X

Gigi Becali vrea cetățenie greacă, după deschiderea unui nou dosar DNA pe numele său

Gigi Becali a declarat, miercuri seara, la România TV, că, după deschiderea noului dosar DNA pe numele său, a mers în Grecia și s-a interesat de obținerea cetățeniei pentru el și toți membrii familiei sale.

„Am avut nişte probleme şi văd că încă le am. Mi-a zis şi familia: hai să ne mutăm din ţara asta! Păi, dacă nu pot să-mi protejez familia… M-am dus în Grecia, m-am interesat, o să-mi iau cetăţenie. Şi eu, şi toată familia! Păi, am ajuns să stau la cheremul unui procuror, un puşti, că vrea el să se afirme şi inventează acuzaţii… El spune că ştiam în 2014, când eram în puşcărie, adică eu spălam bani din puşcărie! Eu am dat banii la biserici, la oameni amărâţi, am salvat vieţi omeneşti. De asta am mers în Grecia, să iau cetăţenie la toată familia. Nu sunt dispus să mi se nască nepoţii şi eu să fiu în puşcărie”, a declarat Gigi Becali, citat de romaniatv.net.

„Eu am făcut puşcărie şi nu mai vreau să fac! Adică să am nepoţi şi eu să stau la puşcărie că vrea un procuror! E prejudiciu? Bine, mă, plătesc prejudiciul şi fac puşcărie în Grecia! În Grecia se pune o brățară, nu faci pușcărie! Acolo faci pușcărie doar dacă dai în cap, omori!”, a mai spus Gigi Becali.

Gigi Becali şi nepotul său Victor Geambazi sunt acuzaţi că au obţinut 60 de milioane de euro despăgubiri de la ANRP în baza unei expertize supraevaluate, după ce, în 2006, au cumpărat cu numai 1 milion de euro drepturile litigioase asupra unui teren de 22 de hectare din Voluntari. Practic, cei doi au obţinut un profit de 6000 %.

Procurorii DNA susţin că raportul de evaluare a fost umflat de 3 ori şi că, în realitate, Becali şi Geambazi ar fi trebuit să obţină despăgubiri de numai 20 de milioane de euro. DNA l-a pus sub acuzare şi pe expertul evaluator pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave.

În apărarea lor, Becali şi Geambazi spun că, iniţial, ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) a refuzat să le acorde despăgubirile, însă două instanţe, Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte, le-au dat dreptate şi au obligat ANRP să le acorde cele 60 de milioane de euro. Acum, potrivit unor surse judiciare, procurorii încearcă să vadă dacă magistraţii au fost induşi în eroare de raportul umflat al expertului evaluator.

Recent, Becali şi Geambazi au fost puşi sub acuzare de DNA pentru spălare de bani.

„Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită. Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Latifundiarul din Pipera a fost eliberat din penitenciar în aprilie 2015 după ce şi-a ispăşit 1 an şi 10 luni din condamnarea de 3 ani de închisoare cu executare primită în dosarul schimburilor de terenuri cu Armata.

Practic, Becali a comis noua faptă de spălare de bani în recidivă post-condamnatorie, adică după ce a fost condamnat definitiv la închisoare şi în vreme ce era liberat condiţionat din penitenciar pentru bună purtare. Aceasta i-ar putea atrage executarea restului de pedeapsă rămas neexecutat şi un spor, în eventualitatea în care ar fi condamnat şi în noul dosar. Becali şi Geambazi riscă între 3 şi 12 ani de puşcărie pentru spălare de bani.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

20 comentarii

 1. În Grecia se pune o brățară, dai in Romania ii pun doua bratari si ii asigura cazare si masa gratuit!
  Este impresionanta grija lui Becali fata de nepotii pe care nu ii are, dar mai bine s-ar calugari pe la Athos, ca tot se da mare crestin si ar putea sa fie baci la o turma de berbeci de pe acolo cu sceptrul din aur cu diamante si rubine pe care l-a primit de la Athos.
  „Pasc oile cu el pe camp, e un sceptru de pe Athos!” Becali a dezlegat misterul toiagului de aur
  https://www.youtube.com/watch?v=rwHa-pWUr2Q

 2. @oarecine, ești un mare tâmpit care iti bați joc de toți ortodocșii care au făcut infinit mult mai mult bine decât tine pe acest pământ. Nu ești nici la degetul cel mic al lui Becali și îți permiti sa îl judeci… Chiar dacă nu înțelege multe despre ecumenism, Dumnezeu, pentru multele lui fapte bune, il va lumina… Dar, tu, cine ești?! Ii jignesti pe toți, inclusiv pe preoți (nepomenitori)… @Admin,alege, ori pe acest oarecare, cineva, oarecine, ori pe noi, ortodocșii?!

