X

Căpitanul Corneliu CODREANU va fi comemorat pe 30 nov. printr-o ceremonie religioasă la Tâncăbești

FOTO: Locu asasinării lui Corneliu Codreanu, în toamna anului 1940.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ceremonia religioasă a comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu va avea loc sâmbătă 30 noiembrie 2019, ora 13,la troița memorială de pe liziera pădurii Tâncăbești (Șos. București-Ploiești), locul unde întemeietorul Legiunii Arhanghelul Mihail a fost asasinat, împreună cu alți 13 fruntași legionari. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de urmași ai unor foști deținuți politici, între care dl Florin Dobrescu, din partea Fundației Buna Vestire.

Ceremonia va consta într-o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și în momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți.

Detalii cu privire la eveniment pot fi obținute la nr de tel 0722749249.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. În vremurile care vor veni, fiecare dintre noi, care vrea să le depășească, fără a fi mânjit de ele, trebuie să fie un Corneliu Zelea Codreanu. Aceasta este mesajul Căpitanului de dincolo de mormânt. Trăiască Legiunea și Căpitanul!

  2. Iulian Capsali: “Prezidențiabilul Ubu și Viorica”

    Am simțit în plex tot disprețul colosal din viscerele werneriene când a pronunțat scârbit-sacadat “Va-si-li-ca”.

    Erau înscrise în acest substantiv propriu sutele de ani de iobăgie suportați de românii ardeleni, interzicerea dreptului de a-și ridica sau cumpăra locuințe în orașe – rezervate numai națiunilor privilegiate -, interzicerea ridicării de biserici în burguri, eliminarea de facto a românilor din viața politică și socială a Transilvaniei.

    Românii au fost, sute de ani, “tolerați”, cu un mic respiro sub Mihai Viteazul, care reușește să impună o Mitropolie Ortodoxă la Alba Iulia. În rest, viața românilor, iobagi în marea lor majoritate, a fost o umilință continuă.

    Nu am vorbit ieri despre acest aspect mizerabil din pseudo-conferință întrucât revolta era prea mare.

    Iubita mea nașă de botez a fost Vasilichia, vlahă din zona Salonicului, încrustată în memoria mea pentru vecie, micuță, asprită de pierderea copiilor însă zâmbitoare, îmbrăcată în negru după datină. Numele de botez din familia noastră sunt Gheorghe și Petra – bunicii materni. Paterni: Nicolae și Elisabeta. Părinții mei: Andrei și Florica – iertați să fie în Împărăția Domnului!

    Cum poate un individ cu o constituție interioară precară, care e vremelnic președinte al unui popor creștin, să batjocorească un nume, cu un iz prea “țărănesc” în mintea lui de “privilegiat”, care pentru români are conotații atât de adânci?

    Și, oricât ar părea de paradoxal, cu etimologie aristocrată.

    În Imperiul Roman Creștin de 1000 de ani (numit de occidentali mai târziu “Bizantin”), βασιλεύς – basileús, însemna „REGE”.

    Nu mai spun că din grecescul basileús provine latinescul basilica, rămas la poporul nostru până azi și în vecie ca numele sfânt al Bisericii, cu cele trei semnificații: de clădire-templu de cult; de pleromă, totalitate a credincioșilor, Trup al lui Hristos în Lume, precum și de Instituție divino-umană.

    Deci Klaus Werner Johannis, atunci când îți pute un nume prea neaoș, prea românesc, chiar dacă o disprețuiești pe Vasilica, cea care-l poartă, (dar care a fost validată de 2 milioane de români), de fapt batjocorești un întreg ethos și o întreagă istorie, pe care nu le înțelegi și nu le vei înțelege niciodată!

    PS: Mă adresez ofițerilor superiori din Structuri: Cum puteți susține un asemenea conglomerat de vanitate, prostie și lipsă de empatie pentru tot ce-i românesc și omenesc? Bun, răspundeți la comenzile externe militărește, dar nu mai licărește în voi puțină dragoste pentru acest popor înjosit? Mai există vreo urmă de onoare în voi, domnilor?

    #oprițiURA

    Autor: Iulian Capsali

    Sursa: Iulian Capsali Facebook

     https://gandeste.org/adevaruri/iulian-capsali-prezidentiabilul-ubu-si-viorica/97081#respond

    1. Nu despre numele Vasilica este vorba, ci despre ce a facut si poate face doamna in cauza.

      Romanii n-au dus-o mai bine nici atunci cand au fost condusi de romani neaosi cu nume de Ion, Emil, Traian, etc. Cea mai bune perioada din istoria Romaniei a fost intre 1866 si 1914. Cine stie un pic de istorie isi aminteste ca nu un roman a condus atunci Romania.

