X

Un laborator din SUA ciopârțea trupurile donatorilor de organe și le vindeau pe bucăți

Cadavru

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un proces a fost început, miercuri, în SUA în cazul unui laborator care vindea pe bucăți cadavrele donate de rudele unor victime pentru cercetare sau transplant. 

Rudele a 23 de persoane au donat trupurile apropiaților unui centru din Arizona, crezând că organele vor ajunge la persoane în nevoie de transplanturi sau pentru cercetări medicale, potrivit ABC Arizona.

După prelevarea organelor, rămășițele persoanelor decedate urmau să fie incinerate gratuit și returnate proprietarilor.

Însă compania dezmembra trupurile donatorilor și le vindea pentru profit, iar rudelor le oferea o cenușă falsă.

Activitatea centrului a fost oprită în 2014, după un raid al FBI. Unul dintre agenți, martor în dosar, a povestit că a fost marcat de ce a văzut în laborator.

Unii dintre agenții care au investigat cazul au avut nevoie de consiliere psihologică după ce au văzut ce se afla în laborator.

Stephen Douglas Gore, cel care a condus centrul din statul american Arizona, a apărut miercuri în fața instanței la primul termen al procesului civil intentat de rudele persoanelor decedate care au ajuns la centru.

Avocații lui Gore susțin însă că aceștia au semnat documente prin care și-au dat acordul ca trupurile să fie dezmembrate și vândute pentru profit. “Absolut toți donatorii sau rudele acestora au semnat aceste documente”, au transmis aceștia.

O listă de prețuri a BRC din 2013 obținută de procurori arată că firma vindea un cadavru fără umeri sau cap cu 2.900 de dolari, în timp ce partea superioară a corpului, cu tot cu cap, valora 2.400 de dolari.

Reuters a investigat cazul lui Conrad Patrick, al cărui corp a fost donat centrului. Acesta a fost tranșat în mai multe bucăți, iar unul din umerii săi a ajuns la o companie din Las Vegas care organizează seminarii de chirurgie.

Capul și coloana vertebrală au ajuns la un laborator de cercetare al Armatei SUA, în timp ce organele de reproducere au fost vândute unei universități. Restul organelor și membrelor bărbatului au rămas în congelatoarele centrului, care și-a creat stocuri de 1 milion de dolari.

Stephan Gore a recunoscut că a tranșat cadavrele și le-a vândut pe bucăți, însă a respins acuzațiile rudelor donatorilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button