X

DiCaprio acuzat că a finanţat incendiile din pădurea amazoniană

The Irish Times

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat vineri, fără a oferi vreo dovadă, că actorul Leonardo DiCaprio a finanţat incendiile din Amazonia, scrie Reuters.

Bolsonaro a comentat mai multe mesaje publicate online potrivit cărora organizaţia de mediu World Wildlife Fund (WWF) a plătit pentru imagini realizate de pompieri voluntari pe care apoi le-ar fi folosit pentru a primi donaţii, inclusiv 500.000 de dolari din partea lui DiCaprio.

WWF a negat existenţa unei donaţii din partea lui DiCaprio şi obţinerea de fotografii de la pompieri.

„Acest Leonardo DiCaprio e un tip tare, nu? Dă bani pentru ca Amazonul să fie ars”, a spus Bolsonaro vineri în timpul unei scurte intervenţii în faţa reşedinţei prezidenţiale.

Bolsonaro a vorbit despre DiCaprio şi joi, în timpul unui live webcast. Preşedintele a spus că WWF a plătit un ONG de pompieri să facă fotografii cu incendiile din pădurea amazoniană.

„Deci, ce a făcut ONG-ul? Ce este cel mai uşor? A dat foc pădurii. A făcut fotografii, un video”, a spus preşedintele. „WWF duce o campanie împotriva Braziliei, îl contactează pe Leonardo DiCaprio, el donează 500.000 de dolari. O parte din aceştia merg la oamenii care au pus focul. Leonardo Dicaprio, contribui la focul din Amazon”.

DiCaprio, la rândul lui, a negat că a făcut donaţii către WWF. Într-un comunicat, actorul a lăudat brazilienii care luptă să salveze moştenirea naturală şi culturală, dar „deşi demne de sprijin, nu am finanţat organizaţiile vizate”.

Actorul este de mulţi ani implicat în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice. Activitatea fundaţiei care îi poartă numele, parte a Earth Alliance, este centrată pe protejarea de la dispariţie a animalelor şi plantelor vulnerabile.

Patru membri ai organizaţiei nonguvernammentale Alter do Chão au fost arestaţi marţi sub acuzaţia că au pornit mai multe incendii pentru a strânge mai multe donaţii. Ei au fost eliberaţi joi, prin ordin judecătoresc.

Politicieni şi mai multe ONG-uri au criticat arestarea, spunând că este parte dintr-o încercare a Guvernului lui Bolsonaro de a hărţui grupurile ce luptă pentru mediu.

Oamenii de ştiinţă şi activiştii învinuiesc speculanţii de terenuri şi fermierii pentru incendierea pădurilor, pentru a face loc agriculturii.

În urma masivelor incendii din Amazonia, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a respins criticile internaţionale la adresa politicii lui de extindere a zonelor agricole. El a spus că este o problemă internă şi a acuzat ONG-urile de incendiere.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.