X

Patriarhul ecumenist Bartolomeu confirmă dorința de unire dintre ortodocși și papistași a ereticului papa Francisc

Papa Francisc și Patriarhul Bartolomeu.  Imagini din surse deschise

Pontiful roman a scris despre paşii orientaţi spre “restabilirea comuniunii depline” între catolici și ortodocși într-un mesaj tradițional pentru Patriarhul Bartolomeu.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La 30 noiembrie 2019 Primatul Bisericii Romano-Catolice Papa Francisc a trimis un mesaj de felicitare Patriarhului Bartolomeu cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei cel Întâi-Chemat – patronul ceresc al Patriarhiei Constantinopolului.

Pontiful roman a subliniat în mesaj că prin delegaţia Bisericii Romano-Catolice, care participă la sărbătoarea Patriarhiei de la Constantinopol, el își exprimă “încrederea în intenția fermă a Bisericii Catolice, precum și a mea personală, de a continua eforturile orientate spre restabilirea comuniunii depline între creștinii din Orient și din Apus”.

Amintind despre cea de-a 40-a aniversare a Comisiei Internaționale Mixte pentru Dialogul Teologic între Bisericile Romano-Catolice și Ortodoxă din acest an, liderul BRC a menționat că problema restabilirii comunicării “continuă să sfideze Bisericile noastre”.

“În timpul vizitei sale la Fanar, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat că “întrebarea pe care trebuie să ne-o punem nu este dacă putem restabili comunicarea deplină, ci dacă avem dreptul să rămânem separați”, a scris pontiful. “Această întrebare, care doar pare retorică, continuă să sfideze Bisericile noastre și cere de la toţi credincioșii un răspuns prin actualizarea atitudinilor și comportamentului lor”.

În același timp, Pontiful a subliniat că “eforturile de restabilire a unității depline dintre catolici și ortodocși nu se limitează, desigur, exclusiv la dialogul teologic, ci se realizează și prin alte canale ale vieții bisericeşti”.

“Relația noastră este alimentată în primul rând de gesturile sincere de acceptare și respect reciproc. <…> Bisericile Catolică și Ortodoxă au pornit deja pe această cale promițătoare, așa cum demonstrează inițiativele noastre comune. Totodată sunt convins că vom aprofunda pe teren din ce în ce mai mult dialogul cotidian al iubirii și al comunicării în proiecte comune duhovniceşti, pastorale, culturale și caritabile”, a scris șeful BRC în mesajul său adresat Patriarhului Bartolomeu.

UJO a informat că în zilele de 29 și 30 noiembrie 2019, la Fanar a fost ţinută sărbătoarea în cinstea Sfântului Apostol Andrei cel Întâi-Chemat, la care au participat Primatul Bisericii Ortodoxe Alexandrine Patriarhul Teodor și reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice, conduşi de președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștine Cardinalul Kurt Koch.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Patriarhul Kirill nu este de acord cu masonii de la Kremlin: condamnă un proiect de lege ‘periculos’ ce propune înăsprirea pedepselor pentru violenţă domestică în Rusia
    „Bineînţeles că nu putem permite nicio violenţă în sânul unei familii. Dar există ceva periculos în tendinţele care se formează astăzi, inclusiv în domeniul legislativ, când se încearcă legalizarea intruziunii în viaţa familială sub pretextul luptei împotriva unor probleme de familie”.
    https://blacknews.ro/patriarhul-kirill-condamna-un-proiect-de-lege-periculos-ce-propune-inasprirea-pedepselor-pentru-violenta-domestica-in-rusia/

  2. Patriarhul ecumenist Bartolomeu, frate intru masonerie cu Papa Francisc, este cunoscut de multi ani ca fiind mason, asa ca a dat o declaratie ca nu este masaon, ca sa doarma lumea linistita.

    For many years Ecumenical Patriarch Bartholomew has been accused of being a Freemason, usually by anti-ecumenists who claim that his ecumenical agenda is based on Masonic beliefs, but a few days ago the Holy and Sacred Synod of the Ecumenical Patriarchate decided to make an official announcement stating that the Ecumenical Patriarch is not a Mason. The decision to do so is “on account of related press releases”. The two most recent press releases making this accusation come first from the Golden Dawn party in Greece, and second from the Patriarch’s recent blessing of the AEK soccer stadium in Athens.
    https://www.johnsanidopoulos.com/2013/12/ecumenical-patriarch-bartholomew-not.html

  3. Pai, dacă ăștia sunt puși pe unire, e clar că trebuie să fugim scaparandu-ne picioarele de aceștia…

  4. Unirea dintre cele doua Biserici este parte din planul Noi Ordini Mondiale de aceea sa creat si consiliul mondial al bisericilor. Scopul este acela de a amestec adevărul cu minciuna pentru ca omul sa nu mai poată face diferența dintre adevăr si minciuna adica o religie antihristica in care papa sa devina conducător suprem al Biserici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button