X

Patriarhul ecumenist Bartolomeu împreună cu un stareț din Athos a slujit împreună cu papistașii în Belgia

Patriarhul Bartolomeu în timpul vecerniei la mănăstirea catolică din Sheveton. Imagine: facebook

Călugării mănăstirilor atonite Xenofont și Pantokrator împreună cu Patriarhul Bartolomeu au luat parte la vecernie într-o mănăstire catolică.

La 12 noiembrie 2019 Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I a vizitat comunitatea catolică a abației Notre-Dame de Saint-Remy din Rochefort, care face parte din ordinul monahal al cistercienilor, informează pagina oficialăe de Facebook a abației Sheveton.

În particular, în articol scrie că Patriarhul Bartolomeu „a fost salutat cu căldură de părintele Gilbert Degros și de comunitatea monahală, precum și de un număr mare de credincioși, prieteni și vizitatori ai mănăstirii”.

Este raportat că „abatele mănăstirii Sheveton Dom Lambert Vos și cei trei predecesori ai săi împreună cu toţi călugării mănăstirii au luat parte la slujba de seară; de asemenea au participat abatele mănăstirii Maredi părintele Bernard Loren, precum și alți călugări, călugărițe și figuri religioase”.

Conform informațiilor postate pe pagina abaţiei, „în timpul slujbei de seară în biserica principală a mănăstirii Sheveton, un cor de călugări a interpretat imnuri greco-slave și bizantine în concordanță cu acest eveniment solemn”.

Din sursele proprii UJO a aflat că, pe lângă Patriarhul Bartolomeu, la oficierea slujbei de seară comună în mănăstirea catolică au luat parte atât egumenul mănăstirii atonite Xenofont arhimandritul Alexie cât și ieromonahul Teofil de la mănăstirea Pantokrator.

În același timp, publicaţia greacă „Romfea” relatează că „abatele mănăstirii Gilbert Degros a exprimat o mulțumire sinceră la adresa Patriarhului Bartolomeu pentru onorabila sa prezență la mănăstire, iar Patriarhul și-a exprimat, la rândul său, bucuria că a avut ocazia să participe la slujba din mănăstire”.

Sanctitatea Sa i-a mulțumit totodată starețului pentru relațiile frățeşti și ajurotul semnificativ pe care mănăstirea îl acordă Sfântului Scaun al Belgiei.

Publicația relatează că Patriarhul Bartolomeu i-a oferit abatelui în dar o cruce turnată în argint, iar mănăstirea Rochefort i-a dăruit Patriarhului o Biblie luxoasă legată în piele, o copie a Bibliei din secolul al XIV-lea.

Mai devreme UJO a scris că Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a menţionat în epistola sa către Papa Francisc că „restabilirea comuniunii (euharistice – n.ed.) între Bisericilor noastre rămâne speranța noastră sinceră, obiectul principal al rugăciunilor noastre și scopul unui dialog al adevărului stabilit între Bisericile noastre”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.