X

Noi descoperiri sugerează că Israelul poate construi Al Treilea Templu. Acum!

Sursă foto: www. israeltoday.co.il

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oare ceea ce astăzi numim „Muntele Templului” (Temple Mount) era doar un fort roman?

 

December 6, 2019 | Bert Boersma

 

Luna trecută am întâlnit ceva ce nu credeam posibil până de curând. Este atât de bizar, încât chiar și rabinii evrei au plans și au spus: „Cum am fi putut să ne lipsească asta din vedere?” Iată povestea.

De la cucerirea orașului Ierusalim în 1967, cercetările intense au fost făcute de arheologii evrei Benjamin Maser și Ernest Martin, și mai recent de Bob Cornuke, toți care au demonstrat concludent că Templul se află în Orașul lui David, și nu pe Muntele Templului (Temple Mount) așa cum îl știm.

Oricât de șocant ar părea acest lucru, nu a existat niciodată un Templu pe așa-numitul Muntele Templului, mai degrabă era o Cetate Romană numită Fort Antonio. Acest fort a fost construit pentru a găzdui 10.000 de bărbați (6.000 de soldați și 4.000 de personal de sprijin), deoarece toate forturile romane au o dimensiune standard: 35 de hectare sau 14,2 hectare.

Tradițiile care amplasează Templul evreiesc pe platoul de deasupra Zidului de Vest sunt atât de înrădăcinate încât această revelație șocantă va continua să fie ridiculizată și negată mult timp. Dacă arheologii, cum ar fi apreciatul Eli Shukron, ar comenta public aceste revelații, probabil că și-ar pierde locurile de muncă și ar fi defăimate.

Cert este că arheologii au descoperit un amfiteatru roman sub Zidul de Vest, ceea ce înseamnă că zidul nu ar putea face parte din Templul evreiesc.

Bob Cornuke este un fost agent FBI și a ajutat la rezolvarea nenumăratelor cazuri de omor. El a spus despre meseria sa de agent: „Dacă aveți suspectul potrivit, toate piesele de puzzle vor cădea la locul lor.” De asemenea, el a localizat Muntele lui Moise în Arabia Saudită (Jabal Al-Lawz), și nu în Peninsula Sinai așa cum a stabilit mama împăratului Constantin în secolul al patrulea.

Cornuke a scris o carte pe tema “Templul: Istoria ar putea fi atât de uimitor de greșită?”

O dovadă importantă cu privire la locația Templului este Izvorul Gihon, care este situat în Orașul David. Regele David a cucerit acest oraș de la Iebusiți și a înființat Orașul lui David și tocmai aici a cumpărat podeaua lui Ornan pentru a face sacrificii Domnului șă pentru Îngerului Domnului, nu pe Muntele Templului. .

Romanii au construit rezervoare de stocare a apei sub așa-numitul Munte al Templului, care erau încărcate cu apă din sudul Betleemului. Această apă alimenta mii de bărbați din Fort Antonio. S-a făcut sugestia ca Templul și Fortul să stea amândoi pe același platou de pe Muntele Templului. Modul în care explică acest lucru este că doar un mic fort roman pentru doar 600 de bărbați era situat în vecinătatea complexului Templului de pe același deal. Totuși, acest lucru este ilogic. La urma urmei, NT ne spune că tocmai pentru a-l aduce pe Apostolul Pavel în Cezareea a fost nevoie de o forță de 470 de soldați romani. Asta înseamnă că romanii nu vor lăsa în jur de 130 de oameni în urmă pentru a ține masele de evrei rebeli sub control la Ierusalim. Acest lucru nu este logic. Muntele Templului este mult prea mic atât pentru Templu, cât și pentru clădirile din jur., împreună cu cei  6000 de soldați romani.

Izvorul Gihon este singura sursă de apă curgătoare proaspătă din Ierusalim, care era o cerință pentru serviciile preoților (Numeri 19). Siturile de stocare a apei romane dezgropate sub așa-numitul Muntele Templului nu pot conține decât apă stagnată și sunt absolut improprii pentru slujirea templului preoților, care necesită acces la apă curgătoare proaspătă. Această apă curgătoare proaspătă a fost disponibilă la Izvorul Gihon din Orașul David.

