X

Șeful Marii Loji Masonice din Rusia da in judecata un parlamentar ortodox rus pentru defaimarea Masoneriei

Expoziția “250 de ani de la înființarea francmasonerie în Rusia” la biblioteca rusă de stat © Oleg Lastochkin / Sputnik

Seful francmasoneriei ruse acționează în judecată un parlamentar rus pro-creștin pentru defăimare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șeful Marii Loji Masonice din Rusia a intentat proces unui parlamentar federal, cunoscut pentru poziția sa pro-creștină și anti-homosexuală, solicitând compensații materiale în legătură cu presupusele insulte publice față de frăția masonică.

În procesul său, șeful masonilor ruși, Andrey Bogdanov, dorește ca deputatul Vitaly Milonov (Rusia Unită) să respingă declarațiile false și insultătoare despre francmasonerie și să plătească un milion de ruble (14,700 de dolari) ca despăgubire pentru daune morale.

Pagina de știri Life.ru a citat reprezentanții reclamantului spunând că Bogdanov a atașat în procesul său o concluzie de la experți lingvistici independenți care au fost de acord că afirmațiile lui Milonov despre Francmasoneria ar putea fi într-adevăr văzute ca umilință și insulte.

În martie 2017, Duma de Stat MP Milonov a dat mai multe interviuri în care a răspândit informații false care prejudiciază onoarea, demnitatea și reputația de afaceri a lui Andrey Bogdanov și Marea Lojă a Rusiei “, se arată în proces. Bogdanov dorește ca Milonov să retragă declarațiile de pe site-ul oficial al legiuitorului și, de asemenea, de pe pagina sa din cea mai populară rețea socială a Rusiei, Vkontakte.

Reclamantul a afirmat că și titlurile articolelor mass-media au fost insultătoare: “Francmasonii nu sunt la fel de drăguți și pitoresti pe cât au fost descriși“, “Francmasonii recrutează funcționari publici de rang inferior pentru a-și promova interesele” și “Milonov declară războiul francmasonilor.“

În articole, Milonov a acuzat fraternitatea masonică că a interferat cu politica internă a Rusiei, subminând democrația rusă și servind interesele statelor străine, care găzduiesc sediile tuturor marilor organizații masonice.

Acțiunea în justiție a lui Bogdanov împotriva lui Milonov poate fi văzută ca apărare deoarece, în martie 2017 , parlamentarul a propus lansarea unei anchete asupra tuturor lojilor rusești de francmasoni pentru a verifica respectarea legii ruse privind agenții străini, care restricționează activitățile politice ale grupurilor străine și internaționale.

Prima ședință de judecată în acest caz a fost programată pentru 10 octombrie, conform Life.ru.

Marea Lojă Masonică din Rusia a fost înființată în 1995, iar doctorul în relații publice Andrey Bogdanov a condus organizația din 2007. În 2008, Marele Maestru Bogdanov a candidat pentru președinția rusă și a fost ultimul dintre cei patru candidați, cu 1,3% din voturi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button