X

Episcopul Ignatie al Hușilor îl DESFIINȚEAZĂ pe Klaus Iohannis: ‘E un non-sens să îți afirmi țanțoș dragostea de țară,atâta vreme cât îi sabotezi credința și tradițiile’

episcopul ignatie
Episcopul Huşilor, Ignatie, critică discursurile transmise de politicieni cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe care le consideră „o retorică goală”. Vizat este președintele Klaus Iohannis, cel care a mai fost criticat de Preasfințitul Ignatie și în trecut, după atacul la adresa românilor care au votat la referendumul pentru familie.

Ierarhul a subliniat că toate vorbele rostite de autorităţi cu ocazia Zilei Naţionale sunt golite de sens, în condiţiile în care „clientelismul şi nepotismul sunt într-o permanentă concurenţă neloială cu meritocraţia”, iar „funcţia uzurpează necontenit smerenia şi iubirea sinceră faţă de colaboratori”.

„Avem o retorică goală şi în discordanţă flagrantă cu faptele în discursurile patriotarde de 1 Decembrie, vorbim despre ‘valorile şi tradiţiile româneşti’, dar patrimoniul cultural şi imobiliar al acestei ţări, în mare parte, este în paragină, ambiţiile personale sunt mai esenţiale decât coerenţa unui program de reabilitare morală şi economică a ţării, lamentaţia ‘naţională’ detronează acţiunea faptelor concrete, cetăţeanul este valorizat doar în campaniile electorale. Apostolii globalismului vor să ne convingă că iubirea de patrie este desuetă şi periculoasă, diaspora contează doar la alegeri, fără a se face ceva concret pentru minunaţii români care susţin economia ţării şi îşi păstrează discret, dar vizibil identitatea de credinţă şi de neam”, a afirmat Ignatie.

El le-a transmis românilor să-şi respecte semenii, pentru ca ţara noastră să devină cu adevărat civilizată.

„Atâta vreme cât nu ştim să ne respectăm unii pe alţii pe stradă, la locul de muncă, în magazine, în mijloacele de transport, în trafic, România nu va deveni o ţară civilizată, care să respecte valorile intrinseci ale persoanei umane: credinţa, libertatea şi identitatea spirituală i culturală, ci o ţară suferindă şi dispreţuită de propriii ei cetăţeni”, a mai opinat episcopul.

De 1 Decembrie, Episcopul Huşilor a oficiat Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Mitropolitului Serafim, în Parohia Ortodoxă românească „Sfânta Ecaterina” din Aschaffenburg, Germania, afirmând că acest lucru i-a oferit prilejul să analizeze detaşat ceea ce se petrece în ţară cu ocazia Zilei Naţionale.

NOTĂ OrtodoxINFO

Nădăjduim ca episcopul să prindă curaj și să vorbească și despre mai marele ahtiat de putere din BOR, și să condamne ecumenismul legiferat în Creta cu care a declarat în particular, că nu este de acord și nu a semnat acele documente.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

 1. Fermierii, somați să plătească „taxa de adăpat” pentru apa de izvor

  Un fermier din județul Alba a primit un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că, pentru a folosi apa din izvorul local, trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor pentru care trebuie să plătească o taxă.

  „Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române?”, întreabă fermierul Liviu Crișan, din Abrud, pe Facebook. El atrage atenția că trebuie plătită o taxă de 1.500 lei, dar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată care mai percepe 2.000 lei. În final proprietarul plătește 3.500 de lei.

  Fermierul din județul Alba dezvăluie care sunt taxele pe care trebuie să le achite un crescător de animale care vrea să fie în legalitate pentru apa folosită la adăpatul animalelor, transmite agrointel.ro.

  „Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române? Nimic ieșit din comun până aici dar problema apare în momentul când încerci să obții această autorizație. Ți se pune într-un mod foarte drăguț în vedere că trebuie să plătești 1.500 lei o taxă pt eliberare a autorizației, iar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată de Apele Române care mai percep o taxă, după spusele funcționarilor de acolo, de încă 2.000 lei.

  Deci în concluzie animalele din bătătura omului mai pot bea apa acestei țări numai după ce proprietarul plătește 3.500l de lei. Posibil să fie o chestie foarte normală, dar cred că și aceasta, printre multe altele, ajută la declinul zootehniei românești care, probabil, dacă nu luăm noi fermierii atitudine, va dispare cu desăvârșire.

  Autorizația este valabilă 2 aniși neobținerea acesteia în termenul legal se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. Oare în cețară și în ce epoca trăim și cât ne vom mai lasă călcați în picioare?”, a scris fermierul Liviu Crișan pe Grupul Văcarilor din România.

  În susținerea celor spuse, fermierul din județul Alba a postat și un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că pentru a folosi apa din izvorul local, fermierul trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor.

  https://evz.ro/fermierii-somati-sa-plateasca-taxa-de-adapat-pentru-apa-de-izvor-document.html

 2. FOARTE GRAV: maghiarul unitarian Ludovic Orban vrea sa listeze la bursa marea majoritate a activelor economice pa care la mai detine statiul roman: Hidroelectrica, CEC, …
  Listarea la bursa, inseamna ca orine din lume devine actionar pe ce mai are poporul roman.

  Orban a declarat acestea aserara pe Antena 3. Nimeni din moderatorii emisiunii nu a avut curajul sa reactioneze. Vad ca stirea nu apare in presa de azi…

 3. Guvernul Orban vrea listarea la bursă a Hidroelectrica și Aeroporturi București, plus rezilierea contractelor perdante de la Tarom

  Programul de guvernare făcut public joi de premierul desemnat, Ludovic Orban, anunță privatizarea parțială prin listarea la bursă a unor pachete de acțiuni la două mari companii de stat: Hidroelectrica și Aeroporturi București (compania care operează aeroporturile Otopeni și Băneasa).

  https://www.g4media.ro/guvernul-orban-vrea-listarea-la-bursa-a-hidroelectrica-si-aeroporturi-bucuresti-plus-rezilierea-contractelor-perdante-de-la-tarom.html

 4. Executie masonica a lui Netanyahu: Procurorii israelieni cheamă 333 de martori în dosarul Netanyahu
  http://epochtimes-romania.com/news/procurorii-israelieni-cheama-333-de-martori-in-dosarul-netanyahu—295034
  A venit vremea sa ne amintim de scrisoarea din anul 1871 a lui Albert Pike, mason de grad 33, catre Giuseppe Mazzini
  „Al Treilea Război Mondial trebuie să fie instigat profitând de diferențele cauzate de “agentur” ai “Illuminati” între sioniștii politici și liderii lumii islamice. Războiul trebuie să se desfășoare în așa fel încât islamul (lumea arabă musulmană) și sionismul politic (statul Israel) să se distrugă reciproc.

  Între timp, celelalte națiuni, o dată în plus divizate pe această temă, vor fi constrânse să lupte până la punctul epuizării fizice, morale, spirituale și economice complete… Vom dezlănțui nihiliștii și ateii și vom provoca un formidabil cataclism social, care în toată grozăvia sa va arăta în mod clar națiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei și a turbulențelor celor mai sângeroase.

  Apoi peste tot, cetățenii, obligați să se apere de minoritatea mondială a revoluționarilor, îi vor extermina pe acei distrugători ai civilizației și mulțimea, dezamăgită de creștinism, ale cărei spirite deiste vor fi din acel moment, fără busolă sau direcție, nerăbdătoare pentru un ideal, dar fără să știe spre ce să-şi manifeste adoraţia, va primi adevărata lumină, prin manifestarea universală a doctrinei pure a lui Lucifer, adusă în cele din urmă în faţa ochilor publicului.”
  https://ortodoxinfo.ro/2017/10/18/masonul-de-grad-33-albert-pike-secolul-19-despre-rolul-islamului-al-treilea-razboi-mondial-despre-distrugerea-ateismului-si-despre-cum-omenirea-va-primi-lumina-lui-lucifer/

  1. Un ofiter de rang inalt al aviatiei israeliene avertizeaza Israelul va fi lovit de peste 1.000 de rachete in fiecare zi intr-un razboi cu Hezbollah si Iran!
   A war against Iran and Hezbollah will see Israel pounded by over a thousand rockets per day, causing never-before-seen images in the Jewish State, an unnamed former senior officer from the Israeli Air Force told The Jerusalem Post.
   “It’s a severe threat to the homeland, and there will be images that have never ever been seen in the past.”
   https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Israels-war-with-Iran-will-cause-never-before-seen-images-609667

