X

Trump anunță victorios moartea liderului ISIS

Președintele SUA Donald Trump a confirmat, duminică, moartea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, în urma unui raid american în nord-vestul Siriei.

Trump a precizat că Al-Baghdadi s-a sinucis în timp ce era urmărit de trupele americane, detonându-şi o vestă încărcată cu explozivi, ucigând și trei dintre copiii săi.

– Noaptea trecută, Statele Unite l-au adus în fața justiției pe liderul terorist numărul 1 din lume. Abu Bakr al-Baghdadi este mort. El a fost fondatorul și liderul ISIS. Cea mai nemiloasă și violentă organizație a terorii din lume.

– SUA l-au căutat mulți ani pe Abu Bakr al-Baghdadi, iar capturarea și uciderea lui a fost una dintre prioritățile administrației mele.

– Militarii americani și-au făcut datoria.

– Niciun american nu și-a piedut viața în operațiune, însă mulți dintre cei care l-au înconjurat pe liderul ISIS au fost uciși.

– Abu Bakr al-Baghdadi a murit după ce a ajuns la capătul unui tunel, a plâns, a plâns și a urlat până la sfârșit. Locul fusese deja curățat până în acel moment. 11 copii au fost mutați din casă înainte de atac, însă Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer când a ajuns la capătul tunelului, în timp ce era urmărit de trupele americane.

– Abu Bakr al-Baghdadi a murit împreună cu cei trei copii ai lui. El și-a condus la moarte cei trei copii. Și-a detonat vesta, s-a sinucis și și-a ucis cei trei copii. Corpul lui a fost mutilat de explozie. Testele efectuate au dovedit că el a fost cel care a murit.

– Trupele americane au fost prezente în zonă timp de aproximativ două ore. A fost o misiune extrem de dificilă, mulțumesc serviciilor secrete care au contribuit la succesul acestei operațiuni.

– A fost o noapte minunată pentru SUA și pentru întreaga lume. Un criminal brutal, care a adus atât de multă suferință și moarte în lume, a fost ucis. El nu va mai răni niciun om nevinovat, a murit ca un câine, ca un laș. Dumnezeu să binecuvânteze America!

Donald Trump a furnizat și alte detalii privind operațiunea forțelor americane:

– Ne-am adunat la Casa Albă în jur de ora 5.00. Ne-am adunat, iar atacul a început la câteva momente după asta. Cel mai dificil element a fost ca cele opt elicoptere care au decolat de la bază să ajungă la locul respectiv.

– Au fost focuri, dar credem că erau oameni obișnuiți cărora nu le plac elicopterele.

– La operațiune au participat doar forțe americane, dar am colaborat cu multe națiuni. Le-am spus rușilor că venim, dar au fost extrem de cooperanți. Kurzii ne-au dat informații importante, ne-au ajutat.

– Liderul ISIS a fost ultimul care a ieșit. Înainte, 11 copii au fost scoși și duși într-un loc sigur. Nu știu dacă erau copii ai lui, dar alți trei au murit în explozie.

– Erau și două femei, ambele purtau veste. Nu s-au detonat, a fost dificil pentru oamenii noștri, pentru că nu știau ce se va întâmpla. Dar sunt moarte.

Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi anunțată de presa internațională

Presa internațională a anunțat, duminică, că Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, s-ar fi aruncat în aer în timpul raidurilor aeriene efectuate de Statele Unite în provincia Idlib din nord-vestul Siriei.

Un oficial american a confirmat operațiunea Statelor Unite în Siria, dar a menționat că uciderea liderului ISIS nu a fost momentan confirmată.

Președintele american Donald Trump a scris, pe Twitter, că va face „un anunț important” la Casa Albă, duminică, la ora locală 9.00 (15.00, ora României).

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Moscova neagă orice implicare si pune sub semnul întrebării asasinarea fostului lider ISIS!
    „Ministerul rus al Apărării nu are informații sigure cu privire la militarii americani care au condus o operațiune în partea controlată de turci a zonei de dezescaladare din Idlib, cu privire la o altă «eliminare» a fostului lider al Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi”, a spus generalul-maior Igor Konashenkov.
    https://evz.ro/rusia-il-face-de-ras-pe-trump-captura-deceniului-pusa-sub-semnul-intrebarii-la-kremlin.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.