X

Charles se crede zeu: vrea jurământ de credință de la toți britanicii și celelalte popoare din Commonwealth

Cam la fel va cere de la tot globul și spurcatul antihrist

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Toţi britanicii şi celelalte popoare din ţările şi teritoriile în care Charles al III-lea deţine calitatea de şef al statului vor fi invitaţi să depună un jurământ de credinţă în faţa suveranului în timpul ceremoniei sale de încoronare, un jurământ ce era până acum rezervat doar reprezentanţilor nobilimii britanice şi al cărui anunţ a stârnit proteste în rândul antimonarhiştilor, informează AFP şi DPA.

Biroul de presă al arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, care va conduce ceremonia de încoronare din 6 mai la Westminster Abbey, a anunţat sâmbătă că tradiţionalul „Omagiu al semenilor” („Homage of Peers”), în timpul căruia o lungă listă de reprezentanţi ai nobilimii îngenunchează în faţa regelui şi îi jură credinţă, va fi suprimat.

În locul său, ceremonia va include un „Omagiu al poporului” („Homage of people”). Arhiepiscopul Justin Welby îi va îndemna „pe toţi oamenii de bună-credinţă din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, şi pe cei din alte regate şi teritorii, să îi aducă un omagiu, din inimă şi cu voce tare, regelui lor incontestabil, apărătorul tuturor”.

Fiecare cetăţean din Commonwealth va fi încurajat să repete aceste cuvinte: „Jur că îi voi fi credincios Majestăţii Voastre, precum şi moştenitorilor şi succesorilor voştri, conform legii. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Parlamentarii britanici, dar şi cei canadieni, întrucât suveranul britanic este şi şeful lor de stat, depun deja un jurământ de credinţă în faţa monarhului atunci când îşi preiau mandatele.

Duminica trecută, mai mulţi parlamentari contactaţi de mass-media britanice au declarat că vor repeta jurământul de credinţă în timpul încoronării.

În schimb, antimonarhiştii au criticat această schimbare, iar reprezentanţii mişcării Republic, care doresc să organizeze un protest sâmbătă, pe 6 mai, o consideră „ofensatoare” şi „un gest de dispreţ la adresa poporului”.

„Într-o democraţie, şeful statului este cel care ar trebui să jure credinţă poporului, nu invers”, a denunţat Graham Smith, purtător de cuvânt al mişcării Republic.

„Acest tip de nonsens ar fi trebuit să dispară odată cu Elisabeta I, nu să îi supravieţuiască Elisabetei a II-a”, a adăugat el.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Daca vrei sa fii popor suveran, atunci declari acest lucru – credinta de supus persoanei, monarhului care este “uns al lui Dumnezeu”. E vorba de organizare vietii pe Pamant, nu de modificarea ierarhii dumnezeiesti.
  Dumnezeu a ingaduit pe Pamant ca neamurile ssa aiba monarh, nu presedinte, nici partide, nici grupuri – consiliu, comitet, “adunare”, s.a.m.d.
  Nu juri “credinta”… ideii de suveranitate, ca nu fiinteaza si nici nu se manifesta in vreun fel.
  Orice altceva intra in categoria “rebeliune”.

  1. Mai degraba decat rebeliune ar fi mai potrivit sa se numeasca anarhie. Parca al doilea cuvant, anarhie, e mai revelator si la obiect. In rest total de acord.

  2. Dacă dumneata numești pe un păgân împuțit, unsul Lui Dumnezeu. Înseamnă că n-ai nicio treabă cu Ortodoxia.
   Vă place idea de monarhi numai când vorba de sataniști, ca prostul din articol sau mihai viteză ș.a.
   Pe adevăratul Uns al Domnului (Sfântul Țar Nicolae) l-am lăsat să fie călcat în picioare de draci și slugile lor. El nu și-a părăsit nevasta legiuită de Dumnezeu (Rusia), nu a plecat în paradisuri exotice cu vagoane pline de averi, ci a stat și a răbdat, împreună cu Sfânta sa familie, tot ce a venit de la popoarele ingrate și urâtoare de Dumnezeu.
   Unsul Domnului nu poate de fi decât Autocratul Ortodox, gardianul lumesc al Bisericii luptătoare.

 2. E o monstruozitate să juri credinţă faţă de un om. Ba chiar e păcat să faci orice fel de jurământ (Matei 5, 33-37).
  Cine e Charles să juri credinţă faţă de el ? Faţă de cine juri credinţă ? Faţă de un om care nici nu e ortodox.
  Pentru cei care au jurat faţă de cineva: dacă acel cineva te pune să faci ceva, iar acel lucru intră în contradicţie cu legea lui Dumnezeu, nu aplici jurământul. Dacă te pune să faci rău altuia nu aplici jurământul, şi nici nu trebuia să te juri.

  Hristos a înviat.

 3. Despre acești regi am o părere proasta și de ce. Pentru că în țările unde este regina sau rege e și cea mai mare desfrânare , liberalizare a homosexualității, droguri și alte anomalii. În Canada care e dominion englez , educația sexuala de gen și inselarea copiilor cum că și schimba sexul de fapt se mutilează, a apărut în Columbia britanică și apoi în toată țara. Ce zice Charles și progeniturile lui de așa ceva? Care e părerea regelui despre aceste idei neo marxiste. E clar că acolo sunt masoni și alți ideologi ai mei marxismului dar regele ar fi putut să facă ceva și nu face. Planul Kalergi și alte idei strâmbe se întâmplă.
  În Suedia e iadul sufletului după numele unui documentar. Creștinii sunt persecutați . E instaurat ateismul homosexualitatea apar legi in care nu ai voie sa vorbești împotriva lor. Ce poate fi mai rău că atât. Asta se întâmplă unde e regalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE