X

Licitația pentru 5G se amână pentru anul viitor pentru a transpune memorandumul cu SUA în legislația românească

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conducerea ANCOM  a anunțat joi în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Autorității că licitația pentru alocarea spectrului radio necesar implementării noilor tehnologii va avea loc în prima parte a anului viitor.  Conducerea ANCOM a constatat că licitația nu mai poate fi organizată în acest an, printre principalele motive fiind lipsa setului de instrumente privind cerinţele de securitate a reţelelor, necesitatea implementării Memorandumului semnat de către Guvernele României şi SUA, precum şi necesitatea ca viitorul guvern care întocmește bugetul pentru anul 2020 să aprobe taxele de licență şi calendarul de achitare a acestora. În aceste condiții, conducerea ANCOM consideră că organizarea licitației în totală transparență și predictibilitate nu este posibilă.

În cadrul consultării publice pe marginea Documentației procedurii de selecție competitive în vederea acordării drepturilor de utilizare a frecvențelor radio în benzile de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz, Autoritatea a primit din partea operatorilor din România observaţii de modificare a cuantumului taxelor de licenţă, dar şi a calendarului de plată a acestora, precum şi a obligaţiilor de acoperire propuse de ANCOM în cadrul caietului de sarcini.

În urma analizei observaţiilor primite, ANCOM a repus deja în consultare publică capitolul dedicat obligaţiilor de acoperire. În ceea ce privește taxele de licenţă şi a mecanismului de plată a acestora, în urma analizei observaţiilor primite, Autoritatea va înainta Guvernului propunerea sa de a menţine cuantumul valorilor propuse în consultare publică şi de a eşalona plata taxelor, pe o perioadă mai lungă de timp şi în funcţie de data intrării în vigoare a licenţelor. Decizia finală rămâne însă la latitudinea Guvernului.

Reprezentanții ANCOM au anunțat că prevederile care ţin de competenţa sa cuprinse în documentaţia de licitaţie pentru 5G vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, astfel încât licitația să se poată desfăşura în prima parte a anului viitor, în contextul în care Comisia Europeană a stabilit ca termen limită data de 30 iunie 2020 pentru punerea la dispoziția operatorilor a resurselor de spectru necesare implementării 5G.

Pentru desfășurarea în condiții optime a licitaţiei, în afară de finalizarea prevederilor tehnice din caietul de sarcini şi a taxelor de licenţă, este necesară și implementarea prin mijloacele adecvate a memorandumului semnat de către Guvernele României şi SUA şi de stabilirea măsurilor de securitate a reţelelor. Până la sfârșitul acestui an, Comisia Europeană, în colaborare cu ENISA (Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor), va publica un set de instrumente privind cerinţele de securitate a reţelelor, de care ANCOM îşi doreşte să ţină cont în cadrul elaborării caietului de sarcini pentru licitaţia 5G.

La sfârşitul lunii iulie 2019, ANCOM a lansat în consultare publică caietul de sarcini, proiectul de decizie pentru stabilirea tarifului de utilizare a spectrului şi proiectul de decizie pentru organizarea procedurii de selecție competitivă pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700, 800, 1500, 2600 și 3400-3800 MHz.

Autoritatea a propus și preţurile de pornire în licitație, valoarea totală a acestora fiind de 580 de milioane de euro. Valorile propuse de ANCOM au fost determinate în funcție de o serie de factori, printre care referințele naționale și europene privind valorile licențelor în fiecare bandă dintre cele supuse procesului de selecție, proprietățile fizice ale benzilor, drepturile existente în benzile de frecvență, durata şi condiţiile de utilizare a drepturilor ce vor fi acordate, precum şi specificul naţional și referințele europene privind prețurile de pornire în licitație. Taxele de licenţă vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Alocarea spectrului prin licitație este soluția cea mai adecvată pentru a asigura o utilizare eficientă a cât mai multor frecvenţe, obiectivele ANCOM fiind promovarea inovației, dezvoltarea infrastructurilor digitale, prin creșterea capacităților rețelelor în zonele dense, pe principalele coridoare de transporturi terestre, dar și a acoperirii cu servicii de bandă largă la nivel național, precum şi asigurarea concurenței, regulile de licitație creând condițiile pentru furnizarea serviciilor 5G prin 4 rețele cu acoperire națională.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Acesta este degetul lui Dumnezeu. Sa nu ne îndoim niciodată de el! Noi să facem ceea ce depinde de noi, dar să nu ne punem nădejdea în noi!

