multor greci:
    Deși, în fața ochilor celor prezenți, avea loc această mare minune, mulți dintre credincioșii (aparent) au venit în fața Hristosului de pe Cruce care era imbibata de sânge și mireasma….
    Unii si-au scos masca înainte de a se închina, dar apoi au pus-o inapoi pe bot aproape într-o clipită.
    De asemenea, au fost mulți care, complet indiferenți față de cei care așteptau să se închine, au șters cu batista întreaga suprafață a Crucii. Prin urmare, era de așteptat ca, după un astfel de comportament lipsit de evlavie al credincioșilor ipochimeni „stricati la cap,” Crucea să înceteze să sângereze.
    Descrierile de mai sus arată că, în Lumea „credintei” cu susul în jos a erei coronavirusului, miracolele sunt considerate a avea loc în primul rând, dacă nu exclusiv, în domeniul științei și tehnologiei, dar nu și în domeniul religiei, icoanele miraculoase sau chiar Crucea sunt transformate în obiecte potențial infecțioase si astfel se aplică proverbul înțelept al poporului nostru „cel care își dezinfecteaza ca un ipohondru hainele este gol pe jumătate”.
    Adică, orice credincios care dorește să excludă posibilitatea de a fi contaminat de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de Crucea îmbibata de sânge și cu buna mireasma sau de orice alt obiect de cult și binecuvântat al unei biserici sfinte, înainte de a-și aduce sarutarea prin contact direct cu ea, trebuie mai intai să poarte masca emblematica Noii Ere care se presupune că oferă o protecție sporită!

    Cu toate acestea, cea mai mare parte a responsabilității pentru această situație tristă revine lupilor (clericilor), dintre care mulți nu numai că împiedică credincioșii să vină la biserică nemascați, dar sunt primii care dau un exemplu rău, contribuind la carnavalizarea sfintelor biserici:
    Nu este neobișnuit pentru unii… preoții moderni să poarte masca atunci când transmit Sfânta Împărtășanie și apoi să ofere Anafora într-o pungă sigilata!
    Astfel, regretatul Părinte Antonios Alevizopoulos (1931-1996) a avut perfectă dreptate când a spus că: „New Age nu va cauta să golească bisericile de credinciosi.
    New Age va urmari să perverteasca mințile celor care se vor aduna in biserici”

    https://youtu.be/UCknalzvD9A

    Cu toate acestea, mitropolitul Augustin Kantiotis a avut, de asemenea, dreptate, care l-a apostrofat pe prietenul său apropiat Christoforos Kalyvas:
    „Hei, nu ai înțeles ce urmeaza să se întâmple?
    Satana va folosi toate mijloacele pentru a dizolva Biserica; ii va îmbrăca preoți și ierarhi cu insemnele autorității, îi va îmbrăca și le va da cârje.
    Și prin aceștia el va dizolva Biserica”.
    Satana, a conchis mitropolitul clarvăzător, va apărea cu mitra, veșminte si cârje!

    Prin urmare, cu ceea ce trăim în epoca coronavirusului, putem completa cuvintele de mai sus ale mareului luptător Augustin Kantiotis (care, de fapt, a prezis venirea „unei mari epidemii cu un nume ciudat care va anihila, umili medicii… o epidemie care va mătura întreaga lume… ca un aspirator „; a se vedea videoclipul de la sfârșitul textului), adăugând următoarea observație:
    În vremurile din urmă Lumea credintei va fi cu susul în jos, credincioșii vor fi necredincioși și bisericile sfinte profanate, iar minunile religioase vor fi lipsite de cinstire si banalizate, în timp ce miracolul tehnologic va deveni un punct de referință.
    Li se vor da oamenilor vaccinuri pentru a scăpa de epidemii, indreptatindu-le pornirea pentru a-și lepada povara insuportabilă de a-și păstra chipul și asemănarea cu Dumnezeu!

    Cu toate acestea, oricine a citit eseul lui Nikolai Alexandrovici Berdyaev „Destinul omului în lumea modernă”, publicat în limba originală în 1934 (!), a observat că deja atunci s-a vorbit despre relația inversă dintre lipsa de loialitate față de miracolul religios și credința în miracolul tehnostiintific.
    Scriitorul rus scria:
    „Omenirea a devenit un sclav al invențiilor tehnicii și epoca noastră a fost, în esență, plasată sub autoritatea ei, care este ultima și cea mai mare dragoste a omului. Într-adevăr, omul continuă să creadă în minunile științei și tehnologiei, deoarece nu crede în nimic altceva.” Și astfel Berdiaev aduce în prim plan termenul de dezumanizare:

    Dezumanizarea, atunci, în primul rând, este mecanizarea vieții umane, supunerea față de tehnică, transformarea omului într-o mașinărie.
    Forța mecanică perturbă plenitudinea imaginii umane, iar viața economică pare complet separată de viața spirituală, care este din ce în ce mai împinsă la marginea preocuparilor esentiale.
    Acest lucru îi acapareaza dreptul de a-i conduce viața.”
    În altă parte a operei sale, autorul subliniază că:
    „Mașina dezumanizează viața și omul nu mai dorește să fie chipul și asemănarea lui Dumnezeu, ci chipul și asemănarea mașinii.”