    2. Doamne, oameni buni! Dispretul fata de Va-si-li-ca nu vine de la nume și etimologie. Vine de la faptele cele urâte și minciunile pe care le-a spus și făcut respectiva. Nu are nicio legătură cu noi ardelenii cei asupriți de vremelnicii noștri stapanitori. Am fost rastigniti da, și au scris deasupra ,,vină noastră cu sânge,,aceea că ortodoxia am mărturisit ” dar acum suntem stăpâni în țară noastră, ne putem alege conducători după chipul nostru. Unii vor vota cu dansul cel discret și care fuge de balacarala, alții cu româncă care nu își cunoaște limba și care a pus jandarmii să îi bată cetățenii în 10 august și…etc.

  3. Daca NATIA ROMANA dupa 30 de ani de JAF,HOTIE,DEPRAVARE SI IMPOSTURA a putut sa aduca in prim-plan doar pe veorica vaselica danciloasa,eu zin ca PLAVANUL DE IOHANIS ar fi trebuit sa fie mult mai pervers.decit este ,PENTRU CA ROMANII nu merita IN MAREA LOR MAJORITATE decit DISPRETUL TUTUROR:pornind cu CITOVII NATIEI si terminind cu DUSMANII mai mici sau mai mari .
    O data ce un dinca este conducatorul si face cartile politiei,justitiei,guvernului si presidentiei din ROMANICA ,de ce IOHANIS SA NU FIE SFIDATOR,DISPRETUITOR SI CINIC ?

  4. Cine nu poate veni la ceremonia de pe 30 noiembrie (d exemplu, de la Noua dreapta Bucuresti cei mai multi vom pleca spre Targu Mures pe 30, pentru sarbatorirea zilei de 1 Decembrie), poate veni la troita de la Tancabesti pe data de 29.11, la ora 16.00 – 16.300, se organizeaza o mica ceremonie condusa de grupul Camarazii România. Doamne-ajuta! TLC!

  5. Dle Capsali, vorbesti peretilor…Nu mai exista urma de patriotism in organizatiile pe care le numesti;banul e rege si acolo.Pentru bani, au pus caciulile in suliti inaintea caghebeului si ciaului in ’89 si asa au ramas urmasii lor.

  6. totuși, sinceritatea, tinerețea și spiritul de jertfă a multor Legionari a dus la transfigurarea lor, la transformarea lor, așa cum arată, pentru mine sfântul Ioan Ianolide în cartea Întoarcerea la Hristos, anume că multi Legionari au fost trecuți prin foc, prin închisori grele, unde au ajuns la despătimire, la luminare și chiar la îndumnezeire, lăsând în urmă principiile legionare.
    Este cazul Sfântului Închisorilor Valeriu Gafencu, dar și a multor alți sfinți( Sfântul Radu Gir, Sfântul Sfințit Ilie Lacătușu, etc). Da, Legionarii au dat sfinți Bisericii datorită cumințeniei și sinceritații lor, prin marea binecuvântare de la Dumnezeu ca să fie efectiv întorși la Hristos în temnițele grele și suferințele pe care le-au răbdat mucenicește, transformându-se, transfigurându-se în Cetățeni ai Împărăției Cerurilor. De aceea avem Sfinte Moaște la Aiud și Canal. Avem Sfinți Mari, exemple de viață și trăire.
    Dar nu Doctrina Mișcării Legionare o-a sfințit, ci tocmai transformarea unor calități trupești, sufletești sincere în calități dumnezeiești. Observăm mari virtuți ale celor trecuți prin temnițele comuniste.
    Eu am exemplul personal al Duhovnicului meu, părintele Adrian Făgețeanu. Am observat forța duhovnicească a unui om care a suferit și care s-a interiorizat, care atunci când s-a sfințit biserica așezământului Sfântul Apostol Andrei de la Ciurel- Lacul Morii, Episcopul Teodosie Snagoveanul, Vicarul Arhiepiscopiei Bucureștilor dorea sa-i dea oficiul de Arhimandrit, dar părintele Adrian s-a facut nevăzut, a disparut din biserică, și degeaba îl căutau, pentru că nu a mai fost gasit pentru a primi distincții omenești. Nu dorea distincții preoțești. A fugit apoi la Locurele din Oltenia de slava oamenilor.

    Ce să mai spunem de marele părinte Roman Braga, de curajosul părinte Gheorghe Calciu, de părintele Iustin Pârvu care stătea zi și noapte, se sacrifica pentru credincioși, îi iubea, se ruga necontenit pentru ei, a readus în fața noii generații pe sfinții de la Aiud și Canal, a făcut mănăstiri ortodoxe. Părintele Arsenie Papacioc care spune în cartea Singur Ortodoxia că numai ortodocșii au parte de mântuire.

  7. Stimati domni!
    Probabil cã stiti, cã activitatea dvs. de promovare a cultului legiunii contravine legii. Vã rog deci sã încetati aceastã activitate, respectiv sã stergeti acest articol, altfel fundatia Szekler Monitor se va adresa justitiei.
    Sper cã veti da dovadã de înþelepciune si veti da curs acestei solicitãri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button