Săpăturile au găsit și o presă de măsline în Orașul lui David. Uleiul de măsline era de asemenea necesar pentru ungere de către preoți. În plus, s-au găsit tranșee în care sângele animalelor sacrificate ar putea curge.

O altă dovadă convingătoare că Templul se afla în Orașul lui David este faptul că arheologul Eli Shukron a găsit acolo un clopot de aur (vezi video pe YouTube cu cuvântul cheie „Clopotul de aur al Marelui Preot”).

În Exodul 28: 34-35 găsim descrierea Marelui Preot, care a purtat o mantie cu 72 de clopote de aur în partea de jos a tivului, alternând cu 72 de bile de rodie. Analiza cu raze X a găsit fire de aur de 4 mm în aceste clopote de aur (aproximativ 0,5 inci), care au funcționat ca clape. Exodul 28:35 spune că sunetul acelor clopote trebuia auzit când Marele Preot a intrat în sanctuar.

Tot felul de idei au apărut și din declarațiile făcute de Flavius ​​Josephus, care a fost martorul distrugerii Templului în anul 70 d.Hr. În plus, nenumărate versete biblice indică toate în aceeași direcție: 2 Samuel 5: 7; Ioel 3:17; Psalmul 132: 8,13; Psalmul 2: 5; Psalmul 26: 2; Psalmul 102; Psalmul 9:11; 2 Cronici. 3: 1; etc.

O altă dovadă uimitoare se găsește în Faptele 21, unde Pavel predică în Templu și este aproape ucis de evrei. Soldații romani coboară din cazărmi pe scări spre Templu pentru a-l proteja pe Pavel. În vârful scărilor, Pavel cere să le vorbească oamenilor în ebraică. Apoi soldații îl duc până la cazarmă. Și aceste scări au fost descoperite de arheologii evrei, ca o legătură între Templul și Fortul Roman, care acum este greșit considerat drept Muntele Templului. Flavius ​​Josephus a scris: „Fortul privea Templul”.

Tradițiile actuale legate de Templu, despre care se spune că se află pe așa-numitul Muntele Templului, s-au născut probabil în 1099, când cruciații au cucerit muntele și au înlocuit simbolul musulman cu jumătate de lună cu o cruce pe Domul Stâncii ( la vremea aceea nu era auriu). Papa a declarat atunci acest loc Templum Domini , Templul lui Dumnezeu.

Implicațiile acestor descoperiri sunt de anvergură. La urma urmei, evreii ar putea acum să înceapă construirea celui de-al Treilea Templu. Nu mai sunt împiedicați de prezența Cupolei Stâncii și a moscheilor Al Aqsa. Ei pot construi Templul în Orașul lui David. Institutul Temple se pregătește pentru construcția sa. Dacă a existat vreodată un moment potrivit pentru rescrierea istoriei, acum este.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. De fapt, al doilea Templu, existent in vremea romanilor, a fost construit in cu totul alta locatie decat primul Templu construit de Solomon.
    Sunt multe dovezi care indica faptul ca Templul lui Solomon era de fapt in Yemen, in fostul regat reginei din Saba!
    Conform traditiei, templul lui Solomon a fost contruit de Hiram Abif, care este si “parintele” masoneriei.
    https://www.facebook.com/MareaLojaAlexandruIoanCuza/posts/templul-lui-solomon-si-legenda-lui-hiram-abiftemplul-lui-solomon-este-strans-leg/296684620734568/
    “Intamplarea” face ca si azi exista ruinele unui templu numit Iram al Coloanelor, care se afla in Yemen si care este mentionat in Coran!
    Iram of the Pillars, is a lost city, region or tribe mentioned in the Quran.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Iram_of_the_Pillars
    Arafat a fost asasinat pentru ca a spus lumii unde se afla de fapt Templul lui Solomon/Suleiman.
    Cam asa arata Coloanele lui Hiram ramase din Templul lui Solomon
    https://www.historytoday.com/yemen%E2%80%99s-endangered-treasures
    Arafat was killed for believing Solomon’s Temple was in Yemen
    http://www.saudigazette.com.sa/article/550514
    In September 2000, the guests were surprised when Arafat lectured them on al-Aqsa, insisting that no Jewish Temple had existed in either Jerusalem or Nablus; rather, he claimed it had been in Yemen. Arafat said that he himself had visited Yemen and been shown the site upon which Solomon’s Temple had stood. A year earlier, another Palestinian public figure, Haj Zaki al-Ghul (Jerusalem’s “shadow” mayor from Amman), voiced a similar claim. In a 2002 lecture at the annual al-Quds conference in Jordan, al-Ghul stated that King Solomon had ruled over the Arabian Peninsula, and that it was there, not in Jerusalem, that he built his Temple.
    https://www.the-american-interest.com/2011/03/01/king-solomons-vanishing-temple/

