X

Biserica Ciprului îl consideră pe Preafericitul Onufrie, mitropolitul canonic al Ucrainei și nu pe Epifanie

Mitropolitul Neofit de Morfou.  Imagine: orthodoxianewsagency.gr

Mitropolitul Neofit a declarat că Biserica Ciprului îl consideră pe Preafericitul Onufrie Mitropolit al Kievului și a solicitat convocarea unui Sinod Panortodox.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mitropolitul Neofit de Morfou, ierarh al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, la reuniunea din 26 noiembrie 2019 în sala Școlii primare Akakio, a confirmat că Biserica Ciprului îl consideră pe Preafericitul Mitropolit Onufrie – Mitropolit canonic al Ucrainei.

“Biserica  Ciprului nu-l recunoaște pe Epifanie și nu recunoaște decizia luată de Patriarhul Ecumenic, Biserica Greciei și Patriarhul Alexandriei”, a declarat Mitropolitul. “Nu am făcut acest lucru și nu o vom face”, relatează “Romfea“.

Ierarhul a menționat că fiecare Biserică Locală este reprezintă de Mitropolitul său canonic. “Aici, în Morfou, acesta este Mitropolitul Neofit. În Tamassos – Mitropolitul Isaia de Tamassos. În Constanța – Mitropolitul Vasile Constanței”.

“Pe cine am cunoscut ani la rând ca episcop canonic al Kievului? Pe Mitropolitul Onufrie. El rămâne Mitropolitul canonic al Ucrainei”, a menționat ierarhul Bisericii Cipriote.

La finalul discursului său Mitropolitul a anunțat că, pentru a clarifica situația din Ucraina, este necesară convocarea unui Sinod Ortodox Ecumenic.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button