X

Rusia acuză Washingtonul de banditism internațional de stat în Siria

La un pas de conflict! Rusia și SUA se bat pe petrolul sirian. Mișcări masive de trupe

Ministerul rus al Apărării a lansat o critică dură la adresa SUA pentru decizia de a menține și de a-și amplifica prezența militară în estul Siriei. El a calificat gestul drept „banditism internațional de stat”, acuzând SUA că protejează contrabandiștii de petrol și nu are preocupări reale de securitate.

Şeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat vineri că SUA vor trimite vehicule blindate şi trupe la câmpurile petrolifere siriene pentru ca acestea să nu cadă în mâinile luptătorilor Statului Islamic.

Într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării afirmă că Washingtonul nu are mandat în baza dreptului internaţional sau a legislaţiei SUA pentru a-şi suplimenta prezenţa militară în Siria, acest plan nefiind motivat de îngrijorări reale privind securitatea în regiune.

„De aceea, acţiunile actuale ale Washingtonului – capturarea şi menţinerea sub control militar a câmpurilor petrolifere în estul Siriei – constituie, simplu spus, banditism internaţional de stat”, se spune în comunicatul Moscovei.

Trupe americane şi firme private de securitate îi protejează în estul Siriei pe contrabandiştii de petrol, care câştigă peste 30 milioane de dolari pe lună, adaugă ministerul rus.

Rusia, care îl sprijină pe preşedintele sirian Bashar al-Assad şi l-a ajutat pe acesta să întoarcă soarta sângerosului război civil, insistă de multă vreme că prezenţa militară a SUA în Siria este ilegală, potrivit Agerpres.

Moscova şi-a întărit poziţia în Siria în urma retragerii americane din nord-estul ţării, negociind în această săptămână o înţelegere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru îndepărtarea miliţiei kurde YPG de pe o fâşie de 30 km în interiorul Siriei de la graniţa cu Turcia.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Mujicul de la Kremlin are impresia ca ne poate prosti spunand ca marioneta lui de la Casa Alba este un bandit international? Americanii sunt de parere ca actiunile lui Trump sunt in folosul lui Putin si spun ca Rusia si Ungaria l-au determinat pe Trump sa nu acorde ajutor militar Ucrainei.
  Trump’s actions always end up benefitting Vladimir Putin
  https://www.msnbc.com/deadline-white-house/watch/trump-s-actions-always-end-up-benefitting-vladimir-putin-71845957716
  Russia and Hungary helped sour Trump on Ukraine
  https://www.youtube.com/watch?v=WAhv5MISSxM
  Dar de Ivanka, fata lui Ivana si a banditului, ce parere are Putin?

  1. ”Mujicul” de la Kremlin are rostul lui foarte important în lumea asta care este împinsă în haos de jidanoglobaliști(neomarxiști etc.)

   1. Mujicul de la Kremlin colaboreaza de multa vreme cu cei care imping lumea in haos si nu ar fi fost la putere fara ajutorul lor!

    Arkady si Boris Rotenberg, prieteni din copilarie cu Vladimir Putin.
    Fratii Rotenberg sunt patronii unor firme de constructii, au afaceri in domeniul energetic si se numara printre actionarii de top ai Gazprom.
    Ei au finantat diferite proiecte ale presedintelui Putin si au fost printre sponsorii principali ai Jocurilor Olimpice de la Soci.
    Arkady este trecut si pe lista neagra a sanctiunilor economice data publicitatii de catre SUA.
    http://www.ziare.com/vladimir-putin/presedinte-rusia/prietenii-din-copilarie-ai-lui-vladimir-putin-pe-lista-neagra-de-sanctiuni-1314125
    Liviu Dragnea a participat anul trecut la Bruxelles la Congresul European Evreiesc unde a primit decorația ”Busola Ierusalimului” din partea re-alesului președinte al forului, Moshe Viaceslav Kantor, un apropiat al Kremlinului.
    Pentru americani, și nu doar ei, Kantor nu prezintă încredere grație apropierii de Putin, iar liderul moscovit deja se implică zdravăn, și el, în ciorba politicii europene, invitînd ostentativ și zgomotos evreii europeni să se întoarcă în Rusia, pe care au părăsit-o în anii regimului comunist. (..)Chiar presa din Israel, prin prestigiosul Haaretz, îl acuză pe Kantor că îi deschide drum lui Putin spre vîrful evreimii europene. Despre miliardarul rus, care a făcut bani la fel ca toți ceilalți oligarhi, spoliind statul rus după căderea comunismului, se afirmă că și-a descoperit, brusc, rădăcinile evreiești fix cînd a avut nevoie de protecție; cine s-ar putea lega de liderul evreilor europeni fără să riște acuzația de anti-semitism?
    https://www.flux24.ro/prietenul-miliardar-evreu-rus-al-lui-dragnea-si-putin-atac-la-polonia/

 2. Trump a cedat Ucraina Rusiei, iar Poroşenko este acuzat de inalta tradare pentru a a ordonat celor doua nave militare sa intre prin stramtoarea Kerci, blocata de rusi!
  Ex-președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, cercetat pentru trădare de patrie în legătură cu incidentul din strâmtoarea Kerci
  Cazul a fost deschis la cererea avocatului Andrei Portnov, fostul adjunct al șefului administrației prezidențiale, Viktor Ianukovici.
  „Acțiunile lui Poroșenko au avut drept scop provocarea deliberată a Federației Ruse pentru acțiuni agresive de represalii și previzibile într-o situație tensionată, care a dus la pierderi în Marina Națională a Ucrainei”, a declarat avocatul într-o postare pe facebook.
  https://unimedia.info/index.php/ro/news/0a00e540a399c932/ex-presedintele-ucrainei-petro-porosenco-cercetat-pentru-tradare-de-patrie-in-legatura-cu-incidentul-din-stramtoarea-kerci.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.