    1. Solomon a fost rege al Israelului timp de circa 40 de ani (971-931). Dupa 200 de ani, templul sau a fost incercuit cu un zid de aparare de catre Yada`’il Dharih fiul lui Sumhuʾalay, rege (mukarrib) din Saba.
      Templul lui Solomon se cheama azi Mahram Bilqis sau Templul Awam.
      The famous temple of ʾAwwām otherwise known as the Maḥram Bilqis (“Sanctuary of the Queen of Sheba”)
      The Temple of Awwam or “Mahram Bilqis” is a Sabaean temple dedicated to the principal deity of Saba, Almaqah, near Ma’rib in what is now Yemen.
      The oldest inscription found in the complex was in reference to the building of the temple’s massive enclosure by Mukarrib Yada`’il Dharih I in the middle of the 7th century BCE, indicating much earlier period of the temple’s construction.
      The inscription was carved outside the wall, and contains the following:
      Yadaʿʾil Dharih, son of Sumhuʾalay, mukarrib of Saba’, walled ʾAwwam, the temple of Almaqah, when he sacrificed to Athtar and [when] he established the whole community [united] by a god and a patron and a pact and a [secret] treaty. By Athtar and by Hawbas and by Almaqah.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Awwam

      1. Templul Awwam era dedicat zeului fulgerelor, Almaqah, similar cu Zeus la greci si Jupiter la romani.
        Almaqah is represented on monuments by a cluster of lightning bolts surrounding a curved, sickle-like weapon. Bulls were sacred to him.
        Temples
        Both the Barran Temple and the Awwam temple were dedicated to Almaqah.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Almaqah
        Zeus este “Tatăl zeilor și oamenilor” și conducătorul zeilor de pe Muntele Olimp. El este zeul cerului și fulgerelor în mitologia greacă. Omologul său roman este Jupiter, omologul hindus este Indra și omologul etrusc este Tinia.
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Zeus

    2. Oarecine,
      Cred ca in privinta locului unde se afla Templul, la Yemen, gresesti. Nu te lua dupa tot ce scrie pe internet.

  2. Vienna Cardinal Schönborn to host ‘blasphemous’ pro-LGBT benefit concert in Cathedral again
    https://lifesitenews.com/news/church-should-give-more-consideration-to-quality-of-homosexual-relationship
    “Cardinal” Schönborn invites Sodom and Gomorrah back to St. Stephen’s Cathedral, Viganò condemns December 1, 2019 https://novusordowatch.org/start-here/