 3. Dupa cum spuneam, Dumnezeu nu-i mai rabda pe mascaricii cu sortulete, dupa mascariciul Voican Voiculescu a venit randul lui Daniel Chiţoiu, intangibilul și invincibilul din „loja DNA”. Individul a facut un accident in care a omorat doi batrani si „fratii” sar sa-l scape de puscarie (vreo 12 ani). Primul „frate” sarit sa-l apere, Titi Aur, a fost capacit de CTP. Titi Aur, replică pentru CTP: „Nu e normal să îmi spună că am fost scos să apăr pe cineva”
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/accidentul-lui-chitoiu-titi-aur-replica-pentru-ctp-nu-e-normal-sa-imi-spuna-ca-am-fost-scos-sa-apar-pe-cineva-1237720

  Cătălin Macovei și Horia Georgescu, care au condus, succesiv, Agenţia Naţională de Integritate, și Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei și el colaborator apropiat al lui Traian Băsescu, sunt masoni și fac parte din aceeași loje din care, în paranteză fie spus, face parte și Daniel Chiţoiu, care obișnuia să se laude, atunci când tăia și desfăcea în PNL sau la Ministerul Finanțelor, că este intangibil și invincibil, întrucât conclavul din care făcea parte era supranumit „loja DNA”.
  https://m.ziuanews.ro/editorial/paznicii-integritatii-indeletnicirile-masonice-ale-lojei-penale-160125

 4. Admin, as vrea sa înțeleg și eu o chestie :acest diavol „teolog”, @oarecine, te are cu ceva la mâna?! Pentru că altfel nu înțeleg cum îl lași sa peroreze toate blasfemiile pe un site ortodox… Oricât de „inteligent” ai fi, dacă, calci pe alăturea de învățăturile Sfinților Parinti, nu ai ce cauta pe un site ortodox, deoarece cuvântul lui Dumnezeu sta în duh și adevăr și nu în „inteligenta” umana….. Ma iertati…

 5. @oarecine, as vrea sa îmi răspunzi la niște întrebări, dar fără poliloghie multă, ci scurt, cum te întreb și eu :1 Iisus Hristos este Dumnezeu și om in același timp, sau nu? 2.Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu sau Nascatoare de om? 3.Mai exista vreun botez inafara celui ortodox? 4.Harul este creat sau necreat? 5.Mai există și alte biserici inafara celei Ortodoxe? 6.Exista mântuire fără pocăință (spovedanie)? 7.Un preot dacă este antiecumenist dar pomenește de frică, mai are har? 8. Dacă DEFAIMEZI (disprețuiești) un om (mirean, preot) făcut după chipul lui Dumnezeu, te mai mantuiesti? 9.Daca te împotrivești Duhului Sfinților Parinti și cazi sub anatema lor, te mai poți mântui? Aștept…

  1. Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu (Theotokos) si asta este singul apelativ corect si specific doar ortodoxiei. Ortodocsii ar trebui sa se intrebe de ce catolicii si musulmanii folosesc alte apelative, decat acesta si sa inteleaga de ce ele sunt gresite. Probabil ca nu ti-a trecut vreodata prin cap sa vezi cum o numesc ei si sa-ti pui astfel de intrebari.

   1. Către admin de pe OrtodoxInfo:
    Frate, îți pun si eu aceeasi intrebare: de ce il lasi pe oarecine sa isi facă de cap pe acest blog ortodox?

 6. Admin, dacă nu vrei ca acest site să devină un site ecumenist, un fel de minisinod din Creta, atunci lasă acces fraților care se declară fățiș ortodocși și nu lăsa toți satanistii @oarecine) să-și bata joc de ei. Căci, ce împărtășire are adevărul cu minciuna sau lumina cu întunericul?! Acești nebotezati plini de duhuri demonice (demoni teologi) sa zică bogdaproste dacă se pot uita pe acest site, dar nici într-un caz nu trebuie să participe la discuții. Oricum, nu se pocaiesc(cu părere de rău v-o spun).. Dar, dacă pot provoca cât mai multă tulburare mare bucurie au… Doar și la Liturghie se spune la un moment dat „cati sunteți chemați ieșiți…” Și aici, pe acest site este Liturghia de după Liturghie…

 7. Toti il certati si il judecati pe un oarecine, ca e asa si pe dincolo.
  Dar voi, daca ziceti ca nu sunteti de acord, de ce mai cititi acest site? Va obliga cineva? Voi inca nu ati inteles ca acest site e un cal troian pentru nepomenitori?
  Unii poate il si sponsorizati :))
  Meritati sa vi se dea peste nas. Ca sa intelegeti ca nadejdea trebuie sa v-o puneti in Domnul Iisus Hristos, nu in siteuri

  Sarbatori Fericite!

