X

Oficiali americani au înregistrări din satelit că iranienii au doborât din greșeală avionul ucrainian

Iranul a doborât din greşeală avionul Boeing 737 al Ukraine International Airlines care s-a prăbuşit miercuri la Teheran, o dramă soldată cu 176 de morţi, relatează joi mai multe media americane care citează surse din cadrul serviciilor americane de informaţii, relatează AFP şi Reuters.

Posturile de televiziune CNN şi CBS şi revista Newsweek citează responsabili, sub acoperirea anonimatului, care sunt convinşi că apărarea antiaeriană a doborât zborul PS752 al UIA chiar după decolare.

Invocând date înregistrate de sateliţi, un oficial american a spus că avionul cu destinaţia Kiev era în aer de două minute când a fost depistată lansarea a două rachete sol-aer.

Acest lucru a fost urmat imediat de o explozie în vecinătatea avionului, a mai spus oficialul citat de Reuters. Cantitatea de căldură degajată de avion arată că acesta era în flăcări când s-a prăbuşit.

Doi oficiali americani au afirmat că Washingtonul crede că doborârea avionului, care s-a produs într-un moment de tensiuni în creştere între Iran şi SUA, a fost accidentală.

Avionul Boeing al UIA a decolat miercuri dimineaţă din Teheran în direcţia Kiev, dar s-a prăbuşit două minute mai târziu, omorând toate cele 176 de persoane aflate la bord, în principal iranieni şi canadieni.

Dar și președintele american Donald Trump și-a exprimat propriile dubii cu privire la motivele prăbușirii avionului ucrainean în Teheran, în urma căruia au murit 176 de oameni. ”Am dubiile mele. Am sentimentul că ceva teribil s-a întâmplat (…) Cineva ar fi putut face o greșeală (…)”, a spus el, relatează AFP și Reuters

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Cine sa-i mai creada pe satanistii americani ?
  Nici daca vezi bine,SI tot te indoesti de acesti diavoli nenorociți care au distrus lumea.
  Din cauza DEPRAVARII si lăcomie lor azi OMENIREA se află în colaps și in razboiul nimicitor ireversibil .
  PACAT,mare pacat !
  DREPT E că DUMNEZEU să-i șteargă de pe harta pe satanistii americani ireversibil.
  DERBEDEI DEPRAVATI SI INUMANI !

 2. Ma intreb daca a fost chiar accidentala doborarea acelui avion. Cine se afla la bord, de n-au vrut iranienii sa iasa din spatiul lor aerian? Cam seamana cu doborarea avionului Tarom de pe 28 decembrie 1989, ala care avea in el toate filmarile englezilor din zilele Revolutiei.
  P.S. Just asking…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.