    Imaginea credincioșilor moderni ținând telefonul mobil în mână în interiorul bisericii, gata să citească mesajele pe care le primesc din diverse surse (de fapt, sunt mulți care uită să-l pună pe funcțiune silentioasa și, astfel, sunetul apelului primit anulează violent atmosfera rugaciunii), din păcate, se armonizează pe deplin cu observația lui Berdiaev!

    https://youtu.be/JPEOPOP6U9s

    Θρησκευτικά και τεχνοεπιστημονικά θαύματα στους εσχάτους καιρούς: Μία (ακόμη) ανάποδη σχέση. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2023/04/25/%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b8/#more-70509

  5. rusii au devenit crestini dupa o mie de ani dupa noi, asa ca? ei ne urmeaza, si nu invers. Cu ‘schimaticii’ mai usor, ca nu chiar se afla in treaba.

  6. În acest video, filmat la Mănăstirea Frăsinei, apare o icoană ortodoxă cât zece predici. Icoana înfățișează năvălirea catolicilor în Athos. Maica Domnului i-a numit dușmanii Fiului ei. Observ că petiționarii dornici de unire nu pomenesc cuvântul ,,mântuire”. Nu e important? În ce vor să se transforme Biserica lui Hristos? Ce duhuri îi inspiră?
    Sfântul Serafim de Sarov spunea că ,,scopul viețuirii creștine este dobândirea Duhului Sfânt.” Dobândirea Duhului Sfânt, nu unirea cu dușmanii lui Hristos!
    Să vină la Ortodoxie cine vrea să fie împreună cu noi.

    https://youtu.be/MSi_7o-wuzQ

  7. Cel mai puternic raspuns la cererea lipsita de minte si de sens a papahagilor, baconschilor, etc, samd in frunte cu sustinatorul babuinescu… cel mai puternic raspuns, a venit de la Mănăstirea Petru Voda.
    Minunat, raspunsul.
    Cuviosul parintele nostru Iustin lupta alături de noi. Măicuța Lui Hristos nu ne lasă.
    Va ridica Domnul Puterilor si pe ierarhii cei curați si vom merge impreuna cu ei spre Lumina, precum oarecand Sfântul Ierarh Spiridon si Sfântul Ierarh Nicolae sau Sfantul Maxim Marturisitorul au fost făclii luminoase ale Duhului Sfânt Dumnezeu spre luminarea celor ce-L iubesc si cred in EL.

  8. Ce cred eu:
    Plan de lucru pentru schimbarea datei Pastelui ortodox in Romania.

    Doua echipe de lucru aceeasi tabara, tabara satanei.
    Prima tabara: „intelectualii”, „credinciosii ortodoxi” de vita „nobila” cei ce .. ahaha,. cei ce ii fac si pa ambasadorii sa se apleceasupra ideilor lor, ca doar ies din … dosul … gandirii.
    A doua tabara: tabara infiltratilor din BOR, „pregatiti” din timp pentru asta. Si asta cred eu ca se imparte in doua: 1. cei din alt neam a caror nazuinta este instalarea lui antihrist ca domnitor pe tot pamantul si 2. cei ajunsi “accidental” la patriarhie fiind propulsati ierarhi din cauza pacatelor foarte foarte mari cu care pot fi santajati. Au fost pusi ierarhi dar au bube mai, mari de tot in cap si vor vota orice li se va cere. Un exemplu concludent s-a intamplat la Cluj in saptamana patimilor.

