X

Încă un atac cu RACHETĂ asupra unei baze militare americane din Irak

racheta

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O rachetă a căzut, joi seară, în apropierea unei baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani, afirmă surse locale citate de agenţia de presă Reuters.

Racheta a căzut în zona Fadhlan (districtul Dujail), la aproximativ 60 de kilometri nord de Bagdad, în apropierea Baze aeriene Balad.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, informează mediafax.ro.

Nu se ştie cine a lansat racheta, dar incidentul intervine după ce Iranul sau grupuri islamiste proiraniene au atacat baze militare din Irak în care sunt staţionaţi militari americani, ca ripostă la asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian.

Reamintim că miercuri seara două rachete au lovit Zona Verde din Bagdad

Două rachete au fost lansate miercuri seara către Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat unde se află sediile mai multor instituții guvernamentale irakiene și ale unor ambasade, a informat Armata irakiană, citată de Reuters.

Nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma acestui incident. Potrivit sursei citate, cel puțin una dintre rachete a căzut la aproximativ 100 de metri de sediul Ambasadei Statelor Unite.

„Două rachete Katiușa au căzut în interiorul Zonei Verzi fără să provoace victime. Vom da detalii suplimentare curând”, a informat Armata irakiană.

Atacul nu a fost momentan revendicat. Iranul a atacat în cursul nopţii de marţi spre miercuri baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani, ca ripostă la raidul aerian al SUA prin care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button