X

Președintele Iranului amenință SUA: „Nu este suficient. Americanii trebuie să plece din regiune”

trump vs rouhaniPreşedintele Iranului, Hassan Rouhani, spune că atacul declanșat miercuri „nu este suficient” pentru SUA.

„S-a dovedit cu claritate că nu batem în retragere în faţa Americii”, a declarat miercuri preşedintele iranian Hassan Rouhani după tirurile nocturne cu rachete asupra unor baze irakiene utilizate de Washington în Irak, informează AFP şi DPA.

Loviturile din cursul nopţii de marţi spre miercuri sunt represalii după asasinarea, săptămâna trecută, a generalului iranian Qassem Soleimani, în Irak, de către Washington.

„Dacă americanii plănuiesc noi atacuri şi crime împotriva Iranului, ei trebuie să ştie că vor primi un răspuns şi mai dur”, a spus Hassan Rouhani în cadrul unei şedinţe de guvern, adăugând: „dar ei sunt înţelepţi, nu vor face nimic mai mult în acest stadiu”.

„Dacă trec la o acţiune suplimentară, poporul şi forţele noastre armate sunt gata să reacţioneze”, a mai afirmat Rouhani în acest discurs transmis în direct de televiziunea de stat.

Dar „asta nu este suficient”, a adăugat el. „Din punctul meu de vedere principalul răspuns către America trebuie să fie administrat de naţiunile din regiune”, a mai spus Rouhani, potrivit Agerpres.

„Au tăiat braţul care era dragul nostru Soleimani (…) Asta trebuie răzbunat prin smulgerea ierbii de sub picioarele americanilor în această regiune”, a mai spus preşedintele iranian, care a reluat linia oficială iraniană potrivit căreia moartea lui Soleimani trebuie să fie preludiul expulzării trupelor americane desfăşurate în Orientul Mijlociu.

„Dacă iarba este smulsă sub picioarele americanilor în această regiune şi braţul lor este tăiat definitiv atunci vom avea răspunsul veritabil şi final al naţiunilor din regiune către America”, a conchis Hassan Rouhani în discursul său televizat.

„Le mulţumesc Gardienilor Revoluţiei pentru răspunsul hotărât la uciderea generalului Qassem Soleimani”, a afirmat tot miercuri Rouhani. El a catalogat atacul asupra lui Soleimani „o crimă de război americană”, care „nu a avut decât efectul de a face poporul iranian să dea dovadă de mai multă solidaritate ca oricând”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.