    Desfasurarea actiunii:
    – Prima tabara „intelectualii”, lanseaza ideea atunci cand avea maxim impact – in postul Sfintelor Pasti ortodoxe, in Saptamana Patimilor.
    – Prima tabara inainteaza o petitie spre Patriarhie.
    – Patriarhia o sa zica: stai ca nu-i asa, ca e asa si pe dincolo. O vor scalda.
    Intre timp:
    – Tabara a doua din patriarhie va face presiuni asupra celor indecisi din conducerea BOR, poate si fizice, izolari (Doamne fereste de altceva) ale acestora prin cine stie ce locuri, etc.
    – In tot acest timp, „intelectualii ortodoxi” ce au deschidere spre toate forumurile sorosiste si lgbt-iste, TELEVIZIUNI occidentale, vor face o propaganda fulminanta PE TOT PAMANTUL, prin oamenii lor de pe toate continentele, pentru schimbarea datei aratand “limitarea”, “extremismul”, “ingustimea mintii” poporului roman si alor sai ierarhi ortodocsi..
    – Tot aceeasi oameni vor incepe atacuri fulminante asupra preotilor si calugarilor cu adevarat ortodocsi, atacuri ce vor instiga lumea pana intr-acolo incat sa-i intoarca pe ortodocsii naivi impotriva acestor preoti si calugari.
    – Aceleasi atacuri asupra preotilor si calugarilor ortodocsi vor incepe si din interiorul Bisericii, de la cei mai inainte infiltrati si crescuti la sanul Bisericii (iudele moderne).
    – Atacul asupra BOR va fi asa de mare si concertrat
    Dupa care:
    – Conducerea BOR fiind supusa unui astfel de atac va hotara ca Pastele in Romania sa fie sarbatorit odata cu papistasii.
    – Odata raul facut, il vor urma si alte Patriarhi.
    – Nemai-avand sarbatori separate de papistasi se va cere unirea oficiala a Patriarhiei Romane cu „biserica” catolica, papistasa.
    – Distrugerea definitiva a Bisericii Ortodoxe Romane.

    SA NU FIE

    Manastirile din Romania vor fi transformate in muzee sau inchise, exact ca pe timpul bolsevicilor in anii 50.

    Acum ghici ai cui fii sunt „intelectualii” ?

    1. Raspuns la intrabare, sunt fii stapanitorului din lume. Daca bor va ceda va ramane fara conducator si turma. Telectualii sunt carturarii cei vechi.

  9. Iata deja atacurile despre care spuneam:
    Andrei Pleşu, despre ÎPS Teodosie: “Un subofiţer încruntat, îndrăgostit soldăţeşte de Putin, o versiune virilă a viguroasei doamne Şoşoacă” Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Andrei Pleşu, despre ÎPS Teodosie: “Un subofiţer încruntat, îndrăgostit soldăţeşte de Putin, o versiune virilă a viguroasei doamne Şoşoacă”
    https://ziare.com/ips-teodosie/andrei-plesu-teodosie-un-subofiter-incrutat-indragostit-de-putin-1801831

    Observati ?
    Cine nu vrea sa serbeze Pastele cu papistasii este: fundamentalist, putinist, eheehe si nai cate si cate
    Eu cred ca vor ajunge cu ura astfel incat in Romania te vei “rusina” sa spui ca esti ortodox.
    Am vazut comentarii pe diferite forumuri mult mai radicale la adresa ortodocsilor
    E DOAR INCEPUTUL DURERILOR

    1. hidosenia petitiilor, comentariile eretice, viclene, cerbicia sau nr. comentatorilor satanizati pe ici pe colo, nu reflecta realitatea. poporul român care nu urla precum necredinciosii, poporul român este drept credincios. ne-a invrednicit Bunutul Dumnezeu ca noi sa fim aluatul cel bun, impreuna cu copiii nostri iubitori de Dumnezeul cel Viu, Creatorul. si nu este nevoie sa facem propaganda, nici sa aruncam margaritare la porci.
      spunem asta, fara a fi fatarnici.
      daca poporul român ar fi nesemnificativ, daca ar fi deja invins in credinta, sau daca ortodoxia ar fi o minoritate in România, nu s-ar mai osteni duhurile rele si adeptii lor sa ne”toace” zilnic cu babuinismele si mizeriile lor.
      iubirea pentru Hristos si faptul ca suntem demni in ortodoxia noastra ne face sa fim puternici si de neinvins pentru hoardele progresiste, transumaniste, împinse la inaintare de insasi lucifer cel cazut.
      impreuna cu episcopii si mitropolitii nostri, adica preotii cu crucea in frunte, poporul român a fost, este si va fi suveran in patria si ortodoxia lui, indiferent de câți demoni se zbat sa ne corupă.
      deeci,… daca am fi slabi, putini si indoielnici… nu si-ar mai consuma nimeni energiile cu soarta noastra. intelegeti DE CE ATATA LUPTA? pentru ca suntem cu adevarat puternici, pentru ca marturisim Adevarul. nu suntem habotnici, dar nici nu ne este frica sau rusine a mărturisi Adevarul din Crez.
      asa ca, dragi români, crestini si frati in ortodoxie, sa stam drepti, sa stam bine, sa luam aminte!
      Dumnezeule cel Ceresc Tată, pentru numele Fiului Tău celui Preaiubit, Iisus Hristos, miluieste poporul român si Patria noastră România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button