 5. „Ortodocsii” de la Kremlin lauda masoneria romana: Succes uriaș Masonic – România, președinte al celei mai puternice Conferinte Mondiale
  https://ro.sputnik.md/analytics/20190612/26368192/Succes-urias-Masonic-Romania-presedinte-al-celei-mai-puternice-Conferinte-Mondiale.html
  Pionii lui Putin. Masoneria KGB trece Prutul
  Colonelul (r) Boris Golovin este partener de afaceri cu ministrul Lucian Șova și cu masonul Stelian Nistor. Ultimul și-a mai pus un ministru în Guvernul României condus de Viorica Dăncilă, respectiv pe George Ivașcu, la Cultură. Cei doi miniștri reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității României.
  Anatol Coman a pus bazele masoneriei din Republica Moldova. A fost primul Mare Maestru al Marii Loji Naționale „Alianța“, de la Chișinău. Conform presei moldovene, apropiații lui susțin că a fost ofițer superior în KGB, comitetul securității statului din Federația Rusă. Dar și liantul dintre masoneria românească și cea rusească. El l-a adus în 2003, la București, pe Alexander Kondyakov, fost general al serviciilor secrete ruse, care a venit în calitate de mare Secretar al Marii Loje Masonice Ruse, pentru a susține alegerea lui Eugen Ovidiu Chirovici în fruntea masonilor români.
  Ulterior, Kondyakov a venit în repetate rânduri la București. Ba chiar și înainte de suspendarea lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României, în 2012. Atunci, Băsescu a lăsat să se înțeleagă că masonul rus ar fi avut mai multe întâlniri cu politicienii români și ar avea legătură cu suspendarea sa.
  https://newsweek.ro/economie/pionii-lui-putin-masoneria-kgb-trece-prutul

  Haideti bre ca nu-i asa rea masoneria daca o sprijina „ortodocsii” de la Kremlin!

  1. Șeful Marii Loji Masonice din Rusia da in judecata un parlamentar ortodox rus pentru defaimarea Masoneriei
   https://ortodoxinfo.ro/2018/10/13/seful-marii-loji-masonice-din-rusia-da-in-judecata-un-parlamentar-ortodox-rus-pentru-defaimarea-masoneriei/
   Patriarhia Română condamnă Francmasoneria, dar nu și pe francmasoni
   http://www.republicaoltenia.ro/turnul-babel-masonii-din-craiova-episodul-4-patriarhia-romana-condamna-francmasoneria-dar-nu-si-pe-francmasoni/
   „Poți sau nu poți sluji la doi stăpâni, și Bisericii și Francmasoneriei?” Aceasta e întrebarea. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei răspunde în premieră întrebărilor puse de jurnaliști, iar mesajul său pare să aducă o încălzirea a relațiilor dintre două instituții care sunt de 80 de ani pe poziții ireconciliabile.
   Mesajul transmis de Vasile Bănescu redacției republicaoltenia.ro datează din 17 noiembrie 2017 spune ca că masonul este și el om și poate fi chiar bun ortodox: „nimeni nu poate fi respins de la un dialog firesc în calitate de persoană particulară, independent de apartenența sa la un tip de organizație legal recunoscută de statul roman și care nu intră în contradicție flagrantă cu morala publică.
   Acele persoane care aleg să adere la o entitate juridică oficială (politică sau de altă natura), dacă sunt autentic creștine … Biserica nu poate cere excomunicarea unei astfel de persoane fără ca aceasta sa se întoarcă fățiș împotriva învățăturii sale de credință.”
   Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei repetă că „Hotărârea Sf. Sinod din 1937 rămâne neschimbată, fără ca acest lucru sa implice astăzi o imixtiune a Bisericii în sfera privată a unei persoane, a drepturilor și libertăților ei. Hotărârea respectiva indica și azi faptul ca BOR nu are nicio relație de colaborare cu Francmasoneria, rațiunile și viziunile fondatoare ale celor doua instituții fiind total diferite și ireconciliabile.”
   Finalul declarației sale este apoteotic. Am ajuns de unde am plecat. Niciun răspuns tranșant care să clarifice situația: „Îmi exprim regretul de a nu va putea oferi răspunsuri doar cu da sau nu și menționez că un alt răspuns în viitorul imediat este exclus.”
   https://www.b1.ro/stiri/eveniment/biserica-ortodoxa-romana-si-masoneria-se-poate-sluji-la-doi-stapani-206571.html
   Si Kremlinul si BOR spun ca masonii nu e rai, ca e si ei oameni, deci ne-am speriat degeaba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.