  1. poate nu a venit vremea sa aruncam in tomberoane, computerele (dar va veni) pana atunci mai citim putinele site-uri Ortodoxe, ne mai informam, mai dialogam..tu de ce il citesti, daca’i „cal troian”?

 8. Doamne ajuta,

  Dragilor, pe @oarecine sa-l lasa-ti in pace ca el e cu treaba.

  Nici teologie nu stie nici ortodoxie, numai si numai polologhie.

  Stiind ca boleste, osebiti-va, si daca induce pe altii in eroaroare , atunci daca Domnul binevoieste si aveti rabdare interveniti.

  Dar datii pace si nu-l mai lua-ti in seama daca vreti liniste, cand aveti chef de martirizat tastatura luati-va cu @oarecine la „taclale”, dar de indreptat nciodata.

  Mntuire

 9. Si marii mafioti din Italia se dau mari credinciosi si aprind lumanari la Madonna. Becali e un mafiot ”ortodox” care a zapacit cu bani murdari si destui calugari.

  1. Fratilor, asta e in misiune pe aici. Are misiune sa polueze tot ce e stire „deraiata” de la linia ocupantului de la Bruxelles. Are comentariile mai mari decat articolele, are timp, pentru ca e in timpul serviciului!

  2. Gigi Becali, subiectul unui documentar realizat de ruși: „Escroc sau victimă?”
   „Nimic nu este imposibil când vine vorba despre Gigi Becali. Poate face schimbările în timpul meciurilor din celula pușcăriei, să repare un Maybach de jumătate de milion de euro cu o rangă, să se autonumească un naționalist și să piardă de două ori la alegerile prezidențiale”, a concluzionat Alex Smolyaninov, autorul filmului despre Becali.
   https://www.youtube.com/watch?v=eDtnKD7ORyg&feature=emb_logo
   https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/video-gigi-becali-subiectul-unui-documentar-realizat-de-rusi-escroc-sau-victima-579507.html

  3. Becali are notiuni consistente de teologie/duhovnicie. Face ‘milostenie’ cu banii furati ca la Evanghelie, se spovedeste, merge la liturghie.
   Stie din punct de vedere teologic cum sa se curete de pacate; stie ce inseamna pocainta pe patul mortii, asemenea talharului de pe cruce; sustine ca are (iero)monahi care se roaga pentru el si familia lui.
   La Trinitas TV nu a aparut niciodata, deci oficial BOR nu si-l asuma ca model de vietuire crestina. AR TREBUI SA-I DEA DE GANDIT.
   DAR LA ATHOS, ZONA CONSERVATOARE SI ANTIECUMENISTA PARE SA FIE BINE VAZUT. CEL PUTIN LA UNELE MANASTIRI.

   GREU DE APRECIAT CARE VA FI FINALUL. POATE MERGE IN AMBELE DIRECTII; PAREREA MEA ESTE CA SPRE O MANTUIRE CHINUITA.

   EL SE CONDUCE DUPA SFATUL EVANGHELIC: FACETI-VA PRIETENI CU AVEREA DOBANDITA NECINSTIT. PE DE APLTA PATRE, ZAHEU A SPUS:
   „IMPATRIT VOI DA CELOR PE CARE I-AM NEDREPTATIT”.

   Din articolul de sus, se sugereaza ca furturile si jaful par sa fi continuat.
   Haiducii, glorificati in perioada comunista, nu erau bine vazuti de Biserica; desi din ce jefuiau, imparteau si saracilor. Dar IPS Bartolomeu Anania in cartea Cerurile Oltului, povesteste ca la batranete, multi s-au calugarit si foarte probabil mantuit.

 10. Fratilor, asta e in misiune pe aici. Are misiune sa polueze tot ce e stire „deraiata” de la linia ocupantului de la Bruxelles. Are comentariile mai mari decat articolele, are timp, pentru ca e in timpul serviciului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.