X

DiCaprio acuzat că a finanţat incendiile din pădurea amazoniană

The Irish Times

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat vineri, fără a oferi vreo dovadă, că actorul Leonardo DiCaprio a finanţat incendiile din Amazonia, scrie Reuters. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bolsonaro a comentat mai multe mesaje publicate online potrivit cărora organizaţia de mediu World Wildlife Fund (WWF) a plătit pentru imagini realizate de pompieri voluntari pe care apoi le-ar fi folosit pentru a primi donaţii, inclusiv 500.000 de dolari din partea lui DiCaprio.

WWF a negat existenţa unei donaţii din partea lui DiCaprio şi obţinerea de fotografii de la pompieri.

„Acest Leonardo DiCaprio e un tip tare, nu? Dă bani pentru ca Amazonul să fie ars”, a spus Bolsonaro vineri în timpul unei scurte intervenţii în faţa reşedinţei prezidenţiale.

Bolsonaro a vorbit despre DiCaprio şi joi, în timpul unui live webcast. Preşedintele a spus că WWF a plătit un ONG de pompieri să facă fotografii cu incendiile din pădurea amazoniană.

„Deci, ce a făcut ONG-ul? Ce este cel mai uşor? A dat foc pădurii. A făcut fotografii, un video”, a spus preşedintele. „WWF duce o campanie împotriva Braziliei, îl contactează pe Leonardo DiCaprio, el donează 500.000 de dolari. O parte din aceştia merg la oamenii care au pus focul. Leonardo Dicaprio, contribui la focul din Amazon”.

DiCaprio, la rândul lui, a negat că a făcut donaţii către WWF. Într-un comunicat, actorul a lăudat brazilienii care luptă să salveze moştenirea naturală şi culturală, dar „deşi demne de sprijin, nu am finanţat organizaţiile vizate”.

Actorul este de mulţi ani implicat în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice. Activitatea fundaţiei care îi poartă numele, parte a Earth Alliance, este centrată pe protejarea de la dispariţie a animalelor şi plantelor vulnerabile.

Patru membri ai organizaţiei nonguvernammentale Alter do Chão au fost arestaţi marţi sub acuzaţia că au pornit mai multe incendii pentru a strânge mai multe donaţii. Ei au fost eliberaţi joi, prin ordin judecătoresc.

Politicieni şi mai multe ONG-uri au criticat arestarea, spunând că este parte dintr-o încercare a Guvernului lui Bolsonaro de a hărţui grupurile ce luptă pentru mediu.

Oamenii de ştiinţă şi activiştii învinuiesc speculanţii de terenuri şi fermierii pentru incendierea pădurilor, pentru a face loc agriculturii.

În urma masivelor incendii din Amazonia, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a respins criticile internaţionale la adresa politicii lui de extindere a zonelor agricole. El a spus că este o problemă internă şi a acuzat ONG-urile de incendiere.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button