    Vedeta spectacolului a fost Conchita Wurst. Spectacolul a fost sponsorizat si de de cavalerii de Malta. Unii dansatori au purtat coarne. De fapt n-au facut decat sa prezinte, simbolic, o realitate, aceea ca slujesc lui Belzebut. Schönborn, ca toti clericii eretici, la mincinoasa liturghie pe care o presteaza, in rugacunile lui il invoca pe cel in care crede, adica Belzebut, aceasta este valabil si pentru cei care au devenit minciuno-ortodocsi, prin sustinerea sinodului din Creta.
    Schönborn are prieteni pe aceste meleaguri.
    În data de 21 mai 2012, lui Schönborn i-a fost conferit titlul de doctor honoris causa din partea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în prezența mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Teofan Savu.
    Christoph Schönborn a fost primit la Reședința mitropolitană din Iași de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
    (https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/cardinalul-christoph-schonborn-doctor-honoris-causa-al-uaic-69313.html)
    Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a avut in aceasta dupa amiaza o intrevedere cu Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei.
    https://basilica.ro/pf-parinte-patriarh-daniel-a-avut-o-intrevedere-cu-christoph-schonborn-arhiepiscopul-vienei/

    1. Cardinalul Schönborn este, ca si tatal sau, mason al lojii Marelui Orient, asa ca face ca pune in aplicare deciziile masoneriei. La slujba de inmormantare a tatalui sau a spus: “tatal meu s-a dus acum in eternul Mare Orient”

      December 18, 2010
      Parliamentarian:Cardinal Schonborn of Vienna a Freemason
      Christoph Cardinal Schönborn “celebrated” a secret-circle Masonic rite funeral after the Catholic funeral for his father, Austrian Count Hugo Damian von Schönborn.
      Stadler quotes Masonic Grand Master of Innsbruck Nikolaus Schwärzler, Christoph Cardinal Schönborn canonized his biological father at the (intimate) Masonic Rite funeral with these words: “My father has now gone into the eternal Grand Orient!”
      https://mumbailaity.wordpress.com/2010/12/18/parliamentariancardinal-schonborn-of-vienna-a-freemason/

      Marele Orient al Austriei
      http://www.freimaurer.at/de/

    2. Mason rus: Voi in Romania aveti mai multi masoni decat avem noi in Rusia
      https://www.youtube.com/watch?v=ZLCR-0CZNmI

      Directorul de la Agenția Medicamentului își ascunde afacerile într-o locație masonică unde a fost pusă temelia masoneriei în Moldova și au fost înregistrate mai multe asociații de tip masonic, controlate de Anatol Coman.
      Anatol Coman, fratele mai mare al șefului de la Agenția Medicamentului, a activat în calitate de colaborator al Ministerului de Interne, iar potrivit lui Alexandru Rufanda, omul de încredere a lui Anatol Coman, acesta a fost și ofițer superior în KGB. „Anatol Andreivici se mândrește cu această funcție pe care a deținut-o. Însă, din acest considerent, el apare în presă mai puțin…”, ne-a spus Rufanda.
      https://www.rise.md/articol/sefi-la-stat-cu-afaceri-ascunse-si-loja-masonica-alianta/

      Avocatul Florin Ghiulbenghian a declarat la un post de televiziune că a părăsit masoneria, la fel cum se întâmplă şi cu alţi fraţi masoni, după ce a fost făcut public rechzitoriul procurorilor anticorupţie privind dosarul de implicare în masonerie a chestorului Liviu Popa, fostul şef al IPJ Bihor, dar şi a judecătorului Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor.
      https://adevarul.ro/locale/oradea/masoni-ridicati-gradul-maestru-pusi-sicrie-1_590654455ab6550cb8afe12e/index.html

  3. China nu primeste ambasadori masoni, dar masonii englezi isi fac de cap in Hong Kong
    US envoy nominee Branstad member of Masons, banned in China
    https://apnews.com/faff58e4ecb14c7ab8114fe0cd6c0424/us-envoy-nominee-branstad-member-masons-banned-china
    Nigel Brown, grand secretary of the United Grand Lodge of England, was speaking before yesterday’s installation of a new district grandmaster for the Hong Kong Freemasons.
    https://www.scmp.com/news/hong-kong/article/1624749/masons-mysterious-not-secret-top-english-freemason-says-hong-kong
    Some of the most influential men in history, including British royalty, have been Freemasons. In Hong Kong, members have included the city’s most important figures. According to retired bankers quoted in a previous Post investigation, promotion to senior positions within the major banks in Hong Kong long depended almost as much on Masonic membership as actual ability, and the same view was held by others within the police force.
    https://www.scmp.com/news/hong-kong/article/1224950/hong-kong-freemasons-angered-cash-controversy-cover

