X

SUA numesc un supervizor anti-corupție pentru România și Bulgaria

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Departamentul Justiției din Statele Unite au trimis luna trecută un așa numit Resident Legal Advisor pentru Bulgaria și România, care ar urma să ofere asistență în domeniul justiției pentru în eforturile de combatere a corupției, spălării banilor și crimei organizate, anunță ambasada SUA la Sofia într-o postare pe Facebook. Anunțul a fost postat în urma întâlnirii care a avut loc marți între Jessica H. Kim, noul reprezentant al Statelor Unite, și ministrul justiției din Bulgaria.

Este pentru prima dată când Statele Unite trimit un reprezentant special în regiune, cu misiunea expresă de se ocupa de probleme legate de corupție, spălare de bani și crimă organizată. Până acum, aceste chestiuni erau urmărite de funcționari din cadrul Ambasadei sau din cadrul Departamentului de Stat.

Potrivit Departamentului de Justiție, Jessica Kim a primit, în 2018, premiul procurorului general din Statele Unite pentru rezultate de excepție obținute în calitate de nou angajat, fiind una dintre cei 244 de noi angajați premiați pentru merite deosebite în serviciul public.

La vremea respectivă, Kim era angajată de mai puțin de cinci ani în cadrul Departamentului de Stat, în calitate procuror în cadrul Districtului Ohio. În calitate de procuror, a obținut condamnări în câteva cazuri importante de fraude financiare și în două cazuri de criminalitate cibernetică.

Vezi aici CV-ul integral pe pagina de Linkedin.

Trimiterea unui expert anticorupție în Bulgaria a fost anunțată de către ambasadorul SUA la Sofia, Hero Mustafa, la sfârșitul lunii noiembrie, după ce premierul Boiko Borisov s-a întors din vizita sa la Casa Albă, transmite Sega, citată de Rador.

Ambasadorul Mustafa a prezentat-o, marți, pe Jessica Kim și adjuncţilor ministrului bulgar de justiţie. În cadrul întâlnirii s-a convenit ca ambele părți să dezvolte dialogul și să împărtășească know-how-ul în ce privește o mai mare independență a instanței de judecată și a procuraturii.

Au fost discutate probleme legate de respectarea statului de drept înainte de dialogul strategic dintre SUA şi Bulgaria, care va avea loc miercuri.

La întâlnire a participat și Paul Vicky, care este director regional pentru Europa Centrală și de Est / Orientul Apropiat la Oficiul pentru Dezvoltare, Asistență și Pregătirea Procurorilor Străini, a precizat Ambasada SUA în Bulgaria.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. incredibil , tara cu cea mai mare coruptie (america) se uite la alti daca au coruptie.
    Pentru ca au schimbat adjectivul “coruptie” cu “lobbing”.
    voi romani, america este ca dracu in pamintul vostru. Tot e false la iei

  2. La un moment dat au incercat sa-l puna pe Isarescu sa decida ce e bun si ce nu, dar nu l-au acceptat mai-marii nostri pentru ca ar fi devenit “vioara I” in statul roman. Acum ne trezim cu un supervizor trimis direct din america. Am devenit colonie americana si nu stim noi?
    Sa-si vada mai intai copacul din ochiul lor si abia apoi sa incerce sa scoata betigasul din ochiul nostru. Cine sunt ei de isi permit sa se amestece in treburile interne ale statului roman? Incet-incet ne trezim ca nu mai avem drepturi in propria tara, fiindca asa va dicta “fratele mai mare”.
    Sa ne trezim pana nu-i prea tarziu.

  3. Americanii să se uite mai íntâi ín tigaia lor că este m-ai mânjită decât la toți ceilalți
    Stat Satanic cu toate legile lor lipsite de bun simț și o avarie extremă pe care o au……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button