    1. Imi cer iertare, parinte, dar trebuie sa va spun ca mi se pare mai degraba felul in care acesti slujitori ai satanei incearca sa adoarma romanii, ca sa poata lucra nederanjati la implementarea acestei tehnologii. Ca om care simte deja, uneori pana la insuportabil, si intelege suficient de bine efectul si mecanismele acestei monstruozitati, va spun ca ea e implementata in tot mai multe zone din Romania si situatia celor afectati se inrautateste in fiecare zi. In timp ce “licitatia se amana” si cei mai multi cad in capcana falsei linistiri, unii sunt torturati (asta e cuvantul potrivit) din ce in ce mai rau, urmand la rand si ceilalti. Poate ca asa vrea Dumnezeu sa ne ajute pe noi cei chinuiti deja, dar ceilalti nu trebuie sa creada minciunile lor.

  2. Oameni buni,2G,3G,4G au prins vreun rapitor de copii?Nici nu au putut face asta.Haideti sa venim cu mintea acasa,doar n-am baut gaz.

  3. http://www.cunoastelumea.ro/statistica-socanta-in-ultimii-27-de-ani-romania-a-fost-jefuita-de-33-ori-mai-mult-decat-ne-au-jefuit-3-imperii-in-530-de-ani-de-istorie-detalii/

    CITESTE SI DA MAI DEPARTE !

    ADEVARUL DESPRE BENEFICIILE PRIMITE DIN PARTEA OCCIDENTULUI “CIVILIZAT”!
    IATA PENTRU CE URLA ALOGENII,  REZISTENTII, SOROSISTI, CORPORATISTI, ONEGISTI, TEFELISTI…PENTRU A NU PLATI TAXE SI IMPOZITE CORECTE MULTINATIONALELE BANCILE SI CORPORATIILE OCCIDENTULUI “CIVILIZAT!
    IATA PENTRU CE POPORUL A FOST DEZBINAT, ALUNGAT DIN TARA, JEFUIT TIMP DE 30 DE ANI DE “VALORI” OCCIDENTALE !
    IATA PENTRU CE ALOGENII URLA CA “NU SANT BANI” DE PENSII SI SALARII SI CA TREBUIE TAIATE, CA TREBUIE CONCEDIERI…PENTRU A NU FI AFECTAT PROFITUL MULTINATIONALELOR PRIN TAXE SI IMPOZITE CORECTE CATRE STATUL ROMÂN ASUPRIT DE STRAINI !
    PENTRU A APARA  PE STRAINI DE NOI ! CA-N COLONII !
    IATA PENTRU CE ARE 45% IN ASA ZISELE SONDAJE, ALOGENUL PARAZIT SI PENTRU CE VA FI INSTALAT GUVERNATOR PESTE COLONIE PENTRU INCA 5 ANI DE SFIDARE SI GRAV ATENTAT LA SIGURANTA POPORULUI NOSTRU, PRIN “VOTUL” DAT DE ALOGENII LUI DIN TASTATURA CALCULATORULUI !
    IATA CE INSEAMNA STATUL LOR DE “DREPT”, “JUSTITEA” LOR “INDEPENDENTA” !
    ACEASTA STATISTICA O AVEM PENTRU 27 DE ANI DE JAF, ATUNCI CAND TRAIA DOMNUL CONSTANTIN COJOCARU, UN ECONOMIST PATRIOT CARE A SPUS CU CURAJ ADEVARUL CU ORICE OCAZIE, DE LA CARE CU SIGURANTA I S-A TRAS MOARTEA IN 2018, PENTRU CA ALOGENII, LUPII IN BLANA DE OAIE CARE AU ACAPARAT PARGHIILE DE PUTERE ALE STATULUI PRIN MINCIUNA SI VICLENIE , PENTRU A NU LASA PRADA DIN COLTI, SANT IN STARE DE ORICE !

    STATISTICĂ ȘOCANTĂ – În ultimii 27 de ani, România a fost jefuită de 3,3 ori mai mult decât ne-au jefuit 3 imperii în 530 de ani de istorie.

    Detalii:

    Posted on 18 noiembrie 2017 by Miron Manega in Cunoaște România, Dezvăluiri, Istorie, Știați că // 3 Comments
    Zilele trecute, am primit, la adresa mea de e-mail, un foarte interesant studiu semnat de domnul Profesor Eugen Stănescu, director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova. Domnul Profesor Stănescu s-a încumetat să pună cap la cap informaţii adunate din documentele păstrate în muzeele de specialitate ale ţării şi să încerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul român, în ultimele cinci secole, începând cu anul 1415, anul în care Muntenia a început să plătească tribut Imperiului Otoman..