  4. Israelul a efectuat un test cu o racheta balistica, iar Iranul a intrat in alerta
    Israelul nu recunoaşte oficial că ar avea rachete balistice în arsenalul său, deşi – potrivit unor rapoarte externe- statul israelian posedă o varietate de rachete cu capacităţi nucleare, cunoscute sub numele de Jericho.
    https://blacknews.ro/ministerul-apararii-israelian-efectueaza-teste-de-rachete-in-centrul-tarii/

    Israel tests nuke-capable missile system aimed at Iran
    https://www.presstv.com/Detail/2019/12/06/613014/Israel-missile-test-nuclear-Iran

    ‘Nuke aimed at Iran’? Tehran raises alarm after Israel test-fires mystery rocket in broad daylight
    https://www.rt.com/news/475258-iran-israel-nuclear-test/

  5. cine-i oare… “oarecine” de monopolizeaza tot ? e ca un fel de bruiaj.
    “Sunt multe dovezi care indica faptul ca Templul lui Solomon era de fapt in Yemen, in fostul regat reginei din Saba!
    Conform traditiei, templul lui Solomon a fost contruit de Hiram Abif, care este si „parintele” masoneriei.”

    “Potrivit legendei, Hiram, fiul unei vaduve,…
    Se spune ca Hiram a fost ucis de trei zidari …
    Legenda lui Hiram poarta un rol important in ritul de initiere …”
    Cu astfel de povesti culese vrea “oarecine”, cu o morga de intelept, sa ne vrajeasca ca Templul din Ierusalim al lui Solomon de fapt a fost construit in Yemen !?
    Cu surse “serioase” precum:
    https://www.facebook.com/MareaLojaAlexandruIoanCuza/posts/templul-lui-solomon-si-legenda-lui-hiram-abiftemplul-lui-solomon-este-strans-leg/296684620734568/
    vrea “oare, oarecine”(?!) sa ne dea pe spate !

    1. Te-ai trezit brusc din somn si esti inca ametit, asa ca nu te ridica din pat prea repede, ca sa nu cazi pe spate. In caz ca stii si engleza si esti capabil sa dai un search pe google, poti sa te informezi, ca sa nu cazi pe spate.

      The tale of Hiram Abiff as passed down in Masonic Lodges underpins the third degree. It starts with his arrival in Jerusalem, and his appointment by Solomon as chief architect and master of works at the construction of his temple. As the temple is nearing completion, three fellowcraft masons from the workforce ambush him as he leaves the building, demanding the secrets of a master mason. Hiram is challenged by each in turn, and at each refusal to divulge the information his assailant strikes him with a mason’s tool (differing between jurisdictions). He is injured by the first two assailants, and struck dead by the last.

      His murderers hide his body under a pile of rubble, returning at night to move the body outside the city, where they bury it in a shallow grave marked with a sprig of acacia. As the Master is missed the next day, Solomon sends out a group of fellowcraft masons to search for him. The loose acacia is accidentally discovered, and the body exhumed to be given a decent burial. The hiding place of the “three ruffians” is also discovered, and they are brought to justice. Solomon informs his workforce that the secret word of a master mason is now lost.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Hiram_Abiff

  6. Netanyahu și-a declarat duminică dorința de a anexa o parte din Cisiordania ocupată și de a legaliza coloniile israeliene.
    „Este timpul să aplicăm suveranitatea israeliană asupra Văii Iordaniei şi de a legaliza toate coloniile din Iudeea şi Samaria”
    „Văd că SUA recunosc suveranitatea noastră asupra Văii Iordaniei. Este important”, a afirmat Netanyahu, precizând că a vorbit recent cu Mike Pompeo.
    https://evz.ro/netanyahu-nu-se-lasa-vrea-anexarea-unei-regiuni-importante-va-face-parte-din-israel.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button