X

Întâistătătorul Bisericii Greciei l-a pomenit pentru prima dată pe schismaticul Epifanie

Arhiepiscopul Ieronim a citit numele lui Serghei (Epifanie) Dumenko la liturghie în Atena.

În timpul liturghiei de la Atena, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei Arhiepiscopul Ieronim a citit numele lui Serghei Petrovici Dumenko (Epifanie) în lista numelor primaţilor Bisericilor Locale. Acest lucru este raportat de publicaţia online Orthodoxia.info.

Astfel, capul BOG a finalizat procesul de recunoaștere a structurii religioase BOaU ca Biserică.

Amintim că la 12 octombrie 2019, la ședința Sinodului Arhieresc al BOG a fost adoptată decizia de recunoaștere a BOaU. La 29 octombrie BOaU a anunțat că a primit o epistolă de pace de la Arhiepiscopul Ieronim, care face parte din procedura de recunoaștere.

Departamentul pentru Relații Bisericeşti Externe al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a numit această decizie „o mare greșeală care dăunează atât Ortodoxiei din Ucraina, cât și unității ecumenice”, și totodată „un cuțit înfipt în spatele Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, care a suferit de schisma bisericesc de mai mulți ani și continuă să sufere şi astăzi, luptând pentru ordinea canonică în Biserică”.

Decizia de recunoaștere a BOaU a provocat o reacție ambiguă printre ierarhii Bisericii Greciei, unii arhierei refuză să recunoască această structură și consideră că membrii BOaU sunt nişte schismaţi lipsiţi de har. Doi episcopi au ieşit cu inițiativa convocării Sinodului Ecumenic chiar şi fără participarea Patriarhului Bartolomeu.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Schismatici
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.