    Iată cifrele la care a ajuns domnul Profesor Stănescu:
    -În perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova şi Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.
    -În perioada 1678-1918, deci, în 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania şi Bucovina, echivalentul a 876 tone de aur.
    -În perioada 1711-1877, deci, în 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele Române, echivalentul a 46 tone de aur.
    În total, cele trei imperii, în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 zone de aur.

    Domnul Profesor Stănescu ne spune, însă, că jefuirea românilor s-a intensificat după obţinerea independenţei, în 1877, şi după Marea Unire, din 1918, astfel că în perioada care a urmat, până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război şi profiturile scoase din ţară de corporaţiile străine care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc.

    Domnul Profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile cotropitoare de-a-lungul veacurilor, sub formă de bani, sau în natură etc., astfel că cifrele în aur le putem, acum, converti în banii actuali, în lei sau în euro, luând în considerare preţul actual al aurului. În Raportul Anual al Băncii Naţionale a României, 2016, ultimul dat publicităţii, se precizează că rezervele de aur ale României la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Preţul luat în considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur.

    Dacă aplicăm preţul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de Domnul Profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, în banii de astăzi.

    Conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, valoarea imobilizărilor corporale, deci a capitalului fix al României, la sfârşitul anului 1989, era egală cu 480 miliarde euro, în banii de astăzi. Asta înseamnă că, între anii 1945 şi 1989, poporul român reuşise să acumuleze un capital egal cu avuţia de care fusese deposedat de străini în cele cinci secole anterioare.

    Tot conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale şi de statul român, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale. Restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, după anul 1989.

    Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români care se chinuie să supravieţuiască în climatul total ostil impus de marile corporaţii autohtone şi transnaţionale. Mai rămân 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile încasate de marile corporaţii străine şi autohtone, cele create prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări.

    Conform datelor publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, îu ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că, în această perioadă, valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.

    Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României, 88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.

    Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate şi neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporaţiilor transnaţionale, este de 1.320 miliarde de euro. La acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, încasate de aceleaşi corporaţii transnaţionale, pentru profiturile declarate, şi să scădem cele 6 miliarde de euro, cât au investit aceste corporaţii în România, în perioada 1990-2016.

    Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avuţiei scoase din România de Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani. Aplicăm preţul de 35 milioane de euro pentru tona de aur şi aflăm, astfel, că avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini, până în anul 1945.

    Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.
    În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 135 ori mai mare decât a scos Imperiul Otoman în 460 de ani.
    În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 53 ori mai mare decât a scos Imperiul Habsburgic în 240 de ani.
    În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 1.000 ori mai mare decât a scos Imperiul Rus în cele 10 invazii făcute în teritoriile româneşti pe parcursul a 166 de ani.

    În acest an, 2017, PIB-ul României va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel puţin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra în buzunarele şi conturile corporaţiilor transnaţionale, vor fi scoase din ţară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur.
    Imperiul Transnaţional a ajuns să scoată din România echivalentul a 2.600 tone de aur, într-un singur an, de 2 ori mai mult decât au scos din teritoriile româneşti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic şi Imperiul Rus, ÎMPREUNĂ, în 460 de ani.

    Acesta este rezultatul ÎNSTRĂINĂRII capitalului românesc.

    Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernanţii României în vara anului 1990, când au respins Varianta Cojocaru şi au adoptat Varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul român de capitalul acumulat până în anul 1989, au trecut acest capital în proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflaţia declanşată de BNR, şi l-au trecut, apoi, cvasigratuit, în proprietatea străinilor, a transnaţionalilor, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări, luându-şi şi ei partea din pradă, cele 10-12 procente din capital, cu care s-au autoîmproprietărit.

    Ajunşi proprietari asupra capitalului, transnaţionalii au capturat şi statul român, prin corupţie, pe care îl folosesc pentru crearea sistemului juridic şi financiar, prin care îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o crează poporul român, prin munca sa, prost plătită.

    Din păcate, poporul nu cunoaşte nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă şi controlată de către proprietarii capitalului.
    Jaful poate fi oprit însă prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare naţională.

    Constantin COJOCARU
    6 septembrie 2017.

    http://www.cunoastelumea.ro/statistica-socanta-in-ultimii-27-de-ani-romania-a-fost-jefuita-de-33-ori-mai-mult-decat-ne-au-jefuit-3-imperii-in-530-de-ani-de-istorie-detalii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button